hay sen bin yaşa kesinlikle haklısın insan işini sevecek yoksa ortaya çıkan ürün böyle vasat oluyo her iş dalında bu böyle di mi amabide sana özelden msj atıyorum yardımcı olabilirmisin
selam güzel anne adaylarıbu hafta nedense karnım küçülmüş gibi geldi eşim bile söyleyince çok endişelendim açıkçası. 17+2 olduğum son kontrolümde de bebeğim 198 gr çıkmıştı dr 2 gr kalmış dedi. anneyiz ya her şey akla takılır tabi dün araştıra araştıra kafayı yedim hem bebeğim ağırlık olarak eksik çıkıp karnımın da küçüldüğünü hissedince acaba bebekte gelişme geriliği mi var dedim şu an 19+4 üm, 20. gebelik haftasından itibaren normal tekil bir gebelikte rahminizin en üst noktası ile kasıklarınızın ortasında yer alan pubis kemiği arasındaki mesafenin santimetre cinsinden ölçümünün yaklaşık olarak gebelik haftasına tekabül ediyormuş. ama ölçüm çok hassas yani yanlış yerden ölçülünce 1 cm hata bile haftada yanlış bilgi verebilir. Bu ölçüm konusunda bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Bide ben 20. haftada şu ana kadar 3 kilo aldım sizce bu az mı,siz kaç kilo aldınız?
tatlım ben hatem hastanesinde dr yılmaz genco ya gidiyorum çok memnunum,sen kime muayene oluyon,nerde oturuyon bu arada merkezde mi ?
selam güzel anne adaylarıbu hafta nedense karnım küçülmüş gibi geldi eşim bile söyleyince çok endişelendim açıkçası. 17+2 olduğum son kontrolümde de bebeğim 198 gr çıkmıştı dr 2 gr kalmış dedi. anneyiz ya her şey akla takılır tabi dün araştıra araştıra kafayı yedim hem bebeğim ağırlık olarak eksik çıkıp karnımın da küçüldüğünü hissedince acaba bebekte gelişme geriliği mi var dedim şu an 19+4 üm, 20. gebelik haftasından itibaren normal tekil bir gebelikte rahminizin en üst noktası ile kasıklarınızın ortasında yer alan pubis kemiği arasındaki mesafenin santimetre cinsinden ölçümünün yaklaşık olarak gebelik haftasına tekabül ediyormuş. ama ölçüm çok hassas yani yanlış yerden ölçülünce 1 cm hata bile haftada yanlış bilgi verebilir. Bu ölçüm konusunda bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Bide ben 20. haftada şu ana kadar 3 kilo aldım sizce bu az mı,siz kaç kilo aldınız?
selamlar bende bugün 19+5 im, dün ayrıntılı ult gittik 291 g olmuş kızım dr benimle dalga geçiyo e söyle bakalım internete göre kaç g olması gerekiyor diye bende 30 g zayıf kızım dedim güldü bana sonra 1. kural internete bakmayacaksın herkesin hamileliği farklıdır biz kesinlikle boy ölçümü vermeyiz çünkü doğru sonuç vermez hiçbirzaman dedi bu arada ölçüm yapan perinotoloji uzmanı yani sadece bu ölçümler üzerine ihtisas yapmış. neyse 1 ay sonra tekrar gel ve yine söylüyorum internet yok dedi öyle söyleyince duramadım bu sabah baktım internete sağ arter sol arter diye belirgin harflerle bişeyler yazılmış rapora sabah sabah ödüm patladı sonra kendi dr umu aradım hemen sorun olacağını zannetmiyorum olursada takip ederiz dedi şimdi kendimi tam rahatlatıyorum aklıma yine bişeyler geliyo şu 1 ay geçsede tekrar bakılsa iyi haberler alsak inşaallah, bu arada bende fazla kilo almadım çünkü zaten çok kiloluydum dr sadece protein ağırlıklı beslen dedi kilo almamalısın dedi
