2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kızlar lovesoon 16 dk önce yine gelmiş niye yazmıyor ki bize kötü bişey mi oldu ki ay çok korkuyorum

Çocuk ve anne savunmasız diye çıkarmayın diyorlar ama maalesef ben de dayanabileceğimi sanmıyorum
Zaten Düğünler kınalar var. Ayrıca doktor Kontrolü için çıkıyorsun sürekli zaten. Kınaya gidemesek de nikaha gidicez. Bir de hava çok güzel olacak çıkıp dolaşırız inşallah birşey olmaz

saol cnm ızın olayı hıc aklıma gelmedı annemde dedı rapor nıye almadın dıye ama ben korkudan bıde ıyı oldugunu duyunca hıc dusunmedım ıste gercı oturuyorum sıkıntı yok su anlık aksamda gıder bol bol dınlenırım.daha dun cıkarken servıste bırı dedı sen cok rahatsın fln dıye ben ıyıce nazar oldugunu dusunuyorum sureklı okuyorum bebegımı.ALLAH hepimizin yavrularını korusun inşALLAH :)

Sürekli oturuyorsan sıkıntı yok canım masanın altına bir tabure at uzat ayaklarını da :) herşeyde vardır bir hayır bundan sonra daha temkinli olursun hem. Evet ben de çok inanıyorum böyle durumlara ya hemen nazar değiyor

sukur bişey olmamış cnm.Nazar bana da cok değiyor benmde nazarım cok değer birşeye maşallah demiyim oku kendini bol bol dikkat et kendine.

Ey Lohusa Yakını! Birinci vazifen huzur vermektir!

Sevgili Yakınım;

Dokuz aylık yorucu bir süreçten çıktım; tüm bedenimin, tüm psikolojimin anbean değişmesini, bedenimde bir canlının büyümesini izlemek ruhsal olarak çok yorucuydu, doğumu hiç anlatmıyorum- ki hem eylemsel olarak hem ruhsal olarak oldukça zordu benim için. Şimdi;

Tüm bu aşamalardan sonra sahip olduğum minik şey hakkında her söylediğini, anneliğime yapılmış bir hakaret olarak göreceğim, dolayısıyla ben sormadan fikir beyan etme, eğer yardım etmeye çok hevesliysen, mutfak tezgahında biriken bulaşıkları yıka ya da karnımı doyurmam için bana fırsat yarat!

Aşırı yorgun, uykusuz ve dolayısıyla gerginim,benden misafir hizmeti ya da güleryüz bekliyorsan bir yıl boyunca evime gelme.

Başkalarının bebeklerinin başına gelen korku filmlerini hiç merak etmiyorum! Anlatma! (Yüzüstü yatırdığımda boğulur mu diye düşünebilecek kapasitede bir beynim var çok şükür ki ve emin ol senden önceki on misafir de aynı uyarıları yaptı!)

Anlaşılmaya, anlayışa, güleryüze her zamankinden çok daha ihtiyacım var, hayatımı kolaylaştırmaya çalış, stres yükleme, stresimi azalt.

O gördüğün minik şeyi 9 ay karnımda taşıdım, doğurdum ve 7/24 gözlemliyorum; neden ağladığını senden daha iyi tahmin edebilirim, o yüzden tahminlerini kendine sakla. Bebeğim ağlarken zaten yeterince gergin oluyorum o yüzden fikir yürütmek yerine, bana bir bitki çayı yapıp hafif bir müzik açarsan daha fazla yardımcı olursun.

Evin ısısını (ay bu ev çok sıcak terler bu çocuk), bebeğimin giysisini (ince mi o üzerindekiler biraz?) mememden gelen sütü (sütün yetmiyor galiba aç bu çocuk) farkında olabilecek kadar kendimdeyim merak etme, eğer sormadıysam ben de merak etmiyorum demektir.

Telefonda gelmen için saatlerce yalvarmış olabilirim ancak değişken hormonlarımı ve bebeğimin huzurunu düşünerek uzun uzadıya beni darlama. Huzursuzsam huzur ver. Sohbet etmek istiyorsam sohbet et. Uyumak istiyorsam bebeğimi pışpışla.

