Cnm sendede mi kanama oldu kacinci gunundesin bende korktum dorusu adet oldum sanirimGecmis olsun canim.bugun daha iyi gibiyim. Eger gecmezse giderim bende.
16- roll on = ihtiyacın olmayacak canım. Çünkü bebekler anne kokusu haricinde başka bir koku duyarlarsa emmeyi reddedebiliyorlarmis. Bize bunu gebe okulunda ebeler anlatmıştı. Ben kullanmadim. Hatta hala daha kullanmıyorum parfüm vs. Ama tabi ki tercih senin.Merhaba size bir sorum daha var deneyimli ekim anneleri hastane cantami hazirladim gibi birsey kapatmadim daha ama yazmak istedim bir bakin eksik varmi siz ne düşünüyorsunuz? Kendim icin : 1-Sabahlikli lohusa pijama takimi. 2-Lohusa pijamasi. 3-Polar sabahlik. 4-Hijyenik ped ve depend hasta külodu 5-Gögüs pedi. 6-Emzirme atleti (1Tane) 7-Emzirme sutyeni(2Tane) 8-Terlik. 9-Çorap(2 çift) 10-Hamile Külodu (1tane) 11-Normal külot. 12-Gögus ucu kremi. 13-Omuz sali. 14-Bas örtüsü. 15-Gögus Kalkani. 16-Kisisel malzemeler(koltuk alti roll on,goz kalemi v.b) Bebek icin: 1-10lu hastane cikisi seti. 2-prima premium care bez (15 tane) 3-Uni baby islak mendil (1paket) 4-Agiz mendili(5 tane) 5-Suslu tulum(fotograf icin) 6-gaz yapmayan biberon. 7-5li yeni dogan alt ust takim. 8-eldiven(2 adet) 9-Kalin battaniye. 10-Çorap(4 tane) 11-Patik(2 tane) 12-Yelek. 13-Sifir kollu zibin (2 tane) 14-Uzun kolu zibin (2tane) 15-Battaniyeli alt acma takimi. 16-Bebek tasima kotugu yada klasik ana kucagi. Sizin eksik gordugunuz veya fazlalik yuk etme dediginiz birseyler var mi yardimci olursaniz sevinirim ?
Bu emzirme olayi ne zormus canim ya.bende dünden beri emziremiyorum.sanirim yaralar gecene kadar cesaret edemeyeceğim. Sagip veriyorum sütümü sonrada garmastan krem sürüyorum. Insallah geçer canım.Canım pompa da kan geldi bayilacaktim öyle yara idi gece sagdik tan sonra goguslerim e madicasol sürdüm sabaha kadar dinlendirdim 3 3 4 gün böyle yaptım gündüzde evicap e vitamini sürdüm şükür iyiler aciyor ama yara değil en azından
Cnm bebegin yatagima koymak icin nevresim ben alt acma koymustm cok da guzel oldu. Biberonu biz avent verdik ilk 3 gun sutum gelmedi. Su anda hem emziriyorum hem biberonla veriyoruz. Kasikla vermek guzel fikir anca bebek gucsuz olursa biberon gerekiyor. Bir de emzik vermeyi dusunuyorsan hastahaneye al. Hastahsnede hemen vermezsen sonradan tutturmak zor olur.Merhaba size bir sorum daha var deneyimli ekim anneleri hastane cantami hazirladim gibi birsey kapatmadim daha ama yazmak istedim bir bakin eksik varmi siz ne düşünüyorsunuz? Kendim icin : 1-Sabahlikli lohusa pijama takimi. 2-Lohusa pijamasi. 3-Polar sabahlik. 4-Hijyenik ped ve depend hasta külodu 5-Gögüs pedi. 6-Emzirme atleti (1Tane) 7-Emzirme sutyeni(2Tane) 8-Terlik. 9-Çorap(2 çift) 10-Hamile Külodu (1tane) 11-Normal külot. 12-Gögus ucu kremi. 13-Omuz sali. 14-Bas örtüsü. 15-Gögus Kalkani. 16-Kisisel malzemeler(koltuk alti roll on,goz kalemi v.b) Bebek icin: 1-10lu hastane cikisi seti. 2-prima premium care bez (15 tane) 3-Uni baby islak mendil (1paket) 4-Agiz mendili(5 tane) 5-Suslu tulum(fotograf icin) 6-gaz yapmayan biberon. 7-5li yeni dogan alt ust takim. 8-eldiven(2 adet) 9-Kalin battaniye. 10-Çorap(4 tane) 11-Patik(2 tane) 12-Yelek. 13-Sifir kollu zibin (2 tane) 14-Uzun kolu zibin (2tane) 15-Battaniyeli alt acma takimi. 16-Bebek tasima kotugu yada klasik ana kucagi. Sizin eksik gordugunuz veya fazlalik yuk etme dediginiz birseyler var mi yardimci olursaniz sevinirim ?
