2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Gozunaydin Cnm . tiroidlerinde sorunmu var bBenm de TSH degerim 4.1 di ama hic üstüne dusmedim önemli mi ki ?
Hastaneden geldim az once ikili testimin sonucu cok guzel cikti doktorum oyle dedi.ama troitlerim ilaca daha baslayamadim ona canim sikildi hastanede ayri tahlil yapacakmis yarinda ona gidicem bu gidisle isten atilcam cok izin aliyorum

insallah bizede oyle olur canim sagol icime su serptin

Merhaba arkadaşlarr işlerimi bitirdim mesai saati bitimine yakın anca bakabildim size. bu aralar çok yoğunuz yine.

canım aslında çocuklarda suç yok ebeveynlerde bitiyor olay . evlenmeden önce 0-3 yaş arası çocuk eğitimi ile ilgili kursa gitmiştim ve ordaki hocamız pedegogtu. ve özellikle üstüne basa basa söylüyordu çocuğun disiplini hastaneden eve geldiğiniz andabaşlar diye. disiplin demek illa korkutmak vs değil. yeme düzeninden uyumasına sınırlarını bilmesine kadar herşeyi kapsıyor. ve 3 yaşına kadar karakteri tamamen oturuyor çocukların 3 yaşından sonra hiçbirşey veremezsiniz. birde ebeveynlerin tutarlı olması şart. benimde 4,5 yaşında oğlum var ve çok şükür rabbime şimdiye kadar beni hiç utandırmadı kurallarımız var ve eğer bir şeye hayır dersek kesinlikle evet olmayacağını bilir.
gunaydin kizlar dun kontrole gittim bebegin esi asagidaymis yani onde boyle durum yasayan var mi donmezse erken dogum hattta sezaryen oluyoormus
canım eşi yer değiştirebilirde değiştirmeyebilirde şimdiden bunları düşünme. ve eşin aşağıda olması asıl sezeryan sebebidir. önemli olan sezeryanda olsa normalde olsa keşkesiz doğum olması diye düşünüyorum.
canım çok geçmiş olsun sana maşallahhh bebeğinede
Günaydın kızlar bişey sorucam küçükken su çiçeği geçirmişim arkadaşımın çocuğu su çiçeği ve sürekli beraberiz bana yada bebeğime geçme durumu olabilirmi
canım sakın sen değil ama bebeğin tehlike altında olabilir.
aman canım dikkat et kendine güzel haberlerle gelmene çok sevindim. bende geçen ay aile hekimine çok sinirlendim bir dünya yere şikayet ettim sinirimden hüngür hüngür ağlamıştımç
canım erken döllenme olma ihtimali büyük rabbim sağlıcakla kucağına almayıda nasip etsin inşallah.
benim gittiğim doktorlarda asıl değerim 2 lide belli olacağını 3 lü ve 4 lü teste gerek olmadığını söylemişlerdi.
göğüslerinizdeki acıma ve hassasiyet azald mı?
baya azaldı bende canım
2015 haziran 2, kez anne olmak istiyorum inşşş
inşallahhh
güle güle kullan cicilerini canım. bende lcw dan kot tunik ve gebe body si, defactodan 2 tane pantolon, 1 tunik ve 1 tanede hamile body si aldım canım. çalıştığım için şart ve ileriki dönemlerde de artık diktiririm birşeyler mecburen. oğlumda çalışmıyordum 1 pantolon 3-4 tane elbiseyle geçirmiştim bütün hamileliğimi. ama o dönem kışa gelmişti şimdi yaza gelecek.
Hastaneden geldim az once ikili testimin sonucu cok guzel cikti doktorum oyle dedi.ama troitlerim ilaca daha baslayamadim ona canim sikildi hastanede ayri tahlil yapacakmis yarinda ona gidicem bu gidisle isten atilcam cok izin aliyorum
ohh ne güzel darısı başımıza inşallah çarşamba yada perşembe çıkacak bizimki

Kizlar benimde kan tahlilmde sekerim düşük cikti...
Normalde de seker düşük bende
Alt sınır 70 benim degerim 60...
Haftaya ac karinla gel bakalim tekrar dedi saglik ocagi...
Düşük sekerle ilgili gebelige baktim netten biseyde yazmıyor...
Yuksek tehikeliymis ...
Ama düşük seker gebelikte sorun olurmu acaba bi bilgi bulamadım...

