- 28 Mart 2013
- 1.488
- 812
- 198
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #1.621
çok teşekküler canım verdiğin bilgiler için. sen şanslılardansın ki karşına ilgili bir ebe çıkmış ne güzel bilgilendirmiş seni. inşallah biz de ilgili sağlık personelleriyle karşılaşırız. devlet hastanelerinde pekte rastlanılan durum değildir de bu.Evet 1 haziran ile bayrak tutanlardanım sıranınama gene de içim rahat etti sorunca sağ olun.
Ben hastanede yaptırdım. Kontrolden sonra doktor elime liste verdi; kan ver, idrar ver, ikili test ve diğerine gün al, sonra baş ebe eğitim verecek ona git falan dedi. Ee tabii her biri farklı katlarda falan olunca, ben şaşkın ördek yavrusu gibi koşmaya başlayınca bir sonraki randevuyu sormayı akıl edemedim.
Uygulanan tahliller; Hematoloji diye bir bölüm var alt sıralarda epey öge var. İdrar diye bir kağıt var, burada da ıncığa cıncığa bakılmış epey. Biyokimya kısmı var, hormon testi var bir de koagülasyon var ki yolda görsem uzaylı diye taş atarım, o kadar bana yabancıBen hastanede (devlet) hepsini 5 dakikada yaptırdım. Baktım sıra yok, yapanlar da güleç suratlı hiç sağlık ocağı falan düşünmedim.
Genel eğitimde de baş ebe bir defter açıp, ayrı kayıt yapıyor. Ay ay çağıracakmış, önce genel bilgi verdi. (yemen gerekenler, yememen gerekenler, hormonal değişiklikler, cinsel hayat ve gebelik, sizin sorularınız falan filan...) Daha sonraki aylarda işte emzirme teknikleri, bebek bakımı, bebek yıkaması, birlikte egzersizler, doğuma hazırlık çalışmaları falan dedi...Özele gidip onca para verme bu eğitimlere, etimden sütümden faydalan dediDedim sabah sabah ne meslek aşkı, ne istekli bir ebe bu, hay hay hocam
Ben de "gördüm". Bilmişlik yapıyor gibi olmamak için doktora "bunun duyulanı var mı?" demedimAma bir yandan da kalp atışını duyacağım diye gidiyorsunuz, sadece görüyorsunuz, biraz garipsemedim değil. Ama o bile sürpriz olduğundan, ağzım açık ekrana teletabi gibi bakarken, doktora niye duymuyoruz demeyi de unuttum. Ben bir dahakine b12 isteyeyim, yoksa kendimi de unutacağım. Ben biraz da belki aletler o kadar da teknolojik değildir diye de küşümlendim ama iyi olmuş böylesi desenize.
Tüm anne adaylarına güzel bir pazar diliyorum.
Süpermiş , bende devlete gidiyorum... ayrıntılı kan tahilleri , idrar alındı benden...kalp atışını duymaya geldiğinde sonuçlara bakarız dendi... fakat eğitimden söz edilmedi , umarım bizde de vardır bu eğitim, hoşuma gittiTeşekkür ederim ilginiz için. Tecrübesiz ve heyecanlı olunca bir an çok mu sık ya da çok mu esnek diye randevularım pimpiriklenmiştim.
Evet 1 haziran ile bayrak tutanlardanım sıranınama gene de içim rahat etti sorunca sağ olun.
Ben hastanede yaptırdım. Kontrolden sonra doktor elime liste verdi; kan ver, idrar ver, ikili test ve diğerine gün al, sonra baş ebe eğitim verecek ona git falan dedi. Ee tabii her biri farklı katlarda falan olunca, ben şaşkın ördek yavrusu gibi koşmaya başlayınca bir sonraki randevuyu sormayı akıl edemedim.
Uygulanan tahliller; Hematoloji diye bir bölüm var alt sıralarda epey öge var. İdrar diye bir kağıt var, burada da ıncığa cıncığa bakılmış epey. Biyokimya kısmı var, hormon testi var bir de koagülasyon var ki yolda görsem uzaylı diye taş atarım, o kadar bana yabancıBen hastanede (devlet) hepsini 5 dakikada yaptırdım. Baktım sıra yok, yapanlar da güleç suratlı hiç sağlık ocağı falan düşünmedim.
