Günaydın canım :))Günaydınnn
Çocuk ve anne savunmasız diye çıkarmayın diyorlar ama maalesef ben de dayanabileceğimi sanmıyorumGünaydın canım travel system satılan bebek arabalarındaki ana kucağı ilk günden itibaren kullanılıyor , ayrıca ben bu 40 çıkarma nedir hala anlamadım 40 günden önce çocukla ben eve mi kapanacağım , büyük konuşmayayım ama sağlığımız iyi olursa bebeğimin de benim de inşallah ben 40 gün evde hayatta oturamam
Çok geçmiş olsun canım ya Nasıl korka korka okudum senin için bi görsen. Sonuna ilerledim hızlıca. Allahtan birşey yokmuş çok dikkat et canım kaldırma hiçbişey. Böyle kazalar olabiliyor maalesef Allah korumuşevet ya çok nazar değiyor bize Rabbim korusun. Sen de işyerinde öyle diyenlere her dediklerinde maşallah deyin de. Sinir oluyorum maşallah demeden konuşanlara.
Keşke izin alsaydın canım işe gitmesen bu hafta en azından
Sürekli oturuyorsan sıkıntı yok canım masanın altına bir tabure at uzat ayaklarını da :) herşeyde vardır bir hayır bundan sonra daha temkinli olursun hem. Evet ben de çok inanıyorum böyle durumlara ya hemen nazar değiyorsaol cnm ızın olayı hıc aklıma gelmedı annemde dedı rapor nıye almadın dıye ama ben korkudan bıde ıyı oldugunu duyunca hıc dusunmedım ıste gercı oturuyorum sıkıntı yok su anlık aksamda gıder bol bol dınlenırım.daha dun cıkarken servıste bırı dedı sen cok rahatsın fln dıye ben ıyıce nazar oldugunu dusunuyorum sureklı okuyorum bebegımı.ALLAH hepimizin yavrularını korusun inşALLAH :)
sukur bişey olmamış cnm.Nazar bana da cok değiyor benmde nazarım cok değer birşeye maşallah demiyim oku kendini bol bol dikkat et kendine.gunaydın kızlar nasılsınız ben cok ıyı degılım vıcdan azabından ve kendıme sınırden delı oluyorum dun aksam banyoyu temızledım sonrada banyo yapmak ıcın dusa gırdım yerde de havlu yoktu kabınden cıkımde havlu serım dedım cıkarken kaygan olur duserım dıye havlu almaya gıderken dustum allahtan tutunmaya calıstım hızımı kestım esım sese nasıl kostu kendımı unuttum esıme ıcım gıttı bana cok kızamadıda aldı yatırdı fln ama o gozlerını gorunce azaptan oldum anında kan ınındı sıkıntıdan aglıyamıyoda sadece ben sana temızleme dedım dıyıp durdu ben onu oyle gorunce cok kotu oldum gozlerı kalbının atısı yanıma uzandı kendıne gelemedı cnm ya hmn ablamı aradım geldı aldı dr ya gıttık ALLAH tan bısey yokmus dr 3 gun ozellıkle dıkkat et dedı.su anda bısey olmasada azaptan oluyorum ya cok rahat bır ınsanım ben hıc hamıle gıbı degılım dıkkat etmıyorum ne gelıyorsa basıma ondan ve nazardan geldıgıne ınanıyorum cunku kım gorse bız boyle rahat hamıle gormedık senın herseyın yolunda gıdıyo hareketlerın kısıtlanmadı deyıp duruo hele ıs yerınde herkesın dılındeyım resmen artık mayıs gelsınde dogurıyım ıstıyorum saglıkla bır an once eskıden dogmasın hamılelık guzel derdım ama sımdı vaktı gelsın hayırlısıyla dogsun dıyorum dunden berı uzun oldu ama cok doluyum annemlerle esımlede vıcdan azabı cektıgımı konusamıyorum cunku hepsı bız ne dıyoz sen napıyon dıyolar bısey olunca RABBIM bebeklerımızı nazardan korusun bol bol okumalıyız...
ya ben dünde okuyacaktım bunu sayfa bulunamadı diyorhttp://birannedogdu.kadinlarkulubu.com.tr/2013/03/ey-lohusa-yakn-birinci-vazifen-huzur.html?m=1
kızlar çok hoşuma gitti okuyun :)
Bende 13 üm şuanda sanırım 16 17 olurumCanim ben de uc aydir ayda 4 kiloyla gidiyorum. 13 kilo aldim toplamda, doktor iyi demisti.
Yazıyı paylaştım canım :)ya ben dünde okuyacaktım bunu sayfa bulunamadı diyor
zor ki ne zorrrZor günler başladı artık canım. Mide bulantısı bende de oluyor bir de ne yesem ağzımda kötü tat kalıyor. Şimdi iyi olmana sevindim canım :)
Kalkıp su içtim valla :)
Zor günler başladı artık canım. Mide bulantısı bende de oluyor bir de ne yesem ağzımda kötü tat kalıyor. Şimdi iyi olmana sevindim canım :)
Kalkıp su içtim valla :)
SAOL CANIM OKUYORUM ZATEN DUNDEN BERI HELE DAHA BIR VERDIM KENDIMI DUAYA :)sukur bişey olmamış cnm.Nazar bana da cok değiyor benmde nazarım cok değer birşeye maşallah demiyim oku kendini bol bol dikkat et kendine.
