- 27 Şubat 2013
- 1.752
- 975
- 248
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #34.321
canım 1409 grgayet ıyı olcumler bebıs 1 hafta onden geliyor hatta aramızda 1 gun fark var benım kız 1241 kg,senınkı 1490.29+2 gunluk adet tarıhıne gore olman lazım ama 30+2 .rahat ol strese salma bebişi
Cnm nolu uzulme...ben geldim kontrolden ama kızım uzdu tekrar benı.gelişim farkı 7 gunden 10 gune cıkmıs.2 haftaya 241 gr almıs sadece.O kadar da dıkkat ettım.Doktorum yıne olumsuzlastı 1 hafta sonra doplere cagırdı,gelişim arası fark acılırsa alınması dusunuluyor,daha cok kucuk 1241 gr.Sımdı de yogun bakım ıyı olan hastane arayısına gectık arastırın dedı doktorumuz
Canım ya demesi kolay biliyorum zor ama üzülmemeye çalış iyi düşün. Belki bu hafta toparlar kızın.Allah büyük bol bol dua et bizim de dualarımızdasın.ben geldim kontrolden ama kızım uzdu tekrar benı.gelişim farkı 7 gunden 10 gune cıkmıs.2 haftaya 241 gr almıs sadece.O kadar da dıkkat ettım.Doktorum yıne olumsuzlastı 1 hafta sonra doplere cagırdı,gelişim arası fark acılırsa alınması dusunuluyor,daha cok kucuk 1241 gr.Sımdı de yogun bakım ıyı olan hastane arayısına gectık arastırın dedı doktorumuz
kuzucum sen besleyebildiğin kadar besle, bazı bebekler zayıf oluyor zaten. ben 2,5 kilo doğmuşum mesela. hiç merak etme bebeğin güzelce büyüyecek bu haftalarda atağa geçecekben geldim kontrolden ama kızım uzdu tekrar benı.gelişim farkı 7 gunden 10 gune cıkmıs.2 haftaya 241 gr almıs sadece.O kadar da dıkkat ettım.Doktorum yıne olumsuzlastı 1 hafta sonra doplere cagırdı,gelişim arası fark acılırsa alınması dusunuluyor,daha cok kucuk 1241 gr.Sımdı de yogun bakım ıyı olan hastane arayısına gectık arastırın dedı doktorumuz
Bende:)
Gecmis olsun canim sana sorun yoktur bebiste demisdim dimi?
Ah ne guzel ben 2 haftadir evde kapaliyim. Tek cikasim gelmiyor, kocam da hastaydi gecen hafta malum. Cok sıkıldımmm
Cok tatlisin ya 9 da verilir 20 de bosveeer
manik atakların tam mevsimisevinmek hakkın ama bebeğin gayet iyi
ALLAH iyiligini versin emiiii
Bi anda guldurdun...
canım ödem şişlik falan varsa tuzu tamamen kes .. bende de ellerimde yüzümde ayaklarımda şişlikler başladıydı tansiyonum 12..6 dı dr.um bana tuzu kes dedi 4 haftadır tuzlu hiçbirşey yemedim yemiyorum hiçbir yemeğime tuz katmıyorum hiç şişliğim yok ve tansiyonum 10a..6 dr. aferim tansiyonu dengeledik dedi.. ve 2 haftadr da aynı kılodayım bebek almasına rağmen..