Genel eğitimde de baş ebe bir defter açıp, ayrı kayıt yapıyor. Ay ay çağıracakmış, önce genel bilgi verdi. (yemen gerekenler, yememen gerekenler, hormonal değişiklikler, cinsel hayat ve gebelik, sizin sorularınız falan filan...) Daha sonraki aylarda işte emzirme teknikleri, bebek bakımı, bebek yıkaması, birlikte egzersizler, doğuma hazırlık çalışmaları falan dedi...Özele gidip onca para verme bu eğitimlere, etimden sütümden faydalan dediDedim sabah sabah ne meslek aşkı, ne istekli bir ebe bu, hay hay hocam
Ben de "gördüm". Bilmişlik yapıyor gibi olmamak için doktora "bunun duyulanı var mı?" demedimAma bir yandan da kalp atışını duyacağım diye gidiyorsunuz, sadece görüyorsunuz, biraz garipsemedim değil. Ama o bile sürpriz olduğundan, ağzım açık ekrana teletabi gibi bakarken, doktora niye duymuyoruz demeyi de unuttum. Ben bir dahakine b12 isteyeyim, yoksa kendimi de unutacağım. Ben biraz da belki aletler o kadar da teknolojik değildir diye de küşümlendim ama iyi olmuş böylesi desenize.
Tüm anne adaylarına güzel bir pazar diliyorum.
teşekkürler canım bende ilk hamileliğimde çalışmıyordum öyle rahattıki istediğim saatte uyuyup uyanıyordum dinleniyordum. gece uykusuzluğı bizdede var her saat başı uyanıyorum nerdeyse ama yataktan çıkmayı hiç istemiyorum sabahları
günaydın hiracım satlarımız aynı görünüyor bende daha doktora gitmedim pazartesiye randevu alabildim inşallahh görürüm keseyi
hira ve jnaz günaydın kızlar bende haziran için bekliyorum ve sanırım 22 haziran olarak doğum tarihlerimizde aynı..kese daha görünmedi pztsi gdicez bakalım inş. allahın izniyle görürüz sizlere de sağlık diliyorum inş. keselerimiz tez zamanda görünür :)
Canlarim biraz sabir birgun kaldi sabirla bekleyelim amaaaan ne zormus valla zaten hep yatiyorum bi yandan zamanda gecmiyo tabiii yat yat bakalim neler olacak yarin canlarim hepinizden haber bekliyorum bende yazicam gelismeleri ben saglkocagina gidiyorum simdilik sagolsunlar cok ilgililer simdiden hergun kan sulandirici ignem var benim hergun tansiyonumu olcuyorlar falan onu ye bunu yeme falan simdilik cok iyiyiz 5 senedir artik benim bu son sonucimda halay cektik resmen okadarizha ayrıca adet tarihim son 15 eylüldü burda 23 bazı sitelerde 22 diye hesaplıyor pztsi doktora tam tarihi de sorucam
inşallahhh güzel bir hamilelik dönemi geçiririz ömrümüz boyunca en fazla kaç kere yaşayabiliriz ki bu güzel dönemi
Insallah canim guzel guzel geciricez bu donemi bence bu bulantilar uykular olmasa tadida olmaz ya nasil hamislik bu derdik eminim o yuzden mutlu olalim mutlu hersey iyi olacak nasipse...
sana da güzel pazarlarmerak ettim hangi hastaneye gidiyorsun
çok teşekküler canım verdiğin bilgiler için. sen şanslılardansın ki karşına ilgili bir ebe çıkmış ne güzel bilgilendirmiş seni. inşallah biz de ilgili sağlık personelleriyle karşılaşırız. devlet hastanelerinde pekte rastlanılan durum değildir de bu.
ben de ayın 30 Ekime randevu aldım devlet hastanesinden. o tarihte 6+4 olucak bebiş bakalım ultrasonda net göremezsem özele gidicem görmek için ama tahlilleri devlette yaptırıcam.
