- 4 Eylül 2014
- 880
- 568
- 158
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #26.801
Bi haftaya görürsün sen tekmeleriKizlar maasalah bebisleriniz kipir kipir benimki gunde bir yada iki kere toplasan uc dort dakka kucuk kucuk kiprasip kayboluyo.cok mu uyuyoki anlamadim
Bi dooggursam bende bakcamşu karatay diyetine bide ben bakim yiye yiye 6 kilo demek vayy
Bi dooggursam bende bakcam
Nasil oldu o iş ?ben 35 kilo verdim 85 ten 50 ye düştüm ne karatay diyeti ne diyetisyen ne spor kendi kendime verdim sarkma da olmadı
Maşallahhh meleginee. Allah kolay dogumlar nasip eder inş takma kafaya ..Teyziskolar biz geldik
Tosbogam 1050 gr olmus masaallah
Sat 26+5 tosboga 27+6 olmus
Oy totosunu isiram
Cd verdi dr ama kollariyla kapadi videoda veled
Muayenede gordum ama oy oy agzini kapayip aciyodu
Bobregindeki damar genisligi 5 mm olmus ama onemli degil dedi bu dr da
36. Haftada yine bakilir gereken sonra yapilir dedi
Rahim agzi uzunlugum 45.3 du sanirim 2 hafta once simdi 40.75 olmus
Plesanta tamamen kapali yine ve onde duruyor malesef
Dogumla ilgili biraz bilgi verdi zayen bu durumlarda seni ege Üniversitesine gondermem gerekiyor dogum icin dedi
Tam kadro cerrahlarin girmesi gerekiyor ve kan hazir olmali dedi
Yine moralim bozuldu ama alismaya basladim bu gercege
Rahmin yukari kisimlarinda damarlar kalin oluyormus plesanta yukarıda olunca rahimden ayrilma sirasinda kanama daha az oluyor rahim kanamayi durduruyormus
Ama rahmin asagi kisminda damarlar daha ince oldugu icin kanama durmuyormus
ALLAH benim durumumdakilere ve bana yardim etsin insaallah...
Kolaylikla su dogumu bi atlatsaydik kizlar...
Oh oh maasallah nazar değmesin tosuna :) sende sıkma canını allah büyüktür yardimcin olacaktir muhakkakTeyziskolar biz geldik
Oy totosunu isiram
Dogumla ilgili biraz bilgi verdi zayen bu durumlarda seni ege Üniversitesine gondermem gerekiyor dogum icin dedi
Rahmin yukari kisimlarinda damarlar kalin oluyormus plesanta yukarıda olunca rahimden ayrilma sirasinda kanama daha az oluyor rahim kanamayi durduruyormus
Teyziskolar biz geldik
Oy totosunu isiram
Maşallahhh meleginee. Allah kolay dogumlar nasip eder inş takma kafaya ..
ALLAH razi olsun kizlarOh oh maasallah nazar değmesin tosuna :) sende sıkma canını allah büyüktür yardimcin olacaktir muhakkak
Hehe amin teyzesi...Oyyyy maşallah senin oğlan ciddi ciddi koca bir delikanlı olmuş valla.
Diğer kısımlara yorum yapmayacağım çünkü kötü düşünmek istemiyorum ve sadece sağlıkla kucağına almanı diliyorum.
Nasil oldu o iş ?
Bende iki gündür bu konuyu araştırıyorum. Karatay'a yok jinekolog mu yok kadın doğumcu mu diye kızıp duruyorlar. Karatay şöyle demiş:
"Kadın doğumcular bana ‘Çizmeden yukarı çıktı’ diyorlar. Ben dahiliye, iç hastalıkları ve kalp hastalıkları uzmanıyım. Gebelikte meydana gelen insülin ve metabolik bozukluklarını da iç hastalıkları uzmanının konusudur."
Zaten şekeri yüksek çıkanı dahiliyeye yani iç hastalıklarına sevk ediyorlar. Sonra da diyetisyene. Karatay'ın da incelediği şeker hastası gebeler olmuştur muhakkak.
Bütün kitap ve bilimsel makalelerinde de bebeğin durumunu düşünmeyip yetişkin dozunda şeker yüklendiğini söylüyor.
Normal kilo vermek için diyetisyene giden arkadaşlarımla konuştuğumda ya dukan (kitabını okudum, bizim kültüre tam uymuyor) yada ismini direk vermeseler de karatay diyeti uyguluyorlar. Neyse; yine Karatay;
"Gebeler, şekerden uzak dursunlar, tatlılardan, şekerli içeceklerden, baklava böreklerden, pilavlardan uzak dursunlar, ekmeklerden uzak dursunlar, kendileri de bebekleri de sağlıklı olacaktır!" demiş
İnternetten bakarsan diyet listeleri çıkar.
