- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #8.101
Hastaneden geldim az once ikili testimin sonucu cok guzel cikti doktorum oyle dedi.ama troitlerim ilaca daha baslayamadim ona canim sikildi hastanede ayri tahlil yapacakmis yarinda ona gidicem bu gidisle isten atilcam cok izin aliyorum
insallah bizede oyle olur canim sagol icime su serptinAblam geçen sene hamileydi eşinin aşağıda olduğunu böyle giderse sezaryan olabileceğini söylemişti doktor ama korkma yavaş yavaş da yukarı çıkar demiş. Sonra hiç bir sıkıntı yaşamadı normal doğumla bebeğimize kavuştuk
canım aslında çocuklarda suç yok ebeveynlerde bitiyor olay . evlenmeden önce 0-3 yaş arası çocuk eğitimi ile ilgili kursa gitmiştim ve ordaki hocamız pedegogtu. ve özellikle üstüne basa basa söylüyordu çocuğun disiplini hastaneden eve geldiğiniz andabaşlar diye. disiplin demek illa korkutmak vs değil. yeme düzeninden uyumasına sınırlarını bilmesine kadar herşeyi kapsıyor. ve 3 yaşına kadar karakteri tamamen oturuyor çocukların 3 yaşından sonra hiçbirşey veremezsiniz. birde ebeveynlerin tutarlı olması şart. benimde 4,5 yaşında oğlum var ve çok şükür rabbime şimdiye kadar beni hiç utandırmadı kurallarımız var ve eğer bir şeye hayır dersek kesinlikle evet olmayacağını bilir.Ayy yeni nesil cocuklar ne kdr simarik ve yaramaz ne buyuk sozu dinliyorlar ne laftan anliyorlar :)) ablamin kizi bizim ailenin ilk bebisi oldugu icin cok ilgi gosterdik cok ustune dustuk suanda 3 yasinda onune gecemiyoruz birimiz bagirsa hemen oburunun arkasina siginiyor biz kucukkten annemiz kaslarini caksa kizdigini anlar yerimizden kalkamazdik :))) bide ablamin 2.ci kizi oldu 3aylik onu bile sevdirmiyor kiskaniyor ablam duvar saati almisti aldi firlatti yere kirdi niye kirdin diyoruz canim ole istedi diyor elimizdeki telefonlari almaya calisiyor kizincada hemen hircinlasiyor bagiriyor agliyor allahim sinirden elim ayagim titredi cocuk degil canavar dedim resmen ve kimi kinarsan basina gelirmis insallah benim cocugumda boyle olmaz ben cok sabirli biri degilmisim onu anladim allah bizlere akil fikir sabir versin yandik walla :))))
canım eşi yer değiştirebilirde değiştirmeyebilirde şimdiden bunları düşünme. ve eşin aşağıda olması asıl sezeryan sebebidir. önemli olan sezeryanda olsa normalde olsa keşkesiz doğum olması diye düşünüyorum.gunaydin kizlar dun kontrole gittim bebegin esi asagidaymis yani onde boyle durum yasayan var mi donmezse erken dogum hattta sezaryen oluyoormus
canım çok geçmiş olsun sana maşallahhh bebeğinedegünaydınlar.. Dun doktora gıttım bebeğim iyi çok şükür ellerını yuzune kapatmış uyuyordu kurbanolduğum :) ama ben daha da kötüleştim burun geniz akıntım ve dehşet bir öksürüğüm var durduramıyorum şu öksürüğü. doktor cenifol gibi bi antibiyotik ve assist şurup verdı ama içmiyorum korkuyorum bırsey olur bebeğime dıye ama bu öksürükde sırtlarımı ağrıtmaya basladı hem öksürdükçe karın içi basınçda artıyormuşşvar mı önerebileceğiniz birşey öksürük için ??
canım sakın sen değil ama bebeğin tehlike altında olabilir.Günaydın kızlar bişey sorucam küçükken su çiçeği geçirmişim arkadaşımın çocuğu su çiçeği ve sürekli beraberiz bana yada bebeğime geçme durumu olabilirmi
aman canım dikkat et kendine güzel haberlerle gelmene çok sevindim. bende geçen ay aile hekimine çok sinirlendim bir dünya yere şikayet ettim sinirimden hüngür hüngür ağlamıştımçSlm annişler, dünki yaşadığım kötü olayın ardından kendimi çok kasmıştım , bide akşam bulantılarım aniden durdu, göğüs hassasiyetim de azalır gibi oldu, sabahı zor ettim, sürekli dua.. Sabah 8 de doktora gittim, daha o gelmeden kapıda bekledik beni görünce güldü emen aldı beni, baktı şükür bi problem yokmuş, hatta bebeğim elini kafasına götürdü, ben heyecanla burnunu kaşıdı die bağırmışım, hayal gücü işte :) peki aniden tüm belirtilerimin kesilme nedeni ne dedim, stres kaynaklı dedi, başka bişeye yoğunlaşınca bu belirtiler kaybolabiliyomuş, iyice pimpirikli olduk ya bulantım geçiyo ona bile üzülüyorum yani :)) Allah hepimizin bebişlerini bize bağışlasın..
canım erken döllenme olma ihtimali büyük rabbim sağlıcakla kucağına almayıda nasip etsin inşallah.Dün meraklaninca doktora gittim. Kendi doktoruma degil poliklnige gittim.
