Canim bende de ayni sikayet vsr ellerim ayaklarim balon gibiben de 35+5 te ayrılacağım artık çok zorlanıyorum..benim de uyuşuyor, şiş de..ayaklarım da..acaba normal mi?..doktorumu arayıp sorayım diyorum hep unutuyorum..
Canım çikolata siparişi vereceğim kapı süsü siparişi verdim kavanozlarım hazır şeker alıp koyacam nisan sonu gibi kolonya şişeleride hazır kavanoz ve şişe için etiket tasarladım onları da hallederim bir günlük işGünaydın canım. Haklısıninsan son zamanlarında hamileliğin çık bunalıyor, sıkılıyor bir an önce zamanın geçip beveğin doğum vaktinin gelmesini istiyor. İlkinde bana da öyle olmuştu. Şimdi yine aynı duygulara kapılıyorum zaman zaman. Hamilelikten sıkıldığımıfalan düşünüyorum ama sonra kendime kızıyorum bugünler geri gelmeyecek sabret ve tadını çıkar diyorum kendime :)
countryrose cum konuyla alakası yok da seni görünce aklıma geldi sorayım dedim. Ne zamandır sana sorarım diye düşünüyordum. Bebek için ikramlıkları hazırladınmı ? Neler yapacaksın? Bir ara konuşuyorduk seninle bu konuları. Ben henüz hiç birşey yapmadım. Biran önce başlasam iyi olacak
günaydın :) benim ev temizliğim bitti canım. Cam, perde, halılar, koltuklar hepsi yıkandı temizlendi. Camlar doğuma kadar tekrar batar ama diğer derin işler halledildi en azından. Bebeğin çamaşırlarınında bir kısmı yıkandı ütülendi. Yıkamayı unuttuğum ve sonradan aldığım bir kaç şeyoldu onları da hafta sonu yıkayacağım inşallah. Daha dolaba yerleştiremedim kıyafetlerini. Hastane çsntamda henüz hazır değil. Onu da en önümüzdeki bir kaç gün içinde hazırlasam iyi olacak. Yaa bu arada ben lohusa tacı ve terliği siparişimi de veremedim. Annem de o terlikler şık ama kullanışlı değil. Onlara o kadar para vereceğine kaliteli güzel bir ev terliği alırsın ayakların rahat eder diyor. Lohusa sepetinde beğendiğim terlik en son 40 küsur liraydı üstelik bildiğin havlu banyo terliğiydi üstünü güzel süslemişler ama tabanı falan hiç rahat değil. Ne yapsam bilemedim :/
Bence çok şanslısın doktorundan yana, bizim ödümüz kopuyo bişey deyip moralimizi bozacaklar diye tadını çıkar, bu arada ben de çok spor yapan biriyim inşallah kolayca veririz aldıklarımızı doğumdan sonra, 62 ile başlamıştım 72yim şu an, hava müsait oldukça yürüyüş yapıyorum aslında yüzme imkanım da var ama vakit yok ve birazda üşengeçlik oldu nedense.Günaydın kızlar :):) Bazılarınızın doktoru beni tedirgin ediyor açıkçası kendi doktorum çok mu umursamaz diyorum ama beni çok rahatlatan bi adam :) Mesela ben hamileliğe 68.8 kg ile başladım Pazartesi 88.8 kg idim tam 20 kilo :) Doktorum da takıldı hataa daha 90 olamadın mı sen diye, normal doğum yanlısı ve bana sen sporcusun doğumdan sonra vereceksin bu kadar