Oyle ya, ne yazik ki biz de dogum izni 6 hafta. Onu da dogumda baslaticam o yuzden. Ama siki bir mesai uygulamasi yok. Iki gundur evdeydim mesela. Dogum yaklastikca masa basi islerime agirlik vericem.Bende maalesef baş ağrısı da yapıyor canım tıkanıyorum o yüzden sanırım o mahvediyor en çok ama dinlendikçe azalıyor sanki,tam zamanında izne çıkmışım diyorum,senin çalışmalar devam ediyor muhtemelen,Allah kolaylık versin dinlenemeyince daha zor..İnş biran evvel toparlanalım da hallederiz büyük zevkle onları da inş :)
benım var sısme dudaklarda sol tarafta doktora sordum agrı vermedıgı sure mudahıle etmeyız dedıHanimlar vajinada şişme ve asidi akinti oluyorbilginiz var mi, siz de yasadiniz mi?
Uyudum biraz daha iyiyim canım, haklısın üzülmemek lazım da çok zor. Amin inşallah sağlıkla bi gelselerdi zamanında tabi ki.Canim aglama bebeginide uzme. Inan cok etkileniyorlar kendimden biliyorum. Elinde degil ama bebegin icin guclu olman lazim. Rabbim hepimizin yardimcisi olsun, insaAllah saglikla kucagimiza almayi nasip etsin bebeklerimizi.
Canım çok rahatlattın, rahim ağzım kapalıydı çok şükür. Yarın tekrar giricem nstye inşallah o zaman normal çıkar da rahatlarım biraz daha.canım bence açıklığın,kanaman yoksa tasalanma boşuna.. benimde dün bütün gün sancım oldu kasıklarımda özellikle adet sancısı gibi.. gece acile gittik, nst tahliller falan.. yatırmak istediler açılma vs olmadığından yatmadım sabah gelirim diye kağıt imzalayıp çıktım. Bugün doktorumu gördük tekrar nst, ultrason.. herşey normal dedi. Tekrar idrar tahlili.. sıkıntı yok.. Yolladılar beni eve.. bebek büyüdüğü için rahim genişlemesi ve bebeğin baskısı ağrı yapabilir dedi. rapor yazdı, evdeyim şimdi.. Cuma kontrole gidicem tekrar
ne parası canım senden para mı alıyorlar biz her muayeneye gittiğimizde giriyoruz hatta haftada 1 girecez artık ve hiçbir ücret ödemiyecezkızlar hep nst ye gırdıgınızde para mı verıyosunuz,son haftalar fazla gıriliyor,ben daha gırmedım ama gıttıgım yerde 238 lıra çher defasında para mı verıyosunuz sız yoksa doktor muayınesı ıcınde mı
Ben 35 tl her defasında veriyorum doktor muayene ücreti hariç. Ama 238 tl mi yazdın çok değil mi canımkızlar hep nst ye gırdıgınızde para mı verıyosunuz,son haftalar fazla gıriliyor,ben daha gırmedım ama gıttıgım yerde 238 lıra çher defasında para mı verıyosunuz sız yoksa doktor muayınesı ıcınde mı
ben hep devlet hastanesine gidiyorum o yüzden bilemiyorum ama niye para ödiyesinkikızlar hep nst ye gırdıgınızde para mı verıyosunuz,son haftalar fazla gıriliyor,ben daha gırmedım ama gıttıgım yerde 238 lıra çher defasında para mı verıyosunuz sız yoksa doktor muayınesı ıcınde mı
Bende özele gidiyorum ki ilk girdiğimizde 3 kez girdik bebiş uyuduğu için ekstra bir ödeme yapmadık,bu hafta ve bundan sonra her hafta gideceğim,danışmadan giriş yaptırmanıza gerek yok gelip girersiniz sonuca dr unuza gösterirsiniz dediler bu durumda ücrette ödemeyeceğim gibi görünüyor ,onu bir sor canım sanmıyorum her sefer o kadar çok bir miktar alınacağını,bazı yerlerde alıyorlar diye biliyorum ama çok daha cüzi miktarlar,10 20 lira gibi..kızlar hep nst ye gırdıgınızde para mı verıyosunuz,son haftalar fazla gıriliyor,ben daha gırmedım ama gıttıgım yerde 238 lıra çher defasında para mı verıyosunuz sız yoksa doktor muayınesı ıcınde mı
