- 9 Aralık 2013
- 2.187
- 2.606
- 158
Canım serum fizyolojiğin hepsini mi sıkıyorsunuz? Bir de damla damla değil mi?Canım önce serum fizyolojik sıkıp minnak sümüklerini yumuşatıyoruz sonra hüpletiyoruz otribebe bebedor iki markada iyi. Biz 2 günde bir yapıyoruz bu işlemi. Banyo yaptırırkende burnunu sıkıp temizliyoruz. Tıkalı burun çok rahatsız eder ne emer ne uyur huzursuz olur.
Canım benimki de meme istiyor hep. Beni yalancı meme olarak kullanıyor. Gerçi biraz azaldı bu durum. Doymadigi için değil günden güne huyları değiştiği için öyle oluyordur. Benimki de mama verince hastanede 4-5 saat bile uyurdu, şimdi mama da versek en fazla 3 saat uyuyor. Zaten anne sütü mamadan daha kolay sindirildigi için anne sütü ve mama ile uyku süreleri fark edermiş. Anne sütü ile daha sık acikabilir canım.Kizlar bebeklerinizin doydugunu nasıl anlıyorsunuz..benim ilk üç gün sütüm olmadığı için mama verdik o zaman mamadan sonra 3 saat falan uyuyordu anne sütüne geçince mamayı kestim ve uykuya hasret kaldım resmen memede 5 dk emiyor uyuyo yatağa yatiriyorum kıyamet kopuyor sanirim dudak tiryakisi olduk bizal tekrar emzir yatır derken zorla 15 dk emiyor ama yine uyumuyo doymamış yada sütüm yaramiyo olabilir mi ..günde 10 kere falan kaka yapio artık bezi geçtik altinı açınca fiskirtarak üstüme yapmaya başladı ne yapacağımı şaşırdım valla
Geçen haftaydi sanırım, hala yoğun bakimdaydi yavrucak.. İnşallah düzelecek dualarla..Kızlar Ömer den haberi olan var mı annesi hiç yazmıyo artık ya da ben göremedim çok merak ediyorum her gün aklımda inş iyileşme yolundadır
Ben de anneme devamlı doymuyor diyorum. Memede kalma süresi 25 dakikadan 10 dakikalara düştü. Annem de doymuyor olsa günde nasıl 12 defa çiş 6 defa kaka yapar diyor. Şimdi altını açtım bezi nasıl ağırlaşmış. 2 saat uyudu, kim bilir kaç çiş yaptı. Kaka da vardı. Hatta tam yeni bezi takarken yine kaka yaptı, paçam bacaklarım hep kakaCanım okurken çok güldüm aynen bizi anlatmışsın 3 gündür her saat başı emiyoruz altını temizliyoruz tekrar emiyoruz kusuyoruz üstünü değiştirip tekrat emiyoruz kısır döngü bizde de böyle. Aklima takilan bizim bebis memede 10dakika olmadan uyuyakaliyor ve uyandırmaya calistikca biraz emmeye çalışıyor yarim saate yakin öyle uğraşıyoruz sonra artık bakiyorum birakmiyor serçe parmağımı verip biraktiriyorum sonra gaz çıkarmaya çalışırken tekrar uyaniyor tekrar meme istiyor kafayı yicek gibi oluyorum. Doymuyormu diyorum ama doymasa bu kadar çok bez degisirmi kusar mi bilemiyorum..
Babamızın saçı yağlı, benim kurudur. Babasının oğlu o vakit bizimki de hahaBizimkinin saclarida yagli sankibu cocuk bana cekmis belliki.benim saclarimda cabuk yaglanir.anasinin oglu tam
Ben bakınca göremiyorum burnunda hiçbir şey. Özellikle bakıyorum ama. Demek ki göremediğim yerlerde var.Bu gece bizde gram uyumadik sabahi ettik neyse burnunda bisy fark ettm aspiratorumuz var hafifce alayim dedim olmadi sonra huylandi hapsirma ve oksurme tarzi bisey yapti 3 kez falan bi baktim burundan kocaman kati bir sumuk kurumus birde bebegimin burnusunu tikamisssss hemen aldim onu yavrum butn gece bundanmi uyuyamadi sesinin tonuda bi farkliydi neyse burundan cikan koca seyden sonra bi daldi uykuya ben soklardayim tabi, kizlar surekli burunlari kontrol edin bence huzursuz olmasin bebisleriniz...
Canım benimki de meme istiyor hep. Beni yalancı meme olarak kullanıyor. Gerçi biraz azaldı bu durum. Doymadigi için değil günden güne huyları değiştiği için öyle oluyordur. Benimki de mama verince hastanede 4-5 saat bile uyurdu, şimdi mama da versek en fazla 3 saat uyuyor. Zaten anne sütü mamadan daha kolay sindirildigi için anne sütü ve mama ile uyku süreleri fark edermiş. Anne sütü ile daha sık acikabilir canım.
