Kızlar kontrol maceramız bitti.
Bugün de tam 1 haftalık olduuuk. Bebeğimin son sarılık değeri 8.6ydı. Doktor hiç kan falan almadan direk sarılığı atlatmış dedi. Neye göre dedi anlamadım ama. Hastaneden -205 gramla çıkmıştık, 1 haftada 85 gram almış kuzum.
Benim de kontrolüm vardı. Doktor maşallah çok iyisiniz dedi. Rahmin 12 cm olması gerekirken 11.2 cm e kadar küçülmüş, baya iyi toparlanmış dedi. İşitme testimiz de güzeldi.
Tek sorunumuz bebişimizin huysuzlanması. Kendime çok kızdım. 1 haftadır annemle beraber yapıyorduk her şeyi, emzirme savaşlarında ben mahvolunca annem hallediyordu bazı şeyleri. İlk defa kuzumla yalnız kaldım. Üzerini düzgün giydiremedim, altını değiştiremedim, emziremedim. O ağladı ben ağladım yani. Eşim de baya şaşırdı, napcağını bilemedi. Benim kontrol saatimi öne çekip, sonra hemen eve döndük. Baya zorluydu. Kendimi çok eksik yetersiz hissettim. Hele de bakım odasındaki halim içler acısıydı. Ben orda bir eldiveni tutturamazken kaç tane anne gelip kuzusunu emzirdi gitti. Gelip göğüslerini açıp bebeklerine tutturmaları bile saniyeler aldı. Ben bazen 1 saat savaş veriyorum. İnşallah biz de öyle olacağız ama. Sabır lazım hem bebeğime hem bana.
Annemle eve gelince konuştum, bundan sonra her şeyi ben yapıcam annem izleyecek. O sadece meme tutturmam da destek olacak. Kuzumun benim yüzümden ağlamasına o kadar içerledim ki...
Insallah canim benimde gunum gecti yarin 40+3 oluyorum kontrole gidicem belki benide yatirirlar.Canim benimde o sekildeydi sancim yoktu yuruys yapinca oluyordu biraz agri..ben gunum doldugu icin yatrildim aslinda bekleyebilirdi ama yats oldu..canim saglicakla al yavrunu kucagna en hayirli vakitte insallah..gecip gdiyo her sey bebisi gorunce yeniden dogmus gbi olacaksın
hehe onlar yerdeydi çekemedim onları :) Valla yıkamak değilde bu hazırlıkları yapmak işkence
Kızlar kontrol maceramız bitti.
Bugün de tam 1 haftalık olduuuk. Bebeğimin son sarılık değeri 8.6ydı. Doktor hiç kan falan almadan direk sarılığı atlatmış dedi. Neye göre dedi anlamadım ama. Hastaneden -205 gramla çıkmıştık, 1 haftada 85 gram almış kuzum.
Benim de kontrolüm vardı. Doktor maşallah çok iyisiniz dedi. Rahmin 12 cm olması gerekirken 11.2 cm e kadar küçülmüş, baya iyi toparlanmış dedi. İşitme testimiz de güzeldi.
Tek sorunumuz bebişimizin huysuzlanması. Kendime çok kızdım. 1 haftadır annemle beraber yapıyorduk her şeyi, emzirme savaşlarında ben mahvolunca annem hallediyordu bazı şeyleri. İlk defa kuzumla yalnız kaldım. Üzerini düzgün giydiremedim, altını değiştiremedim, emziremedim. O ağladı ben ağladım yani. Eşim de baya şaşırdı, napcağını bilemedi. Benim kontrol saatimi öne çekip, sonra hemen eve döndük. Baya zorluydu. Kendimi çok eksik yetersiz hissettim. Hele de bakım odasındaki halim içler acısıydı. Ben orda bir eldiveni tutturamazken kaç tane anne gelip kuzusunu emzirdi gitti. Gelip göğüslerini açıp bebeklerine tutturmaları bile saniyeler aldı. Ben bazen 1 saat savaş veriyorum. İnşallah biz de öyle olacağız ama. Sabır lazım hem bebeğime hem bana.
Annemle eve gelince konuştum, bundan sonra her şeyi ben yapıcam annem izleyecek. O sadece meme tutturmam da destek olacak. Kuzumun benim yüzümden ağlamasına o kadar içerledim ki...
Kızlar bebeğimin boynuna 1 kere kordon dolanmis endiselenmelimiyim bilmiyorum. Doktor böyle de normal doğabilir dedi ama kan sulandırıcı kullandığım için de epidural normal olmaz dedi. Kafam öyle karışık ki ..
Bekleyelim dedi bekleyerek RİSK mi alıyorum acaba??
