Aynen canım coookk rahatiz biz kizimla böyle takilacaz ohhCok az kaldik.bi yalanci sancim bile yok beni heyecanlandiracak(((
Arkadaşım geçmiş olsun. Ilıklaşmış çay demini pamuğa biraz döküp yavaşça içten dışarı doğru sil. Ben oğlumda yaşamıştım.Kızlar bebeğimin tek gözünde şiddetli çapaklanma var. Sapsarı akıntı oluyor ve kuzum o gözünü açamıyor hiç. Temizliyorum, rahatlıyor ama uyuyup uyanınca durum yine aynı. Var mı yaşayan aynı durumu?
Benim fazla normal için ısrarcı olduğumu düşünüyorlar etrafımdakiler niye bekliyorsun ki oluverseydin sezeryan diyorlarda habire tabi ben öyle düşünmüyorumBoşa beklemek ne demek canım ya? Bir gün fazla dursa kardır.
Geçmiş olsun Canım.Konu nerden açılmıştı bilmiyorum ama anne sütü ile temizlemek iyi geliyor demişti bugün bir ablam. Internet'ten araştır istersen bunu canım. Bu arada sen nasılsın? Nasıl oldun?Kızlar bebeğimin tek gözünde şiddetli çapaklanma var. Sapsarı akıntı oluyor ve kuzum o gözünü açamıyor hiç. Temizliyorum, rahatlıyor ama uyuyup uyanınca durum yine aynı. Var mı yaşayan aynı durumu?
Canım biz aynı gün doğum yaptık, benim bebeğimde de oluyor. Doktor göz pınarlarından burnuna doğru masaj yap dedi ve bir damla verdi. Pamuğu çaya bandırıp kendim de temizledim arada bir, iyice azaldı açabiliyor artık.Kızlar bebeğimin tek gözünde şiddetli çapaklanma var. Sapsarı akıntı oluyor ve kuzum o gözünü açamıyor hiç. Temizliyorum, rahatlıyor ama uyuyup uyanınca durum yine aynı. Var mı yaşayan aynı durumu?
Canım çok saol. Damlanın adı ne? Masajı ben de okudum, deneyeceğim hemen.Canım biz aynı gün doğum yaptık, benim bebeğimde de oluyor. Doktor göz pınarlarından burnuna doğru masaj yap dedi ve bir damla verdi. Pamuğu çaya bandırıp kendim de temizledim arada bir, iyice azaldı açabiliyor artık.
Canım bize de bugün hemşire aynısını söyledi.Geçmiş olsun Canım.Konu nerden açılmıştı bilmiyorum ama anne sütü ile temizlemek iyi geliyor demişti bugün bir ablam. Internet'ten araştır istersen bunu canım. Bu arada sen nasılsın? Nasıl oldun?
Canım benim güzel tecrübeli annecik meleğin nasıl tatlı öyle maşallah bakmalara doyamadım. Allah bize de nasip etsin sağlıkla kucaklamayı. Sabrettik günümüze doldurduk ama Nasipte sezeryan varmış bizim için sağlık olsun. İnşallah senin gibi kolaycacık atlatırım ben de bu süreci. Annem ve eşim kalacak yanımda inşallah çabuk ayaklarım da kızımı kucaklarken zorlanmam. Şuan bişey hissedemiyorum garip bir heycan var bişey düşünmemeye çalışıyorum. Dikişler nasıl olacak sütüm gelecek mi aklıma takılmıyor değil ama sorunlar olsa da geçici olacaktır diye moral veriyorum kendime. Normal doğum yapmaya kalksam o da çok müdahaleli olabilirdi sert ve kapalı bir rahim. Çok şükür çatır çatır haftana yetişiyorum.Hayırlısı olsun canım. Sağlıklı gelsin gerisi teferruat. Epidural ile olacaksa sezaryen uyuşmaz acıyı hissedecek gibi olursan hemen uyutun beni de. En geç 15 dk sonra zaten görüyorsun bebişini. Ilk gün yatakta geçiyor 2. Gün sabah tay tay gece tırs tırs yürüyorsun. 3. Gün tey tey modunda gayet rahat yürürsün. Ben yatakta rahat uyuyamıyorum. Yatarken kalkarken yardıma ihtiyaç duyuyorum ve zorluyor diye salonda koltukta arkamda yastıklar oturur pozisyonda uyuyorum. Gayet te güzel uyuyorum. Aklında bulunsun. Sütün ilk günler gelmezse manuel pompa al. Ara Ara sağ. Sütün çabuk gelir. Hastanede yanında güçlü kuvvetli çocuk bakımından anlayan bir refakatçi kalsın ki kalır. Allah kolay ve güzel doğum, sağlıklı evlat ve hemen şifa versin canım. Çatır çatır doğurma haftasının son gününe yetiştin. Kutlarım. :)
Lansinoh kullan iyi geliyorKizlar iyi aksamlar ben bebegimi kucagima alali 16 gun oldu ama gogsumde catlaklar olustu ne yaptimsa gecmedi yardim edin
Bunu da okudum bugün. Çok saol canım, hemen etkisini gösterdi mi?Arkadaşım geçmiş olsun. Ilıklaşmış çay demini pamuğa biraz döküp yavaşça içten dışarı doğru sil. Ben oğlumda yaşamıştım.