Anladım güzelim, konuş doktorunla, hakkında hayırlısı olsun umarım seni anlar doktorun :*Inan ki çok kararsız ve sıkıntıliyim canım. Sizde yeni hastane açılacak acılmadı. Ki zaten pek sıcak bakmiyordum yeni diye. Herkes kendi doktoruna git bu zamana kadar soydu sogana çevirdi en zor ise gelince rahata erip arkasını donemez diyorlar. Bir yandan ben de öyle düşünüyorum ama önce o yaptığı hareketin ne kadar saygısız ve kırıcı olduğunu ona çok guvendigimi ama o gün beni uzup hayal kırıklığına ugrattigini soylicem baktım hâlâ ters davranirsa ordan çıkıp başka bir doktora gidecem eşimin arkadaşının abisi oluyor
Rabbim şifa versin dualarımız annenle :*günaydın kızlar. dün bütün gün hastanedeydik. annemi acile kaldırmışlar ve bana dün sabah haber verdi babam. bütün gün başındaydım. dua edin lütfen, moralim çok bozukşu radyoterapi ve kemoterapi sağlıkla bitsin inşallah
Banka promosyonunu mecbur yatıracaklar, anlaşma yapılıyor çünkü şu kadar yıl yatacak diye artı sen ücretli izindesin maaşında yatacak, baktın yaptırmıyor müdür yardımcısı ilçe milli eğitime şikayet et, kaçırma promosyon zamanını :):) İlaç gibi gelir size şu sıralar o promosyonGünaydın kızlar bişey soracağım doğum izninde olan öğretmen banka promosyonu alabilir mi 1117 lira ama mudur yardımcısı alamazsin izindesin dedi
MAşallah bebeğine canımselam kızlar, bugün kontrolümüz vardı
prensesim 1978 gr ve 42 cm
ama hala dönmemiş, mayıs 15 e kadar dönebilir dedi doktor hayırlısı bakalımm
Ben özel hastaneye gidiyorum ayrı bi ücret ödemedim. Hatta yarın sadece nst için gidicem, muayene olmayacam yine ödemeyecekmişim. 238 lira çok fazlaymış.kızlar hep nst ye gırdıgınızde para mı verıyosunuz,son haftalar fazla gıriliyor,ben daha gırmedım ama gıttıgım yerde 238 lıra çher defasında para mı verıyosunuz sız yoksa doktor muayınesı ıcınde mı
Teşekkürlerrrr :) İşe yarayacak emin ol :):)Ay pardon ya linki kopyalamayi unutmusum: http://www.childbirthconnection.org/pdfs/comfort-in-labor-simkin.pdf
Evet beni daha bugün aradılar :) Pazartesi doktora gittiğim için direct değerlerimi söyledim ben :)sağlık ocağından aradılar, kan değerlerime bakacaklarmış..sizden de istediler mi?
Maşallah yavruna hiç de minyon değil haftasıyla bire bir uyumlu benim bebiş de öyle merak etme :) Bu arada 5.5.2015 çok güzel :):)Slm arkadaşlar :) bugün kontrolüm vardı. Bebeğim 43 cm 2.260 gram olmuş. Dr gelişimi iyi dedi ama bana minyon olacakmış gibi geliyor. İlk oğlum 2.900 doğmuştu. Sezeryan olunca da 10 gün önce alnmıştı. Bir daha kontrol nisanın 20 sin de. O zaman doğum tarihine karar vercez ama mayıs ın 5 i ile 10 u arası alabiliriz dedi dr um. Ben de ne kadar karnımda durursa kardır diye düşünüyorum. Normal doğum 17 mayıs gözüküyor. 12 mayıs a kadar bekleyeyim diyorum dedim dr a. O da suyun gelmezse, kendini kötü hissetmezsen bekleyebilirsin dedi. 5 mayıs güzel bir tarih aslında. 05.05.2015 oluyor ama bebeğimin gelişimi daha önemli son zamanlarda 1 günün bile önemi var diye okumuştum bir yerde. Hadi bakalım hayırlısı bir dahaki kontrolde bebeğimin durumuna göre karar vercem tarihe.
