2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451

cnm sakin ol lütfen sağlık ocağının yanılma payı çok yüksek bence ellerindeki aletler çok eski içini rahatlatmak için git tabi,çalışıncada zor valla bende nerdeyse her hafta yarım gün izin alıyorum

Günaydın kızlar bizde aynı dertten muzdaribiz ilk bebek oldugu için ne almamız gerekiyor çogunu bilemiyoruz ee hal böyle olunca eşim saçmalayıp sen bilmiyorsun bu cok lazım deyip her gördügunü almaya kalkıyor deneyimli anneler yardımlarınızı bekliyoruz!!!

Bu arada kız bebegi olacak arkadaslar isim düsunmeye başladınizmi benim eşim birkaç gündür NEVA diye seviyor bebisi galiba ismi belli olmaya başladı

aynı durumdayım ve her sabah yeni bir sivilceyle uyanıyorum,elimde durmuyo koparıyorum ben ergenliğimde bile sivilcesizdim yavvv :44:
yani ilacım yok ki başıma süreyim
hatta bu konuda dün cidden moralim bozuktu face yazdım kızlar sağ olsunlar moral verdiler bir ben değilmişim yani

sağol canım benim kolum ağrıyo ve yanıyo yaaa aşı nasıl bişeymiş unutmuşum valla herkeze naz yapasım var bugün

Merhaba atescim geçmiş olsun bu oldugun aşı tetanos aşısımıydı? 16. haftadan sonra 20. haftaya kadar herhangi bir haftada yaptırabiliyormuyuz bu aşıyı bir bilgin varmı?

ihtiyaç listesi sormuşsunuzya kastınız nedir canlar yani üst baş mı,büyük parçalar mı :44:

Canım bebise ilk etapta lazım olacak esyalar giysiler artı bizim icin hastane ve sonrasında lazım olacak gerek giysi gerek eşya türü hersey

ay evet ya arabalı yataklar çocukları çok çekiyo da biz aslında gemi yatak yapalım dedik oda takımı öle kuralım bir tane de beşk alalım diyoduk ama gemi yatağı beğenmeyip araba yatak diye tutturma şansı yüksek ondan vazgeçtik gemi den bu da kullanışlı geldi gözüme ikinci üçüncü kız olursa kız için de çok rahat kullanabiliriz dedik beğendiniyseniz çok seviirim valla

aynen canım senin durumundayz bizde ilk çocuk ve ilk torun deli gibi heryeri geziyoruz ama tam olarak neler almalıyız hangi marka almalyız bizde bilemiyoruz bilen arkadaşlar bizlere yardımcı olsun

alışveriş listesi istiyoruzzzz :)

ihtiyaç listesi sormuşsunuzya kastınız nedir canlar yani üst baş mı,büyük parçalar mı :44:

Ben tecrübeli değilim ama 3 ablam ve görümcem gayet tecrübeliler ve onlara sorup duruyorum ben de:) öncelikle bebek odası yavda araba vs tarzda şeylerin modeli markası tamamen size klamış..ben yiğenimin yatağını alıcam,elimdeki dolap veşifonyerle takımyapıcam(renkleri uymasa da zaten 3-4 yaşından sonra kendileri farklı şeyler istiyolar) ayrıca eğer bebek odası alcaksanız çok süslü şeyler değil de daha sade bişeyler alıp büyüdüklerinde istedikleri tarzda süsleme imkanı bulabilirsiniz... Şampuan bebe yağı vs sebamed öneriyolar çoğunlukla,meme ucu kremi de önerilenler arasında...kıyafet için de ben etraftan topluyorum açıkcası,kuzenler ablalar küçlenleri alıyorum,ilk zamanlar çok çabuk büyüyolar bir sürü para vermeye gerek yok :) yeni alacaklar için de mothercare da her ayın 13-14-15-16 sı %50 indirimler oluyor,kipalardaki ff markayı da öneriyolar..alt giyim için ayaklı alma dediler rahat olmuyormuş...biberon olayına ilk başta alma emzirme odaklı ol,eğer ihtiyaç duyarsanız her yerden alabilirsiniz dediler...normal dopum yapacaklar için de hastane çantasında tek kullanımlık lohusa kilotları varmışonu söylediler...internetten baktığımda çok absürd şeyleri bile ( mesela elektronik beslenme kronometresi) yazmışlar..listemi güncelleyip sizlere de gönderirim:) ha bir de eğere bebek odası alcaksanız bakmanın tam zamanı,imalatı 1 ayı,kokusunun çıkması 45 günü buluyormuş,doğuma anca hazır oluyor yani :)