takma kiloyu diyor ve her seferinde çocuğumu güzel beslediğim ve ben de sağlıklı beslendiğim için teşekkür ediyor :) öyle deli gibi abur cubur yemiyorum ama muhakkak 6 öğün yiyorum bi günde :) Anlattığımda da aferin diyor çünkü bütün değerlerimiz güzel gidiyor, demek o ki; kendi kilolarınızı ve bebeğin kilolarını bu kadar takmayın kafanıza, kaderden öte yol yok, rabbim zaten gideceğimiz yolu belirledi :) Bir de henüz hazırlık yapmayan arkadaşlar yalnız değilsiniz ben haftaya başlayacağım 2 hafta sonu hem temizlik hem de bebeğin ve benim kıyafetlerimi halledeceğim, çok yazdım :):) Öptüm
yok cnm ne kusuru bende yazıyorum bencede esının gıdıp gelcegı parayı kadına ayırıp yaptırmak en guzelı, bıde evı kullanmayıp orda burda kalıcaksanızda temızde kalır ev boylelıkle hersey cozulur bnm kayınvalıde saolsun dedı hatta annemler gelınce mecburen onuda cagırırım ayıp olmasın dıye temızlık ıcın artık hepsı bırseyler yaparlar...Oh mis.valla ne güzel tabi yaparlar yaa oh süper.ağır temizliği de önceden yaptıktan sonra süper olur arada elden geçirmek.benim öyle bir şansım yok.annemler köye gitti.sağolsun eşin bizi alır gelir yaparım işlerini dedi ama bende dedim gel git hem külfetli olur hem de o paraya ben temizletirim evi dedim.kaynanamdan tık yok.ne geliyim der ne elini bir işe uzatır.bende para ayırıp doğumdan önce temizletirim evi diyorum.doğumdan sonra da bir şöyle elden geçirtirim yarım gün falan birini alıp.zaten yazın biraz da annemlere kayınvaldelere falan gider geliriz geçer zaman.doğurduktan sonrası çok zor değil aslında ya.toparlandıktan sonra yapılıyor herşey.ay ne çok yazıyorum böyle kusura bakmayın kızlar yaa.
hepsı olur sen kendını maddı manevı ne zmn hazır hıssedıyorsan o zmn al cnm hatta bnm bır arkadasım var bebek arabasını bebek dogunca aldı onemlı olan yatagı fln onlar olsunda araba fln her zmn alınır, haklısın bende hıc acık degılım vaktınde gelırse cok sevınırım bnm kızım ztn hep agırdan alıyor kendını cok gec oynadı ben o yuzden kendımı hep 40 haftaya hazırladım :) ben 37 den sonra hazır olurumda ama bana vaktınde gelcek gıbı gelıyor bakalım rabbım hayırlısını nasip etsın her konuda
bizde cok sakiniz vaktinde gelir diye gerçi doktor iri erken gelebilir diyor ama kısmet bakalım birazda sezeryan olcakmış gibi geliyor o yüzden telas yapmıyorm,dogru soyluyosun cnm araba dgumdan sonrada alınabilir ama pusetle birlikte olanlardan istediğimz için hastane cıkısnda lazım olcak.simdikiler cok sanslı ben abimn besignde yatmısım hep, bi beşiğim bile olmamış ama biz herseyi tastamam olsun istiyoruz,sağlıklı olsunlarda hepsi olur sırayla :)olsun canım hemen odada mı yatcak sanki..giysilerin, giysileri hazır olsun yeter...