Allah hepimizin yardımcısı olsun. sağlıklı bir gebelik süreci ve rahat bir doğum dilerim hepimize
Süpermiş , bende devlete gidiyorum... ayrıntılı kan tahilleri , idrar alındı benden...kalp atışını duymaya geldiğinde sonuçlara bakarız dendi... fakat eğitimden söz edilmedi , umarım bizde de vardır bu eğitim, hoşuma gitti
Amiiin inşaAllah canımGöztepe eğitim-araştırma. Bizim evin yan sokağında olunca ilk aklıma o gelmişti.
Teşekkür ederim. Bana denen şey şimdilik yavaş yavaş eğitimler ama 16. haftadan sonra daha sık çağrılıp, detaylı eğitimler verilecekmiş. Ben ilk kan testini aile hekimliğinde yaptırdığım için orda da dosya açıldı, ordaki ebe ve hemşireler de "biz sizi sık sık arayıp, eğitim ve kontrollere çağıracağız" dediler. İçimden "iyice kara cahil bellediler beni, iki taraflı çapraz eğitime sokacaklar zaar" diye geçirdimSiz ve diğer arkadaşlar için de ileriki haftalarda bilgilendirmeler ve eğitimler başlar diye düşünüyorum. Neticede kedi gibi her 3 ayda bir hamile kalmıyoruz, genel bilgilendirme ve eğitim her anne adayının hakkı olmalı.
İnşallah görür, sağlıklı, güzel haberlerini alırsınız.
İnşallah güzel sonuçlar alırsınız, kalp atışlarını dinlerken bir yandan.
Çok çok sevindiiimmm canımm , sağlıkla kucağına almak nasip olsunGeçmişi okuyamadım dün doktora gittik 7 +4 herşey güzel pıt pıtlar duyuldu 1 ay sonra ikili teste çağrıldım
Sağol canım çok ama çok huzurluyum şükrediyorum dün usg de bebeğimi görünce ağladım şükrediyorum Rabb'imeÇok çok sevindiiimmm canımm , sağlıkla kucağına almak nasip olsun
Ağlamaz mısın hiiiçç, meleğinle huzurlu bir gebelik nasip olsun tatlım benim , her şey çok güzel olacakSağol canım çok ama çok huzurluyum şükrediyorum dün usg de bebeğimi görünce ağladım şükrediyorum Rabb'ime
Galiba ben Mayıs annesi olbilrim tahmini doğum tarihi 2 haziran dedi ama içimden Bebeğimi mayısta kucağıma alacağım geçiyorAğlamaz mısın hiiiçç, meleğinle huzurlu bir gebelik nasip olsun tatlım benim , her şey çok güzel olacak
Olabilir tabii kuzum...sağlıkla gelsin de mayıs olsunGaliba ben Mayıs annesi olbilrim tahmini doğum tarihi 2 haziran dedi ama içimden Bebeğimi mayısta kucağıma alacağım geçiyor
Mide bulantısı kusmalar iyimiş doktor belirtiler birden biterse ara beni dedi sorun olmazsa 1 ay sonra Orda olcakmOlabilir tabii kuzum...sağlıkla gelsin de mayıs olsun
Galiba ben Mayıs annesi olbilrim tahmini doğum tarihi 2 haziran dedi ama içimden Bebeğimi mayısta kucağıma alacağım geçiyor
Içinden geçen 18 mayısta gelecekdiyor evlilik yıl dönümünde yavrumm kucağıma gelecek diyozaten genllikle söyledikleri tarihten 15 gün öncesi olurmuş yani önceki 15 gün içinde
cnm ben 26 ginde bir olurum duzenlidir.benim 2. gunu 1000,00 den buyuk cikti doktor iyi dedi 3. gunu keseyi gordum sorun yapma degerin normal bence
Içinden geçen 18 mayısta gelecekdiyor evlilik yıl dönümünde yavrumm kucağıma gelecek diyo
Doktor uyumu dedi dün 7 4 tük bide geçen sefer geç döllenme yaşamıştm bu öle değilmiş maşallah bakalım ne olucakne güzel süpriz olur glişimi nasıl şuanda önden gitme varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?