14 +2 olmasi gerekirdi sata göre 15+5 cikti .
Kafasi önden gidio kafa olcumu buyuk cikti.
Am sorun degil dedi gelisimi önden gitmesi sorun degil dedi.
Ay ama kalbini dinletti rahatliyim diye hungur hungur agladm galiba annelil duygusunu kavramaya basladm resmen endilendirdi beni resmen canimdan parca kopti bisi olcak diye.
Allahim hepsine saglik uzun omur nasip etsn sagsalim gecirelim bu günlerimizi.
benim gittiğim doktorlarda asıl değerim 2 lide belli olacağını 3 lü ve 4 lü teste gerek olmadığını söylemişlerdi.Kızlar burada 2li testi yaptırmayıp 3lü 4lü yaptıracağından bahseden anneler yazmış ya ben de merak ettim doktorlar neden 2li teste gerek yok diyor acaba? Ben yaptırmama seçeneğimiz olduğunu bilmiyordum da. Yarın devlet hastanesinde yaptırmaya gidicem. Aydınlatır mısınız beni.
baya azaldı bende canımgöğüslerinizdeki acıma ve hassasiyet azald mı?
inşallahhh2015 haziran 2, kez anne olmak istiyorum inşşş
güle güle kullan cicilerini canım. bende lcw dan kot tunik ve gebe body si, defactodan 2 tane pantolon, 1 tunik ve 1 tanede hamile body si aldım canım. çalıştığım için şart ve ileriki dönemlerde de artık diktiririm birşeyler mecburen. oğlumda çalışmıyordum 1 pantolon 3-4 tane elbiseyle geçirmiştim bütün hamileliğimi. ama o dönem kışa gelmişti şimdi yaza gelecek.kızlar her salı gunu trendyolda hamileleler için butik acılıyor. bende sürekli kararsız kalıyordum ama bugun dayanamadım mavi jeans ın kot hamilelik pantolunundan bide kot eteginden aldım yeni üyelik actıgım için 40 lira üzerine 10 lira puan hakkım oldu uyguna geldi :)
ohh ne güzel darısı başımıza inşallah çarşamba yada perşembe çıkacak bizimkiHastaneden geldim az once ikili testimin sonucu cok guzel cikti doktorum oyle dedi.ama troitlerim ilaca daha baslayamadim ona canim sikildi hastanede ayri tahlil yapacakmis yarinda ona gidicem bu gidisle isten atilcam cok izin aliyorum
Cok güzel canim. Senin aşina sevindim. Tiroidinde çaresi var zaten. Sikma caniniHastaneden geldim az once ikili testimin sonucu cok guzel cikti doktorum oyle dedi.ama troitlerim ilaca daha baslayamadim ona canim sikildi hastanede ayri tahlil yapacakmis yarinda ona gidicem bu gidisle isten atilcam cok izin aliyorum
Herkese merhaba,
Aranıza yeni katıldım, zira boynu bükük bir devre arkadaşınızım. Belki sizin veya yakınlarınızın başından benzer bir öykü geçmiştir ve bana moral verirsiniz diye yazmak istedim.
Bebeğim 12 haftalık ve ense kalınlığı tespit edildi, üstelik hiç de azımsanacak bir oran değil, 5-6 mm civarında seyrediyor. Bir de üzerine taşikardisi var. Normalde 140-160 atması gereken minicik kalbi ya benim heyecanımdan, ya da hakikaten onun sorunundan 180 civarında atıyor.
Kontrolü Türkiye'nin bu alandaki sayılı isimlerinden Prof. Atıl Yüksel hoca yaptı. Acil cvs istedi ancak bebek arka duvara yaslandığı için yapamadı. Bir hafta öteledi. Nereden baksanız kafadan 3 hafta sürecek 'uykusuz her gece' durumu. Bu arada bebekte bir anomali tespit edilmese dahi, büyüme esnasında çeşitli sorunların oluşabileceğini söyledi. Yani Cvs iyi çıksa bile içimde hep bir şüphe olacak. Cvs'in olumsuz çıkma durumunda ise olacakları tahmin bile edemiyorum.
3 gündür bu konuyla ilgili yazılmış tüm Türkçe kaynakları okudum. Hatta doktorum bile, 'doktordunuz değil mi' diye sordu. Aslında bu tip ense kalınlıkları sonradan normal neticelenebiliyor, bu tip çok örnek okudum. Ama sadece bunları düşünüp, karanlık olan yanı gözardı etmek ve sonunda yaşayabileceğim hayal kırıklığı ihtimalimi daha da büyütmek istemiyorum.
N'olur. bana bir şey söyleyin ve ben bu bi haftayı içim biraz rahat geçireyim. Hadi benim devre annelerim :/
Herkese merhaba,
Aranıza yeni katıldım, zira boynu bükük bir devre arkadaşınızım. Belki sizin veya yakınlarınızın başından benzer bir öykü geçmiştir ve bana moral verirsiniz diye yazmak istedim.