cok gerginim agla agla bosaldim iice
bebegin kalp atslarini dinlemeye saglik ocagina gidelim diye esimi cagrdim bahsetmistm burda
bnm kocamda illaki burda bi ozel hastane var ona gidelim dedi dr.arkadasini aramis fln tamam dedim
neyse biz ailden grdik dedim sadece kalp atslarini duymak istyrm.biz sizi kadin dogumcumuza yonlendirelim diye gonerdiler bizi kayt acmaya ya diyrm esime gerek yok gtseydik surdan saglik ocagina bnmki diyor yok gel buraya gidelim guzelce baksinlar neyse gittik kadinin odasinin oraya bekle bekle 20 dak fln gecti tabi bana gelenler gelmeye basladi.sira bize geldi grdik kadin kilomu adet tarihimi fln soruyor,dedimki biz acilden giris yaptik bnm su an tek istedigim bebegin kalp atslarini duymak snrsasinda gereken biilgileri size veririm bu kadin bi bozuldu,bi tripler fln bilgilerinizi almadan nasil bakayim fln diyor hala peki gecin dinletim size kalp atislarini dedi odaya grdim bu sefer sekreteri bana atarlaniyor delirdim resmen.dr.kisaca geldi bakti kalbini dinledik kizimn.ultrasonda olctu fln hic bir sey demiyor bana bnde sormuyrm.neyse kalktik odadan cikicaz esim dediki bizim kendi dr.muz ayaga kalkma yasagi verdi sizce durumu nasil fln die sordu.bence gebelikte bi sknti yok diye,suratimiza bile bakmadan cevap verdi.resmen cildrdim cildirdm cocugumun kilosunu boyunu bile ogrenemedim o kadar bakmaina ragmen.tabii arabaya bindik bn esimin basinin etini yedim niye getrdiin beni buraya diye bide bas hekim arkadsin da doylede boylede agladim durdum snr bebgimide strese soktum diye bi boy agladim.yeni kendime geldim size yazarsam rahatlicami dusundum.zaten butun gun evde yalniz yat yat kafayi yicem bu tarz olaylara hic katlanmiyrmcok yazdm ama idare edin artik beni
bide olcumlerin oldugu bi kagidi elimize tutusturuverdi onun fotosnu atimda bana biz cozumleyiverin ya kafam calismiyor resmen
benim karnım 2-3 gündür çok sert ama kızımın hareketleri gayet normal.
Karnımın her yeri sert, sizde de var mı böyle bir durum.
ben geldim kontrolden ama kızım uzdu tekrar benı.gelişim farkı 7 gunden 10 gune cıkmıs.2 haftaya 241 gr almıs sadece.O kadar da dıkkat ettım.Doktorum yıne olumsuzlastı 1 hafta sonra doplere cagırdı,gelişim arası fark acılırsa alınması dusunuluyor,daha cok kucuk 1241 gr.Sımdı de yogun bakım ıyı olan hastane arayısına gectık arastırın dedı doktorumuz
kıyamadım hem indirimdeydi hemde çok tatlı :) bi çarşaf alırım altına ya :)bencede nevresim tk.ında carsaf olmazmı ne saçma gidip vereydın geri..
canımm hemen bu kadar karamsar olma elinden geleni yap muhakkak tedbir bizden takdir Allahtan..ben geldim kontrolden ama kızım uzdu tekrar benı.gelişim farkı 7 gunden 10 gune cıkmıs.2 haftaya 241 gr almıs sadece.O kadar da dıkkat ettım.Doktorum yıne olumsuzlastı 1 hafta sonra doplere cagırdı,gelişim arası fark acılırsa alınması dusunuluyor,daha cok kucuk 1241 gr.Sımdı de yogun bakım ıyı olan hastane arayısına gectık arastırın dedı doktorumuz
beni de alın beraber zayıflayalım 22 kilo almış oldum ve daha alma potansiyeline sahibimBana her bakan ne güzel hiç kilo almamışsın diyor gülüyorum 20 kilo aldım diye fiziğim çok orantılı halen ama doğumdan sınra ne olcaz bakalım :)) rejime birlikte girelim tamam mı?
Evet canım yabçok şükür :)
Kız ne iki haftası ben aylardır evdeyim kocam tam bir ev kuşu
İnşallah kız :) kolay kilo veririm normalde ama emzirirken iştah açılıyormuş bakalım ne zaman vericem :))
Evet hem ondan hem de hava biraz açıktı depresyon gibi yağmurlu havalardan psikolojim iyice bozulmuştu :)
Hehehehe
Tuzu yemeklere o kadar az atıyorum ki bize kim gelse size tuz alalım diyor birine gitsek tuzdan yemek yiyemiyoruz normalde de böyleyiz eşimle. Tansiyonum da hep çok düşük biraz şişliğim var ama çok değil. O kadar sağlıklı dengeli yiyorum ki neden kilo aldığımı anlayamıyorum gerçekten.
