- 23 Şubat 2015
- 199
- 118
- 103
Bizde bugün kontrole gittik annem yerine eşimle doktorun yanına girdik muayenesini yaptı giydirebilirsiniz dedi denedim terler boşaldı benden yapamadım hemen annemi çağırdım iceri. Cok tuhaf oldum. Ama inan tek degilsin aynılarını birebir yaşıyorum yani. Henüz 8yasımdayken kucuk kardeşimi bezleyip mama verebilen ben ne durumdayım diyorum ama geçecek bunlar Allah hepimize o gücü versin.Kızlar kontrol maceramız bitti.
Bugün de tam 1 haftalık olduuuk. Bebeğimin son sarılık değeri 8.6ydı. Doktor hiç kan falan almadan direk sarılığı atlatmış dedi. Neye göre dedi anlamadım ama. Hastaneden -205 gramla çıkmıştık, 1 haftada 85 gram almış kuzum.
Benim de kontrolüm vardı. Doktor maşallah çok iyisiniz dedi. Rahmin 12 cm olması gerekirken 11.2 cm e kadar küçülmüş, baya iyi toparlanmış dedi. İşitme testimiz de güzeldi.
Tek sorunumuz bebişimizin huysuzlanması. Kendime çok kızdım. 1 haftadır annemle beraber yapıyorduk her şeyi, emzirme savaşlarında ben mahvolunca annem hallediyordu bazı şeyleri. İlk defa kuzumla yalnız kaldım. Üzerini düzgün giydiremedim, altını değiştiremedim, emziremedim. O ağladı ben ağladım yani. Eşim de baya şaşırdı, napcağını bilemedi. Benim kontrol saatimi öne çekip, sonra hemen eve döndük. Baya zorluydu. Kendimi çok eksik yetersiz hissettim. Hele de bakım odasındaki halim içler acısıydı. Ben orda bir eldiveni tutturamazken kaç tane anne gelip kuzusunu emzirdi gitti. Gelip göğüslerini açıp bebeklerine tutturmaları bile saniyeler aldı. Ben bazen 1 saat savaş veriyorum. İnşallah biz de öyle olacağız ama. Sabır lazım hem bebeğime hem bana.
Annemle eve gelince konuştum, bundan sonra her şeyi ben yapıcam annem izleyecek. O sadece meme tutturmam da destek olacak. Kuzumun benim yüzümden ağlamasına o kadar içerledim ki...
5 gunluguz bende 3 kez 45 cc kadar mama veriyorum sutum az doktor iki hafta kadar mama takviyesi yap günde 5-6 kere Sütün az ise dedi. Sarılık riski icin sanırım. Kendi sutumu saatlerce emse uyumuyor mama ile anında uyuyor saatlerce uyanmıyor.Kızlar ben bu bebişi mememe yapıştırıp kalan hayatıma öyle devam edicem DOYMUYOR sıpacık sütüm az emzirdikçe artacak dediler amenna ama bu ne ya 7/24 meme de uyuyor uyanıyor tüm yaşamsal faaliyetler memede geçiyor süt bitincede yaygarayı koparıyor mama vermek istemiyorum ama günde 2-3 kez veriyorum siz kaç kere veriyorsunuz mamayı??sizin bebelerde böyle mi?bir tek dün gece kuvvetli çekti mememi ve kendisi bıraktı sonra da 1 saat uyudu hep böyle olsa keşke ;(
Canım aptamil bitince sma deneyeceğim teşekkürler kızlar.Cnm bnm eczaci tanidigima kayseride bir prof sma onermis en eski mama ve anne sutune en yakin demis bnm annemlerde zamaninda ablam anne sutunu kabul.etmeyince sma almis bnde buna dayanarak kizim dogdugundan beri veriyorum gercekten masallah diyim gaz problemimiz hic olmadi ve uyku duzeni cok ii sonucta yeni bir mama degil gecmisi var icim rahat kullaniyirum eczanelerde var cnm bu arada dqha mama bitiyor kizim agzindan gazini cikariyor hemen :)
Teyzesi.cok tsk ederiz ya abla olduk senin resmi gorunce cok hosuma gitti ama acaba bnde kizimla kardesi olupta boyle resimler miyim dedim iki.cocugunda cok guzel senin gibi allah bagislasin
Canım sakin ol yavas yavas birbirinize alisacaksiniz ben ilk bebegimde öyleydim annemle beraber büyüttük diyebilirim şimdi daha rahatim herseyini kendim yapabiliyorum fakat yinede annem gidince ev isleri yemek bebek nasil yetisecegim düsündükce sıkıntı basıyo keske annemle ayni sehirde otursaydik en azindan bizi dolasir ev islerine yardimci olurdu napalim alışacağız annanemiz herseyimiz bizimKızlar kontrol maceramız bitti.
