- 15 Nisan 2015
- 1.611
- 1.227
- 53
- 34
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #44.421
Ay cannim keske yaptrmasaydin ama bi kere olmus . Bebisin pisik kreminden mi sursenn ayy insan kiyamazda onu acmayaKızlaaar ağdaya gittim, ilk kez canım bukadar acıdı, derim çok incelmiş, yüzüldü biraz, hametan sür yoksa kabuk bağlar dedi :/ artık doğuma kadar tekrar çıksa bile ağda mümkün deil, jiletlerim.. Hala yanıyorum, tavsiye etmiyorum a dostlarbide lansinoh aldım göğüs için küçücük şey 22 tl, şimdilik hametan sürcem, doğuma 1 hafta kala lansinoha başlıcam, onu emzirirken sürebilirsin dedi
Ben yine tembellik ettim yapmadimkızlar çantaya koyduklarımı yazayım da bi baksanıza eksik falan varmı
kendim için;
1 adet gecelik
2 adet pijama takımı
3 tane lohusa külodu 2 tane normal külot
1 adet emzirme sütyeni
göğüsucu kremi(lansinoh)
göğüs pedi
terlik
1 adet çorap
kırmızı-mavi taç
ped,
oğlum için;
1 adet hastane çıkışı
1 adet 5 li takım
1 adet tulum
1 adet uzun kollu çıtçıtlı body
1 adet kısa kollu çıtçıtlı body
2 adet patikli alt
10 tane bez
3 tane ağız bezi
ıslak mendil
yelek
2 adet penye battaniye
2 çorap
yüz örtüsü
pişik kremi
Canim bana cok erken yapilmisti rahatsizligmdan dolayi, catala cikarmislardiKızlar acil bisi sorcam lütfen cevap verin ya cati muayenesi normal sedyede mı oluo yoksa o lanet çatal denen sandalye gibi seye mı cikilio bilenler lütfen acil Cvp
Evet canım elle bakıyo açılma varmı diye daha once 2 kez bakılmıştı bunda biraz daha ileri bakti sanki sadece bebişin kafasının yerleştiği kasık bolgemde ağrı hissettim alt bölgemde acı olmadımaşşallah kilosu boyu yerinde miniğin bende haftaya çatı muayenesi olucam elle mi kontrol ediyo acı var mı acıpeki açıkma varmış ya hissettin mi sen sancın ağrın falan oluyomuydu
Çatı muayenesi düz masada değil catalda yapılıyo evet canım. Haklısın yeterince itici bi masa ama o masaya karşı çok kötü bakma normal olacaksa mecbur onun üzerinde dogurucaz.Kızlar acil bisi sorcam lütfen cevap verin ya cati muayenesi normal sedyede mı oluo yoksa o lanet çatal denen sandalye gibi seye mı cikilio bilenler lütfen acil Cvp
Ben yine tembellik ettim yapmadim
Canim aldiklarin yeter artar bile bence. Bi ekstra kendine sabahlik yada hirka alabilirsin. Üşüyomus insan. Bide hastaneden cikarken ne giyceginide koyablrsin ama bn simdiden onu koymicam. Ohhh simdi rahat rahat beklersin oglusunu
kızlar çantaya koyduklarımı yazayım da bi baksanıza eksik falan varmı
kendim için;
1 adet gecelik
2 adet pijama takımı
3 tane lohusa külodu 2 tane normal külot
1 adet emzirme sütyeni
göğüsucu kremi(lansinoh)
göğüs pedi
terlik
1 adet çorap
kırmızı-mavi taç
ped,
oğlum için;
1 adet hastane çıkışı
1 adet 5 li takım
1 adet tulum
1 adet uzun kollu çıtçıtlı body
1 adet kısa kollu çıtçıtlı body
2 adet patikli alt
10 tane bez
3 tane ağız bezi
ıslak mendil
yelek
2 adet penye battaniye
2 çorap
yüz örtüsü
pişik kremi
vay vay vaay havanı da attın yaniii
Ben bunların yarısı kadar ancak koydum canım.