Cok güzel canim. Senin aşina sevindim. Tiroidinde çaresi var zaten. Sikma canini

Herkese merhaba,

Aranıza yeni katıldım, zira boynu bükük bir devre arkadaşınızım. Belki sizin veya yakınlarınızın başından benzer bir öykü geçmiştir ve bana moral verirsiniz diye yazmak istedim.

Bebeğim 12 haftalık ve ense kalınlığı tespit edildi, üstelik hiç de azımsanacak bir oran değil, 5-6 mm civarında seyrediyor. Bir de üzerine taşikardisi var. Normalde 140-160 atması gereken minicik kalbi ya benim heyecanımdan, ya da hakikaten onun sorunundan 180 civarında atıyor.

Kontrolü Türkiye'nin bu alandaki sayılı isimlerinden Prof. Atıl Yüksel hoca yaptı. Acil cvs istedi ancak bebek arka duvara yaslandığı için yapamadı. Bir hafta öteledi. Nereden baksanız kafadan 3 hafta sürecek 'uykusuz her gece' durumu. Bu arada bebekte bir anomali tespit edilmese dahi, büyüme esnasında çeşitli sorunların oluşabileceğini söyledi. Yani Cvs iyi çıksa bile içimde hep bir şüphe olacak. Cvs'in olumsuz çıkma durumunda ise olacakları tahmin bile edemiyorum.

3 gündür bu konuyla ilgili yazılmış tüm Türkçe kaynakları okudum. Hatta doktorum bile, 'doktordunuz değil mi' diye sordu. Aslında bu tip ense kalınlıkları sonradan normal neticelenebiliyor, bu tip çok örnek okudum. Ama sadece bunları düşünüp, karanlık olan yanı gözardı etmek ve sonunda yaşayabileceğim hayal kırıklığı ihtimalimi daha da büyütmek istemiyorum.

N'olur. bana bir şey söyleyin ve ben bu bi haftayı içim biraz rahat geçireyim. Hadi benim devre annelerim :/

cnm öncelikle şunu söliyim emin ellerdesin Atıl bey bu konuda uzman bir doktor. Eminim sze en doğru şekilde yardımcı olacaktır.
cvs sonucun iyi çıkacak inşallah , herkesin hamileliği malesef sorunsuz geçmiyor ama önemli olan bebeklerimize kavuşmak diil mi.. o yüzden hep iyiyi düşün cnm.

herkese merhaba geçmişi okuymadım herkes iyidir umarım
benm midem çok kötü reflüden dolayı bişey yiyemiyorum, ve asit kustum geçenlerde boğazım ve yemek borusu tahriş oldu
dr. un yazdığı renni duo fayda etmiyor...daha önceki hamilelğimdede vardı
ilk 3 ay ve son 3 3 ay çok kötü geçmişti umarım bundada böyle olmaz..
ağrı yanma neyse idare ediyorum ama halsizlik çok zor..
reflüsü olanlar var mı benm gibi..süt iyi gelir diyorlar ama bn içemiyorum sadece tze yoğurt ve çok hafif yemekler o kadar az ki yediğim halsizlik yapıyor..birde kan ilacına başladım bugun yemeklerden sonra içiyorum günde 2 defa normalde aç karnınaymış ama bu mide sorunumdan dolayı tok karnına dedi dr..herkese acil şifalar dilerim..