Bugün de tam 1 haftalık olduuuk. Bebeğimin son sarılık değeri 8.6ydı. Doktor hiç kan falan almadan direk sarılığı atlatmış dedi. Neye göre dedi anlamadım ama. Hastaneden -205 gramla çıkmıştık, 1 haftada 85 gram almış kuzum.
Benim de kontrolüm vardı. Doktor maşallah çok iyisiniz dedi. Rahmin 12 cm olması gerekirken 11.2 cm e kadar küçülmüş, baya iyi toparlanmış dedi. İşitme testimiz de güzeldi.
Tek sorunumuz bebişimizin huysuzlanması. Kendime çok kızdım. 1 haftadır annemle beraber yapıyorduk her şeyi, emzirme savaşlarında ben mahvolunca annem hallediyordu bazı şeyleri. İlk defa kuzumla yalnız kaldım. Üzerini düzgün giydiremedim, altını değiştiremedim, emziremedim. O ağladı ben ağladım yani. Eşim de baya şaşırdı, napcağını bilemedi. Benim kontrol saatimi öne çekip, sonra hemen eve döndük. Baya zorluydu. Kendimi çok eksik yetersiz hissettim. Hele de bakım odasındaki halim içler acısıydı. Ben orda bir eldiveni tutturamazken kaç tane anne gelip kuzusunu emzirdi gitti. Gelip göğüslerini açıp bebeklerine tutturmaları bile saniyeler aldı. Ben bazen 1 saat savaş veriyorum. İnşallah biz de öyle olacağız ama. Sabır lazım hem bebeğime hem bana.
Annemle eve gelince konuştum, bundan sonra her şeyi ben yapıcam annem izleyecek. O sadece meme tutturmam da destek olacak. Kuzumun benim yüzümden ağlamasına o kadar içerledim ki...
Gözünaydın canım analı babalı büyüsün inşallah nasıl gecti dogumun normalmi oldu ?Evet doğurdum =) amin canım benim
Can'ım bende Dr Philips avent var başta benimkisi de çekmiyodu ben o göğüs koruyucu parçasını kullanmadım çok iyi çekiyo bide. Takmadan dene istersen servise götürmeden önce çünkü o başla hakikaten çekmiyo
Bu kasik agrin sureklimi aralari varmiKizlaaarrrrr dün geceden beri kasik agrim var arada belime vuran bebekte hep bi yere toplanıyor sonra düzeliyor hic kusmayan ben mide bulantisi cekiyorum dunden beridir. yarın kontrolüm var acaba doğum sancilarim var da ben mi farketmiyorum çünkü nst ye bağlandığım da bile 60 70 lerde sancim çıkıyo hep hiç hissetmiyorum şimdi diyorum dogum sancilarim başladi da ben mi farketmiyorum
Amin canim insallah.dudagimda ucuk cikti acaba o da bi belirtimiYatirirlar tatlim o zaman acilman varmis zaten suniyi denerler ama insallah kendi sancinla acilma saglanir suni de dayanilmaz degil tatlim..hadi hakkinda hayirlisi kolay dogumlar nasip etsin Rabbim
O ağlaması yok mu? Bir an sırtımdan ter boşaldı valla.
Şimdi annemden ben devralıcam bakalım, bir sonraki kontrolümüzde neler olacak.
Son haftadayiz ya korktumCanim doktoruna guvenmelisin...bildgi vardir neticede senin icin hangsi hayirliysa o olsun..bir taneymis ya Allahin izniyle bise olmaz
Canım sen çok şükür atlatmissin. Ben son hafta artik iyice gerildim. Kan sulandırıcı iğne derdi var bir de. Allaha emanetiz inşallah sıkıntı cikmazBebeğime 3 kordon dolandı zor geçirdim o haftayı sonra geri cikti 2 tanesi. ben normal doğum yaptım tek kordon varken önemli olan kordonun çoğalmamasi ve de düzenli nst ile kontrol:)için rahat olsun
Ay bilmem ki degildir galiba tatlim☺Amin canim insallah.dudagimda ucuk cikti acaba o da bi belirtimi
Canim korkma hic Allah kolayligini verir doktorun senin icin en dogrusunu uygular her sey iyi olacak Allahin izniyleSon haftadayiz ya korktum
Bir de kan sulandırıcı kullanıp normal dogum yapan hiç yok galiba aramizda
Masallah subhanallah nazar degmesin cok tatli ya yemede yaninda yat:))))İşte bizim tosuncuğumuz:) sütüm çok az geliyor zaten 4500 geçtiği için mama tavkiyesi mutlaka yapıyoruz doymaz dediler
Canim korkma hic Allah kolayligini verir doktorun senin icin en dogrusunu uygular her sey iyi olacak Allahin izniyle
Aplamben dogurmadm sölim desenin prensesin güncel fotolarını at ta görelim yaw :) hatta şöyle abisinin kucagnda felan ne hoş olur
Masallah masallah annesi bu kiz cok ayipci ya orta parmak cikarmis bize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?