selamlar bende bugün 19+5 im, dün ayrıntılı ult gittik 291 g olmuş kızım dr benimle dalga geçiyo e söyle bakalım internete göre kaç g olması gerekiyor diye bende 30 g zayıf kızım dedim güldü bana sonra 1. kural internete bakmayacaksın herkesin hamileliği farklıdır biz kesinlikle boy ölçümü vermeyiz çünkü doğru sonuç vermez hiçbirzaman dedi bu arada ölçüm yapan perinotoloji uzmanı yani sadece bu ölçümler üzerine ihtisas yapmış. neyse 1 ay sonra tekrar gel ve yine söylüyorum internet yok dedi öyle söyleyince duramadım bu sabah baktım internete sağ arter sol arter diye belirgin harflerle bişeyler yazılmış rapora sabah sabah ödüm patladı sonra kendi dr umu aradım hemen sorun olacağını zannetmiyorum olursada takip ederiz dedi şimdi kendimi tam rahatlatıyorum aklıma yine bişeyler geliyo şu 1 ay geçsede tekrar bakılsa iyi haberler alsak inşaallah, bu arada bende fazla kilo almadım çünkü zaten çok kiloluydum dr sadece protein ağırlıklı beslen dedi kilo almamalısın dedi
canım kafana takma bizim durumda aynı karnımızda gaz olduğunda şişiyor olmayınca küçülmüş gibi geliyor bende face arkadaşların resmini görüyorum kıskanıyorum.benimki çok küçük daha belirginleşmedi moralim bozuluyor bi sorunmu var diye endişeleniyorum. ama bu yapı meselesi kabul etmek lazım. Kilo konusunda 3 aydır aynı kilodayım ilk ay 3 kilo vermiştim son 3 aydır hep aynı bi değişiklik yok.
bebeğin hareketleride göbegimin 5 cm altında 2-3 sn aralıklarla şiddetli kalp atışı varmış gibi oluyor bu ne tam kestiremiyorum tekmemi seyrimemi anlamadım ama heyecanlanıyorum genelde arabadayken oluyor.
canım sizden geri dönüşler aldıkça için rahatlıyor. o hareketler bizim ufaklıklardır, çok mutlu oluyorum o hissi duyunca ama anında elimi götürdüğümde hiç bişe hissedemiyorum.
Ben de elimle hissedemiyorum ama içimde balık oynuyosanki :) eşim çok kıskanıyo ben hissedip gülümsedikçe :)
198 gr 17 hafta çok normal cnm,benim de bu civardaydı 200 gr yoktu o haftada.Ben de 19 hafta iki buçuk kilo aldım.Bu da garip değil.Endişelenme bence.
Doktorun kesinlikle haklı,herkesin hamileliği farklı gelişiyor,boş yerekendini stresesokma :) kilo konusunda ben 7 kilo verdim,ben de tombiş annelerdenim :) diyetisyen kontrolünde devam ediyorum bebeğimde de bende de bir sıkıntı yok çok şükür :)
Kizlar ne kadar cok inceliyosunuz, kendinize yazik yaa. Doktor sorun var demedigi surece bu kadar takilmayin. Ben 22. Haftamdayim ve 2 kilo aldim. Muhim olan bebeklerin saglikli olmasi, strese girip onlari da strese sokmayalim bos yere
doğru sölüyosun canım işte yinede diyorum haksız yere rapor alırım Allah korusun sonra başımıza bişey gelir gerçekten rapor alma durumuna düşerim korkuyorum ben ne bilim babaların iznide çok az dediğin gibi eşim geçen yıldan kalan 1 hafta zar zor önümüzdeki yıla atlattık doğum zamanı kullanması için yıl altılıyo diye iş yeri normalde siliyo kalan izni 2 hafta da gelcek yılın izni eee toplasan 3 hafta 3 günde öle ama eminim ki iş yerini hepsini toplu kullandırmıcak annemde çalışıyo emeklilik için mecbur kadın çalışması lazım 2 haftada annem senelik izin alsa yani şimdiden oturup bunları düşünüyoruz en azından 40 gün yanlız kalamayız zaten Allah yardımcımız olsun evlatlarımız sağ salim gelsinlerde bakalım rapor zamanı gelince napıcazCanım hiç öyle düşünme. bak kendin soyluyorsun zaten zorlayanlar utansın diye. Devletin verdiği izin yetecek gibi değil. Suan babalara bile hala 3 gun veriliyormuş. 10 güne çıkacak denıldı ama hala ses yok.