aynen ya hemde ne sanslılar dedıgın gıbı hersey tam olsun mantıgı bende asırı var hatta gecen esımı bebek ıcın bır sey almaya yolladım satıcı dıyomus kı bebegınız kac aylık esım de daha dogmadı demıs kadın guluyormus:) araba olayıda dedıgın gıbı ıstıyorsan alman lazım uygun seyler var ama arastırınca ınsallah gonlune gore bulursun bızım tek eksıgımız dolap onuda aldıkmı tamamdır ewet saglıklı olsunlarda hersey olur rabbım bızı bızden daha cok dusunuyor sonucta :)bizde cok sakiniz vaktinde gelir diye gerçi doktor iri erken gelebilir diyor ama kısmet bakalım birazda sezeryan olcakmış gibi geliyor o yüzden telas yapmıyorm,dogru soyluyosun cnm araba dgumdan sonrada alınabilir ama pusetle birlikte olanlardan istediğimz için hastane cıkısnda lazım olcak.simdikiler cok sanslı ben abimn besignde yatmısım hep, bi beşiğim bile olmamış ama biz herseyi tastamam olsun istiyoruz,sağlıklı olsunlarda hepsi olur sırayla :)
Benim kızlar da aynı beşikte yattılar canım.oğlum da aynı beşikte yatıcak hatta.boyna yeni alacak halimiz de yok gerek de yok.Park yatakta 3 yaşına kadar bile yatabiliyorlar.sonra da güzel bir oda alırız olur biter. Ben portbebe kullandım ilk zamanlar pusette rahat olmadı nedense.ama yeni arabalı pusetler çok güzel.biz ayrı ayrı almıştık.ikisi de çok kaliteli şeyler değildi.oğlumda da onları kullanırım diyorum çünkü yenisini almak hem israf hem de şımarıklık gibi geliyor bana.ilk bebekte ne aldınız aldınız zaten.ikincide elde olan kullanılıyor.bizde cok sakiniz vaktinde gelir diye gerçi doktor iri erken gelebilir diyor ama kısmet bakalım birazda sezeryan olcakmış gibi geliyor o yüzden telas yapmıyorm,dogru soyluyosun cnm araba dgumdan sonrada alınabilir ama pusetle birlikte olanlardan istediğimz için hastane cıkısnda lazım olcak.simdikiler cok sanslı ben abimn besignde yatmısım hep, bi beşiğim bile olmamış ama biz herseyi tastamam olsun istiyoruz,sağlıklı olsunlarda hepsi olur sırayla :)
Çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık :)Eki Görüntüle 1477600 Eki Görüntüle 1477601 Eki Görüntüle 1477602
Kızlar hastane odası için masa örtüsü ve lohusa kadehlerim hazır. Teyzem yaptı :) Ben bebeğin tüm kıyafetlerini ütüledim.
Beyasmelek aynı günde doğuralım tam olsun :):) Sıkı takipte kalalım belki olur :):) Çalışmak çok güzel ya her an hareket halindeyim, çalışmasam 100 kilo olacakmışım zaten :):) Hayırlısı olsun hakkınmızda :)canım senle doğum tarihimiz aynı bizede 33+2 de 2270 dedi senle aynı yani....salı günü gitmiştik.. dieti senin kilonu bilemem ama bebek çok iri değil merak etme...bana tam ağırlığında bir bebek sonuna kadar durursa 3400 doğar dedi yani tamamen normal bu haftada 2300 iri bebek değil yani...
şafakmeley senle herşey aynı bebiş kiloları hemen hemen aynı:)işten ayrılış aynı doğum aynı doktora gidiş tarihleri aynı hadi bakalım hayırlısı çok öptüm
:) Ben de şanslı hissediyorum her şerde vardır bir hayır diyorum 3 doktor değiştirdim sonuncusu çok iyiydi, kötü bir olay iyi bir şeye vesile olmuş oldu :) Veririz ya ben ondan korkmuyorum, normal de doğurursun dedi doktorum annelerimiz nasıl yaptılar diye hatta beni yüreklendiriyor :):) Doktorum doğumdan 3 hafta sonra aktif spora başlayabilirsin dedi ben bebek 3 aylık olunca ailecek yüzmeye başlayacağız bebeği de götürücem :) Bu arada daha zamanın var hepsini halledersin meraklanma :) ben 1 paket aldım yenidoğan belki daha sonra 1 numaraya geçeriz diye geçmezsek yenisini alır eşim :)Bence çok şanslısın doktorundan yana, bizim ödümüz kopuyo bişey deyip moralimizi bozacaklar diye tadını çıkar, bu arada ben de çok spor yapan biriyim inşallah kolayca veririz aldıklarımızı doğumdan sonra, 62 ile başlamıştım 72yim şu an, hava müsait oldukça yürüyüş yapıyorum aslında yüzme imkanım da var ama vakit yok ve birazda üşengeçlik oldu nedense.
