- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #51.501
Suyla birlikte bir çay kaşığı kimyon yutmayı dene canım sütünden geçer çocuğa hergün içersen faydası oluyormuş birde çorekotu yemenin de faydası varmış...Kizlar su gazdan ne zaman kurtulacak kuzucuklar bizde uyku yok dogru durust yatiriyorum 10dakika sonra ikinarak gozlerini aciyo kipkirmizi oluyo ne yapsam bilemiyorum metsil ise yaramadi simdide zinco kullaniyorum bende rezene falan iciyorum emince uzun sure omzumda gazini cikarmaya calisiyorum baskada napilir bilmiyorum caresizlik insani yoruyo siz bulabildinizmi cozum bu arada sicak ve nemde cabasi tabi
ben kullandım bunu canım bi işe yaramadı bizdedoğumda dr un söylediğine başladım bakalım 2 haftada alışıyormuş vucud. 8 saatte bir vermeye başladım 8 damla.
Canim tesekkur ederim yardimin icin yapmaya basladimanne sutunden bebege cidden geciyo bende ne zaman gaz olsa kizimdada oluyo bende kimyon rezene iciyorum birde arkadasim anneden bebege diye bir cay getirmis onu icmeye basladim onunda icinde rezene falan varSuyla birlikte bir çay kaşığı kimyon yutmayı dene canım sütünden geçer çocuğa hergün içersen faydası oluyormuş birde çorekotu yemenin de faydası varmış...
İyi akşamlar canlarım nasılsınız :)
Bizim kız bu gece huysuzlandı ıkınıp ıkınıp uyandı hep bende çok uykusuzdum çok kötü oldu
Sabah yaptırırken de çok canı yandı gözünden yaş geldi yavrumun kıyamam yaa
bende de uygulama var air de uyuyor fakat bunu da hemen yükledim. uyanınca deneyeyim.nazperver sagol canim
Bi de akilli telefonlar icin bi uygulama var "baby sleep instant" diye. Benim bebegim kolik, bu uygulamanin icinde bebegimi rahatlatan muzikler sesler var. Elektrikli supurge, sac kurutma makinesi, muzik kutusu vb.
Hatta kendi sesinizi de kaydedebiliyosunuz. Ninni soyleyip falan, ben sadece eee eeee diyince susuyo diye oyle yaptim mesela.
Arka planda calisma ozelligine de sahip yani o calarken siz telde baska biseyler yapabiliyosunuz. Suan oyle uyuyo benim Oglan. Arka fonda muzik kutusu, ben de yazdim buraya birine faydasi olur insaallah.
büyük su bardağı ile ölçek alıp ketılda kaynatıyorum. kaynayınca cezveye döküp 2 dolu tatlı kaşığı rezene ekleyip karıştırıyorum üstünüde çay tabağı ike kapatıyorum. çocuktan boşta kalıncada gidip karıştırıp süzgeçle bardaga alıyorum. bazen neredeyse oda ısısı kdr soğumuş oluyor :) olsun içmesi daha az vakit alıyor. başta ufak kaşığıyla bebeğede veriyordumCanim teşekkür ederim saol deneyece
Canim rezeneyi kendin icin nasil demliyo4sun. Sanki bnmde sutum az gibi. Tassin istiyorum da:)
Bizimki de gobek dustukten birkac gun sonra kanadi.gobek ucunda kurumustu.sonra bir hafta devam etti. Doktor normal dedi.cok fazla kanamiyorsa bisey olmaz.alkollu bezle surekli temizleyin.iyi akşamlar kızlar bebeğim 22 günlük oldu 8 günlükken göbeği düştü bugün biraz göbeği kanamış banyo yaptırmıştık sanırım onunla alakası yoktur da bugün gazını çıkarırken baya zorlandı sonrasında da birden ağlamaya başladı ondan mı oldu acaba başına böyle bişey gelen var mı doktora götürmeli miyim yoksa kanama devam edersemi götüreyim?görünce çok panik oldum umarım bişey olmaz
Ben de ayaktayım canım bizim ki de horul horul uyuyor içerde...Sevgili anneler ve tatli bebisler dilerim hepiniz uyuyabiliyosunuzdur bizdede esim uyuyo horullll horullll bende uyku gene yok tam uyuycam benim cimcime basliyo ihhhh ihhhh diye yavrumun su gazdan cektigi yetti artik birde mersinin sicagi ve nemide adeta insani dovuyo ben klima acmaya basladim bebisimin besigini klimanin uflemedigi bir yere cekip klimayi 28de calistiriyorum arada da kapi pencere aciyorum simdi oldugu gibi bunlarin takibini yaparkende uyuyamiyorum bebek buyutmek hakikaten cok zor en cok annelere bosuna dememisler aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar diye haaa esimde cok komik ya diyo bizim kizi buyutmek cok rahat hic yormuyo insani gulermisin aglarmisin tabi kendisinin horultusu bebek odasina geliyoBahanede hazir ben izinliymisim o calisiyomus bu arada dogumdada yanimda sadece esim vardi bugun 24gunliguz hala tek basimayim dun ilk defa disari ciktim 20dakika markete gidip geldim esimin onada cevabi hazirdi bu sicakta napicaksin disarixa en iyisi senin gibi evde olmakmis sizin eslerinizde boyle hazir cevapmi
Uyusunlar bakalim canimBen de ayaktayım canım bizim ki de horul horul uyuyor içerde...