Güzelim moralini bozma 2 kilo doğsa bile sonradan kilo almayacak mı? Nice prematüre bebek kocaman oluyor ki senin daha çok var doğuma, benim bebek de 2 haftada 280 gr almıştı, sıkıntı yapma bol pekmez ye, artı damar tıkanıklığını sakın ihmal etme tamam mı, dualarım yavrunlaSelam kizlar. Muayeneden ciktik simdi. Moralim cok bozuldu aglamamak icin zor duruyorum. Bebegim 1 hafta daha gerilemis. 33 hafta 2 gunluk. Kilosu 1953 gram. 3 haftada 400 gram alabilmis. Bacagimdaki damar tikanikligi dogumda beyne pihti atabilirmis, kalp damar cerrahina gonderdi
Bende korkmustum ama 1 ay önce yegenim oldu annemler onu tuzladı teri kokmasın diye yapılıyormuş hiç bi sakıncası da olmadı. Banada çok mantıklı gelmiyor ama isterlersede yapsınlar karismayi düşünmüyorumosmoz olur bebişin vücudu..çok tehlikeli, sakın yaptırmayın öyle şeyler..ben de tehlieli olduğunu okudum birçok yerde..
İnternette biraz araştırdım da gözüm korktu. Böbrek yetmezliğine bile sebep olabiliyomuş ALlah korusunshine-15
toist
bence hiç bi sorun yok suya en fazla bi kaşık tuz atın bebeğin ilk banyosunda son döktüğünüz suya katın ve dökün bebeğe..tuzun ne gibi zararı olacak..
sadece tuzu sürmeyin bebeğe..belki yakar ama suyla çok güzel olur.
babaannem teeeeee bizlere kadar aile geleneyimizdir..bebekler ilk banyoda tulanınca ömür boyu terleri kötü kokmaz..
AHMET maranki bile tuzun faydalarını anlata anlata bitiremedi..
bence bi düşünün..
Evet annem de öyle diyor. Benim gerçekten terlemem çok olmaz ve kokmam. Bakalım ne olacak :))shine-15
toist
bence hiç bi sorun yok suya en fazla bi kaşık tuz atın bebeğin ilk banyosunda son döktüğünüz suya katın ve dökün bebeğe..tuzun ne gibi zararı olacak..
sadece tuzu sürmeyin bebeğe..belki yakar ama suyla çok güzel olur.
babaannem teeeeee bizlere kadar aile geleneyimizdir..bebekler ilk banyoda tulanınca ömür boyu terleri kötü kokmaz..
AHMET maranki bile tuzun faydalarını anlata anlata bitiremedi..
bence bi düşünün..
Dikkat et kendine, yorma kendini mümkün olduğunca sol tarafına yat ve dinlen, yavrun kalacak seninle bi müddet daha büyüyecek annesi merak etme üzme kendini de bebeği de yarın sancın çıkmayacak bak gör :)Kızlar benim de moralim çok bozuldu bugün. Aslında anlatıp üzmek istemem ama destek arıyorum işteDün gece 11 de mide ağrım tuttu gece 1e kadar kıvrandım geçmedi acile gittik. Serum verdiler yine geçmedi eve geldik ama öldüm sabaha kadar 7 buçukta doktorumu aradım hastaneye gittim yeniden. Telefonla haber vermiş iki şişe daha serum verdiler bu sefer ağrım geçti sabah 10da çok şükür. Ama bu sırada nstye bağlıydım ve sancım çıktı Doktor da telaşlandı erken doğum riski olabilir yarın bi daha nstye gel dedi.Yarın da sancı çıkarsa ciğer geliştirici iğne olacakmış. Rahim ağzım kapalı açıklık yok ama lütfen erken doğmasın kızım, daha çok küçük Ağlamaktan gözlerim şişti, stres de zararlı biliyorum ama engel olamıyorum.
Maşallah yavruna, döner daha merak etme :)selam kızlar, bugün kontrolümüz vardı
prensesim 1978 gr ve 42 cm
ama hala dönmemiş, mayıs 15 e kadar dönebilir dedi doktor hayırlısı bakalımm
Amin canım inşallah öyle olsun. Bugün geldiğimden beri yatıyorum, yemek falan da yapmadım. Magnezyum içtim, yeter ki yarına sancım çıkmasın. Biraz daha beklesin bebeğim. Teşekkür ederim :)Dikkat et kendine, yorma kendini mümkün olduğunca sol tarafına yat ve dinlen, yavrun kalacak seninle bi müddet daha büyüyecek annesi merak etme üzme kendini de bebeği de yarın sancın çıkmayacak bak gör :)
KIZ yok ne alakası var yaaİnternette biraz araştırdım da gözüm korktu. Böbrek yetmezliğine bile sebep olabiliyomuş ALlah korusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?