Mide yanması bitmisse ne mutlu sana kuzum :) :) mide yanması beni mahvetti ölecek gibi oluyorumzor ki ne zorrr
mide yanması bitti bu cıktı simdide basıma , açlık henüz bas göstermedi ama bnde su içerim gecenn o saatinde kilolar almş basını gidiyorr bide yemek yersem.. :))
Aaaa seni burda görmek ne güzel canım :)nasılsın şekerimmm..
oyyy 33 hafta olmıuş maşallahh..
asıl mide bulantıları son haftalarda oluyor mide yanmasu..
geceleri uyuyamama bel ağrısı..
ama asıl zoru doğum sonrası kuzum..
şimdiden kendini hazırla uykusuzluk, lohusa psikolojisi..
ve en önemlisi doğum sonrasonda kimseye kulak asma..bebeğine ve kendine odaklan..
bebeğini ver birine 2 saat baksın sen o ara uyu..
süt yapan en önemli şey uyku..
ne yeme ne içme uyursan sütün olur..
o yüzden annen kv den farkt etmez 1-2 saat ver baksınlar canım..
oyyy çok zor ama çok çok güzel günler seni bekliyorrrr...
rüya alemine girmene az kaldı..
süpermis , kayınvalideye okutmak lazım bunu geçen diyor ayy cok korkuyorm az kaldı sen niye korkuyosn dedim doğurcak olan benimYazıyı paylaştım canım :)
Çok güzelmiş çıktısını alıp duvara çerçeve yapmak lazımEy Lohusa Yakını! Birinci vazifen huzur vermektir!
Sevgili Yakınım;
Dokuz aylık yorucu bir süreçten çıktım; tüm bedenimin, tüm psikolojimin anbean değişmesini, bedenimde bir canlının büyümesini izlemek ruhsal olarak çok yorucuydu, doğumu hiç anlatmıyorum- ki hem eylemsel olarak hem ruhsal olarak oldukça zordu benim için. Şimdi;
Tüm bu aşamalardan sonra sahip olduğum minik şey hakkında her söylediğini, anneliğime yapılmış bir hakaret olarak göreceğim, dolayısıyla ben sormadan fikir beyan etme, eğer yardım etmeye çok hevesliysen, mutfak tezgahında biriken bulaşıkları yıka ya da karnımı doyurmam için bana fırsat yarat!
Aşırı yorgun, uykusuz ve dolayısıyla gerginim,benden misafir hizmeti ya da güleryüz bekliyorsan bir yıl boyunca evime gelme.
Başkalarının bebeklerinin başına gelen korku filmlerini hiç merak etmiyorum! Anlatma! (Yüzüstü yatırdığımda boğulur mu diye düşünebilecek kapasitede bir beynim var çok şükür ki ve emin ol senden önceki on misafir de aynı uyarıları yaptı!)
Anlaşılmaya, anlayışa, güleryüze her zamankinden çok daha ihtiyacım var, hayatımı kolaylaştırmaya çalış, stres yükleme, stresimi azalt.
O gördüğün minik şeyi 9 ay karnımda taşıdım, doğurdum ve 7/24 gözlemliyorum; neden ağladığını senden daha iyi tahmin edebilirim, o yüzden tahminlerini kendine sakla. Bebeğim ağlarken zaten yeterince gergin oluyorum o yüzden fikir yürütmek yerine, bana bir bitki çayı yapıp hafif bir müzik açarsan daha fazla yardımcı olursun.
Evin ısısını (ay bu ev çok sıcak terler bu çocuk), bebeğimin giysisini (ince mi o üzerindekiler biraz?) mememden gelen sütü (sütün yetmiyor galiba aç bu çocuk) farkında olabilecek kadar kendimdeyim merak etme, eğer sormadıysam ben de merak etmiyorum demektir.
Telefonda gelmen için saatlerce yalvarmış olabilirim ancak değişken hormonlarımı ve bebeğimin huzurunu düşünerek uzun uzadıya beni darlama. Huzursuzsam huzur ver. Sohbet etmek istiyorsam sohbet et. Uyumak istiyorsam bebeğimi pışpışla.
Arada sırada "bebeği ben kontrol ederim sen banyonu yap", "bir duşa gir ben burdayken ben misafir değilim", " ben bebeğe bakarken biraz uyu istersen" gibi cümleler kurmayı dene çünkü fareyi gözleyen kedi gibi bu anları gözlüyorum.
Sizin nasıl çocuk büyüttüğünüzü hiç merak etmiyorum. Zaten büyütmüşsünüz. İzin verin ben de benimkini büyüteyim.
Eski ben olmamı bekleme! Çünkü bu mümkün değil. Hayata kendimden daha fazla değer verdiğim ve deli endişelere sürüklenmemi sağlayan minik bir can getirdim. Hayatımın bundan sonraki kısmında eski halimi anımsatsam da eski ben olmayacağımı bil. Bana baktığın zaman gördüğün kişi değişmemiş olabilir. Ama tüm duygularım, tüm düşüncelerim, bedenim ve hormonlarım değişti.
Herkes doğurdu evet! Tek doğuran ben değilim ama şu an bunu bilmek benim için birşeyi değiştirmiyor!
Yalnızca birkaç ay şımartılmaya, sevilmeye, korunmaya, kayırılmaya ihtiyacım var. Zor değil.
Sevgiler.
Lohusa.
Mide yanması bitmisse ne mutlu sana kuzum :) :) mide yanması beni mahvetti ölecek gibi oluyorum
Aaaa seni burda görmek ne güzel canım :)
Doğum yaptığında çok yazdım sana ama yogundun görmedin sanırım :)
Hepsi başladı inan canım geceleri benim için işkence. Mide yanması bambaşka bişey zaten. Bulantı o kadar çok değil arada oluyor.
O rüya alemine girmeyi sabırsızlıkla bekliyorum canım :)
Pasa nasıl oldu büyümüştur şimdi o maşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?