2015 Ekim Anneleri

Canım hiç üzme kendini bunlar çok normal şeyler. İlk çocuğumda 20 gün annem yanımdaydı gece gündüz herşeyi o yapıyordu o altını değiştirirken ben kenardan izliyordum yada yıkarken yada üzerini giydirirken... ama kısa süre sonra alışıyorsun herşeyi sen halletmeye başlıyorsun sakın yetemiyorum gibi düşünme bunlar lohusalık psikolojisi ile çok normal. Mesela bu doğumumda anneme 1 hafta sonra istersen gidebilirsin dedim geceleri kalmıyor artık. Zamanla herşey düzene girecek hiç merak etme. Ben ikinci doğum olduğu halde sendroma girdim 3 gün ağladım sürekli ilk doğum yapanlarda çok daha normal bu süreç. Öyle zaman gelecekki yeni doğum yapan arkadaşını ziyarete gittiginde bebeğin altını değiştirmeye sen cesaret edeceksin

Kızlar bebeğimin boynuna 1 kere kordon dolanmis endiselenmelimiyim bilmiyorum. Doktor böyle de normal doğabilir dedi ama kan sulandırıcı kullandığım için de epidural normal olmaz dedi. Kafam öyle karışık ki ..
Bekleyelim dedi bekleyerek RİSK mi alıyorum acaba??

Insallah canim benimde gunum gecti yarin 40+3 oluyorum kontrole gidicem belki benide yatirirlar.

hehe onlar yerdeydi çekemedim onları :) Valla yıkamak değilde bu hazırlıkları yapmak işkence

Yıkamak 5 dk hazırlık 15 dk aman eksik olmasın aman usumesin aman çorabı aman eldiveni bide gece uyusun diye yalvardim oğlumu gündüz uyandırma ya çalışmak trajikomedisi

Hiç hic öyle hissetme ben küçücük çocuk baktım çok rahat ama kendi çocuğumu zor giydirip değişiyorum tamamen kendimizin olduğu şaşkın ve ağlamasına dayanamadigimizdan oluyor bende ben yapıyım ki pratik olsun dedim sonra yapsın annem nasıl olsa bir hafta sonra bile az daha toparlanmış olacak dedim:) yap ama eksik hissetme herkes aynı durumda

Bebeğime 3 kordon dolandı zor geçirdim o haftayı sonra geri cikti 2 tanesi. ben normal doğum yaptım tek kordon varken önemli olan kordonun çoğalmamasi ve de düzenli nst ile kontrol:)için rahat olsun

Bende de ameda lactine ikili süt sağma makinesi var. İlk oğlumda almıştım şimdi gerekirse bunda da kullanıyorum gayet memnunum emiş gücünde hiç bir azalma yok tavsiye ederim MINIKKUS1

Kimseye danışmadan 300 lira verip philips aldım eşim almedaya izin vermedi neyseki manuel e alıştım 200 cc sagiyorum gün içinde yeterli oluyor alırsam almeda alacağım teşekkür ederim:)

Can'ım bende Dr Philips avent var başta benimkisi de çekmiyodu ben o göğüs koruyucu parçasını kullanmadım çok iyi çekiyo bide. Takmadan dene istersen servise götürmeden önce çünkü o başla hakikaten çekmiyo

Kızlar ben bu bebişi mememe yapıştırıp kalan hayatıma öyle devam edicem DOYMUYOR sıpacık sütüm az emzirdikçe artacak dediler amenna ama bu ne ya 7/24 meme de uyuyor uyanıyor tüm yaşamsal faaliyetler memede geçiyor süt bitincede yaygarayı koparıyor mama vermek istemiyorum ama günde 2-3 kez veriyorum siz kaç kere veriyorsunuz mamayı??sizin bebelerde böyle mi?bir tek dün gece kuvvetli çekti mememi ve kendisi bıraktı sonra da 1 saat uyudu hep böyle olsa keşke ;(

Onlara da alışma süresi vermemiz lazım ama işte bazen unutuyorum bunu. Tutturamayınca memeyi hemen bunalım moduna giriyorum. İnşallah tez vakitte alışacağız canım.

Ay inşallah; bu dediklerin rüya gibi geliyor bana çünkü. Sendrom mu bilmiyorum ama bir an önce geçer gider inşallah. Ben de gülerek anlatırım bugün yaşadıklarım :)

O ağlaması yok mu? Bir an sırtımdan ter boşaldı valla.
Şimdi annemden ben devralıcam bakalım, bir sonraki kontrolümüzde neler olacak.

Insallah canim benimde gunum gecti yarin 40+3 oluyorum kontrole gidicem belki benide yatirirlar.
Yatirirlar tatlim o zaman acilman varmis zaten suniyi denerler ama insallah kendi sancinla acilma saglanir suni de dayanilmaz degil tatlim..hadi hakkinda hayirlisi kolay dogumlar nasip etsin Rabbim

Canim doktoruna guvenmelisin...bildgi vardir neticede senin icin hangsi hayirliysa o olsun..bir taneymis ya Allahin izniyle bise olmaz

Yıkamak 5 dk hazırlık 15 dk aman eksik olmasın aman usumesin aman çorabı aman eldiveni bide gece uyusun diye yalvardim oğlumu gündüz uyandırma ya çalışmak trajikomedisi
Ay aynen ya asşında doktor akşam 7 de yıkayın dedi hem de her akşam ama bu kadar hazırlığı her gün kim yapacak birde akşam ezabından sonra çocuk yıkanmazmış 40 ı çıkmadan doktorun tezi çürüdü Dün gece fenalaştım hem üşüttüğüm için hem de stres oldum süreklş ağlıyordu aç mı tok mu ne derdi bar anlamadığım için acillik oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…