Bugün evde temizlik var ama İstanbul yağmurlu ne zaman cam sildirsem yağmur yağıyor, bebeğin ve benim kıyafetlerimizi yıkadım, ütülendi. Geriye perdeler ve halılar kalacak, halıları yıkatmaya vericem perdeleri de değiştirmek istiyorum zaten. Bebeğin yatağını, ana ucağı ve arabasını almam lazım bir de. Karar vermekte zorlanıyorum. Şampuan ve bakım ürünlerinin markasına da karar veremedim tavsiyesi olan varsa sevinirim. Benim oğlum 3 kilo gibi doğacak premium care 50lik yenidoğan bezini kaç paket alsam bilemedim bir de, tavsiye bekliyorum. bak ben de uzun yazdım hepinizi öpüyorum.
terliği alsaydım evde giyecektim canım. Hastane de pis olur diye giymeyecektim. Almamaya karar verdim sizlerde öyle yazınca.Bence annen haklı canım.bana da hiç kullanışlı gelmiyor o terlikler.zaten hastanede giyeceksen sonra pis olacak evinde giyemiyceksin.yıkıyım desen süsü püsü bozulcak.bence sadece lohusa tacı yeter.ayağına da kolay giyilern rahat bir terlik al.40 tlye ne güzel şeyler alınır.bir terliğe vermezdim ben o parayı şahsen.
benim ikinci doğumum olacak canım. Bir daha doğum yapmayı düşünmediğim için içimde bir şey kalmasın son hakkımı iyi kullanayım diye geçiyor içimden :) ama terlik almasam içimde kalmaz. Dediğiniz gibi o paraya daha rahat kaliteli bir terlik alıp herzaman giyebilirim. En iyisi öyle yspmakAnneniz doğru söylemiş bence de, ben de lohusa terliği almadım gittim güzel ve kaliteli bir ev terliği aldım onları kullanıcam, bana pek hitap etmiyor incili tüylü şeyler başıma da sade bir bandana bulup alıcam inşallah terliği kırmızı aldım bandanayı da kırmızı alırsam takım yaparım, size de tavsiye ederim diycem ama hevesiniz varsa alın gitsin kaç kere yaşanacak bir şey ki sonuçta hele bir de ilkse sizinki...
Çok güzel olmuş, çok beğendim :) eline sağlık teyzeninEki Görüntüle 1477600 Eki Görüntüle 1477601 Eki Görüntüle 1477602
Kızlar hastane odası için masa örtüsü ve lohusa kadehlerim hazır. Teyzem yaptı :) Ben bebeğin tüm kıyafetlerini ütüledim.
Sen yaz biz OKUYALIM AyşeOh mis.valla ne güzel tabi yaparlar yaa oh süper.ağır temizliği de önceden yaptıktan sonra süper olur arada elden geçirmek.benim öyle bir şansım yok.annemler köye gitti.sağolsun eşin bizi alır gelir yaparım işlerini dedi ama bende dedim gel git hem külfetli olur hem de o paraya ben temizletirim evi dedim.kaynanamdan tık yok.ne geliyim der ne elini bir işe uzatır.bende para ayırıp doğumdan önce temizletirim evi diyorum.doğumdan sonra da bir şöyle elden geçirtirim yarım gün falan birini alıp.zaten yazın biraz da annemlere kayınvaldelere falan gider geliriz geçer zaman.doğurduktan sonrası çok zor değil aslında ya.toparlandıktan sonra yapılıyor herşey.ay ne çok yazıyorum böyle kusura bakmayın kızlar yaa.
Istanbul dün ne güzeldi bugün ne bu böyle diye uyandım :) şampuan ve bakım ürünleri için sebamed önerebilirim yeğenlerinde kullandık Konak olmadı. Mustela da çok iyi. Pişik kremi destina mor olandan aldım. Bir de bezi bir paket al canım 5 gün yeter aldığın zaten nasıl bir bebiş doğuracağız belli değilBence çok şanslısın doktorundan yana, bizim ödümüz kopuyo bişey deyip moralimizi bozacaklar diye tadını çıkar, bu arada ben de çok spor yapan biriyim inşallah kolayca veririz aldıklarımızı doğumdan sonra, 62 ile başlamıştım 72yim şu an, hava müsait oldukça yürüyüş yapıyorum aslında yüzme imkanım da var ama vakit yok ve birazda üşengeçlik oldu nedense.