Ben D vitamin değerine, insülin direncine ve açlık tokluk şekerine baktıracağım. Şeker yüklemesi yasal bir zorunluluk değil ve 28. haftaya kadar yapılabiliyor. Bakalım doktorum ne diyecek.
Kızlar o kadar çok yazmışsınız ki tam alıntı yapıcam bi bakıyorum tee kaç saat önce konuşulup gecmiş konu:) bende uslu uslu okuyorum sadece..çok zayıf hissediyorum ruhumu güçsüz ezik büzük aglak..nitekim bugün saçma bişeye saatlerce agladım..diyorum ki nasıl anne olucam ben bu zayıflıkla
ben de yaptırmayacağım kadının her söylediğini doğru bulanlardan değilim ama bu konuda çok hak veriyorum kan tahlilini öneriyor öncelik olarak bende kanıma baktıracağım açlık tokluk şekeri ve insilün direnci bakılıyo kanda şekeri yüklenmek istemiyorummmmmm
Gecen hafta doktorum kanima bakti ama bisey demedi . Kadin dogumcularmi bakiyo bu olaya ?
AHHH canııımmm ay ara ara bende de oluyor bu çökkünlük halleri ama ilaçlarına dikkat et kansızlık ani duygu değişiklerine sebep oluyormuş ve depresif tavırlara sonuçta kanımızı emiyor veledler :)
amanınnn da lafmı kıızzzz ne hale gelmiş ben hep ikiz istiyordum ama sanırım vaz geçtim gerçi bununki üçüz ama olsun bitanede bile hergün kontrol ediyorum kırmızılıkları falan varmı diye pskolojimi bozardı herhalde
canım haklısın tabi bazı konularda. gecenlerde bende kardeşime çok alındım bi konudan dolayı zoruma gitti söledikleri. normalde umursamazdım belki o kdr ama artık bebeğim için istiyorum kimden ne istiyorsam ne bekliyorsam kendim için değilki. evlilikte gercekten aile desteği çok onemli ozellikle bayanlar için bu zamanlarda, bunu daha iyi anladım hamile kalınca... insan kimseden beklemediği ilgiyi şefkati ilk kendi annesinden ablasından kardesinden bekliyor...cok sinirliyim cok
herkese bagiriyrm buna annemde dahil sonra pisman oluyrm
daha 1 hafta oldu yatmaya alisamadim.umarim cabuk gecer bu gunler yoksa bu stresle bebegimede zarar vermekten korkuyrm ama ekimde degil
eve aldim bi kadin dilden anlamaz ona anlatana kadar zaten sinir basiyor sicak basiyor deliricem.
annemin derdei ayri 1 haftadr yanimda acil durumumdan geldi bana yardimci olmaya.kendi evindede yegenime bakiyordu annesi calisiyor.bnm durumdan dolayi 1 hafta izin aldi bizim gelin ama bnm durumda iyi degil biraz daha kalmasi lazim,yanimda ise baslayan kadin cok dil bilmedigi icin annem gosterdikce ogreniyor yemegimi annem yapiyor ben sadece wc ve masaya yemege kalkabiliyrm.neyse simdi evdekilerde annem gelcekte cocuga bakcak diye bekliyorlar simdiye kadar hic bir rahatsizligimda yanima cagrmadim,onlarin benden daha cok uhtuyaci var diye ama simdi bnmde ihtiyacim var bencillik mi yapiyrm?annemde yanimda konusup duruyor ah cocuga iyi bakamazlar,tuh cocuk bu ne yedi sinir oluyrm ya.
bide bnm dogumda dedim annem gelsin.bizim gelin dedi 1 ay izin alirim ben annem gelir.ya bnm annem neden 1 ay geliyor kalsin yanimda 3 ay diyemyrm.sanki bnm cocuk torun olmucak.herkes kendini dusunuyor.simdi boyle anlattikca diyebilirsinizki kiskanclik yapiyosun ama gercekten degil bn yillarca ailemden ayri kendi ayaklarim ustunde yasadim onlara destek oldum,hastalandim,uzuldum zor zamanlar gecirdim 1 kere bile gelin size ihtiyacim var demedim.yegenim oldu maddi manevi her seyini karsiladim
dedim bende onun annesi sayilirim.