Ben oldum canım hem de öyle böyle değil.. Yine de adetlerin düzene girmesi zaman alabilirmis.. Bakalım bir ay sonra tekrar olacak mı çok yoğun ve uzun süreli olursa sıkıntı varmış ve rahmin alınmasına kadar gidebiliyormus ben bunu duyunca ya uzun sürerse diye çok gözyaşı döktüm..Kizlarr dun birinci ayimiz doldu ben bugn kirmizi adet kani gibi goruorum acaba adetmi oldum anlamadim benm gibi olan varmi ya korktum bi an ilk adetimi oldum sanirim
Ayni diye dusunuyorum cnm cnku su 300 (bize 400 oldu denilen) sgkdan basvurduk. Emzirme parasi ise 113 tl hasthane gonderdi sgkya bilgileri.Cnm sgk dan alacagimiz dogum parasi ile su yeni yasaya gore alacagimiz 300 tl cocuk parasi farkli mi bilgin var mi? Carsamba sgk ya gittim 430 tl (benim 1 hft erken dogum oldugundan fazlaymis) dogum parasi ve 113 tl emzirme parasi alacaksiniz dedi..
Cnm hersey tmm bir de cocugun ustune ortmek icin tulbent al derim.teste felan gidiyo yatagiyla ole acikta kalmasin bi de cikarken ana kucagina ortmek ii oluyo.
Ben korse de kullandim salla da bagladim. 3. Gunde basladim. Doktor bana ilk 10 gub sar snra korse kullan dedi yalniz ben hala sariyorum cnku sarmamnin etkisini daha cok gordum. Korseyi sadece basta kullandm karnin cok buyukken.Benimkide aynısını dedii ama ben kuşlanmak istiyorum kendimi de iyi hissederim belki diyee offf almasammı. Doktor onun yerine hünde 100 defa karnını içe çek bırak dedi acımadığı zaman dikişlerin böyle güçlenir dedi offff bilemedim
Haklısın cnm.. Sende boşver artk ypçak bişe yok aynı evde mi yaşıyosunuz kv leHiç girme canım benim sürekli la havle çek kaynanan girsin bunalıma. Benimki birşey deyince hemen ağlıyor tansiyonu çıkıyor gerçekleri vurunca yüzüne ben çok ileri gidemiyorum o yüzden ☺
İnşallah takmadığım zaman çabuk gelir cnmÇok haklısın insanın içinde four four kaynıyor bilmem miama bi zaman sonra takmaz oluyor insan bildiğini okumakta onları kudurtuyo
Benim 21 gun oldu gecmedi daha.benimde gecerde bende emziririm bebegimi inşallah.O göğüs yarasını ben de çok daha. ama tahminim 15 gün sonra geçti benim. Ben krem sürdükten sonra hep streç film kapattım. Göğüs ucun yumulak kaldıkça geçti benim. Artık streçte sarmıyorum kurumuyor acımıyor çok şükür düzeldi.