Bugün evde temizlik var ama İstanbul yağmurlu ne zaman cam sildirsem yağmur yağıyor, bebeğin ve benim kıyafetlerimizi yıkadım, ütülendi. Geriye perdeler ve halılar kalacak, halıları yıkatmaya vericem perdeleri de değiştirmek istiyorum zaten. Bebeğin yatağını, ana ucağı ve arabasını almam lazım bir de. Karar vermekte zorlanıyorum. Şampuan ve bakım ürünlerinin markasına da karar veremedim tavsiyesi olan varsa sevinirim. Benim oğlum 3 kilo gibi doğacak premium care 50lik yenidoğan bezini kaç paket alsam bilemedim bir de, tavsiye bekliyorum. bak ben de uzun yazdım hepinizi öpüyorum.
cnm benim oğlumada böbreklerinde genişleme var dedi dr.kizlar slm ,
brnim bebis yaklasik 4 gundur cisini tutuyor bugun doktora gittim mesanesi baya buyumus eger cisini yapmazsa bobreklere zarar gelir dedi doktor ve dha detayli inceleme icin bir perinatoloji dr ile gorusmemi istedi. bende haliyle yatin bi dr dan eandevu aldim goruscem ama aranizda boyle bi durum yasayan var mi? bilgi rica ederim
Evet ya dimi, nasıl başladık kese var mı bebiş var mı, kalp atışı var. Testler falan. Çok şükür büyük yollar katettik :) amin inşallah alalım hepimiz. Doktora göre bugün 37 e girdim ki benMaşallah ya burda 7-8 haftalıkken konuşuyoduk ilk kalp atışı duyuldumu muhabbeti vardı sonra 2 li test sonra ilk tekmeyi yedik mi onu konuştuk...tetenos aşısı sonra sora şeker yüklemesi şimdi 30 lu haftalardayız 36 ya girmiş anneler var herkese 41 kez maşallahne emekle büyüttük...her doktora gidişimizde kalbimiz güm güm attı....şimdi alışveriş kısmındayız tatlı bir yorgunluk Allah sağsalim kucağımızada almayı nasip etsin tatlı annişler...burda herkese moral veren bir indirim oldumu paylaşan el emeğini paylaşan herkese selam olsun....
cnm ben elazığdayım burda bastırdık 75 tanesini 25 tl verdik..kızlar bu hazır tasarlanan stıcerları bastırmanın fiyatı nedir
Tabi tatlım sizinle bizim aramızda nerdeyse 1 ay oynuyor.benim sezeryan olacağı için 15i gibi doğar gibime geliyor ki kızlarım 20 gün erken doğdukları için erken bekliyorum ben.siz bence bu ayın 15inden sonra herşeyinizi bitirmiş olmalısınız.mayısın ilk haftası gözükenler nisanda doğurma ihtimaliniz çok yüksek.önce çantaları sonra temizliği halledin derim naçizane tecrübelerime göre.Çok güzel olmuş, çok beğendim :) eline sağlık teyzenin
Sen yaz biz OKUYALIM Ayşeböyle tecrübeliler yazınca Hevesle okuyup öğreniyoruz, çok güzel oluyor. Bu arada sen Mayıs'ın sonusun. Ben nisan Ortası gibi halledeceğim işlerini inşallah. 2 hafta da üstten yaparım :)
Istanbul dün ne güzeldi bugün ne bu böyle diye uyandım :) şampuan ve bakım ürünleri için sebamed önerebilirim yeğenlerinde kullandık Konak olmadı. Mustela da çok iyi. Pişik kremi destina mor olandan aldım. Bir de bezi bir paket al canım 5 gün yeter aldığın zaten nasıl bir bebiş doğuracağız belli değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?