ama simdi bnm durumum cok farkli ben isteyerek yatmirmki
al iste annem simdi bana kustu gitti odasina kapandi her zmn bn alttan alan taraf olmaliyim biktim artik ya
cok doldum ya
Canım dinleniyorsun ya bunu senden duymak moral oldu biraz.sorucam bakalım..bana birazda psikoloji k gibi geliyor..hayirlisiyla dogsun bebislerimizde rahat bi nefes alsak..Bu haftalarda çok sık goruluyormus canım bu bel ağrısı bebek ve rahim büyüdüğü için magnezyum kullanıyorum zaten genelde fayda edermis ama benim halen ağrıyor...
cok sinirliyim cok
herkese bagiriyrm buna annemde dahil sonra pisman oluyrm
daha 1 hafta oldu yatmaya alisamadim.umarim cabuk gecer bu gunler yoksa bu stresle bebegimede zarar vermekten korkuyrm ama ekimde degil
eve aldim bi kadin dilden anlamaz ona anlatana kadar zaten sinir basiyor sicak basiyor deliricem.
annemin derdei ayri 1 haftadr yanimda acil durumumdan geldi bana yardimci olmaya.kendi evindede yegenime bakiyordu annesi calisiyor.bnm durumdan dolayi 1 hafta izin aldi bizim gelin ama bnm durumda iyi degil biraz daha kalmasi lazim,yanimda ise baslayan kadin cok dil bilmedigi icin annem gosterdikce ogreniyor yemegimi annem yapiyor ben sadece wc ve masaya yemege kalkabiliyrm.neyse simdi evdekilerde annem gelcekte cocuga bakcak diye bekliyorlar simdiye kadar hic bir rahatsizligimda yanima cagrmadim,onlarin benden daha cok uhtuyaci var diye ama simdi bnmde ihtiyacim var bencillik mi yapiyrm?annemde yanimda konusup duruyor ah cocuga iyi bakamazlar,tuh cocuk bu ne yedi sinir oluyrm ya.
bide bnm dogumda dedim annem gelsin.bizim gelin dedi 1 ay izin alirim ben annem gelir.ya bnm annem neden 1 ay geliyor kalsin yanimda 3 ay diyemyrm.sanki bnm cocuk torun olmucak.herkes kendini dusunuyor.simdi boyle anlattikca diyebilirsinizki kiskanclik yapiyosun ama gercekten degil bn yillarca ailemden ayri kendi ayaklarim ustunde yasadim onlara destek oldum,hastalandim,uzuldum zor zamanlar gecirdim 1 kere bile gelin size ihtiyacim var demedim.yegenim oldu maddi manevi her seyini karsiladim
dedim bende onun annesi sayilirim.
ama simdi bnm durumum cok farkli ben isteyerek yatmirmki
al iste annem simdi bana kustu gitti odasina kapandi her zmn bn alttan alan taraf olmaliyim biktim artik ya
cok doldum ya
Teyziskolar biz geldik
Oy totosunu isiram
insan baska kimden bekler ki kendi ailesinden baskacanım haklısın tabi bazı konularda. gecenlerde bende kardeşime çok alındım bi konudan dolayı zoruma gitti söledikleri. normalde umursamazdım belki o kdr ama artık bebeğim için istiyorum kimden ne istiyorsam ne bekliyorsam kendim için değilki. evlilikte gercekten aile desteği çok onemli ozellikle bayanlar için bu zamanlarda, bunu daha iyi anladım hamile kalınca... insan kimseden beklemediği ilgiyi şefkati ilk kendi annesinden ablasından kardesinden bekliyor...
Oyy maşallah kocaman olmuş :) Ben de ptesi gidicem iple çekiyorum bakalım benim kızım ne kadar oldu...Allah yardımcın olsun canım sağlıkla kucaklarımıza alacağız inşallah bebişlerimizi.Bozma moraliniTeyziskolar biz geldik
Oy totosunu isiram
Her kontrolde poziryonu ayni kafa solda ayak sagda kipirdamaya niyeti yok:)yorgunluk , bebeğin pozisyonu etkiler kimi bebek öyle anne karnında çok hareketli olmaz bu sağlıksız yada bişe olduğu anlamına gelmez takma kafana stresliyken bile bebek de durgun olur
Kac yasindasin ?[/QUOTE]Bende cok isterdim ikiz ucuzgerci ben yastan dolayi pes pese bikaactane istiyorum.
Bi haftaya görürsün sen tekmelericnm kemikleri sertlestikce daha iyi hissedersin beslenmene dikkat et süt muz kaşar peyniri fındık ceviz ye
kiz bende 85 tewm 60 a dustum ama catladim werirken simdi hepsi geri geldiben 35 kilo verdim 85 ten 50 ye düştüm ne karatay diyeti ne diyetisyen ne spor kendi kendime verdim sarkma da olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?