Bir de minnaklar anne kokusu istiyorlar. Benimki de çoğu zaman uykuya dalana kadar emmek istiyor. Yalancı memeye alistirmaya çalışıyoruz canım. Başka çare bulamadık. Kauçuk uçlu emzige biraz kanıyor bakalım, kısa süre de olsa.
Ben 2 gündür gündüz sagdigim sütü gece veriyorum. Biberonu emerken pek uyuyakalmiyor. Bir de ne kadar içtiğini biliyoruz. Dolu dolu içtiği için de, en az 2 saat uyuyor. Yatağa koyunca uyanma huyu tam geçmedi yine de. Allah kolaylık versin
Serum fizyolojiyi burnuna yatar vaziyette sık ve cocugu dik konuma getir burnundaki serum fizyolojik akıcak dışarı iki burnunada sırayla yap aspiratör ile 10 günlük bebek için biraz erken bence ben bir kere yaptim hicbirsey cikmadı bir kere dene olmazsa
Ayyy caniimm.. Çok haklısın valla.. İnsan çok bunaliyor. Ah biraz daha destek olsalar.. Benim eşim de söylemeden yapmazdı canım. Diyeceksin ki: ben duşa giriyorum, sen de ben çıkana kadar buraları kaldır, makineyi yerleştir vs. Yapacağı her adımı söylemek lazım.Benim eşimde bir kütük odun
3 gece evvel cinnet gecırdım
Yemekler masa da mutfak tencere tava
Bebek durmaz
Benim de duş almam gerekiyordu
Ya kaldır dimi tabakları be odun ölmezsin
Bi delirdim yıkanmıyorum dedim be yıkanmıyorum pislik içinde oturucam
Mutfagı asagı ındırdım
Aldım makası belime gelen sacları kestım
Bızımkı delirdıgımı sandı
Halil sezai gibi bişey oldum ya
Öyle guzeldım kı bakımlı boylu poslu kadındım
Dana gıbıyım şu an yedikçe yiyorum ya
Tam 90 kilo offfff ya çok bunaldım
Canim.insallah duzelir smdi 3 5 dk emdi birakti bilmiyorm doydumu insallah sure uzar guzel emerler☺oh sevindim kakayi yapmis yapar annesi☺Aynen öksürüyo sonra uyuyo işte..evet tabi cişi yapıyo onda bi sorun yok az öncede bezini baya bi doldurmuş kaka yapmış içim rahatladı:) kaka yapsın diye bakıyoruz işte...bi de emme süresi normal olsa tam süper olcak
Insallah canim☺İnşallah canım heyecanla bekliyoruz hepimiz valla... :)
Aynen cnm deneye deneye buluom yavastan bugn 70cc yi devirdi dombili emzirmeden bi yarm saat sonra bakalim bole bole cozucez sanirim...Bu işler denemeyle oluyor 40 cc sutunu ver arkasına 30cc mama ver kusar sa fazla geliyo dur baktın doyuyor öyle yaparsın benim oğlum 100 cc verince kusuyo 75te doyuyordu 4 gün önce bende 75ten sonra yalancı emzigi verip kandiriyodum ama iki gündür yalancı ya kanmiyo 100 cc ile anca susuyor sende böyle deneyerek bulacaksın
Aaahh ayşegül bu ağırlık ve bekleme stresinin üzerine bi de ateşlendim dün mahvoldum ve benim minnak acayip hareketli idi sürekli aşağı baskı yaptı. .Allahım dedim ne olur bu halde doğurmym berbat bir gündüüü
Kizlarrrrr kasim annesi olacagim ben Doktor hem nst hem ultrason hemde çatı muayenesi yaptı.. Sonuç sıfır sancı sıfır açılma...Pazartesiye gün verdi önce suni sanci deneriz dedi sonra da sezeryan..2 kasim anne oluyorum Allahım hayirlisiyla kavuşmayı nasip etsin ınsaallah...
Canım hâlâ beklemedeyiz minnağı, paytağın belirtileri kuvvetli gibi bakalım :)
canım ben sezeryan oldum hem eşim hem kardeşim girdi kardeşim foto çekti esim basucumda elimi tuttu iyi ki de girmiş diyorum ayrı bi destek oluo insana ki bebisi beraber karşılamak da ayrı bi güzelKızlar ben Kasım annesi olacağm inşallah doğum yapmş olan annelere bi sorm olacak acaba doğuma eşi ile birlikte giren var mı varsa nasıl oluyor eşiniz öyle mi gördü yoksa başınızın yanında elinizden mi tuttu
Doğum yaptığımda eşim yanımda olsamı olmasamı çok kararsızımm lütfen yardm edin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?