sen çoxupaçocuğa bak ben çalışırım diyorumSevgili anneler ve tatli bebisler dilerim hepiniz uyuyabiliyosunuzdur bizdede esim uyuyo horullll horullll bende uyku gene yok tam uyuycam benim cimcime basliyo ihhhh ihhhh diye yavrumun su gazdan cektigi yetti artik birde mersinin sicagi ve nemide adeta insani dovuyo ben klima acmaya basladim bebisimin besigini klimanin uflemedigi bir yere cekip klimayi 28de calistiriyorum arada da kapi pencere aciyorum simdi oldugu gibi bunlarin takibini yaparkende uyuyamiyorum bebek buyutmek hakikaten cok zor en cok annelere bosuna dememisler aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar diye haaa esimde cok komik ya diyo bizim kizi buyutmek cok rahat hic yormuyo insani gulermisin aglarmisin tabi kendisinin horultusu bebek odasina geliyoBahanede hazir ben izinliymisim o calisiyomus bu arada dogumdada yanimda sadece esim vardi bugun 24gunliguz hala tek basimayim dun ilk defa disari ciktim 20dakika markete gidip geldim esimin onada cevabi hazirdi bu sicakta napicaksin disarixa en iyisi senin gibi evde olmakmis sizin eslerinizde boyle hazir cevapmi
Valla canim benimkini uyandirdim bugun bebegi kucagina alayim derken dusuyodu eee tabi bunye alisik degil carpiyoayyyy yemin ederim sinirlerim bozuldu gulme krizine girdim sen git uyu dedim allahtan kizimi vermediydim elinebenimkinin is konusundaki cevabida hazir keske bende ise gitmesemde senin gibi evde olsam diyo ama dur sen bende ona bugun ev temizleteyimde gorsunsen çoxupaçocuğa bak ben çalışırım diyorumvalla ben vakitsiz uyandırıyorum adamı gerilince. çünkü ben gerilince bebek bende hiç susmuyor.adam susturup bana geri veriyor.
Benimki elinden geleni yapıyo ama iş annede bitiyo biyere kadar babanın yapacağı mesela ben emziriyorum gazını eşime çıkarttırıyorum gece kaç olursa olsun uyandırıyorum.. Yapmazsa bence daha kötü yapsınki beni anlasın..sende vazgeçme elinden geldiğince ucundan tutsun aralarındaki bağda daha iyi gelişir böylelikle..Sevgili anneler ve tatli bebisler dilerim hepiniz uyuyabiliyosunuzdur bizdede esim uyuyo horullll horullll bende uyku gene yok tam uyuycam benim cimcime basliyo ihhhh ihhhh diye yavrumun su gazdan cektigi yetti artik birde mersinin sicagi ve nemide adeta insani dovuyo ben klima acmaya basladim bebisimin besigini klimanin uflemedigi bir yere cekip klimayi 28de calistiriyorum arada da kapi pencere aciyorum simdi oldugu gibi bunlarin takibini yaparkende uyuyamiyorum bebek buyutmek hakikaten cok zor en cok annelere bosuna dememisler aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar diye haaa esimde cok komik ya diyo bizim kizi buyutmek cok rahat hic yormuyo insani gulermisin aglarmisin tabi kendisinin horultusu bebek odasina geliyoBahanede hazir ben izinliymisim o calisiyomus bu arada dogumdada yanimda sadece esim vardi bugun 24gunliguz hala tek basimayim dun ilk defa disari ciktim 20dakika markete gidip geldim esimin onada cevabi hazirdi bu sicakta napicaksin disarixa en iyisi senin gibi evde olmakmis sizin eslerinizde boyle hazir cevapmi
Hanimlar biz burgundy 27 yi Bitirdik. Bisey dikkatimi cekmiyor.oglum eger doyana kadar emerse ve sonra uyumazsa arada iki saat gecmeden tekrar emziremiyorum. Ilk 3 dakkadan sonra memeyi cekistirmeye, kivranmaya basliyor.emmeyince de kolik gibi agliyor.kaynanam israrla cocuk her istediginde emzir diyor.ama emmiyor ve daha cok agliyor.en sonunda yorulup uyuyakaliyor.boyle bisey yasayan var mi.gazini da cikartmaya calisiyorum.ama cogu zaman maalesef basarili olamiyorum.bugun kucuk bir yastigin ustune yatirarak emzirdim.emerken arada bir sirtina vurdum.sanki daha kolay cikti gazi.