Arada sırada "bebeği ben kontrol ederim sen banyonu yap", "bir duşa gir ben burdayken ben misafir değilim", " ben bebeğe bakarken biraz uyu istersen" gibi cümleler kurmayı dene çünkü fareyi gözleyen kedi gibi bu anları gözlüyorum.

Sizin nasıl çocuk büyüttüğünüzü hiç merak etmiyorum. Zaten büyütmüşsünüz. İzin verin ben de benimkini büyüteyim.

Eski ben olmamı bekleme! Çünkü bu mümkün değil. Hayata kendimden daha fazla değer verdiğim ve deli endişelere sürüklenmemi sağlayan minik bir can getirdim. Hayatımın bundan sonraki kısmında eski halimi anımsatsam da eski ben olmayacağımı bil. Bana baktığın zaman gördüğün kişi değişmemiş olabilir. Ama tüm duygularım, tüm düşüncelerim, bedenim ve hormonlarım değişti.

Herkes doğurdu evet! Tek doğuran ben değilim ama şu an bunu bilmek benim için birşeyi değiştirmiyor!

Yalnızca birkaç ay şımartılmaya, sevilmeye, korunmaya, kayırılmaya ihtiyacım var. Zor değil.

Sevgiler.
Lohusa.

Zor günler başladı artık canım. Mide bulantısı bende de oluyor bir de ne yesem ağzımda kötü tat kalıyor. Şimdi iyi olmana sevindim canım :)
Kalkıp su içtim valla :)
zor ki ne zorrr
mide yanması bitti bu cıktı simdide basıma , açlık henüz bas göstermedi ama bnde su içerim gecenn o saatinde kilolar almş basını gidiyorr bide yemek yersem.. :))

Zor günler başladı artık canım. Mide bulantısı bende de oluyor bir de ne yesem ağzımda kötü tat kalıyor. Şimdi iyi olmana sevindim canım :)
Kalkıp su içtim valla :)

nasılsın şekerimmm..
oyyy 33 hafta olmıuş maşallahh..
asıl mide bulantıları son haftalarda oluyor mide yanmasu..
geceleri uyuyamama bel ağrısı..
ama asıl zoru doğum sonrası kuzum..
şimdiden kendini hazırla uykusuzluk, lohusa psikolojisi..
ve en önemlisi doğum sonrasonda kimseye kulak asma..bebeğine ve kendine odaklan..
bebeğini ver birine 2 saat baksın sen o ara uyu..
süt yapan en önemli şey uyku..
ne yeme ne içme uyursan sütün olur..
o yüzden annen kv den farkt etmez 1-2 saat ver baksınlar canım..
oyyy çok zor ama çok çok güzel günler seni bekliyorrrr...
rüya alemine girmene az kaldı..

zor ki ne zorrr
mide yanması bitti bu cıktı simdide basıma , açlık henüz bas göstermedi ama bnde su içerim gecenn o saatinde kilolar almş basını gidiyorr bide yemek yersem.. :))
Mide yanması bitmisse ne mutlu sana kuzum :) :) mide yanması beni mahvetti ölecek gibi oluyorum
Aaaa seni burda görmek ne güzel canım :)
Doğum yaptığında çok yazdım sana ama yogundun görmedin sanırım :)
Hepsi başladı inan canım geceleri benim için işkence. Mide yanması bambaşka bişey zaten. Bulantı o kadar çok değil arada oluyor.
O rüya alemine girmeyi sabırsızlıkla bekliyorum canım :)
Pasa nasıl oldu büyümüştur şimdi o maşallah :)

Çok güzelmiş çıktısını alıp duvara çerçeve yapmak lazım

büyüdü canım 4 aylık olduk biz..
çok güzel birşey dünyanın en tatlı şeyi kuzum..
yaa sorma o ara ben hiçbirşeye bakmadım 1 ay teli elime bile alamadım..
o kadar yoğun yrgun oluosunki...
en küçük fırsaatta uyumak istiyorsun yazmışsındır ama inan görmedim tatlım..
sormak istediğin birşey olursa cevaplarım kuzum..
hastane çantanı falan hazırladınmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…