- 2 Temmuz 2014
- 3.340
- 2.435
- 198
Canım bunu yaptırmak mı gerekiyorAyy tamam canım çok sağol. Bu kez mutlaka yaptrcam o zaman ihmal ettik.28 haftalk olcaz Inşallah zamanı geçti demezler bu kez de
Teşekkür ettim toistcim anladım sanırım:) uygulamaya geçmek istiyorum:) sonunu anlamadım bi tek tutmayan sütü napcagimiİlkin günahı olmaz canım. Sana tavsiyem şişe günlük sütler varya denemelik onlardan al bugün. Onu tencerede bir güzel kaynat. Sonra kapat altını. Soğumaya bırak. Üstündeki kaymağı al. Serçe parmağını koy ara ara ısısını ölç. Parmağım başta çok yanacak. Soğudukça daha az yanacak. 7 ye kadar dayanabileceğin sıcaklığa gelecek. Yanı yine sıcak olacak ama dayanabileceksin.
Bu aşamaya gelince bir kaseye bir kaşık yoğurt al içine de kaşıkla kaynattığın sütten ekle bir iki kaşık. Karıştır ve tencerenin tek bir yerinden boşalt. Tahta kaşıkla iki kez çevir ve fırınının içine koy. Fırının kağağı kapalı tencerenin Kapağı açıl olacak şekilde koy bekle. Gece koyarsan sabah tutmuş olacak. Dolaptan 12 saat beklet ve ye afiyetle.
Biraz uzun ve karışık oldu unarım işine yarar ben hep böyle yapıyorum.
Bu arada tutarsa yoğurdun bir sonraki sütünü ev yoğurduyla mayalarsın ve 5. Mayalanmada en saf katkısız yoğurdu elde edebilirsin.
Bir de tutmayan sütü minci yapabilirsin canım. En fazla calsiyum ORANI onda var. Buzluca atıp beni doğunca süt yapsın diye yersin. Çok süt yapıyormuş
Evet ya buraya yazmaya utanıyorumEge ismi güzel canm ben severim. Tek başına güzel yada yanına başka bi isim de olabilir. Ama egehan olmamis bence. Egemen daha iyi mesela. Senle ben şaştık isim konusunda
canım Allah yardımcın olsun geçmiş olsun inşallah herşey çok güzel olacak bebğini sağa sağlim eline alacaksın drun dediklerini yap sonuçta onlar en iyisini biliyolardır dualarımız seninleKızlar bebeğimin sorununu artık net olarak biliyorum. Göbek kordonunda varis varmış. çok nadir görülen bir şeymiş gelişim geriliği ani bebek kaybı olabilirmiş trizomi, kalp sorunları olabilirmiş.şu ana kadar kalbinde vs bir sorun görmedi doktorum inş. bundan sonrada bir sorun çıkmaz... tekrar ayrıntılı ultrasonla prof bakacak. onun çizdiği yolda takibim yapılacak...
zor bir süreçten geçiyorum morale çok ihtiyacım var moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum.kötüyü düşünmüyorum. çok şükür ki ailem ve arkadaşlarımdan da olumlu şeyler duyuyorum.
bebeğime sağlıkla kavuşacağıma inanıyorum.. Kendimle birlikte sizlere de dua ediyorum ve dualarınızı bekliyorum.
kalın sağlıcakla..
tşkler canım aminn inşallahMaşallah canım gözünüzaydin Cok sevindim. Darısı da bizeee
raporlarınızı aile hekiminizden alın 10+10 şeklinde yada doğum iznine kadar verirler ben sıkıştım mı öyle yapıom her rapor için kadın doğuma gitmiyorum hem doğum izninizide geç başlatırsınız canımIkili rakamlara ulaştın sende :) inşallah canım yarın randevum var çok heyecanlıyım ama şuan çooook kaşınıyorum gece hem kaşıntı hem
Heyecan uyuyamıcam sanırım
Müdür biliyor mu hamile olduğunu. Belki gözden kaçmıştır ya. Öylr saçma şey mi olur.
Bu arada yazan dr lar varmış bence yazar ne zaman randevun konuş bi doktorunla. Ben de yarın rapor isticem ama herkes vermiyorlar dedi strese soktu beni. Hayır yerime öğretmen de buldular. Kadın başlıyor yarın.
Kızlar bana cevap verir misiniz önemli
Kızlar, Öğretmen olan arkadaşlara bir sorum olacak. Ablam 2. bebeği planlıyor da, 32 ile 37 hafta arası rapor alsam, bu gebelik izninden düşer mi diyo. Hani resmi olarak 32 de başlıyor ya. Ben düşer dedim ama yine de emin olmak istedim. 38 de de izne çıkarım diyo.
