evet aslında dr'lar kesinlikle farklı hamilelerle kıyaslanmaması gerektiğini,herkesde farklı olabileceğini söylüyorlar ama insan dayanamıyor. sanırım biraz rahatlamamız lazım kendimiz.eşime bakıyorum da çok rahat,takma kafana dr zaten herşeyin yolunda sağlıklı olduğunu söyledi neden kendine dert ediniyorsun diyorkontroller için 1 ay beklemek çok uzun,keşke evde ultrason olsa bu arada protein ağırlıklı derken neler yiyorsun mesela günde et ürünlerinden?
kızlar bişey sorcam size geçen hafta ara ara olan şu son günlerde sıklaşan bi durum söz konusu bende
şöle ki sanki oğluş aşağıdan kasık bölgeme baskı yapıyo arada bi garip oluyorum otururken yatarken fark etmiyo sık sık bu durum olmaya başladı acaba gerçekten oğluş içerden aşağı doğru mu hareket ediyo tekme atıyo bişey bastırıyo gibi çübkü baskı oluyo sizce yanılıyomuyum sizede oluyomu böyle birşey
Canım ben hamileliğin başından beri bu tarz ağrılar yaşıyorum,doktorum normal diyor büyüme ağrıları diyor..için rahat etsin doktoruna sor :)
geçen hafta içinde 15 dk arayla iki kere oldu ilk defa benim bu dediğim o an ben aşağı doğru tekme attı kesin dedim bi garip oldum o an çünkü sağlık ocağıdnaki hemşireye söledim böle böle oldu diye oda tekme değil o kadar kuvvetli değiller ama hareketlerini hiissetmen lazım dedi bakalım 10 gün sonra dr randevumuz o gün sorarım doktoru zırp pırt herşey için aramak istemiyorum ben adam bıkmasın benden diye paranoayak hamile olduğumu biliyo zaten kendisi korkmasın gözünü iyice adamın
bende adıyamanlıyım 10 yıl önce gölbaşına gelin geldim. Eşimin işi burda olduğu için dahada çıkamadık. Benim annemlerde adıyamanda. Hemşerimiyiz yoksa canım. Ya bende doktorumu çok seviyorumda tahlil filan yapmaması beni telaşlandırıyo. Yoksa ultrason kalitesi çok güzel bebeğin heryerini detaylı detaylı anlatıyo. Amaan bende 10 yıl sonra gördüğüm için çok pimpirikliyim heralde. Ne olacak sonradan görme oldumolur mu canım,gölbaşını biliyorum bizim aileler de adıyaman merkezdeler,iş sebebiyle mi ordasın? ayrıca ali tahtacıya giden çok arkadaşım var,çok memnunlar,benim evim hateme çok yakın,karşı komşunun oğlu da orda acil hekimi,hem doktoru çok methettiler,bi iki kez primerde manolyaya gittim,sarmadı beni,erkek doktorun daha ilgili olduğunu düşünmeye başladım...
kızlar bişey sorcam size geçen hafta ara ara olan şu son günlerde sıklaşan bi durum söz konusu bende
şöle ki sanki oğluş aşağıdan kasık bölgeme baskı yapıyo arada bi garip oluyorum otururken yatarken fark etmiyo sık sık bu durum olmaya başladı acaba gerçekten oğluş içerden aşağı doğru mu hareket ediyo tekme atıyo bişey bastırıyo gibi çübkü baskı oluyo sizce yanılıyomuyum sizede oluyomu böyle birşey
Doktorun kesinlikle haklı,herkesin hamileliği farklı gelişiyor,boş yerekendini stresesokma :) kilo konusunda ben 7 kilo verdim,ben de tombiş annelerdenim :) diyetisyen kontrolünde devam ediyorum bebeğimde de bende de bir sıkıntı yok çok şükür :)
doğru sölüyosun canım işte yinede diyorum haksız yere rapor alırım Allah korusun sonra başımıza bişey gelir gerçekten rapor alma durumuna düşerim korkuyorum ben ne bilim babaların iznide çok az dediğin gibi eşim geçen yıldan kalan 1 hafta zar zor önümüzdeki yıla atlattık doğum zamanı kullanması için yıl altılıyo diye iş yeri normalde siliyo kalan izni 2 hafta da gelcek yılın izni eee toplasan 3 hafta 3 günde öle ama eminim ki iş yerini hepsini toplu kullandırmıcak annemde çalışıyo emeklilik için mecbur kadın çalışması lazım 2 haftada annem senelik izin alsa yani şimdiden oturup bunları düşünüyoruz en azından 40 gün yanlız kalamayız zaten Allah yardımcımız olsun evlatlarımız sağ salim gelsinlerde bakalım rapor zamanı gelince napıcaz
aaa harikasın yaa. ben ilk 3.5 ayda 10 kilo aldım :2: simdi kendimce duzenli beslenme ile biraz toparlamaya çalışıyorum. ama 7 kilo verdim demen beni inanılmaz umutlandırdı. acaba bende gitsem mi diyetisyene diye dusunmeye başladım. ne kadar surede verdin 7 kiloyu?