Kuzum hadi hayırlısı sadece bebisine odaklan tüm sıkıntılar geçiyor ben en çok emzirirken zorlandım çok açıyordu ağladım hatta bebişimi çekerken bagiriyordum ama sonra oda ogrendi emmeyi. Sezeryani hiç anlamıyorsun bile emzirme serüveni çok macerali. Sezeryan yerin biraz sizlar zaten doğum yaptığın gün ayağa kalkiyorsun ertesi günde yürüyerek evine donuyorsun. Dualarım sizinle. Allah sağlık ve kolaylıklar versin.Canım benim güzel tecrübeli annecik meleğin nasıl tatlı öyle maşallah bakmalara doyamadım. Allah bize de nasip etsin sağlıkla kucaklamayı. Sabrettik günümüze doldurduk ama Nasipte sezeryan varmış bizim için sağlık olsun. İnşallah senin gibi kolaycacık atlatırım ben de bu süreci. Annem ve eşim kalacak yanımda inşallah çabuk ayaklarım da kızımı kucaklarken zorlanmam. Şuan bişey hissedemiyorum garip bir heycan var bişey düşünmemeye çalışıyorum. Dikişler nasıl olacak sütüm gelecek mi aklıma takılmıyor değil ama sorunlar olsa da geçici olacaktır diye moral veriyorum kendime. Normal doğum yapmaya kalksam o da çok müdahaleli olabilirdi sert ve kapalı bir rahim. Çok şükür çatır çatır haftana yetişiyorum.
Bu arada saat 09.30 a alındı. Dualarınızı bekliyorum canlarım.
Cnm sutunden damlatbsen gozune bwbegin bizdede ayniydi sonra sil ilik sulu pamuklaKızlar bebeğimin tek gözünde şiddetli çapaklanma var. Sapsarı akıntı oluyor ve kuzum o gözünü açamıyor hiç. Temizliyorum, rahatlıyor ama uyuyup uyanınca durum yine aynı. Var mı yaşayan aynı durumu?
Sancinin geldigi saatlari yazacan kac dk gelmis onu ogrenecenYa ne güzel olur =) bu saat tutma işi nasıl olcak ben hep karıştırıyorum
çok sağol canım benim. Emzirme olayını nasıl merak ediyorum anlatamam becerebilecek miyim ne hisseseceğim :)) Allahım ne mucizevi şeyler ya şükürler olsun bu kuzuları verene. Zaman geçsin Herkesler gitsin bebeğimle başbaşa kalayım istiyorumKuzum hadi hayırlısı sadece bebisine odaklan tüm sıkıntılar geçiyor ben en çok emzirirken zorlandım çok açıyordu ağladım hatta bebişimi çekerken bagiriyordum ama sonra oda ogrendi emmeyi. Sezeryani hiç anlamıyorsun bile emzirme serüveni çok macerali. Sezeryan yerin biraz sizlar zaten doğum yaptığın gün ayağa kalkiyorsun ertesi günde yürüyerek evine donuyorsun. Dualarım sizinle. Allah sağlık ve kolaylıklar versin.
Canim hiç pes etme zaten bebişler inanilmaz bir emme refleksi ile doğuyor. Benim tam doğumun 3. Günü göğüslerim patlayacak gibi süt geldi ilk iki gun pek bişey yokmuş gibi geliyor insana ama hemşire bana 1 yudumda çekse o ona yeter demişti. Hakkaten hiç mama vermeden atlattim ilk 2 günü 3. Gün süt geldi ama bebisi uyandirip emzirmek ne mümkün sarılık olmasın diye saat başı en fazla 2 saatte bir uyandirip emzirmek gerekiyor. 6 saat uyandırmak için ugrastigimiz oldu. Baktım olmuyor sağıp kaşıkla verdim sütü. Onuda azar azar yedi derken sarılık olmadan atlattik. Sana tavsiyem bebisi uyandırmak için burnunu veya topugunu sık benimki avuç içini ovuncada tepki veriyordu ve sakın bebek aç kaldı yok süt gelmedi yok doymuyor diyenleri kafana takma lohusa iken hiç çekilmiyorlar benim kendi annem deli etti beni maalesef kaynanam daha iyiydi.çok sağol canım benim. Emzirme olayını nasıl merak ediyorum anlatamam becerebilecek miyim ne hisseseceğim :)) Allahım ne mucizevi şeyler ya şükürler olsun bu kuzuları verene. Zaman geçsin Herkesler gitsin bebeğimle başbaşa kalayım istiyorum
2-3 kerede tamamen geçiriyor canım. İlk seferden sonra fark edeceksin. Bu arada ben 2009 ekim annelerindendimBunu da okudum bugün. Çok saol canım, hemen etkisini gösterdi mi?
Rica ederim canım. Damlanın ismi netira, yeşil beyaz bir kutusu var.Canım çok saol. Damlanın adı ne? Masajı ben de okudum, deneyeceğim hemen.
