- 16 Mart 2014
- 6.547
- 6.079
- 448
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #1.601
tatlim doktoruna danismadan icme bence . kuzenim naneli sakiz cubuk kraket yerdi belki faydasi olur cnmkızlar bu bulantıya bı care yok mu yanıqaviscon kullananlar var mı aranızda gecenlerde bı dogum semınerıne gıtmıstım doktor mıde bulantısına ıyı geliyor dedi
tatlim doktorukızlar bu bulantıya bı care yok mu yanıqaviscon kullananlar var mı aranızda gecenlerde bı dogum semınerıne gıtmıstım doktor mıde bulantısına ıyı geliyor dedi
cnm ben 26 ginde bir olurum duzenlidir.benim 2. gunu 1000,00 den buyuk cikti doktor iyi dedi 3. gunu keseyi gordum sorun yapma degerin normal benceadetimin geciktigi 2.gün test yaptırdık 614,08 cikti. yani cts olacaktim olmadım pazar aksam verdik testi. duyanlar yüksek diyor sizin nasıldı? çoğul olabilir mi?
Aramızda en tecrübeli sensin gibi görünüyor canım biz daha yolun başındayız. Bişi sorabilir miyim acaba kan ve idrar tahlilinde nelere bakıyorlar yani kan sayımı, biyokimya için mi merak ettim. Bi de tahlilleri sağlık ocağında mı yaptırdın bi de genel bir eğitim almuşsun o nedir?? Çok sordum yaa merak işteYeni gelen arkadaşlar ve bebikleri hoşgelmişler.
Ben bu hafta başında kalp atışlarını görmüş, genel bir eğitim almış, kan/ idrar tahlillerini yaptırmış, 27 kasıma ikili test günü,26 ocağa da 2.düzey usg günü almış ama bunlara koştururken tekrar ne zaman kontrole geleceğini sormayı unutmuş bir insanımBaktım ikili teste neredeyse 6 hafta var, beyin bedava diye düşündüm ve 2 hafta sonraya randevu aldım.
Aranızda tecrübeli anneler varsa, ya da benim gibi 7.-8. haftalara giren kalp atışlarını görmüş /duymuş, tahlillerden geçmiş annelerin randevu sıklığı nedir öğrenmek istedim.
Herkese güzel bir pazar diliyorum.
Kızlar burada herkez bebişinin kalp sesini duyduğundan söz ediyor yalnız benim biçok uzman doktorun videosunda izlediğime göre o sesi dışarı duyurmak için ultrasonla çok yoğun bir sinyal gönderiliyormuş bebişe. Ve bu çok zararlıymış. Hatta bu doktorlar bunun bilincinde oldukları için hastaları duymak için ısrar etse de duyurmuyormuş. Zaten monitörde kalbin attığını görülebiliyormuş. Açıkçası ben mantıklı buldum ve sesini duymayı düşünmüyorum. Kalbinin attığını bileyim yeterli. Siz de bir araştırın doktorlarınıza sorun. Bebişiniz için en doğru kararları verin:)ay inşallah bende duyarım haftayagittim doktor kalbi atıyor dedi ama ben dinleyemedim.
günaydın... daha küçük olduğu için görünmemiş olabilir doktor mu söyledi göremedim diye... ilk gebeliğimde bende 4 ya da 5 haftalık gitmiştim keseyi gördü doktor 6. haftada gel kalp atışları için demişti başka birşey dememişti.. bu sefer daha doktora gitmedim...Gunaydin haziran anneleri..bende keseyi gördüm cok şükür. Ama 5 haftalik 3 gunluk oldugu icin kese icindd bisey göremedi bu normal mi..kalp atışı da yok cok küçük oldugu icin.
Hayirli pazarlar cnm.simdi baktimda oglumda ilk 7. Hafta sonra 10 ve ikili test icin 12. Hafta gitmisim.15. Haftada cinsiyeti soylenmis.bu durumda seni randevular gayet zamanibda olmusYeni gelen arkadaşlar ve bebikleri hoşgelmişler.
Ben bu hafta başında kalp atışlarını görmüş, genel bir eğitim almış, kan/ idrar tahlillerini yaptırmış, 27 kasıma ikili test günü,26 ocağa da 2.düzey usg günü almış ama bunlara koştururken tekrar ne zaman kontrole geleceğini sormayı unutmuş bir insanımBaktım ikili teste neredeyse 6 hafta var, beyin bedava diye düşündüm ve 2 hafta sonraya randevu aldım.
