- 12 Haziran 2013
- 8.544
- 8.175
- 248
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #34.001
Veririz veririz...Ben doğumda o kadar soğukkanlı olacağından emin degilim pek:)) Allah o günleri göstersin ins.dogum hhikayelerimizde eslerede yer veririz:)
Evetmaral26 merak eder teyzeleri Musab Hamzayi, guzel haberlerle gel inşaAllah...
Canim onlar boyle durumlarla cok fazla karsilasiyorlar.amabizler bilmedigimizden her sy icin kotu dusunuyoruz.bebegin sapasaglam ve mutlu bi sekilde cikacak insallah allahin izniyleGittim canım.Dr.u bıdığımızın kan değerlerinde enfeksiyon oluştuğu için tam gaz antibiyotik tedavisine başladık dedi,ağzındaki tüpü çıkardık burundan solunuma bağladik dedi.Anne sütü vermeye başlamışlar ufak ufak. Yoğun bakımda bide erken doğunca boyle inişler çıkışlar olacaktır bu sizin canınızı sikmasin inşallah daha iyi olucaz dedi.Biraz içime su serpildi...
Canım sıkıntı yapma bak internetten baktım birazoku için rahat etsin
DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
bazı bebeklerin boyunlarında iki, hatta üç kez dolanmış bir kordon bulunabilir. Bazı durumlarda ise bizler kordonda düğümler olduğuna bile tanık oluruz. Bu bahsettiğimiz bebeklerin çoğu sağlıklı bir şekilde doğum eylemlerini tamamlarlar. Sanılanın aksine boyundaki kordon bebeğin boynunu sıkmaz.
Peki bu durum nasıl gerçekleşir?
Gebeliğin ilk trimesterinde bebekler henüz amniyos sıvısı içinde "hoplamak zıplamak" için bol bol yerleri varken, bazıları bu "hoplama zıplamalarda" kendi kordonlarının içinden geçmekte ve kendi kordonlarında düğüm oluşturmaktadırlar. Yine benzer bir şekilde bebekler bu hareketleri yaparken kordon boyunlarına dolanıvermektedir.
"Kordon dolanması" nedir?
Anne adaylarının en büyük korkularından biri kordon dolanmasıdır. Gerçekte ise kordonun bebeğin boynuna dolanmış olması bebeğe çoğu durumda zarar vermez, zira kordon Wharton jeli adı verilen sağlam bir kılıfla içinden geçen damarları koruma altına almıştır.
Anne adaylarının "kordon dolanması" olarak tabir ettikleri olay gerçekte kordon sıkışmasıdır. Göbek kordonu herhangi bir nedenle basıya uğrar ve Wharton jeli de kordondan bebeğe giden kan akımını muhafaza etmede başarısız kalırsa bebeğe giden kan miktarı azalır ve bebekte sıkıntı doğurur. Bu tür kordon sıkışmalarına genellikle bebeğin amniyos sıvısının ileri derecede azalmış olduğu durumlarda rastlanmaktadır.Amniyos sıvısı az olduğunda göbek kordonu amniyos sıvısı içinde serbestçe yüzemediğinden rahim duvarları tarafından basıya uğrayabilmekte ve bu bası özellikle normal doğum eylemi esnasında ortaya çıkan rahim kasılmalarıyla tehlikeli boyutlara ulaşabilmektedir.
Ultrasonografi muayenelerinde bu nedenle doktorunuz bebeğinizin amniyos sıvısı miktarının yeterliliğine çok önem vermektedir.
Günümüzde normal doğum eylemi esnasında bebeklerin kalp atışları çoğu durumda mükemmel bir şekilde takip edilmekte ve kordon basısı bulguları (bu durumlarda bebeğin kalp atışları yavaşlar) erken dönemde ve kolaylıkla saptanarak bebeğin sağlıklı doğması için gerekli önlemler alınmaktadır.
Sonuç: "kordon dolanmasından" yani kordon sıkışmasından çok fazla korkmanıza gerek yok. Doktor denetiminde olan gebelik takiplerinde ve doğumlarda bu nedene bağlı olumsuz durumlar son derece azalmıştır.
aldım canım raporumu benim ki 32+3 te çünkü..tam bi hafta var aramızda..canım raporu aldın mı ben bugün hemşiremi aradım .haftaya gel dedi bugün 31+2 olduk pazartesi gel dedi
ohh ya içime su serpildi benimde aklım hep sizdeydi..Gittim canım.Dr.u bıdığımızın kan değerlerinde enfeksiyon oluştuğu için tam gaz antibiyotik tedavisine başladık dedi,ağzındaki tüpü çıkardık burundan solunuma bağladik dedi.Anne sütü vermeye başlamışlar ufak ufak. Yoğun bakımda bide erken doğunca boyle inişler çıkışlar olacaktır bu sizin canınızı sikmasin inşallah daha iyi olucaz dedi.Biraz içime su serpildi...
İnşallah teyzesi inşallah, dualarinizda bizide unutmayın olur mu?Ohh şükür canimm...
Mini minnacik o ne yapsın annesi, güçlenecek her gün biraz daha...