Rabbim sizi zor bir karar vermek durumunda bırakmasın..Bir sürü umut dolu hikaye var lakin gerçeklik kısmıda var tabi..herşey normal giden annelerde bile durum ''uykusuz her gece''buna inanın..bende 7mm ense kalınlığıyla sağlıklı gelen bir bebek okumuştum..dilerim cvs sonucunuz temiz çıkar ve stresiniz hafifler...buradaki tüm anneler gibi duamdasınız..

Gozunaydin Cnm . tiroidlerinde sorunmu var bBenm de TSH degerim 4.1 di ama hic üstüne dusmedim önemli mi ki ?
evet benim t3 7,26 t4 3,11 tsh 0,01 sağlık ocağı hemen ilaca başlaman lazım dedi hastaneye gittim yarın sabahtan gel tahlil yapalım dedi daha başlayamadım ilaca yani muhasebeciyim işşlerimde yoğun çok sık izin aldığım zaman problem oluyor

Anladım Cnm bnm de normal sinirin biraz ustuydu ama sağlık ocağındaki dr bisey demedi inş bi sorun olmaz sağlık ocağınainip tekrardan baktirsam mi ki ssorun olur mu diye sorsam mi bilemedim simdi

inşallah iyi çıkar sonucunuz dualarım sizinle.

Öncelikle geçmiş olsun Cnm ama reflu gecmiycek çünkü illet bisey. Bende de var maalesef. Ama bende iştahsızlık yapmıyor sadece geceleri midemde asit sorunu yaşıyorum mide ekşimesi yanması gaz problemi vs . hele bisey yiyip az uzansam o iiğrenç eksi tat anında bogazimda gaz sıkıntısı kramp girmesi sorununu da dr um gaviscon surup verince atlatmış oldum geceleri biraz daha rahatim artik. Sut iyi gelir mideye diye biliyorum ben de. geceleri yatmadan once sıcak sut içmeye çalış ben bu ara sut çok icemiyorum yoğurt yiyorum aslında yoğurt hic sevmem sut severim ama tatliyla çok aram olmadı bu gebelikte hep eksi tuzlu ggidiyorum ondan olsa gerek yoğurda sardim inş istahsizligin biter az az yiyip sık yemeye çalış ben mesela bir iki saate bir yiyorum ama az yiyorum mide daha rahat oluyor ara öğünlerde çorba meyve yoğurt vs tuket çok yağlı şeylerden uzak dur hamurisi vs . inş biraz daha iyi hissedersin kendini geçmiş olsun ttekrardan.

Reflu sorunu icin naneyi tek geciyorum . Ozellikle taze nane. Neler cekttim yillar once refluden. Taze nane kuru nane hep kullandim . Suandada midem agriyinca kullaniyorum miktara dikkat edin sadece ama her gun kucuk miktarin zarari yokmus

Alt yazida 13 haftnin ivindeyim gorunuuor ama sat a gore 12+ 1gibiym.peki hnhi haftsnin ozelliklerini okucagimi hla anlams deilim

Anladım Cnm bnm de normal sinirin biraz ustuydu ama sağlık ocağındaki dr bisey demedi inş bi sorun olmaz sağlık ocağınainip tekrardan baktirsam mi ki ssorun olur mu diye sorsam mi bilemedim simdi
canım bende troid hastasıyım hergün ilaç kullanıyorum tekrar baktırmanı tavsiye ederim bence ihmal etme sonuçta sadece bı kan vereceksın zor bişey değil çünkü troid bozuklukları bebeğe de etki ediyor belki de önemli bişey çıkmaz ama sonradan pişman olmaktansa önceden tedbir almak herzaman daha önemli endokrin, dahiliye veya genel cerrahi bölümlerine gidebilirsin bu konuda aile hekiminden daha bilgililer sonuçta umarım sonuçların iyi çıkar

Tamam Cnm yarin sağlık ocağına gidim de aile hekimine bi sorim olmadı kan veririm sonra da devlete giderim çok sagol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…