Biz Yalnızız benım annem rahmetlı, kv yurtdışında ki zaten kendi dünyasında o anca uzaktan pış pış.. Eşim 3 gun yanımda olacak o da 1 gunu hastanede geçer zaten sonra sap gıbı kalıcam. Yani devlet ne annenin ne babanın yanında..
şuanda bile iyi hissetmediğin zamanlarda al raporunu doğumdan sonrada rapor alırken hıc huzursuz olma verilmeyen hakkı almaktır bu.
yanlış mı hesap ettim 5 şubatta gittim ben o gün 18. haftaya giriyoduk 179 gr dı boyuda 16 17 cm civarı demişti drcanım bebeğin 16+0 da mı yoksa 17+o da mı 179 gr'dı? 16+0 da ise arada 1 haftalık fark?
valla bende özellikle aksamları seninde dediğin gibi minik minik balon patlamaları hissediyorum sanki,sanırım oğluşumun hareketleri bunlarAllah hepimize meleklerimizi sağlıkla hayırla kucağımıza almayı nasip eder inşallah
doğru sölüyosun canım işte yinede diyorum haksız yere rapor alırım Allah korusun sonra başımıza bişey gelir gerçekten rapor alma durumuna düşerim korkuyorum ben ne bilim babaların iznide çok az dediğin gibi eşim geçen yıldan kalan 1 hafta zar zor önümüzdeki yıla atlattık doğum zamanı kullanması için yıl altılıyo diye iş yeri normalde siliyo kalan izni 2 hafta da gelcek yılın izni eee toplasan 3 hafta 3 günde öle ama eminim ki iş yerini hepsini toplu kullandırmıcak annemde çalışıyo emeklilik için mecbur kadın çalışması lazım 2 haftada annem senelik izin alsa yani şimdiden oturup bunları düşünüyoruz en azından 40 gün yanlız kalamayız zaten Allah yardımcımız olsun evlatlarımız sağ salim gelsinlerde bakalım rapor zamanı gelince napıcaz
yanlış mı hesap ettim 5 şubatta gittim ben o gün 17. haftaya giriyoduk 179 gr dı boyuda 16 17 cm civarı demişti dr
ahhh şu oğluşlar kocaman oldular ama bi tekme atıpta annelerini rahatlatmıyolar yada onlar al işte diye tekmeliyo ama biz halan emin olamıyoruz gelince göstercem sana diyodurlar
17.haftaya giriyorsan 16+0 dır canım o. o zaman işte benim düşük kilo çıkıyor. neyse artık çok kafama takmayayım en iyisi arkadaşında dediği gibi bu arada bebişi strese de sokuyorum. herşey Allahtan güvenip beklemek lazım.
pardon cnm ben yanlış yazmışım.
olur mu canım,gölbaşını biliyorum bizim aileler de adıyaman merkezdeler,iş sebebiyle mi ordasın? ayrıca ali tahtacıya giden çok arkadaşım var,çok memnunlar,benim evim hateme çok yakın,karşı komşunun oğlu da orda acil hekimi,hem doktoru çok methettiler,bi iki kez primerde manolyaya gittim,sarmadı beni,erkek doktorun daha ilgili olduğunu düşünmeye başladım...canım ben sankoda ali tahtacıya gidiyorum. Çok tatlı güleryüzlü birisi ama bugüne kadar ne tahlil yaptı ne de ayrıntılı ultrason istedi sadece ayda bir gidiyorum ultrasona giriyorum tamam herşey yolunda deyip gönderiyo. Tüp bebek tedavimide o yaptığı için vazgeçemiyorum. Buda benim içime sinmediği için arada devlete de gidiyorum. İkili üçlü testi ayrıntılıyı devlette yaptırdım. Küçük yerde yaşamak ta ayrı bir dert. Adıyamanın gölbaşı ilçesinde yaşıyorum ve burda hiç özel hastane yok ee doğum doktoruda bitane olduğu için herkes ona koşturuyo o yüzden ilgi az ultrasonu görsen yüzyıl önceden kalmış gibi. Amaan neyse bu konuda çok dertliyim kafanı şişirmiyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?