Yavrucum baktım bebeğinin gelişimi bir hafta önde kilosu desen yine öyle zaten önemli olan kafa çapı göbek ölçümü kol bacak uzunluğu vs kiloya takma bu kadar ki senin bebeğin hafatsına göre gene kilolu iki alet arasında ölçüm farkı mutlaka oluyor. Ağladım diye üzülme nkü gözyaşıyla birlikte bir sürü sıkıntıyı atıyorsun ağlamak sandığımız kadar kötü bir şey değil bir yazı okumuştum bilimsel bulunca atayım sana .
Benim de öyle canım ya bir de kızım geriniyor içerde bi tarafa doğru o an çatlayıp çıkacak sanıyorum.
Geçen bir yerde okudum bebeğin gelişimi durmuş doktorlar sana dediği gibi almamız lazım demiş kızın babası güvenilir bir kasaptan ilikli kemik alıp iki saat kaynatmış düdüklüde suyunu da günde üç kez içmiş hamile kız iliğini de yemiş ve bebeğin gelişimi normale dönmüş doktorlar kime gittin ne ilaç kullandın falan diye baya sormuşlar. Yarın hemen dene olur mu? Artık güzel haftalardatız yoğun bakıma girecekleri aşikar ama yaşama şanslaeı o kadar yüksek ki ben senİn kuzucuğunun savaşçı ve çok güçlü olduğunu düşünüyorum o kadar sıkıntıya rağmen tutundu sen de artık bebeğine güven ve üzülme annesi.
ah canım ya aynı şyleri yaşıyorz. bn de çok üzlyrm. 3 gn var sanırm aramzda, bnm bebeğim de 1300 gram. bn uşakta yaşıyrm ama bebek küçk oldğu içn bn de istda doğm yapmyı düşnyorum. çnkü küçk bebekte ii bi yoğn bakım ünitesi çok önmli. allhm bbeklermze sağlk versn, bn kndmi buna alştrdm. sen de kndni yıprtma çnkü bzm yaşadğmz stres de bebeklern küçk kalmsına sebep oluyor. 700 gram doğn bebişler var. allhın iznyle ii olacaklar.ben geldim kontrolden ama kızım uzdu tekrar benı.gelişim farkı 7 gunden 10 gune cıkmıs.2 haftaya 241 gr almıs sadece.O kadar da dıkkat ettım.Doktorum yıne olumsuzlastı 1 hafta sonra doplere cagırdı,gelişim arası fark acılırsa alınması dusunuluyor,daha cok kucuk 1241 gr.Sımdı de yogun bakım ıyı olan hastane arayısına gectık arastırın dedı doktorumuz
Canim uzme kendini lütfen, kizin hissediyor annesiii...ben geldim kontrolden ama kızım uzdu tekrar benı.gelişim farkı 7 gunden 10 gune cıkmıs.2 haftaya 241 gr almıs sadece.O kadar da dıkkat ettım.Doktorum yıne olumsuzlastı 1 hafta sonra doplere cagırdı,gelişim arası fark acılırsa alınması dusunuluyor,daha cok kucuk 1241 gr.Sımdı de yogun bakım ıyı olan hastane arayısına gectık arastırın dedı doktorumuz
Bana her bakan ne güzel hiç kilo almamışsın diyor gülüyorum 20 kilo aldım diye fiziğim çok orantılı halen ama doğumdan sınra ne olcaz bakalım :)) rejime birlikte girelim tamam mı?
Evet canım yabçok şükür :)
Kız ne iki haftası ben aylardır evdeyim kocam tam bir ev kuşu
İnşallah kız :) kolay kilo veririm normalde ama emzirirken iştah açılıyormuş bakalım ne zaman vericem :))
Evet hem ondan hem de hava biraz açıktı depresyon gibi yağmurlu havalardan psikolojim iyice bozulmuştu :)
Hehehehe
Tuzu yemeklere o kadar az atıyorum ki bize kim gelse size tuz alalım diyor birine gitsek tuzdan yemek yiyemiyoruz normalde de böyleyiz eşimle. Tansiyonum da hep çok düşük biraz şişliğim var ama çok değil. O kadar sağlıklı dengeli yiyorum ki neden kilo aldığımı anlayamıyorum gerçekten.