Bende de ameda lactine ikili süt sağma makinesi var. İlk oğlumda almıştım şimdi gerekirse bunda da kullanıyorum gayet memnunum emiş gücünde hiç bir azalma yok tavsiye ederimMINIKKUS1
Can'ım bende Dr Philips avent var başta benimkisi de çekmiyodu ben o göğüs koruyucu parçasını kullanmadım çok iyi çekiyo bide. Takmadan dene istersen servise götürmeden önce çünkü o başla hakikaten çekmiyoBende philips avent elektrikli göğüs pompası ndan hiç memnun değilim eskiden sütüm az di dedim şimdi fazla ama azap servise goturucem ameda ve medela tavsiye ediyorlar ben 300 lira philips yerine 50 liralık elle Sağım bebe dor dan daha Hayır gördüm
Onlara da alışma süresi vermemiz lazım ama işte bazen unutuyorum bunu. Tutturamayınca memeyi hemen bunalım moduna giriyorum. İnşallah tez vakitte alışacağız canım.Canim iyi olmaniza cok sevindimm..bende geceleri cok sinirlenyorm sonra kiziyorum kendime sakin olmam lazim diye agladim yine gece meme tutana kadar terden bunaliyorm bi tutsa ama uzun suruyo susturamiyorm alttan dikisler zaten zorluyo ama sukrediyorm elbette bebeklerimzs kavustuk..alisicaz insallah hepimiz zamanla tatlimm
Ay inşallah; bu dediklerin rüya gibi geliyor bana çünkü. Sendrom mu bilmiyorum ama bir an önce geçer gider inşallah. Ben de gülerek anlatırım bugün yaşadıklarım :)Canım hiç üzme kendini bunlar çok normal şeyler. İlk çocuğumda 20 gün annem yanımdaydı gece gündüz herşeyi o yapıyordu o altını değiştirirken ben kenardan izliyordum yada yıkarken yada üzerini giydirirken... ama kısa süre sonra alışıyorsun herşeyi sen halletmeye başlıyorsun sakın yetemiyorum gibi düşünme bunlar lohusalık psikolojisi ile çok normal. Mesela bu doğumumda anneme 1 hafta sonra istersen gidebilirsin dedim geceleri kalmıyor artık. Zamanla herşey düzene girecek hiç merak etme. Ben ikinci doğum olduğu halde sendroma girdim 3 gün ağladım sürekli ilk doğum yapanlarda çok daha normal bu süreç. Öyle zaman gelecekki yeni doğum yapan arkadaşını ziyarete gittiginde bebeğin altını değiştirmeye sen cesaret edeceksin
O ağlaması yok mu? Bir an sırtımdan ter boşaldı valla.Hiç hic öyle hissetme ben küçücük çocuk baktım çok rahat ama kendi çocuğumu zor giydirip değişiyorum tamamen kendimizin olduğu şaşkın ve ağlamasına dayanamadigimizdan oluyor bende ben yapıyım ki pratik olsun dedim sonra yapsın annem nasıl olsa bir hafta sonra bile az daha toparlanmış olacak dedim:) yap ama eksik hissetme herkes aynı durumda
Yatirirlar tatlim o zaman acilman varmis zaten suniyi denerler ama insallah kendi sancinla acilma saglanir suni de dayanilmaz degil tatlim..hadi hakkinda hayirlisi kolay dogumlar nasip etsin RabbimInsallah canim benimde gunum gecti yarin 40+3 oluyorum kontrole gidicem belki benide yatirirlar.
Canim doktoruna guvenmelisin...bildgi vardir neticede senin icin hangsi hayirliysa o olsun..bir taneymis ya Allahin izniyle bise olmazKızlar bebeğimin boynuna 1 kere kordon dolanmis endiselenmelimiyim bilmiyorum. Doktor böyle de normal doğabilir dedi ama kan sulandırıcı kullandığım için de epidural normal olmaz dedi. Kafam öyle karışık ki ..
Bekleyelim dedi bekleyerek RİSK mi alıyorum acaba??
Oyyy oy maşallah tosun paşaya sağlıkla büyüt şeker varmıydı canim sende ?İşte bizim tosuncuğumuz:) sütüm çok az geliyor zaten 4500 geçtiği için mama tavkiyesi mutlaka yapıyoruz doymaz dediler
Evet doğurdum =) amin canım benimCanim dogurdun mu maasallah ben takip edemedim de cok sevindim Allah.anali. babali buyutsun insallah gozunaydin☺
Insallah canim benim alisiriz zamanlaOnlara da alışma süresi vermemiz lazım ama işte bazen unutuyorum bunu. Tutturamayınca memeyi hemen bunalım moduna giriyorum. İnşallah tez vakitte alışacağız canım.
Tatlim normal mi oldu ay kurtuldun sukur kavustun oglusuna☺Evet doğurdum =) amin canım benim
Mesela ben varım :) Yarın doğum kısmetse.
Allah analı babalı büyütsün canım. Neden küveze ihtiyaç duyuldu?
Ay aynen ya asşında doktor akşam 7 de yıkayın dedi hem de her akşam ama bu kadar hazırlığı her gün kim yapacak birde akşam ezabından sonra çocuk yıkanmazmış 40 ı çıkmadan doktorun tezi çürüdüYıkamak 5 dk hazırlık 15 dk aman eksik olmasın aman usumesin aman çorabı aman eldivenibide gece uyusun diye yalvardim oğlumu gündüz uyandırma ya çalışmak trajikomedisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?