- 5 Ağustos 2013
- 1.485
- 627
- 148
cnm benim oğlumada böbreklerinde genişleme var dedi dr.
şu an takipdeyim...senden yeni duydum anne karnında bebekler çiş yaparmı..
inşallah bi iyi haber alırsın bize haber ver sonucu..
cnm benim oğlumada böbreklerinde genişleme var dedi dr.
şu an takipdeyim...senden yeni duydum anne karnında bebekler çiş yaparmı..
inşallah bi iyi haber alırsın bize haber ver sonucu..
Canım bu durum bebeğin erken alınmasına falan neden olabiliyor mu peki? Diyelim ki yapmadı yapmadı böbrekler etkilenebilir o zaman değil mi?inşallah yapar çişini annesi sorun olmaz.evet cnm bebisler anne karninda idrari yapar amnion sivisina o idrar karisir sonra amnion sivisini icerler yeniden idrar yaparlar seklinde dongu devam eder bizim sipacik iste bu sureci bozup cisi yapmayinca mesanesi dolmus bu da bobrekleri artik zorlamaya baslamis.
saat 3 gbi randevum var perinatoloji uzmani ile gorusecgm. ins bi sknti cikmaz. detaylari paylasicam zaten bilgi amacli
bu arada bu tarz durumlara yani bebegin cisini tutmasina, bebegin pipisinin tikanikligi neden olabiliyormus. boyle durumdalarda da bebek dogunca sunnet ettirmek cok cok saglikli oluyormus ki zaten sunnet kesinlikle istedgm bisey.
bakalim artik sonuclar ins aksama dogru
Canım bu durum bebeğin erken alınmasına falan neden olabiliyor mu peki? Diyelim ki yapmadı yapmadı böbrekler etkilenebilir o zaman değil mi?inşallah yapar çişini annesi sorun olmaz.
Katiliyorum canim .bende cantalari hazirladim.seker ve kolonyakarimizda hazir.ama cikolota lokum siparis vericem onlar kaldi .10 gun icinde temizlik baslaticam kadin alicam doguma yakinda yine bi ustunden geciririz tamam dir insTabi tatlım sizinle bizim aramızda nerdeyse 1 ay oynuyor.benim sezeryan olacağı için 15i gibi doğar gibime geliyor ki kızlarım 20 gün erken doğdukları için erken bekliyorum ben.siz bence bu ayın 15inden sonra herşeyinizi bitirmiş olmalısınız.mayısın ilk haftası gözükenler nisanda doğurma ihtimaliniz çok yüksek.önce çantaları sonra temizliği halledin derim naçizane tecrübelerime göre.
Günaydın kızlar :):) Bazılarınızın doktoru beni tedirgin ediyor açıkçası kendi doktorum çok mu umursamaz diyorum ama beni çok rahatlatan bi adam :) Mesela ben hamileliğe 68.8 kg ile başladım Pazartesi 88.8 kg idim tam 20 kilo :) Doktorum da takıldı hataa daha 90 olamadın mı sen diye, normal doğum yanlısı ve bana sen sporcusun doğumdan sonra vereceksin bu kadar takma kiloyu diyor ve her seferinde çocuğumu güzel beslediğim ve ben de sağlıklı beslendiğim için teşekkür ediyor :) öyle deli gibi abur cubur yemiyorum ama muhakkak 6 öğün yiyorum bi günde :) Anlattığımda da aferin diyor çünkü bütün değerlerimiz güzel gidiyor, demek o ki; kendi kilolarınızı ve bebeğin kilolarını bu kadar takmayın kafanıza, kaderden öte yol yok, rabbim zaten gideceğimiz yolu belirledi :) Bir de henüz hazırlık yapmayan arkadaşlar yalnız değilsiniz ben haftaya başlayacağım 2 hafta sonu hem temizlik hem de bebeğin ve benim kıyafetlerimi halledeceğim, çok yazdım :):) Öptüm
kızlar hamilelikten sonra ayak numarası buyumuyor eski numaramıza dönüyoruz diil mi ya.ona göre ayakkabı alacağım da.
Ablamin hep buyudu canim eski numarasina tam donmedi bir numara buyudukızlar hamilelikten sonra ayak numarası buyumuyor eski numaramıza dönüyoruz diil mi ya.ona göre ayakkabı alacağım da.