Canim susam yagi sur hemen gecirjyorSol gogsum mahfediyo beni kizlar.. Agla agla icim cikti.. Krem merhem yag kendi sutum.. hicbisey mi fayda etmez ya.. Emziremiyorum, sagiyorum sonra biraz kalsa icinde tas kesiliyo ates basti simdi 38.bucuklardayim gozlerimden ates cikiyo sagdim yumusadi biraz.. Gogus ucumdaki yara haric bi de kenarlarinin, alt tarafinin agrisi var ki sormayin.. Sagdim yumusadi degemiyorum bile ama rahatladim azicik.. birazdan gene basliycak.. Off napicam ben ya.. Annem emziriceksin aglaya aglaya oyle gecicek diyo.. Sizde de boyle bi durum yasayan var mi?
Benimde en cok zorlandigim sey bebek ne guzel emerken uyuyor gazini cikaracaz derken hem uyaniyor hem agliyor bidahada uyutamiyorum. Uyandirmadan yatar vaziyette cikarmanin yolu olsa keskekızlar bizde 21 günlük olduk.benm bikaç sorum var size belki aynı durumu yaşayan yada tecrübeli arkadaslar bir yol gösterir :) 1.sütüm bazen üstümü çok ıslatıyor sabah bi bakıyorum üstüm sırılsıklam böle olan var mı hiç
2.oglum uykuya cok zor dalıyor bazen derin uyuyor,bazen kesik kesik nefesi bu normal mi
3. her emzirmeden sonra uykuya dalsa da gazını cıkarıyormusunuz?
son olarak da oglum memeyi hiç bi zaman kendi bırakmıyor ağzından 20 dk emziriyorm parmağımla cekiyorum sonra memeyi ağzından bu doğrumu sizce?? cevaplayanlara simdiden tesekkürler :)
Ya sorma gazi olan bebek 2 saatte bir emzir diyor dr. Ama 45 dk da bir meme istiyor napicam bilmiyorum.Evet bende de yeni başladı bu huy 3 dakka sonra bırakıp gözümün içine bakıyor ve ağlamaya başlıyor.. ben sakinleşene kadar emziriyorum 40 dakka emzirdiğim oldu bu tut bıraklarla ağladıkça emzirmekten başka çare yok sanırım doktorlar emzirmeyin diyo ama başka türlü teskin olmuyor ki küçücük bebek ne agucuktan anlıyor ne bişey sürekli kucakta ondan sonra kucağa alıştırmayın e neyapıcaz o ağlasın biz bakalım mı? Ağladıkça emziriyorum sonra hıçkırık tutuyo onunla uğraşıyo :))
Sol gogsum mahfediyo beni kizlar.. Agla agla icim cikti.. Krem merhem yag kendi sutum.. hicbisey mi fayda etmez ya.. Emziremiyorum, sagiyorum sonra biraz kalsa icinde tas kesiliyo ates basti simdi 38.bucuklardayim gozlerimden ates cikiyo sagdim yumusadi biraz.. Gogus ucumdaki yara haric bi de kenarlarinin, alt tarafinin agrisi var ki sormayin.. Sagdim yumusadi degemiyorum bile ama rahatladim azicik.. birazdan gene basliycak.. Off napicam ben ya.. Annem emziriceksin aglaya aglaya oyle gecicek diyo.. Sizde de boyle bi durum yasayan var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?