Aranızda tecrübeli anneler varsa, ya da benim gibi 7.-8. haftalara giren kalp atışlarını görmüş /duymuş, tahlillerden geçmiş annelerin randevu sıklığı nedir öğrenmek istedim.
Herkese güzel bir pazar diliyorum.
Gunaydin cnm cook normal bende 5+5 gitmistim keseyi gordu bebegin yerlesecegi yeri gosterdi zaten orda flu birseyler vardi.hic merak etme iki hafta sonra herseyi net gorursun insGunaydin haziran anneleri..bende keseyi gördüm cok şükür. Ama 5 haftalik 3 gunluk oldugu icin kese icindd bisey göremedi bu normal mi..kalp atışı da yok cok küçük oldugu icin.
günaydın... ilk hamileliğimde bende çok güzel uyuyordum ama bunda uyuyamıyorum gece 2 gibi uyanıp 5-6 ya kadar yatağın içinde dönüyorum. bu arada kolay gelsin sana ve kuzunagünaydın arkadaşlarr herkes erkenci bakıyorum:) bana kalsa uyanmayacaktımda sınav görevim vardı o yüzden kalktım işe geldim 12 ye kadar bekleyeceğim artık. kuzumla iyiyiz çok şükür halsizlik ve yorgunluğu saymazsak tabii
teşekkürler canım bende ilk hamileliğimde çalışmıyordum öyle rahattıki istediğim saatte uyuyup uyanıyordum dinleniyordum. gece uykusuzluğı bizdede var her saat başı uyanıyorum nerdeyse ama yataktan çıkmayı hiç istemiyorum sabahlarıgünaydın... ilk hamileliğimde bende çok güzel uyuyordum ama bunda uyuyamıyorum gece 2 gibi uyanıp 5-6 ya kadar yatağın içinde dönüyorum. bu arada kolay gelsin sana ve kuzuna
günaydın hiracım satlarımız aynı görünüyor bende daha doktora gitmedim pazartesiye randevu alabildim inşallahh görürüm keseyiGunaydin bende haziran annesi olucam bi terslik olmazsa inşallah...ama daha keseyide gormedim önümüzdeki hafta gidicem inşallah herkese hayirli olsun bebisler saglikla buyusun gelsin inşallah...bulantilar berbat ya valla yatsan yatilmiyor kalksan kalkilmiyor insan napsin sapitiyor....
hira ve jnaz günaydın kızlar bende haziran için bekliyorum ve sanırım 22 haziran olarak doğum tarihlerimizde aynı..kese daha görünmedi pztsi gdicez bakalım inş. allahın izniyle görürüz sizlere de sağlık diliyorum inş. keselerimiz tez zamanda görünür :)teşekkürler canım bende ilk hamileliğimde çalışmıyordum öyle rahattıki istediğim saatte uyuyup uyanıyordum dinleniyordum. gece uykusuzluğı bizdede var her saat başı uyanıyorum nerdeyse ama yataktan çıkmayı hiç istemiyorum sabahları
günaydın hiracım satlarımız aynı görünüyor bende daha doktora gitmedim pazartesiye randevu alabildim inşallahh görürüm keseyi
ha ayrıca adet tarihim son 15 eylüldü burda 23 bazı sitelerde 22 diye hesaplıyor pztsi doktora tam tarihi de sorucamhira ve jnaz günaydın kızlar bende haziran için bekliyorum ve sanırım 22 haziran olarak doğum tarihlerimizde aynı..kese daha görünmedi pztsi gdicez bakalım inş. allahın izniyle görürüz sizlere de sağlık diliyorum inş. keselerimiz tez zamanda görünür :)
inşallahhh güzel bir hamilelik dönemi geçiririz ömrümüz boyunca en fazla kaç kere yaşayabiliriz ki bu güzel dönemihira ve jnaz günaydın kızlar bende haziran için bekliyorum ve sanırım 22 haziran olarak doğum tarihlerimizde aynı..kese daha görünmedi pztsi gdicez bakalım inş. allahın izniyle görürüz sizlere de sağlık diliyorum inş. keselerimiz tez zamanda görünür :)
benimde 15 eylüldü ama tahmini doğum tarihi ilk ultrasonlarda belli oluyor nerdeyse tabii kuzularımız erken davranmazda. oğlumun tahmini doğum tarihi 2 nisandı 18 martta geldi mesela:)ha ayrıca adet tarihim son 15 eylüldü burda 23 bazı sitelerde 22 diye hesaplıyor pztsi doktora tam tarihi de sorucam
Hayirli pazarlar cnm.simdi baktimda oglumda ilk 7. Hafta sonra 10 ve ikili test icin 12. Hafta gitmisim.15. Haftada cinsiyeti soylenmis.bu durumda seni randevular gayet zamanibda olmus
