--- ACİL ---
Bu sabah gebelik takibi için sağlık Ocağı'na gittim. Ebe plesenta atımını duyuyorum ama kalp atışlarını duyamıyorum, panik yapma ama yine de doktora git dedi.ayrıca karnımın şekli bi acaipmiş. Ortada top gibi topluymuş. Yanındaki hemşire önceden de böyle ise problem yok bence dedi.
Şimdi ben panik yapmayayım da ne yapayım? Doktorumu arıyorum açmıyo! Şuan işteyim ve sürekli izin alıyorum. Yoksa eşimi falan beklemeden acile atacam kendimi
Kızceler bişey sorcam,benim az sorunlu (sadece t bölgesinde siyah nokta olan)cildimi kırmızı sivilceler bastı,bir fikri,çözümü olan var mı,sivilceler uçuk gibi kaşınıyo,kızamık gibi duruyooo,tavsiyeniz var mı acebe,bi de sanki kaç haftadır ortalarda olmayan bulantılar arada yokluyo haaa bi de sağ göğsümün alt kısmına doğru mavi damarlar çıktı,sebebi ne olabilir? sizde de böyle bir durum var mı?
sağol canım benim kolum ağrıyo ve yanıyo yaaa aşı nasıl bişeymiş unutmuşum valla herkeze naz yapasım var bugün
ihtiyaç listesi sormuşsunuzya kastınız nedir canlar yani üst baş mı,büyük parçalar mı :44:
ihtiyaç listesi sormuşsunuzya kastınız nedir canlar yani üst baş mı,büyük parçalar mı :44:
cnm benim ikinci bebeğim olduğu için daha rahatım gerçi ilkimde de 7,5-8 aylıktım alışveriş yaptığımda araştırmamı yaptım listemi hazırladım 1 günde hepsini hallettimherkesin kendi tahdiri tabiki ama ben bu kuzumda da henüz 1 çorap bile almadım almayıda düşünmüyorum,son aylar alırım bu konuda biraz eski kafalıyım
geçmiş olsun ateşcimpaşa için beğendiğin oda da gayet güzelmiş iyi günlerde kullansın inş ama hazır ol en fazla 2 bilemedin 3 yaşında bu bebek odası bana arabalıyatak alın diyecek
günaydınnnnn....:) bugün nasılmış bakalım anne adaylarımız:)
ben ilk kez anne olacağım için çok heyecanlıyım ve ne almam gerektiğinide açıkcası bilmiyorum. elinizde alışveriş listesi varsa banada verir misiniz? bide mesela bebek arabasında, yatağında...vs hangi markaları aldınız acaba? ben bakıyorm sitelere falan ama kafam çok karıştı
aynen canım senin durumundayz bizde ilk çocuk ve ilk torun deli gibi heryeri geziyoruz ama tam olarak neler almalıyız hangi marka almalyız bizde bilemiyoruz bilen arkadaşlar bizlere yardımcı olsun
alışveriş listesi istiyoruzzzz :)
öncelikli olarak büyük parçalar, sonrasında üst baş
canım sağlık ocağının dediklerine çok takılma ama en yakın bi hastaneye gitme şansın varsa bi gidip bebişini gör ki rahatlayasın yoksa bütün gün kendi kendi kurarsın strese sokarsın boş yere hem o aletler çok dandik bişey--- ACİL ---
Bu sabah gebelik takibi için sağlık Ocağı'na gittim. Ebe plesenta atımını duyuyorum ama kalp atışlarını duyamıyorum, panik yapma ama yine de doktora git dedi.ayrıca karnımın şekli bi acaipmiş. Ortada top gibi topluymuş. Yanındaki hemşire önceden de böyle ise problem yok bence dedi.