Nurbanu merhaba, bak sana ne dicem arkadaşım, belki biliyorsun bize 19. haftada doktor suyun kritik dedi ve beyinde de kist gördü, bebek ölebilir dedi dan diye, biz eşimle eşşekten düşmüşe döndük, iyi bir perinatolog bulduk prof., şu an ona devam ediyorum, bebek ölür filanca testleri yaptırın diyen Profun aksine, beni öyle güzel motive etti öyle güzel moral verdi ki suyum bir haftada % 12 den %38'e çıktı, demem o ki önceden annelerimizin hiç bir şansı yoktu bebekleri ile ilgili bilgi alma anlamında, ben bilimsel gerçekleri bi kenera bırakalım demiyorum, ama artık ıncığını cıncığını çıkardılar, çöp gibi bilgi yığını var, kafana takma ben benim minnoşum gelişimi gayet iyi, anneciğini bırakmadı, sen de önlemlerini al ama sakın korkma olur mu, sakın ağlayıp sızlanma, bizler senin yanındayız, beni örnek al, ben güçlü durdukça kızım da güçlü oluyor teyzesi, bir tekme atıyor kıyafetim fırlıyor :):) Öptüm sizi, dikkat edin, soluna dönüp dinlen boş olduğun her an canım
hiç kaşınmadım geçen aksam bikini bölgemi temizlicektim göbekten pek göremiyorum artık aşagısını şöyle göbeğimi bi kaldırdım 2 çift çizgi kıpkırmızı şok oldum bi 15 dak inceledm yani nerdeyse ağlicaktım.9 kilo aldım cnm ama boyum 179 gerilmedim hiç ama genetik herldeCanım kaşıntı veya başka belirtin oldu mu? Yoksa direk çatlakla mı karşılaştın? Kaç kilo aldın ve de? Geçmiş olsun
kuzum gördüm çok şükür hem küçülterek tam halini gösterdi hemde büyülterek parça parça gösterdi 800 gr olmuş ama boyunu sormayı unuttum heyecandanÇok sevindim tatlııım maşallah bebişine görebildin mi bütün olarak)
Hadi bakalım bol şans :)
Oyyy bol Pembeli yaben pembeyim tacım da pembe ama kızım krem tatlım çok beğendim diye aldım kremi
Kızlar bebeğimin sorununu artık net olarak biliyorum. Göbek kordonunda varis varmış. çok nadir görülen bir şeymiş gelişim geriliği ani bebek kaybı olabilirmiş trizomi, kalp sorunları olabilirmiş.şu ana kadar kalbinde vs bir sorun görmedi doktorum inş. bundan sonrada bir sorun çıkmaz... tekrar ayrıntılı ultrasonla prof bakacak. onun çizdiği yolda takibim yapılacak...
zor bir süreçten geçiyorum morale çok ihtiyacım var moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum.kötüyü düşünmüyorum. çok şükür ki ailem ve arkadaşlarımdan da olumlu şeyler duyuyorum.
bebeğime sağlıkla kavuşacağıma inanıyorum.. Kendimle birlikte sizlere de dua ediyorum ve dualarınızı bekliyorum.
kalın sağlıcakla..
Hemen gidiyorum lavaboya ayna ile birliktehiç kaşınmadım geçen aksam bikini bölgemi temizlicektim göbekten pek göremiyorum artık aşagısını şöyle göbeğimi bi kaldırdım 2 çift çizgi kıpkırmızı şok oldum bi 15 dak inceledm yani nerdeyse ağlicaktım.9 kilo aldım cnm ama boyum 179 gerilmedim hiç ama genetik herlde(
aminn cnm inşallahh :)papatya_2014 maşallah size :):) darısı bize olsun inşallah
minci ya da lor peyniri canım. Süt kesiği oluyor yaTeşekkür ettim toistcim anladım sanırım:) uygulamaya geçmek istiyorum:) sonunu anlamadım bi tek tutmayan sütü napcagimi
catlicak oldumu hiçbişi fayda etmiyor cnm bn bu son 1 hafta krem sürmeyi unutmusum vücut iyice kurudu sanırım o yüzdende çatladıBende de uc catlak var sanirim kacinilmazKremler yaglar falan nafile
İnsallah daha da artmazzz
Hemen gidiyorum lavaboya ayna ile birlikte
Mayıs anneleride çatır çatır çatlıyorrrrMoral bozmak yok annelik nisanimiz onlar bizimBenim de Goguslerim çatladı ilk gördüğümde çok üzülmüştüm ama alıştım artık
kuzum gördüm çok şükür hem küçülterek tam halini gösterdi hemde büyülterek parça parça gösterdi 800 gr olmuş ama boyunu sormayı unuttum heyecandanherşeyi çok uyumlu dedi damarlarına kadar baktılar inşallah böyle devam eder darısı herkesin başına güzel güzel haberler gelsin herkes
bende anlamadım bakıyorum bakıyorum gergin değil kaşınmıyorda nasıl çatlamış diyormAynen gobekle kasık birleşiminde morgibi çatlak başlamış .Hayır yani gerilmeyen yumuşak olan biyer nasıl Çatlı yo ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?