ben 27sinde gidicem aşıya merakla bekliyorum :))

bende doğru düzgün bişey almadım daha yaa annemde 6.ay olsun hele bi diyo sonra başlarız diyo artık hayırlısı napalım :))

öncelikli olarak büyük parçalar, sonrasında üst baş

ben oğluma oda yapmadım,yatak odama yanıma koyarım diye park yatak aldım,annemde mobilya beşik aldı (neymiş efendim kvler laf etmesinlermiş ) neyse mobilya beşiği nerdeyse hiççç kullanmadım,ilk aylardan sonra paketleyip kaldırdık oğlum 2 yaşında arabalı yatak istedi ( yan komşumun oğlunda görmesi büyük etken) o zaman oturma odamı bozup ona oda yaptım bomboş bir oda yatağı dolabı ve istediği kadar oyuncaduvarlarına kadar ona ait bir oda
babamızda kraftın travel sistem bebek arabasını aldı araç koltuğu olarak kullandım evde kullanmadım o ana kucağının içinde eziyet gibi geliyo bana
birde buhar makinası,ateç ölçer,ev için derece ve bir takım biberon aldım (şükürler olsun biberona hiç gerek kalmadı ) ,birde banyosu için kuvet ve file
ilkbaşta aldıklarımız bunlardı gerisini ihtiyaç oldukça aldım

bebek için
kıyafet konusunda 2 tk hastane çıkışı
3-4 tk 5 li alt üst şapkalı olan takımlardan
bol çıt çıtlı badi 0-3 ay az alın
ağız mendili
penye yelek
penye battaniye
eldiven,çorap

anne için
göğüs pedi
bebek bezi
gerekirse (süt sağma ve mak.ve saklama kapları özellikle çalışacak anneler için)
pijama ve ince bel kalça hizasında sabahlık

ay ne bileyim aklıma geldikçe yazarım ben çok fazla alışveriş yapmama rağmen şuan bazalarımın altı vs heryer oğlumun küçülenleriyle dolu bebek büyüdükçe aldım ben stok yapmadım

canım sağlık ocağının dediklerine çok takılma ama en yakın bi hastaneye gitme şansın varsa bi gidip bebişini gör ki rahatlayasın yoksa bütün gün kendi kendi kurarsın strese sokarsın boş yere hem o aletler çok dandik bişey

senin geçen haftan da stres dolu geçti,şimdi de aşı,ben de sevmiyom iğne,kan alma,vs olayını ama şükür,sağlık için yapcazz
ay evet geçen hafta üçlü sonucunu öğrencem diye kendimi yırttım resmen ama yok öğrenmedim bakalım bugün çıkıcak mı ama hafta sonu kafamı dağıttım biraz bugünde oğluşumun kalp atışlarını dinlemek iyi geldi

nagiş senin de kız mı acep dersin bende hiç olmadı o sorun ergenliğimden öncesi felakat sivilceliydim cildim sivilceye de çok müsait ama çıkmadı bende kız annelerinde çıkar derler ya bakalım hayırlısı