Senin sütunle kocaman olacaktır biiznillah:)
İnşallah teyzesi inşallahhhhh....Ohh şükürler olsun. Böyle durumlarla karşılaşılması normaldr belkide canm canını sıkmamaya çalış. Allahn izniyle ii olucak oğluşun
oy oy annesinin kuzusu yaa..nasılda gözümün önünde canlandı :) büyüsünlerde o resimlerinide paylaşalım inş :)İnşallah teyzesi inşallah, dualarinizda bizide unutmayın olur mu?
Bi gorseydin teyzesi biz gitmeden beslemisler ağzı yari açık sut kalmis azcik ağzında. babasıyla konustuk oğlumuza güçlü olmasını söyledik.Musab annem dediğimde hep sağ gözünü açmaya çalıştı, normalde kapalı, benim konuşmama tepki veriyordu.Rabbim biran önce kavuşmayı nasip etsin inşallah...
İnşallah canım çok korktum dun gece sabahı zor ettim,sonrada bi bas ağrısı tuttu,korkudan ömrümden omur gitti vallahi..Canim onlar boyle durumlarla cok fazla karsilasiyorlar.amabizler bilmedigimizden her sy icin kotu dusunuyoruz.bebegin sapasaglam ve mutlu bi sekilde cikacak insallah allahin izniyle
11 kilo felan aldim cnm ama annenin aldigi kiloyla bebeginkinin alakasi yokmus cok kiside gordum bunu. 30 kilo alip 2 kilo bebek doguranda var 10 kilo alip 4 kilo doguranda. Yani bebege faydali seyler yenirse bebek kilo aliyormus ama genlerlede alakali anne babaninda kilosu boyu bebegi etkiliyor cnmEsracm sen kaç kilo aldn, acaba bz az aldgmz içn mi bebeklr de az alıyor
aldım canım raporumu benim ki 32+3 te çünkü..tam bi hafta var aramızda..
ohh ya içime su serpildi benimde aklım hep sizdeydi..
cnm çok tşk ederim özenin için, ne güzel araştırıp bilgilendirdin beni...öperiz sizi oğluşumla
bugün doktoruma hangi ürünü kullanalım bebeğe dedim, mustelayı gönül rahatlığı ile kullan dedi, çok daha iyisini arama bu yeterli bebek için dedi..bakayım dediğin sitede varsa bayağı bir sipariş vericem cnm..kizlar biraz once turuncasa dan mustela catlak kremi aldm normal fiyati 80 lira 40a aldim
2.kutuya gecicem ilki bitmk uzre sadece kutusuz yolluyorlarmis SKTside 2017 niye bu kadar ucuz kiiii bilemedim.kullananlara duyrulur!
bn de senin gbi düşnyrm cnm da ne yaprsam yapayım çock kilo almynca bn de artk şaşırdm. aldğn kilo norml, bebişin de kilosunun ii olması gerekr mesela ama blmiyorm ki. dedğin gbi hm anne babanın ypısı hm de çocğn kndi genetği önmli glba.11 kilo felan aldim cnm ama annenin aldigi kiloyla bebeginkinin alakasi yokmus cok kiside gordum bunu. 30 kilo alip 2 kilo bebek doguranda var 10 kilo alip 4 kilo doguranda. Yani bebege faydali seyler yenirse bebek kilo aliyormus ama genlerlede alakali anne babaninda kilosu boyu bebegi etkiliyor cnm
Bugün gittik canım oglusumu gördüm.
Dr.uyla konuştuk,Dr.u kanında enfeksiyon oluştuğunu, tam gaz antibiyotik tedavisine başladık dedi,agzindaki solunum tüpünü cikarip, burundan solunuma bağlanmış.Anne sütüne başlamışlar az az.Biraz daha iyiydi sanki kuzum.Dr.premature bebeklerde boyle iniş çıkışlar olur bu sizin canınızı sıkmasın dedi biraz içime su serpildi ama aklım yüreğim hastanede genede.
yeni doğdklrında çok küçk oluorlr ya bn pk dokunamıyrm ama 6 aydan snra çok ttlı oluyorlar.Benim böyle değil , hep minicik kalsa diyorum bazen...emse uyusa tatli tatli :)))
İnşallah canım inşallah...Hayırlısı ile bi kavussak...oy oy annesinin kuzusu yaa..nasılda gözümün önünde canlandı :) büyüsünlerde o resimlerinide paylaşalım inş :)
ALLAHIM sukurler olsun...Gittim teyzesi...Dr.uyla görüştük bugün. Dediki bıdığımızın kan değerlerinde enfeksiyon görüldüğü için tam gaz antibiyotik tedavisine başladık.Ağızdaki tüpü çıkardık,burundan solunuma geçtik,anne sütüne ufak ufak başladık. Yoğun bakım aşamasında boyle inişler çıkışlar olacaktır bu canınızı sıkmasın.İnşallah daha iyi olucaz dedi.
o zaman genetık herhalde ,esımden dolayı hastanedeydık 3 dogum oldu orda kaldıgımızda ,bı tane bebek dogmustu 2.200 mınıcık ama ne kadar tatlı.Kuveze falan da almadılar.Doktorum bana da 2-2.5 olur demıstı,aman saglıklı olsunlar da ınan kı zayıf olması onemlı degılYaptryrm cnm. Bnm gttğim dr rskli gebelik uzmanı zaten. Kan akışnda sorun yok çok şükür ama çok zayıf işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?