2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
sağolasın cnmm inşaallah sıkıntı olmaz yaa doktorumla gorusmedık daha bakalım nolacak bu ara pılav ve makarnayı cok yedım cnm belkı ondan olabılır haklısın
onları hiç yeme ben hasret kaldım şekerim normal çıktı ama ben onları yemeyi çok özledim özellikle makarna

kızlar adı geçenleri ekledim meltem diye geçiyor olması gerek :) instagram fazla kullanmadığım için detaylı bilmiyorum herkesçikleri ekledim ama onu yapabildim hahahaha :)

onları hiç yeme ben hasret kaldım şekerim normal çıktı ama ben onları yemeyi çok özledim özellikle makarna
cnm baksana hala aklım pizzada cnm bn yemek yapamıyorum esım yapıyo bıldıgı seyler makarna pılav mercımek corbası dönüşümlü olarak menuyu tekrrlıyoruzartık baska seyler ogretmenın zamanı geldı o zaman

gerekirse hergün tarhana iç nohut ye birgün tavuk yee ama çorbanı eksik etme canım

bende bu son zamanlarda azıttım napacam bilmiyorum havuç turp yicem birazdan yayla çorbası içicem birazda nohut :)

Tabiki canım anlatıyorum inşallah olur :)
Eğer pastörize edilmemiş süt bulursan en katkısız saf yoğurdu elde edebilirsin ama günlük sütle de çok güzel oluyor.
Ilk olarak kaç lt sütle yapacaksın bilmiyorum ama
1 lt süte bir kaşık
5 lt süte 3 kaşık yoğurt ekliyorum ben
Yoğurt miktarı size fazla gelebilir ama ben hep ev yoğurdu kullanırım maya olarak. Ev yoğurdu da kalıp gibi olmaz suludur. Oyüzden bir kaşık bakkal yoğurdu 2 kaşık ev yoğurdundan fazla eder.
Bir de sakın sütünüzü bakkal yoğurdyla mayalamayın. Bana lastik gibi geliyor.
Yörsanın ev tipi yoğurtları var ben yoğurdum bitince ondan tüketirim. Onla mayalarım mayam yoksa çok güzel oluyor.

Bir lt sütü tencereye koyduk.
Süt kaynamaya başladı. Ben iki taşın kaynatıyorum ki iyice katı olsun diye yoğurdum. Yani hemen kaynağında kapatmıyorum.
Sonra kapatıp soğumaya alıyoruz.
Serçe parmağınla denediğinde elin hemen yanacak. Bu şekildeylen mayalamıyoruz.
Bekliyoruz soğumasını.
15 dk sonra yine dene.
Parmağın yanacak ama dayanabileceksin. Mesela 5 e kadar sayabileceksin. Ama ılık olmayacak süt yani yüne sıcak olacak.
Baktın sıcaklığı iyi.
Bir kaseye bir kaşık yoğurt koy.
Kaynattığın sütten de 2 kaşık sütü al kasedeki yoğurda ekle. Ve karıştır.
Bunu mayayı süte alıştırmak için yapıyoruz.
Ve tencerenin tek bir yerinden mayayı boşalt.
Tahta kaşıkla iki kere çevir.
Tencerenin ağzı açık şekilde fırına koy.
Fırının kapağını kapat. Ben akşam yapıp sabah alıyorum.
Yaklaşık 12 saat sürüyor. Bazen 5 6 saat sonra bakıyorum mayalanmamış oluyor.
Neyse sabah aldım onu hemen tüketmiyorum. Akşama kadar da dolapta bekletiyorum bu sefer ağzı kapalı.
Ve yoğurdun hazır inşallah.

Bir sonraki mayalama için bu yoğurttan saklayabilirsin.

Cok gecmiş olsun canım..çok şükür biraz daha dayansan tamamdır..

Kızlar perinatoloğa gittik. Prof amcamız çok tatlıydı :) detaylıca inceledi. Bebişimde herhangi bir anomali saptanmadı ama kordonunda hafif genişlik varmış. Prof. çok çok hafif ama takip edelim dedi. 30. haftadan sonra her hafta kontrolümüz var. bi de daha önce erken doğum yaptığım için önlem amaçlı her hafta proluton iğne vurulacam. Bu kadar..

öncelikle verdiğin bilgiler için çok çok sağol canım çok teşekkür ederim

yörsanın ev tipi yoğurdunu bende severim
yoğurdumu 1 litre sütten yapacağım ve cam borcama yapacağım

çarşamba günü kuzenime gitmiştim o ev yoğurdu yapmıştı ve çok güzeldi sağolsun maya verdi bana bugüne kısmet inşallah deneyeceğim

benimde ev yoğurdum kalıp gibi değil sulu o yüzden dediğini yapacağım

canım tencerede sütü kaynattıktan sonra süt ılıyınca cam borcamıma mı koyayım cam borcamda yapacağım onun üstüne mayamı ekler 2 kez karıştırırım

Rica ederim canım inşallah olur benim ilki tutmamıştı :))
Bence cam borcama dök kaynadığında orda soğuması daha kolay olur ve orada mayalarsın direk.

Kızlar küvet alanlar,giderli mi normal küvet mi almalıyım? giderlinin ne gibi bir faydası olur ki bilemedim :S

canım eğer banyon sağuk oluyosa bebişi ilk zamanlar odada yıkarsın giderlinin giderinin açılma ihtimali var açılırsa ev batar yok banyom sıcak banyoda yıkarım diyosan giderli daha iyi.. :) küveti kaldırıp boşaltmaktansa açarsın giderini akar gider. ( tekerleme gibi oldu )

gerekirse hergün tarhana iç nohut ye birgün tavuk yee ama çorbanı eksik etme canım

bende bu son zamanlarda azıttım napacam bilmiyorum havuç turp yicem birazdan yayla çorbası içicem birazda nohut :)
afiyetler olsun cnm:) yarasın bebişine
gözün aydın cnmm geçmiş olsun bende prolutonu 5. haftamdan beri kullanıyorum inşaallah hepimiz zamanında hayrlısyla saglıkla yaparız doğumlarımızıerken gelmesin minik kuzularımız

sağol canım inş.
sen neden kullanıyosun cnm erken doğum riskin mi var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…