- 15 Kasım 2011
- 3.855
- 1.109
- 448
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #24.861
bende gecen haftadan beri biri artık 30 olsun diye bekliyorum hadi hayırlısı :))
Masallah canimm ben de 30lar gelsin bir an once istiyorum: )
Haklısın tatlim..j
Tecrubeli degilim canım ama doğru yapmış. Adi üstünde suni. Arastirdim ben hepsini normal sanci vafken neden yapaya ihtiyaç olsun ki acelesi mi var bebis ne zaman isterse o zaman gelsin. Tabi bir saglik sorunu yoksa.
Uterusun aşırı kasılması: Rahim suni sancı için verilen oksitosine beklenenden çok karşılık vermesidir. Kasılmaların sıklığı ve şiddeti çok fazladır. Kasılmaların arasında ki gevşeme süresi 1 dakikadan kısa kasılmalar 10 dakikada 5ten çoktur. Bu tetani olarakta adlandırılır. Kasılmaların fazlalaşmasıyla bebeğe giden oksijen azalmaya başlayacağı için bebek sıkıntıya girer ve derhal sezaryen yapılır. İlaç kesildiğinde düzelme olabilmektedir.
Rahmin yırtılması: Çok seyrek görülür. Daha önceden geçirilmiş rahim ameliyatı, iri bebek, fazla doğum, amnios sıvısının fazlalığı gibi durumlarda görülebilir
Su zehirlenmesi: Çok seyrek görülür. Oksitosin maddesinin su tutucu etkisinden dolayı olur. Aşırı miktarda uzun zaman uygulandığında idrarda azalma ve vücutta su tutulmasına sebep olabilir. Aşırı su tutulması kan sodyum seviyesinde azalmaya, bilinç bozukluğuna, kalp yetmezliğine ve ölüme neden olabilir.
Fetal distres:Oksitosin kullanılmasıyla gelen kasılmalar güçlü, şiddetli ve düzenli olmasından ötürü özellikle plasenta fonksiyonlarında bozulma oluşan bebeklerde sıkıntı meydana getirir. Bebeğin kalp atışında yavaşlamayla bebeğin amnios sıvısına kakasını (mekonyum) yapması fetal distres bulgusu olabilmektedir. Sürekli takip edilip değerlendirme gerektirir. Acil sezaryen yapılması gerekebilir.
Doğum sonrası kanama: Çok uzun suni sancı uygulamalarından sonra görülmektedir. Doğumun ardından rahim kasları etkin kasılmaz ve atoni meydana gelir.
-ALINTI-
Yiriz siziii...
MaasAllah barekAllaahhh...
Bizde 27.haftaya giriş yaptik hehe
Hmm. Haftada bir mi kontrole gidiyosun canimcnm yenı baktırdım cmtesi idrar ve kan verdim yok bişi ama,
nette kudum rahım buyumesınden 25 haftadan itibaren genelde sag kaburga tam gögüs altı batabilirmiş ve doğuma kadar geçmezmiş..
doktoruma söylicem cmtesi bakalım.
Oyle bir durum varsa bilemem canım. Normal gebeliklerde 42. Haftaya kadar bekliyorlar sanirsam.Haklısın tatlim..
Bende doğrusunu yaptığıni dusunsem de..
Plasenta yaşlanmasi var arkadaşımda ve bebek erken doğacak diye bekliyor doktorlar ne zamandir..
Acaba bebegi hala içeride tutmak zarar verir mi diye dusundugum için kafam karıştı..