canım maşallah sen benden oldukça şanslısın:)
ben buyuk ıhtımalle o 40 günde yalnız olacağım. ama üzmüyorum kendimi. cunku suan uzsemde kendimi elden gelen bişey yok. Rabbim var diyorum, ona sığınıyorum. insanın kendi annesinin yerini kimse tutmaz. benim kv zaten aylardır aramıyor bile. çağrılır falan diye korkuyor heralde.
geçenlerde kızımın arabasını aldık burda da resim koydum ya. o resimleri face de paylaşmıştım. altına oyle bır yorum yazmış ki sanırsın kendi almış. amaann anlatmaya ne hacetse hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.
aaa harikasın yaa. ben ilk 3.5 ayda 10 kilo aldım :2: simdi kendimce duzenli beslenme ile biraz toparlamaya çalışıyorum. ama 7 kilo verdim demen beni inanılmaz umutlandırdı. acaba bende gitsem mi diyetisyene diye dusunmeye başladım. ne kadar surede verdin 7 kiloyu?
ben buyuk ıhtımalle o 40 günde yalnız olacağım. ama üzmüyorum kendimi. cunku suan uzsemde kendimi elden gelen bişey yok. Rabbim var diyorum, ona sığınıyorum. insanın kendi annesinin yerini kimse tutmaz. benim kv zaten aylardır aramıyor bile. çağrılır falan diye korkuyor heralde.
geçenlerde kızımın arabasını aldık burda da resim koydum ya. o resimleri face de paylaşmıştım. altına oyle bır yorum yazmış ki sanırsın kendi almış. amaann anlatmaya ne hacetse hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.
6+5 te başladım,18+5 im bugün...fazla kilolu olunca doktorum diyetisyene yönlendirdi beni direk..şimdi 21. Haftaya kadar 2 kilo daha vercem inşallah sonra 25 e kadar kilo koruyup 26 itibariyle kilo almaya başlıcam 5-6 kilo almayı planlıyoruz :) diyetisyen şyi olutor neyi ne kadar yemen gerektiğini bildiği için ona göre liste yapıyor..bazen uymak zor oluyor ama,toksoplazmam negatif olunca dışarda her şeyi yiyemiyorum,eve tıkılıp kalıyoruz bazen :/
Ayy canım harika ya.2.5 ay gıbı bır surede vermıssın süper valla. hemen gittiğim hastanenin diyetisyeninden randevu alıcam. son 1 haftadır yeme duzenımı değiştirdim ama sadece kilo alımım durdu. demekki 26. haftadan sonra verme sansı kalmıyor kı doktor ona gore ayarlamış. benım ıcın cok vakıt kalmamış. pazartesı soluğu doktorda alayım :)
Ayy canım harika ya.2.5 ay gıbı bır surede vermıssın süper valla. hemen gittiğim hastanenin diyetisyeninden randevu alıcam. son 1 haftadır yeme duzenımı değiştirdim ama sadece kilo alımım durdu. demekki 26. haftadan sonra verme sansı kalmıyor kı doktor ona gore ayarlamış. benım ıcın cok vakıt kalmamış. pazartesı soluğu doktorda alayım :)
:) git git :) eskiyegöre daha fazla yiyorum ama kilo veriyorum süper bişi :) diyetisyenin tek yaptığı öğünlerimi düzenlemek oldu,düzenli beslenmeye geçince otomatik olarak kilo vermeye başladım:) darısı başına :)
Bu arada bebeğin durumu da önemli..normalde 16. Haftada kilo vermeyi durduracaktı,oğlum 1 hafta ilerden gittiği için 18. Haftaya uzattı..şimdi de 20 lere uzadı..eğer bebeğim normal seyrediyo olsaydı ya da geriden geliyo olsaydı ona göre program yapıcaktı muhtemelen...
hemen aradım gittiğim hastaneyi sgk karşılamıyormuş 100tl dediler.(((( bakalım başka hastanelerıde arıcam. daha 5ay var bu kılonun ustune daha alırsam normal doğum sansımı kacırıcam :2: sezeryan benım ıcın kabus olur.
Benim kız da normale göre 20-30gr fazla cıktı en son kontrolde. gittiğimde 17+2 dim. 17+6dı durumu. azcık ondeydı. maşallah dıyım sımdıye kadarda herseyı gayet ıyı, senın dediğine gore gitsem iyi bir program verir sanırım diyetisyen.
Sgk karşılamıyor hiçbir yerde canımdevlet hastanesine gidebilirsin istersen..kilo normaldoğuma engel değil diye biliyorum,hatta sezeryandan ziyade normal doğum şansı zorlanıyor diye biliyorum...bel fıtığımdan dolayı sezeryan olcak maalesef benim doğumum
evet birkaç yeri daha aradım yok karşılamıyor
yalnız olduğum ıcın cok korkuyorum sezeryandan. sonrası bakım ıstıyormus cok. yoksa Rabbim sağlık versinde hangisi olursa olsun.
Canım sağlığın için gerek senin ki. madem kesin sezeryan iyi tarafından bak tam tarihi belli :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?