2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Zaman geçiyor annisler.. telaş etmeyelim..
Arkadaşımla 10 hafta var aramızda, şu anda hastanede.. sancılari epeydir var..
Doktor suni sanci verirsek hemen başlar doğum, vermezsek akşama da gelebilir 2 hafta sonra da demiş..

Suniyi kabul etmedi.. doğru mu yaptı sizce ?
Tecrübeli anneler vardır aramızda , bir danisayim dedim..

Günaydın güzel annişler, çoğumuz kötü geçirdik bu geceyi anlaşılan. Bende ilk defa kontroller dışında hastaneye gittim, göbek deliğinin üst sağ tarafından bi ağrı aman Allah'ım daha önce hiç yaşamadım, acile gittik ne ebe ne kadın doğumcu. Kalp atışı iyi,benim tansiyon iyi. Geldik yattık çok şükür iyiyiz :))

Tatlim sendede enfeksiyon falan olmasin allah korusun

cnm yenı baktırdım cmtesi idrar ve kan verdim yok bişi ama,
nette kudum rahım buyumesınden 25 haftadan itibaren genelde sag kaburga tam gögüs altı batabilirmiş ve doğuma kadar geçmezmiş..
doktoruma söylicem cmtesi bakalım.

gunaydin cnm
bnm bobrek agrilarimda batmayla basladi.istersen dr.na guzelce bi anlat haberi olsun.yoksa biz bebisler buyudukce kaburgalr batiyor fln diyoruz

cnm ön tarafta sadece batma, tam göğüs altı. senın idrarda enfeksyon mu çıkmıştı?
cmtesi idrar verdim temizdi ama.. :/

j
Tecrubeli degilim canım ama doğru yapmış. Adi üstünde suni. Arastirdim ben hepsini normal sanci vafken neden yapaya ihtiyaç olsun ki acelesi mi var bebis ne zaman isterse o zaman gelsin. Tabi bir saglik sorunu yoksa.

Uterusun aşırı kasılması: Rahim suni sancı için verilen oksitosine beklenenden çok karşılık vermesidir. Kasılmaların sıklığı ve şiddeti çok fazladır. Kasılmaların arasında ki gevşeme süresi 1 dakikadan kısa kasılmalar 10 dakikada 5ten çoktur. Bu tetani olarakta adlandırılır. Kasılmaların fazlalaşmasıyla bebeğe giden oksijen azalmaya başlayacağı için bebek sıkıntıya girer ve derhal sezaryen yapılır. İlaç kesildiğinde düzelme olabilmektedir.

Rahmin yırtılması: Çok seyrek görülür. Daha önceden geçirilmiş rahim ameliyatı, iri bebek, fazla doğum, amnios sıvısının fazlalığı gibi durumlarda görülebilir

Su zehirlenmesi: Çok seyrek görülür. Oksitosin maddesinin su tutucu etkisinden dolayı olur. Aşırı miktarda uzun zaman uygulandığında idrarda azalma ve vücutta su tutulmasına sebep olabilir. Aşırı su tutulması kan sodyum seviyesinde azalmaya, bilinç bozukluğuna, kalp yetmezliğine ve ölüme neden olabilir.

Fetal distres:Oksitosin kullanılmasıyla gelen kasılmalar güçlü, şiddetli ve düzenli olmasından ötürü özellikle plasenta fonksiyonlarında bozulma oluşan bebeklerde sıkıntı meydana getirir. Bebeğin kalp atışında yavaşlamayla bebeğin amnios sıvısına kakasını (mekonyum) yapması fetal distres bulgusu olabilmektedir. Sürekli takip edilip değerlendirme gerektirir. Acil sezaryen yapılması gerekebilir.

Doğum sonrası kanama: Çok uzun suni sancı uygulamalarından sonra görülmektedir. Doğumun ardından rahim kasları etkin kasılmaz ve atoni meydana gelir.

-ALINTI-

gunaydin guzel annneler ve guzel bebisleri
biz bugun 25.haftaya girdik Allahim 35 'i,40 larida gormeyi nasip etsin ins. hepimize
saglikli,mutlu.mesut gunlerimiz olsun kizlar
Bi gün var seninle aramızda cnm amin inslh hayırlısıyla o günlerde gelir çabuk geçiyor zaman son zamanlarda telaşe içinde oluruz bi bakmışız gelmiş yavrularımız

Lökosit degerin+7mi basinda +yoksa +1 den küçük demekmiş

Günaydin kizlar

Merhaba 29. hafta (takvimim yarin degisir anca )
Allahim haftaya 30. hafta olmus olcaz, bu otuzlar hiç gelmicek gibiydi simdiyse yavas geçsin istiyorum

bende gecen haftadan beri biri artık 30 olsun diye bekliyorum hadi hayırlısı :))

merhaba kızlar
göğüs altında batmalar bende de başladı özellikle sağ tarafıma yattığım zaman çok fena oluyor ayrıca gece elim inanılmaz uyuştu felç falan geçirdiği düşündüm çok korktum

Merhaba hanımlardDr dan geldim simdi bebeğim 1.200 gr 38 cm olmuş 28 haftalık çok şükür rabbime herşey iyiymis

Maşallah canım
senle aramızda 1 gün var :) ben de yarın 29. hafta biticek.Cumartesi kontrolüm olacak.
Sen bundan önceki muayeneye ne zaman gitmistin
ben 26+4 iken gitmiştim 875 gramdı.Öyle merak ediyorum ki :)
senin bebeğinin haftası ne çıktı söyledimi doktor

ah cnm 3 gündür ne çekiyorum benn.ilk hafıftı dunden beridir yuruyunce bıle acıyor.
uykum bolunuyor ve en kötüsü bu acı bebiş doğum kanalına girince geçermiş.
netten okudum 25 haftada başlayabılırmış. suan velet oraya vuruyor ahh o minik ayakları doğsun da napıcam görecek :)))

Günaydın kızlar şimdiden uyuyamıyoruz son ayı düşünemşyorum solum çürüdü sola yatmaktan. Ayaklarım bi rşimin göbeğinde bi yerde bi duvarda. Eşim gece biri boşanma evrağı getirse sinirimden boşayıveiririm seni diyo sabah kadar döne döne çarpa çarpa uyuyorum bir de gece o bana dokunduğunda ya da sarıldığında tersleyip itiyormuşum

Günaydin kizlar

Merhaba 29. hafta (takvimim yarin degisir anca )
Allahim haftaya 30. hafta olmus olcaz, bu otuzlar hiç gelmicek gibiydi simdiyse yavas geçsin istiyorum
Yiriz siziii...
MaasAllah barekAllaahhh...
Bizde 27.haftaya giriş yaptik hehe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…