Ben de varım hasretle bekleyen dün gece sancim vardı bugün kontrole gittim nst ve çatıya girdim Yalancı sancı dedi doktorum ama doğumun yaklaşmış dedi..hasretle beklemeye devam assolistler en son gelir...suyumuz uygun kilomuz uygun kafa kanala girmeye başlamış ınsaallah hayirlisiyla kucagimiza alırız biz kalanlarCok az kaldik.bi yalanci sancim bile yok beni heyecanlandiracak(((
DOĞUM HIKAYEM
kızlar , canlar 15 ekim sabahi doktora gittik 1 gün öncesi açılma 3 cm idi yine kontrol etti ama baya zorladı bence doğumu tetiklemek içindi. Açılman 4 cm olmuş dedi.Yatis verdi.Islemleri yaptırırken hastanede oturuyorduk karnında pit diye bir şey oldu.bebegin tekmesi sanmıştım ki kalkmamla suyumun gelmesi bir oldu.su çok akıcı ve ılık ılık geliyordu.Hemen odaya geçtik.sancilar çok sık geliyordu.Bol dua okudum ve nefes egzersizleriyle geçiyor gibiydi.Lavman yapıldı , kahvaltı da yaptırdilar ama sancılar biraz halsizlestirdi beni.Hemen epidural istedim.Yataga yattım ama kasılmalarim çok şiddetliydi. Sanki karnimda patlamaya hazır bir yanardağ vardi:) Bebek kendi kendini aşağıya itiyordu ben bir şey yapmadan.Kizlar o ara şifalı ve doğumu kolaylaştıran bir otun suyunu içtim. Inan doğumumun kolay olmasını ona bağlıyorum. Fatima annemizin eli otu.yanimdakiler okudu uflediler icirdiler.otu suyun içine atıyorsun o açıldıkca Rahîm de açılırmis. Doktor açılmama baktı 9 cm olmuş ooo sen yarım saate doğurursun dedi.Bana müthiş bi moral geldi.Dogumhaneye aldılar sonra.Sunu diyim sancı aşaması zor ama doğumhane ve doğum olayı supperr:)Şiddetli kasılmalarim oluyordu.5-6 kez ikindim bebeğim cikti:)Toplamda 4 saat 45 dakikada bebeğim kucağımdadi çok şükür. suan ikimiz de iyiyiz.Dikislerim canımı acıtıyor az bir şey. Ben doğumdan önce herkesin doğumunun farklı olacagina inanırdım. Kimsenin hikayesi sizi korkutmasin. Biz her şeyi atlatacak güçteyiz:) Onun minnaksurati her şeyi unutturur:)
Maasallah suphanallah darısı hepimize ınsaallah. bende aldım o ottan doğum sancısı başlayınca kaynatıp iç dedi aktarci..ama bitki açılınca rahimin açılma kısmını sende duydum doğumhaneye mi goturdun otu?DOĞUM HIKAYEM
kızlar , canlar 15 ekim sabahi doktora gittik 1 gün öncesi açılma 3 cm idi yine kontrol etti ama baya zorladı bence doğumu tetiklemek içindi. Açılman 4 cm olmuş dedi.Yatis verdi.Islemleri yaptırırken hastanede oturuyorduk karnında pit diye bir şey oldu.bebegin tekmesi sanmıştım ki kalkmamla suyumun gelmesi bir oldu.su çok akıcı ve ılık ılık geliyordu.Hemen odaya geçtik.sancilar çok sık geliyordu.Bol dua okudum ve nefes egzersizleriyle geçiyor gibiydi.Lavman yapıldı , kahvaltı da yaptırdilar ama sancılar biraz halsizlestirdi beni.Hemen epidural istedim.Yataga yattım ama kasılmalarim çok şiddetliydi. Sanki karnimda patlamaya hazır bir yanardağ vardi:) Bebek kendi kendini aşağıya itiyordu ben bir şey yapmadan.Kizlar o ara şifalı ve doğumu kolaylaştıran bir otun suyunu içtim. Inan doğumumun kolay olmasını ona bağlıyorum. Fatima annemizin eli otu.yanimdakiler okudu uflediler icirdiler.otu suyun içine atıyorsun o açıldıkca Rahîm de açılırmis. Doktor açılmama baktı 9 cm olmuş ooo sen yarım saate doğurursun dedi.Bana müthiş bi moral geldi.Dogumhaneye aldılar sonra.Sunu diyim sancı aşaması zor ama doğumhane ve doğum olayı supperr:)Şiddetli kasılmalarim oluyordu.5-6 kez ikindim bebeğim cikti:)Toplamda 4 saat 45 dakikada bebeğim kucağımdadi çok şükür. suan ikimiz de iyiyiz.Dikislerim canımı acıtıyor az bir şey. Ben doğumdan önce herkesin doğumunun farklı olacagina inanırdım. Kimsenin hikayesi sizi korkutmasin. Biz her şeyi atlatacak güçteyiz:) Onun minnaksurati her şeyi unutturur:)
Canım ben aktardan aldım yurtdışından geliyormuş aktarın adı Çengelköy baharatcisi 25 tl bir kökCanim o otu nerden buldun bir de?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?