cnm hallolur onlar sen canını sıkma. taşınmada elbet yardım edecekler sonrası kolay olur sakın kendini yorma sen tammı,bazen bir korku geliyor panikliyorum aslinda benimde çok istedigim biseydi 30lari görmek ama ne odasi kuruldu ne camasirlari yikandi, 1 ay sonra tasinmamiz gerekiyor, iste bu yüzden tüm bu zamani durdurma çabalarim
ıkı haftada bır gidiyorum cnm ama grıbal bişi atlattım yenı o yuzden enfeksyon baktırdım.Hmm. Haftada bir mi kontrole gidiyosun canim
bende kilosu düşük diye endişe ediyordum canım 25 inci haftalarda 670 dı 10 gün sonra kontrolü vardı ben de o on günde yemediğim kuruyemiş içmediğim ayran süt kalmadı :) 10 günde 300 gr almış.. 970 çıktıydı :) 26 nın bitiminde :)ölçümler ne kadar doğru bilemiyorum ama cok şaşırttı annesini üzmedi benim bebikim:)Merhaba annislerrrrhastaneden çıktım şimdi. Bebeğim 1 kiloya ulasmis sonunda boyu sa 36 cm :) okadar dert ediyordum kilosu az diye:)maşallah atak yapmış dedi doktor. Rapor da aldım doğum izni başlar sonra da. Artık evimde olacağım sık sık ugrarim buraya :)
cnm hallolur onlar sen canını sıkma. taşınmada elbet yardım edecekler sonrası kolay olur sakın kendini yorma sen tammı,
ben daha alışveriş hiç yapmadım ki.
cmtesi odasını sipariş ettik şimdi sadece h sonları musaıtım diye perdesini halısını duvar kağıdını vs eşyalarını yavaştan yapmaya çalışıcam ancek 35 te bitiririm bu hızla :)
cnm hallolur onlar sen canını sıkma. taşınmada elbet yardım edecekler sonrası kolay olur sakın kendini yorma sen tammı,
ben daha alışveriş hiç yapmadım ki.
cmtesi odasını sipariş ettik şimdi sadece h sonları musaıtım diye perdesini halısını duvar kağıdını vs eşyalarını yavaştan yapmaya çalışıcam ancek 35 te bitiririm bu hızla :)
inan ben de 1 ay sonra tşaınıcam gideceğim yerde kiracı çıkmadı aldık herşeyini mobilya v.s ama yıkanmadı kıyafetleri ütülenmedi o kadar sıkıntı içeriisndeyimki her gece düşünüyorum ne olcak diye
Günaydın kızlar şimdiden uyuyamıyoruz son ayı düşünemşyorum solum çürüdü sola yatmaktan. Ayaklarım bi rşimin göbeğinde bi yerde bi duvarda. Eşim gece biri boşanma evrağı getirse sinirimden boşayıveiririm seni diyosabah kadar döne döne çarpa çarpa uyuyorum bir de gece o bana dokunduğunda ya da sarıldığında tersleyip itiyormuşum
Evet kuzucum zaman çabuk geçiyor... Arkadaşım dogurmak üzere benim , aramızda 10 hafta olsa da her günumuz hamilelik muhabbetiyle geçti ya sanki bende yarın doğuracakmis gibi hissediyorumoh masallah güzellerim benim
zaman çabuk geçiyor artik
alisverisleri bitirdin mi kuzum neler yapiyorsun
23 haftada gitmistim ben 640 gr çıktı bbugün 28 hafta doluyo ayni çıktı.seninde 28 dolup 29 a giriyorencgirmiştim 39841424 .!.:Maşallah canım
senle aramızda 1 gün var :) ben de yarın 29. hafta biticek.Cumartesi kontrolüm olacak.
Sen bundan önceki muayeneye ne zaman gitmistin
ben 26+4 iken gitmiştim 875 gramdı.Öyle merak ediyorum ki :)
senin bebeğinin haftası ne çıktı söyledimi doktor
Amin canim...Bu arada epeydir güzel başlangıç mesajları yazamadim size de istanbuldu git gel firsatim olmadi çok ama her gün takip ettim hemen hemen.
Kızım maasallah bu ara cok hareketli ve artik kafasını da hissedebiliyorum zillinin. Bi yandan ayagiyla bi yandan kafasiyla itiyor sipam.
Allahim hayirlisiyla hepimize kuzularimizi kucagimiza almayi nasip eder inşaallah. Hepinize kocaman kocaman Öpücükler ve tekmikler gönderiyoruz.
Güzel bir hafta olur inşaallah hepimiz için.
Yüksek çıkmış sanırım canım...referans değerleri yazmıyor mu kağıdında..kızlaer şeker sonuşlarım çıktı
galiba yuksek çıktı şimdi doktorumdan haber beklıyorum.
0. dakika : 87,
60. dakika: 178,
120. dakika : 156 çıkmış. nolcak şimdik(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?