Mikostatin kızıma hiç iyi gelmedi canım ya mentollü bi tadı olduğu için acayip geniz akıntısı yaptı dün sabah verdim yine mikostatinden gece hiç uyumadık yine tıkanıp kalıyor pamukçuğu geçiriyim derken bu sefer geniz akıntısı oldu. Çocuk büyütmek ne zormuş Allahım güç ver bizeCnm bana herkes karbonatli su demisti ama bnm kizin agzini mahvetti bn mikostatin kullandim iki gunde birsry kalmadi
Canım sağlıkla kucakla inşallah biz aventin yenidogan biberonuyla verdik ilk bir hafta sonra anne sütü cogalinca bıraktik biberonu benimki biberonu emerken benide emiyordu hic yadirgamadiSevgili ekim anneleri ,kasim annesi olarak fikrinize ihtiyacim var dogum cantama hastaneden1 tane biberon koymam soylendi oysa ben olurda sutle ilgili sikintim olursa kasikla verme taraftariyim (insallah gerek kalmaz) Simdi evde bir tane aventin yeni dogan biberonu var acaba onunla idare edebilirmiyim yoksa herkesin sıkintisi olan gaz sorunu olabilir diye dr.browns mu alsam ,hangisini kullanirsa anne memesinden uzaklasmaz veya baska marka onerisi olan varmi hem gaz yonunden hemde anne memesine en uygun olan yonden
Canimben de dun oldu.dün 20.gunumdu.benim baya pihtili oldu normal kanama gibi deildi.Cnm sendede mi kanama oldu.u kacinci gunundesin bende korktum dorusu adet oldum sanirim
Cevap icin tesekkurler. Siz de saglikla alin bebisinizi kucaginiza insallah. Biliyorum hem calisip hem cok kucuk 2cocuk ( allah nasip ederse) fiziksel ve ruhsal acidan beni cok zorlayacak .ustelik calisiyorum.ama oglum tek olsun istemiyorum ve ne yazikki zamanim yok. Ustelik korunmasam bile olmama ihtimali cok yuksek zaten.yine igneler ilaclar tedaviler...Merhaba ;
2015 nisan anneleri topiğindeyim kısmetse 2. bebeğimizi nisanda kucağımıza alacağız,
oğlum 4 yaşına gelmiş olacak..
okurken çok etkilendim cevap yazmak istedim..
ben 28 yaşında evlendim 29 yaşında oğlumu allah nasip etti bizlere..
şimdi 33 yaşındayım. bu hamilelikten önce 1 kaybım var..
benim bahsettiğiniz gibi sorunlarım yoktu ama şu an aradan geçen 3,5 yıl vücut için okadar yorucu ki zor bir hamilelik geçiriyorum..
yani sen sağlıkla bebeğini kucağına al sonrada eğer kardeşi olsun düşüncesindeyseniz hiiiiiç vakit kaybetmeden kardeş hazırlıklarına başlayın : ))
hayırlısıyla da bebeklerinizi büyütün Rabbim kolaylığını mutlaka verir..
Bende yogun degil ama kipkirmizi gorunce bi korku duydum bende beklicem belkide yogunlasir olmassa doktora giderim cnm...Ben oldum canım hem de öyle böyle değil.. Yine de adetlerin düzene girmesi zaman alabilirmis.. Bakalım bir ay sonra tekrar olacak mı çok yoğun ve uzun süreli olursa sıkıntı varmış ve rahmin alınmasına kadar gidebiliyormus ben bunu duyunca ya uzun sürerse diye çok gözyaşı döktüm..
Tam birinci ayimizdi dun cnm demek sendr oldun normal ozaman ya paniklemeye gerek yok iyiki bu forum ve sizler varsiniz valla gunler yakin olunca hep ayni anda ayni seyleri yasioruz baksanaCnm sendede mi kanama oldu kacinci gunundesin bende korktum dorusu adet oldum sanirim
Maşallah kuzuna annesi Çok güzel kilo alımı. Allah kolaylık versin kıyamam çok kolay geçsin inşallah.Kızlar günaydın tabi anca bize gün bu saatlerde aydın oluyor gece yat kalk yat kalk uykumuzu hic alamiyoruz.Bizde bugün 1 aylik olduk kilo alımımız cok güzel gidiyor 1 bucuk kilo almisiz bir ayda bu gidisle obez olucak benim yumurcak :) persembe günü miniğim ameliyata girecek kasık fıtığı icin ve anestezi almiskende sünneti olucak hayirlisiyla atlaticaz insallah en zoruda kendi ellerimle ameliyathaneye nasil göndericem yavrumu soguktur orası düsündükce icim parcalaniyor
Oy canim ya kiyamam minigime.Kızlar günaydın tabi anca bize gün bu saatlerde aydın oluyor gece yat kalk yat kalk uykumuzu hic alamiyoruz.Bizde bugün 1 aylik olduk kilo alımımız cok güzel gidiyor 1 bucuk kilo almisiz bir ayda bu gidisle obez olucak benim yumurcak :) persembe günü miniğim ameliyata girecek kasık fıtığı icin ve anestezi almiskende sünneti olucak hayirlisiyla atlaticaz insallah en zoruda kendi ellerimle ameliyathaneye nasil göndericem yavrumu soguktur orası düsündükce icim parcalaniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?