Aramızda en tecrübeli sensin gibi görünüyor canım biz daha yolun başındayız. Bişi sorabilir miyim acaba kan ve idrar tahlilinde nelere bakıyorlar yani kan sayımı, biyokimya için mi merak ettim. Bi de tahlilleri sağlık ocağında mı yaptırdın bi de genel bir eğitim almuşsun o nedir?? Çok sordum yaa merak işte
Ben de "gördüm". Bilmişlik yapıyor gibi olmamak için doktora "bunun duyulanı var mı?" demedimKızlar burada herkez bebişinin kalp sesini duyduğundan söz ediyor yalnız benim biçok uzman doktorun videosunda izlediğime göre o sesi dışarı duyurmak için ultrasonla çok yoğun bir sinyal gönderiliyormuş bebişe. Ve bu çok zararlıymış. Hatta bu doktorlar bunun bilincinde oldukları için hastaları duymak için ısrar etse de duyurmuyormuş. Zaten monitörde kalbin attığını görülebiliyormuş. Açıkçası ben mantıklı buldum ve sesini duymayı düşünmüyorum. Kalbinin attığını bileyim yeterli. Siz de bir araştırın doktorlarınıza sorun. Bebişiniz için en doğru kararları verin:)
sana da güzel pazarlarTeşekkür ederim ilginiz için. Tecrübesiz ve heyecanlı olunca bir an çok mu sık ya da çok mu esnek diye randevularım pimpiriklenmiştim.
Evet 1 haziran ile bayrak tutanlardanım sıranınama gene de içim rahat etti sorunca sağ olun.
Ben hastanede yaptırdım. Kontrolden sonra doktor elime liste verdi; kan ver, idrar ver, ikili test ve diğerine gün al, sonra baş ebe eğitim verecek ona git falan dedi. Ee tabii her biri farklı katlarda falan olunca, ben şaşkın ördek yavrusu gibi koşmaya başlayınca bir sonraki randevuyu sormayı akıl edemedim.
Uygulanan tahliller; Hematoloji diye bir bölüm var alt sıralarda epey öge var. İdrar diye bir kağıt var, burada da ıncığa cıncığa bakılmış epey. Biyokimya kısmı var, hormon testi var bir de koagülasyon var ki yolda görsem uzaylı diye taş atarım, o kadar bana yabancıBen hastanede (devlet) hepsini 5 dakikada yaptırdım. Baktım sıra yok, yapanlar da güleç suratlı hiç sağlık ocağı falan düşünmedim.
Genel eğitimde de baş ebe bir defter açıp, ayrı kayıt yapıyor. Ay ay çağıracakmış, önce genel bilgi verdi. (yemen gerekenler, yememen gerekenler, hormonal değişiklikler, cinsel hayat ve gebelik, sizin sorularınız falan filan...) Daha sonraki aylarda işte emzirme teknikleri, bebek bakımı, bebek yıkaması, birlikte egzersizler, doğuma hazırlık çalışmaları falan dedi...Özele gidip onca para verme bu eğitimlere, etimden sütümden faydalan dediDedim sabah sabah ne meslek aşkı, ne istekli bir ebe bu, hay hay hocam
Ben de "gördüm". Bilmişlik yapıyor gibi olmamak için doktora "bunun duyulanı var mı?" demedimAma bir yandan da kalp atışını duyacağım diye gidiyorsunuz, sadece görüyorsunuz, biraz garipsemedim değil. Ama o bile sürpriz olduğundan, ağzım açık ekrana teletabi gibi bakarken, doktora niye duymuyoruz demeyi de unuttum. Ben bir dahakine b12 isteyeyim, yoksa kendimi de unutacağım. Ben biraz da belki aletler o kadar da teknolojik değildir diye de küşümlendim ama iyi olmuş böylesi desenize.
Tüm anne adaylarına güzel bir pazar diliyorum.
Evet devamindada oyle yaziyordu elevit yerine decavit veriyormus doktorlarDaha onceki gebeligimde bende kullandim eleviti yani uc sene once.ama simdi dr. Decavit verdi, folic plus i biraktirdi
Öyle tatlım yiyemiyorum zaten... Hayırlısı bakalım kuzucum...ne yiyeceğimi düşünürken baya zorlanıyorumtksindigin seyleri yeme canim bosver annnemde de o cok olurmus parfum kolonya ruj mantar bir suru seyden tiksinmis hala da drvam eder bir daha mantar yemedi omru boyunca cok tiksinmis demekki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?