Şimdi ben panik yapmayayım da ne yapayım? Doktorumu arıyorum açmıyo! Şuan işteyim ve sürekli izin alıyorum. Yoksa eşimi falan beklemeden acile atacam kendimi
ay evet geçen hafta üçlü sonucunu öğrencem diye kendimi yırttım resmen ama yok öğrenmedim bakalım bugün çıkıcak mı ama hafta sonu kafamı dağıttım biraz bugünde oğluşumun kalp atışlarını dinlemek iyi geldisenin geçen haftan da stres dolu geçti,şimdi de aşı,ben de sevmiyom iğne,kan alma,vs olayını ama şükür,sağlık için yapcazz
nagiş senin de kız mı acep dersin bende hiç olmadı o sorun ergenliğimden öncesi felakat sivilceliydim cildim sivilceye de çok müsait ama çıkmadı bende kız annelerinde çıkar derler ya bakalım hayırlısıaynı durumdayım ve her sabah yeni bir sivilceyle uyanıyorum,elimde durmuyo koparıyorum ben ergenliğimde bile sivilcesizdim yavvv :44:
yani ilacım yok ki başıma süreyim
hatta bu konuda dün cidden moralim bozuktu face yazdım kızlar sağ olsunlar moral verdiler bir ben değilmişim yani
tetenos aşısı oldum canım 5. ay ve 6. ay da iki kere olunuyo diye biliyorum beni ilk sağlık ocağı 18. haftada çağırdı kendi dr sanki biraz erken gibi dedi 10 gün daha bekledim bende bugün oldum sanırım genel olarak bi çoğumuz 19-20 haftalarda olduk bu aşıyıMerhaba atescim geçmiş olsun bu oldugun aşı tetanos aşısımıydı? 16. haftadan sonra 20. haftaya kadar herhangi bir haftada yaptırabiliyormuyuz bu aşıyı bir bilgin varmı?
canım sağlık ocağının dediklerine çok takılma ama en yakın bi hastaneye gitme şansın varsa bi gidip bebişini gör ki rahatlayasın yoksa bütün gün kendi kendi kurarsın strese sokarsın boş yere hem o aletler çok dandik bişey
ay evet geçen hafta üçlü sonucunu öğrencem diye kendimi yırttım resmen ama yok öğrenmedim bakalım bugün çıkıcak mı ama hafta sonu kafamı dağıttım biraz bugünde oğluşumun kalp atışlarını dinlemek iyi geldi
nagiş senin de kız mı acep dersin bende hiç olmadı o sorun ergenliğimden öncesi felakat sivilceliydim cildim sivilceye de çok müsait ama çıkmadı bende kız annelerinde çıkar derler ya bakalım hayırlısı
tetenos aşısı oldum canım 5. ay ve 6. ay da iki kere olunuyo diye biliyorum beni ilk sağlık ocağı 18. haftada çağırdı kendi dr sanki biraz erken gibi dedi 10 gün daha bekledim bende bugün oldum sanırım genel olarak bi çoğumuz 19-20 haftalarda olduk bu aşıyı
bilmiyorum ki ateş teyzesi doktor %90 kız dedi ama bacaklar hep kapalı açtığında süpriz olabilir diye ben kendimi şartlamıyorumama beni gören cinsiyeti belli değil dedidiğim herkes kesin kızdır kız demiyo mu kızıyorum yaww resmen çirkinleşmişsin diyenimi ararsın burnun şişmiş diyenimi ama oğlumda çok güzeldim kızzzz bide makyaj yapınca süper gözüküyodum elim yüzüm pırıl pırıldı bunda farklıyım
Telefondan girdim canim heralde ondan goremedim pcden girince bakarim artik malum pazartesi ev isi gunu simdi acarsam kalkamam basindan :):):)canım modeli ekledim ama göremedin mi acaba dün seçimi yaptık biz bugün tekrar gidip alcaz Allah nasip ederse
fikirleriniz çok önemli benim için çünkü ne bileyim atladığım bişey oluyo siz görürsünüz yorumlarınız önemli yani
Aman saglik ocaginda olumsuz bisey soylerlerse sakin olun kendi doktorunuzdan en dogru bilgiyi alirsiniz abimlerde saglik ocagina gittiklerinde kalp atislari durmus demislerdi gicik seyler onlarda bi panik hemen doktora gittiler gayet sagliydi cok sukur panik yapma doktoruna gorun canim--- ACİL ---
nagişim sen bize sölemedin %90 kız dediğini ben mi hatırlamıyorum acaba hadi bakalım oğluşa kız kardeş ne güzel olur sağlıkla gelsin tabi öncelikle kesin kızdır o zaman ya bide göbek şeklinden de anlıyolar ya eskiler benim de erkek ya karnım sivri gidiyo cidden yanlarım bomboş karnım önde sip sivri kuzenimin kız benden bir ay önde ama acayip yayık karnı çok farklı ikimiz