Bebeğim 12 haftalık ve ense kalınlığı tespit edildi, üstelik hiç de azımsanacak bir oran değil, 5-6 mm civarında seyrediyor. Bir de üzerine taşikardisi var. Normalde 140-160 atması gereken minicik kalbi ya benim heyecanımdan, ya da hakikaten onun sorunundan 180 civarında atıyor.
Kontrolü Türkiye'nin bu alandaki sayılı isimlerinden Prof. Atıl Yüksel hoca yaptı. Acil cvs istedi ancak bebek arka duvara yaslandığı için yapamadı. Bir hafta öteledi. Nereden baksanız kafadan 3 hafta sürecek 'uykusuz her gece' durumu. Bu arada bebekte bir anomali tespit edilmese dahi, büyüme esnasında çeşitli sorunların oluşabileceğini söyledi. Yani Cvs iyi çıksa bile içimde hep bir şüphe olacak. Cvs'in olumsuz çıkma durumunda ise olacakları tahmin bile edemiyorum.
3 gündür bu konuyla ilgili yazılmış tüm Türkçe kaynakları okudum. Hatta doktorum bile, 'doktordunuz değil mi' diye sordu. Aslında bu tip ense kalınlıkları sonradan normal neticelenebiliyor, bu tip çok örnek okudum. Ama sadece bunları düşünüp, karanlık olan yanı gözardı etmek ve sonunda yaşayabileceğim hayal kırıklığı ihtimalimi daha da büyütmek istemiyorum.
N'olur. bana bir şey söyleyin ve ben bu bi haftayı içim biraz rahat geçireyim. Hadi benim devre annelerim :/
evet benim t3 7,26 t4 3,11 tsh 0,01 sağlık ocağı hemen ilaca başlaman lazım dedi hastaneye gittim yarın sabahtan gel tahlil yapalım dedi daha başlayamadım ilaca yani muhasebeciyim işşlerimde yoğun çok sık izin aldığım zaman problem oluyorGozunaydin Cnm . tiroidlerinde sorunmu var bBenm de TSH degerim 4.1 di ama hic üstüne dusmedim önemli mi ki ?
evet benim t3 7,26 t4 3,11 tsh 0,01 sağlık ocağı hemen ilaca başlaman lazım dedi hastaneye gittim yarın sabahtan gel tahlil yapalım dedi daha başlayamadım ilaca yani muhasebeciyim işşlerimde yoğun çok sık izin aldığım zaman problem oluyor
Herkese merhaba,
herkese merhaba geçmişi okuymadım herkes iyidir umarım
benm midem çok kötü reflüden dolayı bişey yiyemiyorum, ve asit kustum geçenlerde boğazım ve yemek borusu tahriş oldu
dr. un yazdığı renni duo fayda etmiyor...daha önceki hamilelğimdede vardı
ilk 3 ay ve son 3 3 ay çok kötü geçmişti umarım bundada böyle olmaz..
ağrı yanma neyse idare ediyorum ama halsizlik çok zor..
reflüsü olanlar var mı benm gibi..süt iyi gelir diyorlar ama bn içemiyorum sadece tze yoğurt ve çok hafif yemekler o kadar az ki yediğim halsizlik yapıyor..birde kan ilacına başladım bugun yemeklerden sonra içiyorum günde 2 defa normalde aç karnınaymış ama bu mide sorunumdan dolayı tok karnına dedi dr..herkese acil şifalar dilerim..
canım bende troid hastasıyım hergün ilaç kullanıyorum tekrar baktırmanı tavsiye ederim bence ihmal etme sonuçta sadece bı kan vereceksın zor bişey değil çünkü troid bozuklukları bebeğe de etki ediyor belki de önemli bişey çıkmaz ama sonradan pişman olmaktansa önceden tedbir almak herzaman daha önemli endokrin, dahiliye veya genel cerrahi bölümlerine gidebilirsin bu konuda aile hekiminden daha bilgililer sonuçta umarım sonuçların iyi çıkarAnladım Cnm bnm de normal sinirin biraz ustuydu ama sağlık ocağındaki dr bisey demedi inş bi sorun olmaz sağlık ocağınainip tekrardan baktirsam mi ki ssorun olur mu diye sorsam mi bilemedim simdi
canım bende troid hastasıyım hergün ilaç kullanıyorum tekrar baktırmanı tavsiye ederim bence ihmal etme sonuçta sadece bı kan vereceksın zor bişey değil çünkü troid bozuklukları bebeğe de etki ediyor belki de önemli bişey çıkmaz ama sonradan pişman olmaktansa önceden tedbir almak herzaman daha önemli endokrin, dahiliye veya genel cerrahi bölümlerine gidebilirsin bu konuda aile hekiminden daha bilgililer sonuçta umarım sonuçların iyi çıkar
12+1 demek on iki bitti on ucten gun aliyosun yani onucun icindesin demekAlt yazida 13 haftnin ivindeyim gorunuuor ama sat a gore 12+ 1gibiym.peki hnhi haftsnin ozelliklerini okucagimi hla anlams deilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?