Benim drumda gicik isini yapiyor ama sinir ediyor yuxunu bebegin gormek isteyince napican cikinca gorursun diyorİlk gebeliğimde 17 kilo aldım 1 sene sonra 20 kilo ermiştim. Bebeğm 3850 doğmuştu. Bu gebeliğimdede 33+4 deyim 17 kilo aldım. Doktorum her gittiğimde sinirlerimi bozuyor. Şeker hastası olucaksın, tansiyon hastası olucaksın, bebek iri hiç iyi değil vs. Gerçekten çok sinirlerim bozuluyor. Bütün değerlerim normal. Kilo alımı tamamen vucut yapısıyla ilgili, ben aşırı yiyen bir hamile olmadım hiç, abartmıyorumda. Tabiki bende 10-13 kiloyla hamileliğimi bitirmek isterdim ama olmayınca olmuyor. Sağlıkla bebeğimi kucağıma alayım başka bişey düşünmüyorum zaten. Doktorun süpermiş gerçekten kıskandım arkadaşım:) haftaya randevum var kadınyine kiloma laf edecek diye oğlumu görmeye hevesle gidemiyorum
normalmiş ben sordum çoksa magnezyum yanı sıra kalsiyuma da başla dedi tahlillerim yapıldı bu günde az kaldı sağlıkla kucağımıza alalımda başka dileğim yok sağlıkla kalben de 35+5 te ayrılacağım artık çok zorlanıyorum..benim de uyuşuyor, şiş de..ayaklarım da..acaba normal mi?..doktorumu arayıp sorayım diyorum hep unutuyorum..
Kesinlikle haklısım. Çantam hazır mevlütlükler de hazır gibi. Kendim de HAZIRIMTabi tatlım sizinle bizim aramızda nerdeyse 1 ay oynuyor.benim sezeryan olacağı için 15i gibi doğar gibime geliyor ki kızlarım 20 gün erken doğdukları için erken bekliyorum ben.siz bence bu ayın 15inden sonra herşeyinizi bitirmiş olmalısınız.mayısın ilk haftası gözükenler nisanda doğurma ihtimaliniz çok yüksek.önce çantaları sonra temizliği halledin derim naçizane tecrübelerime göre.
Harika olmuşlar el emeği, göz nuru :) Rumeysa ismini de çok severim :)Günaydın annişler. .
Kapı süsü müz, anı defterimiz.. Güzel mi?
Takı yastıgımız ve seker icin sepeti hazirliyorum.
Eki Görüntüle 1477746 Eki Görüntüle 1477747 Eki Görüntüle 1477748
evt ozele gıdıyorum ekstra para alıyoruz dedıler sasırdım ben dene parası canım senden para mı alıyorlar biz her muayeneye gittiğimizde giriyoruz hatta haftada 1 girecez artık ve hiçbir ücret ödemiyecez
238 evt canım bana da paha geldı bı de bugun doktormun dogum ucretnı sordum memorıalda atasehır 7500-8500 cıvarında soylendı.Bebek yogun bakımı da 3000 tl den baslıyor,ucmuslar bunlarBen 35 tl her defasında veriyorum doktor muayene ücreti hariç. Ama 238 tl mi yazdın çok değil mi canım
ıste ozel ounca boyle malesef ama resmen kazıklıyorlarben hep devlet hastanesine gidiyorum o yüzden bilemiyorum ama niye para ödiyesinki
soracam ben de bana telde fıyat soyleyınce sasırdım zaten bu adarı da olmaz yanı bı de bana 36 haftadan sonra gırılıyor dend,e doktor zaten 32-34 gorursunse ıyı demıs,ve sancılarım var ne yapacam 36 cı haftadan sonra nst yıBende özele gidiyorum ki ilk girdiğimizde 3 kez girdik bebiş uyuduğu için ekstra bir ödeme yapmadık,bu hafta ve bundan sonra her hafta gideceğim,danışmadan giriş yaptırmanıza gerek yok gelip girersiniz sonuca dr unuza gösterirsiniz dediler bu durumda ücrette ödemeyeceğim gibi görünüyor ,onu bir sor canım sanmıyorum her sefer o kadar çok bir miktar alınacağını,bazı yerlerde alıyorlar diye biliyorum ama çok daha cüzi miktarlar,10 20 lira gibi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?