2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

  • Kız

  • Erkek

  • Çoğul Gebelik


Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kızlar bana cevap verir misiniz önemli

Kızlar, Öğretmen olan arkadaşlara bir sorum olacak. Ablam 2. bebeği planlıyor da, 32 ile 37 hafta arası rapor alsam, bu gebelik izninden düşer mi diyo. Hani resmi olarak 32 de başlıyor ya. Ben düşer dedim ama yine de emin olmak istedim. 38 de de izne çıkarım diyo.
 
Maşallah canım gözünaydın. Kilo da az almışsın sen gayet iyi gidiyosun
Minnakcim bugun seker yuklemesi yapildi. Sonuclari doktora gonderdim maalesef sonuclarin yuksek dahiliye yada endokrin mi ne oraya gitmen gerekiyor yazmis. Isin ilginc tarafi tatli hic yemeyen ve sevmeyen bende gizli seker cikmasi cok komik.niyese hala guluyorum.sen yaptirmismiydin yukleme?
 
Kızlar bu arada bu çatı ağrıs
Öğretmen değilim ama kamu çalışanıyım 32. haftadan sonra rapor alsan da doğum izninden düşüyor bizde, öğretmenlerde de durum böyledir bence
 
Günaydın maşallah bebişine :) gözün aydın diyelim. Ağırlaşma konusuna gelince ben de öyleyim ama dışarı çıkmadığım sürece iyiyim
 
Bence de çok mantıklı :):) yokki öyle bilinçli tanıdıklarımız bizi yönlendirsinler

Bizde o kadar cok canta var ki bi yenisini daha almak istemiyorum kuzum :) en kullanisli olani sirt cantasi sanirim
Ne güzel kuzum sağol ben de öyle alayım en iyisi :)
 
Dusuyo canim gecen bnde sordum 32 den sonra alinan her rapor dogum iznini baslstiyomud
 
Kızlar bebeğimin sorununu artık net olarak biliyorum. Göbek kordonunda varis varmış. çok nadir görülen bir şeymiş gelişim geriliği ani bebek kaybı olabilirmiş trizomi, kalp sorunları olabilirmiş. şu ana kadar kalbinde vs bir sorun görmedi doktorum inş. bundan sonrada bir sorun çıkmaz... tekrar ayrıntılı ultrasonla prof bakacak. onun çizdiği yolda takibim yapılacak...

zor bir süreçten geçiyorum morale çok ihtiyacım var moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum.kötüyü düşünmüyorum. çok şükür ki ailem ve arkadaşlarımdan da olumlu şeyler duyuyorum.
bebeğime sağlıkla kavuşacağıma inanıyorum.. Kendimle birlikte sizlere de dua ediyorum ve dualarınızı bekliyorum.

kalın sağlıcakla..
 
Bu haftalar arasında izin ya da rapor alırsa doğum sonrasına 5 haftayı atamaz doktordan zaten 37. haftaya kadar çalışabilir raporu almak gerekiyor yani 32'den sonra yasal olarak çalışamıyoruz bu raporu almadan. e çalışabilir raporu alınca çalışmak gerekiyor anlatabildim mi?
 
kızlar biz geldik çok şükür kızımı doyasıya gördüm. kardiyolojiye girdik yarım saatten fazla herşeyini incelediler damarlarına kadar çok şükür herşeyimiz çok normal çıktı. kocaman olmuş tanıyamadım nerdeyse eee tabi kolay değil bir ay oldu. ama uykusu vardı yavrum esneyip duruyordu. iki hafta sonrada şeker yüklemesine gidicem. doğum tarihi olarakta 20-30 mayıs arası bekleyelim dedi. bacak aralarımdaki ağrılar içinde şuanlık normal dedi yani güzel güzel musmutlu olarak ayrıldık ordan darısı gidecek arakdaşların başına inşallah
 
İlkin günahı olmaz canım. Sana tavsiyem şişe günlük sütler varya denemelik onlardan al bugün. Onu tencerede bir güzel kaynat. Sonra kapat altını. Soğumaya bırak. Üstündeki kaymağı al. Serçe parmağını koy ara ara ısısını ölç. Parmağım başta çok yanacak. Soğudukça daha az yanacak. 7 ye kadar dayanabileceğin sıcaklığa gelecek. Yanı yine sıcak olacak ama dayanabileceksin.
Bu aşamaya gelince bir kaseye bir kaşık yoğurt al içine de kaşıkla kaynattığın sütten ekle bir iki kaşık. Karıştır ve tencerenin tek bir yerinden boşalt. Tahta kaşıkla iki kez çevir ve fırınının içine koy. Fırının kağağı kapalı tencerenin Kapağı açıl olacak şekilde koy bekle. Gece koyarsan sabah tutmuş olacak. Dolaptan 12 saat beklet ve ye afiyetle.
Biraz uzun ve karışık oldu unarım işine yarar ben hep böyle yapıyorum.
Bu arada tutarsa yoğurdun bir sonraki sütünü ev yoğurduyla mayalarsın ve 5. Mayalanmada en saf katkısız yoğurdu elde edebilirsin.

Bir de tutmayan sütü minci yapabilirsin canım. En fazla calsiyum ORANI onda var. Buzluca atıp beni doğunca süt yapsın diye yersin. Çok süt yapıyormuş
 
Kadin doguma gitmeye gerek yok ariyosun canim fetal eko cektircem diyosun cocuk poliklinik yonlendiriyolar randevu alip gidiyosun ara bi sor balcaliya hemsire yonlendirr gel gelme diye bna dogumdan 1ay sonraya randevu verdiler dogumda ufak delikler olurms kapanmismi diye bkalim dedi
 
Evet canim dusuyor malesef
 
Çok geçmiş olsun canım benim de kızkardeşim hatayda hemen arayım bakim bi
 
Ben de geçen ay yaptirmstm tatlım. Normal çıkmıştı. Ben de tatlı yemeyen biriyim ara sıra canm ister ama yerim yine. Senin de yaptrman iyi olmus canm dikkat edersin ona göre beslenrsin hamilelikte şeker yüksek olabiliyo fazla yemesek de ama dikkat edersin bsycik olmaz canm.
 
Bende yapicam uns .bi deneyeyim bakalim ins tutar
 
Düşer canım 32 den sonra çalışmak istiyorsa rapor alamaZ.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…