canım ya benim en çok merak ettiğim şu biberon ne marka ve kaç tane almalyız onu hiç bilmiyorum ve bibronlarda ateş pahalısı valla o yüzden gereksiz yere almayım diyorum ihtiyaç ne kadar oluyosa o kadarını alalım birde bebek bakım seti birkaç arkadaş aldı şimdiden tam olarak hangi marka iyidir ve set halinde bakıyorum 4 5 parça ufacık şeyler oluyo içinde onlar yeterli mi ya biz hiç bilmiyoruz dedim ya ilk çocuk ve ilk torun anneminde pek bilgisi yok tam ihtiyac konusu olanlar nedir biz dayımın oğlunu büyüttük 13 yaşında şuan ama o zmanlar bu kadar şatafat yokmuydu diyim ne diyim bakım seti ne ihtiyacsa gidip marketten alırdık yani onu şimdi bakıyorum herkez marka arayışında ne bilim yani kafam basmıyo pek bu konuyuben oğluma oda yapmadım,yatak odama yanıma koyarım diye park yatak aldım,annemde mobilya beşik aldı (neymiş efendim kvler laf etmesinlermiş ) neyse mobilya beşiği nerdeyse hiççç kullanmadım,ilk aylardan sonra paketleyip kaldırdıkoğlum 2 yaşında arabalı yatak istedi ( yan komşumun oğlunda görmesi büyük etken) o zaman oturma odamı bozup ona oda yaptım bomboş bir oda yatağı dolabı ve istediği kadar oyuncaduvarlarına kadar ona ait bir oda
babamızda kraftın travel sistem bebek arabasını aldı araç koltuğu olarak kullandım evde kullanmadım o ana kucağının içinde eziyet gibi geliyo bana
birde buhar makinası,ateç ölçer,ev için derece ve bir takım biberon aldım (şükürler olsun biberona hiç gerek kalmadı ) ,birde banyosu için kuvet ve file
ilkbaşta aldıklarımız bunlardı gerisini ihtiyaç oldukça aldım
bebek için
kıyafet konusunda 2 tk hastane çıkışı
3-4 tk 5 li alt üst şapkalı olan takımlardan
bol çıt çıtlı badi 0-3 ay az alın
ağız mendili
penye yelek
penye battaniye
eldiven,çorap
anne için
göğüs pedi
bebek bezi
gerekirse (süt sağma ve mak.ve saklama kapları özellikle çalışacak anneler için)
pijama ve ince bel kalça hizasında sabahlık
ay ne bileyim aklıma geldikçe yazarım ben çok fazla alışveriş yapmama rağmen şuan bazalarımın altı vs heryer oğlumun küçülenleriyle dolu bebek büyüdükçe aldım ben stok yapmadım
evet canım benim de 9-10.haftalarda yana doğru gitti hala da öleyim,en ço sabah uyandığım halimi seviyom,daha hafif geliyom kendimeAynen yaa benimde sismedi gobusum ama yanlara doğru bi genisleme var gibi :) demet akalinda oyleydi ya :)
nagi canım biz bu konuyu daha önce nasıl konuşmamışız be yaa,aynen bana da kız de mi senin bebek diyolar,e burnuna noldu diyene en son he ben burnumda hamile kaldım bebek orda dedim koca koca kadınlar çok biliyolarbilmiyorum ki ateş teyzesi doktor %90 kız dedi ama bacaklar hep kapalı açtığında süpriz olabilir diye ben kendimi şartlamıyorumama beni gören cinsiyeti belli değil dedidiğim herkes kesin kızdır kız demiyo mu kızıyorum yaww resmen çirkinleşmişsin diyenimi ararsın burnun şişmiş diyenimi ama oğlumda çok güzeldim kızzzz bide makyaj yapınca süper gözüküyodum elim yüzüm pırıl pırıldı bunda farklıyım
evet canım demek ki genel geçer bişey bu,istisnalar dışında bir yana yayılma durumu var biz de Allah'ın izniyle bebişlerimizi sağlıcakla doğurup eski halimizin de daha zarifind etez zamanda döberiz inşallahnagişim sen bize sölemedin %90 kız dediğini ben mi hatırlamıyorum acaba hadi bakalım oğluşa kız kardeş ne güzel olur sağlıkla gelsin tabi öncelikle kesin kızdır o zaman ya bide göbek şeklinden de anlıyolar ya eskiler benim de erkek ya karnım sivri gidiyo cidden yanlarım bomboş karnım önde sip sivri kuzenimin kız benden bir ay önde ama acayip yayık karnı çok farklı ikimiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?