Ya ne kadar güzel son günlerin. İki hafta kalmış. Heran hersey olabilir:) Belirtiler doğumun yaklaştığını gösteriyor. Benim oglusumunda hareketleri yavasladi son günlerde azar azar hareket ediyor. Bu zamana kadar gelmişim bir ayi geçiremez oldum şaka gibi. Şu Mayıs bi gitseydi basimdan. Bu seferde haziran çok yavaş geçer:) anne olmak nasilmis ay hem korku hem heyecan sağlığı iyi mi nasıl dogacak. Her hareketimden şüphe ediyorum zarar vericem die korkuyorum.haziranda kontrolum var. Icime erken gelecek gibi doğuyor yarın yikayim diyorum kıyafetlerini. Ama sağolsun ankara yağışlı sabahtan belli yağıyor kurumalari sıkıntı :)) bende Görür muyum 38. Haftayiiiibu aralar nasıl hissettiğimi anlatayım sana.durup dururken önce karnım kasılıyor,bir yere toplanıyor ve kaskatı kesiliyor.sonra karnımdan başlayan bir ağrı dalgası bacaklarıma doğru yayılıyor ama en çok makatta hissediyorum.sanki oraya baskı yapıyor ıkınıyormuşum gibi.normalde 5-6 sn sürerdi ama bugünlerde daha uzun sürüyor ve gün içinde daha sık oluyor.bazen ayakta dururken yada tuvalette otururken kasıklarıma kramp giriyor hatta akşam bir bacağım komple gitti :)
yorulduğum zaman da bebek içerde eline delici bir cisim almış aşağıdan aşağıdan çalışıyor gibi :)
benim yaşadıklarım bunlar...onun dışında bel ve sırt ağrısı yok.adet sancısı gibi bir şey de yok.doğuma yakın bebek hareketleri azalır diyorlar ama benim kızım hala çok hareketli.
Dr sislik icin ilac vermisti sik sik wcye ciktim onun sayesinde bence ekmegi ve tatliyi da azalttim canimmaşşallah tosuncuğa kız nasıl verdin 2 kiloyu söylesene :)
kızlar sizlerin karnı da küçük mü benimki öyle sanki hiç 9 aylık gibi durmuyo her görende aynı şeyleri söylüyo bebek gelişmiyomu çok küçük kalmış beslenmemiş hiç eminmisin sağlıklı olduğuna gibi saçam sapan şeyler söylüyolar bana bende siz alışmışsınız davul gibi karna ondan size tuhaf geliyo diyorum valla merak ediyorum haftaya gidecem kontrole kilosu boyu ne durumda en son 32. haftada 1800 kilosu 42 cm boyu çıkmıştı
bende haftaya görücem oğlumu inşallah 1 aydır göremiyorumbide alttan muayene olucam yada olmicam işte bütün mesele bu olmak yada olmamak
Canim aldıkların çok güzel fakat dikkatimi hali çekti benim halimdann:))
Dr sislik icin ilac vermisti sik sik wcye ciktim onun sayesinde bence ekmegi ve tatliyi da azalttim canim
Son haftalarda verile biliyormus
Ahh canım ben ben :) terin içinde kalıyorum durduk yere gece gündüz. Kısa kolla yatsam üstümü açsam bile hep aynı. Sanki saatlerce kosmusum gibiKizlaar benim gibi terleyen war miii??? Cok terliyorum su icinde kaliyorum. Gece yatarken kisa kollu hiyiyorum kollarim usiyo ortuyorum su gibi oluyorm. Nolcek boyle
Kızlar kontrolden geldimm. Bebegim 2 haftada sadece 100 gr almış. Plasenta yaşlanması var denmisti 2 hafta once ,beslenmeme dikkat ettim ama faydası olmamış. 2800-2900 gr 51 cm ölçüldü. Uzun boylu bi kızım olacakmıs.suyumuz gayet iyi durumda. Catı muayenesi oldum korktuğum kadar yokmus sanırım biraz kendini buna hazırlamakla alakalı. Çok rahat bir normal dogum yapmamı bekliyomus doktorum.Duyunca cok sevindim. Ve 2.5-3 cm açılmam varmiş. Haftaya nst icin tekrar çağırdı. Bakalım benim kızım haftayı bekleyebilecekmi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?