Merhaba atescim geçmiş olsun bu oldugun aşı tetanos aşısımıydı? 16. haftadan sonra 20. haftaya kadar herhangi bir haftada yaptırabiliyormuyuz bu aşıyı bir bilgin varmı?
tetenos aşısı oldum canım 5. ay ve 6. ay da iki kere olunuyo diye biliyorum beni ilk sağlık ocağı 18. haftada çağırdı kendi dr sanki biraz erken gibi dedi 10 gün daha bekledim bende bugün oldum sanırım genel olarak bi çoğumuz 19-20 haftalarda olduk bu aşıyı

bilmiyorum ki ateş teyzesi doktor %90 kız dedi ama bacaklar hep kapalı açtığında süpriz olabilir diye ben kendimi şartlamıyorum ama beni gören cinsiyeti belli değil dedidiğim herkes kesin kızdır kız demiyo mu kızıyorum yaww resmen çirkinleşmişsin diyenimi ararsın burnun şişmiş diyenimi ama oğlumda çok güzeldim kızzzz bide makyaj yapınca süper gözüküyodum elim yüzüm pırıl pırıldı bunda farklıyım

nagişim sen bize sölemedin %90 kız dediğini ben mi hatırlamıyorum acaba hadi bakalım oğluşa kız kardeş ne güzel olur sağlıkla gelsin tabi öncelikle kesin kızdır o zaman ya bide göbek şeklinden de anlıyolar ya eskiler benim de erkek ya karnım sivri gidiyo cidden yanlarım bomboş karnım önde sip sivri kuzenimin kız benden bir ay önde ama acayip yayık karnı çok farklı ikimiz

Telefondan girdim canim heralde ondan goremedim pcden girince bakarim artik malum pazartesi ev isi gunu simdi acarsam kalkamam basindan :):):)
Aman saglik ocaginda olumsuz bisey soylerlerse sakin olun kendi doktorunuzdan en dogru bilgiyi alirsiniz abimlerde saglik ocagina gittiklerinde kalp atislari durmus demislerdi gicik seyler onlarda bi panik hemen doktora gittiler gayet sagliydi cok sukur panik yapma doktoruna gorun canim

Aynen yaa benimde sismedi gobusum ama yanlara doğru bi genisleme var gibi :) demet akalinda oyleydi ya :)

canım ya benim en çok merak ettiğim şu biberon ne marka ve kaç tane almalyız onu hiç bilmiyorum ve bibronlarda ateş pahalısı valla o yüzden gereksiz yere almayım diyorum ihtiyaç ne kadar oluyosa o kadarını alalım birde bebek bakım seti birkaç arkadaş aldı şimdiden tam olarak hangi marka iyidir ve set halinde bakıyorum 4 5 parça ufacık şeyler oluyo içinde onlar yeterli mi ya biz hiç bilmiyoruz dedim ya ilk çocuk ve ilk torun anneminde pek bilgisi yok tam ihtiyac konusu olanlar nedir biz dayımın oğlunu büyüttük 13 yaşında şuan ama o zmanlar bu kadar şatafat yokmuydu diyim ne diyim bakım seti ne ihtiyacsa gidip marketten alırdık yani onu şimdi bakıyorum herkez marka arayışında ne bilim yani kafam basmıyo pek bu konuyu

nagi canım biz bu konuyu daha önce nasıl konuşmamışız be yaa,aynen bana da kız de mi senin bebek diyolar,e burnuna noldu diyene en son he ben burnumda hamile kaldım bebek orda dedim koca koca kadınlar çok biliyolar

evet canım demek ki genel geçer bişey bu,istisnalar dışında bir yana yayılma durumu var biz de Allah'ın izniyle bebişlerimizi sağlıcakla doğurup eski halimizin de daha zarifind etez zamanda döberiz inşallah

Kızceler bişey sorcam,benim az sorunlu (sadece t bölgesinde siyah nokta olan)cildimi kırmızı sivilceler bastı,bir fikri,çözümü olan var mı,sivilceler uçuk gibi kaşınıyo,kızamık gibi duruyooo,tavsiyeniz var mı acebe,bi de sanki kaç haftadır ortalarda olmayan bulantılar arada yokluyo haaa bi de sağ göğsümün alt kısmına doğru mavi damarlar çıktı,sebebi ne olabilir? sizde de böyle bir durum var mı? :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…