Yavrucum baktım bebeğinin gelişimi bir hafta önde kilosu desen yine öyle zaten önemli olan kafa çapı göbek ölçümü kol bacak uzunluğu vs kiloya takma bu kadar ki senin bebeğin hafatsına göre gene kilolu iki alet arasında ölçüm farkı mutlaka oluyor. Ağladım diye üzülme nkü gözyaşıyla birlikte bir sürü sıkıntıyı atıyorsun ağlamak sandığımız kadar kötü bir şey değil bir yazı okumuştum bilimsel bulunca atayım sana .
Benim de öyle canım ya bir de kızım geriniyor içerde bi tarafa doğru o an çatlayıp çıkacak sanıyorum.
Geçen bir yerde okudum bebeğin gelişimi durmuş doktorlar sana dediği gibi almamız lazım demiş kızın babası güvenilir bir kasaptan ilikli kemik alıp iki saat kaynatmış düdüklüde suyunu da günde üç kez içmiş hamile kız iliğini de yemiş ve bebeğin gelişimi normale dönmüş doktorlar kime gittin ne ilaç kullandın falan diye baya sormuşlar. Yarın hemen dene olur mu? Artık güzel haftalardatız yoğun bakıma girecekleri aşikar ama yaşama şanslaeı o kadar yüksek ki ben senİn kuzucuğunun savaşçı ve çok güçlü olduğunu düşünüyorum o kadar sıkıntıya rağmen tutundu sen de artık bebeğine güven ve üzülme annesi.
kıyamadım hem indirimdeydi hemde çok tatlı :) bi çarşaf alırım altına ya :)
canımm hemen bu kadar karamsar olma elinden geleni yap muhakkak tedbir bizden takdir Allahtan..TomrisHatun un dediğini bi dene bakalım ne kaybedersin bana çok mantıklı geldi..
beni de alın beraber zayıflayalım 22 kilo almış oldum ve daha alma potansiyeline sahibim(
Canim doktorun ultrasonu iyi degil mi olcumden de cok fark oluyo cunku Hem 240 gram da olsa gelismis sonucta bekletmesi gerekmez miben geldim kontrolden ama kızım uzdu tekrar benı.gelişim farkı 7 gunden 10 gune cıkmıs.2 haftaya 241 gr almıs sadece.O kadar da dıkkat ettım.Doktorum yıne olumsuzlastı 1 hafta sonra doplere cagırdı,gelişim arası fark acılırsa alınması dusunuluyor,daha cok kucuk 1241 gr.Sımdı de yogun bakım ıyı olan hastane arayısına gectık arastırın dedı doktorumuz
bende aynen senin gibi yapıyorum canım umarım kaş yapayım derken göz çıkarmıyoruzdur :)Kizlar size 100 puanlik uzmanlik sorusu: sabahlari ac karna demir/kan hapi iciyorum onu ictikten sonra ardindan pekmez icsem bi zarari olurmu ? Sabahlari ise gittigim icin pekmezi cikmadan icim die dusundum ama bilemedim birbirlerini etkilerlermi die ?
canim azda olsa 241 gr almis yani ne kadar cok seninle olursa o kadar iyi degil mi neden dr.un onceden almamiz lazim dedi anlamdim ben.sende simdiden koy veme bu haftalardan snr atak yapiyor bebisler sen beslenmene devam et ne olucagi belli olmaz bakrsn bebisin suprz yapar annesineben geldim kontrolden ama kızım uzdu tekrar benı.gelişim farkı 7 gunden 10 gune cıkmıs.2 haftaya 241 gr almıs sadece.O kadar da dıkkat ettım.Doktorum yıne olumsuzlastı 1 hafta sonra doplere cagırdı,gelişim arası fark acılırsa alınması dusunuluyor,daha cok kucuk 1241 gr.Sımdı de yogun bakım ıyı olan hastane arayısına gectık arastırın dedı doktorumuz
sag ol canım ,ıkı doktor da aynısını demıstı,ayrıntılımda da dırenc saptanmıstı damarımda ,ondan yeterınce beslenemıyor,sekerım de yuksek pekmez,ballı sut kullanamıyorum malesefCnm nolu uzulme...
Tmm elde degil biliyorum ama olumlu dusunucez olumlu olacak insaallah...
Baska dr gitsen o usg farki farkli cikar
Hemen panik yapma bakalim...
Dualarimdasin...
Pekmez kasikla bol bol olur mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?