Ben de hamilelikte 5 haftalıkken olmuştum bir daha hiç olmadım. Bir kez de evlendiğimde oldum. Bu üçüncüydü yani ama çok rahat geçti :) kasarsan acır valla kasmaz rahat ol hiçbişey olmaz. Sonuçta ordan bebek çıkıyor 10 cm, 2 cm lik kontrolden korkmak Anlamsız :)))Ayın 20 sinde tatlim ay ben hiç alttan muayene olmadım inşaAllah kasmam kendimi :)
iyi yapmissin canim sezeryandan sonra normal dogum oreneklerini okumustum..yapilabiliyorsa neden olmasin.egitim almasamda bicok sey ogrendim canim cok okudum.doktorum normalde ilgili ve isinde ilk uc icinde ilimde.bu kdr iyi oldugu icin hep sorunlu gebelikler geliyor. prof oldugu icin ogleden sonra drsleri var ve cok yogun nasil normal doguma gelck bilmiyorm.normal dogum yanlisimi degilmi anlayamiyorum.dogumuma gelirmisiniz diyorm evet diyor beni bu konuda desteklemenizi istiyorm diyorm tabi diyor.bu kadar.hic detaya girmiyo sunu yap bunu yap demiyo ben normal dogum konusunu acmasam.o hic acmiyor.guwenemiyorm.birakmama sebebim ise sadece su eger gercekten sezeryan olmak zorunda kalirsam bi skinti sebebiyle ,sezeryanimi en iyi yapabilecek doktor bu.cok kararsizimBende ilk doğumumda normal istememe rağmen sezeryanı bol bi doktorla devam ederek sonradan çok pişman oldum. Bişey uyduruyorlar mutlaka emin ol böyle doktorlar. Eğitim şart gerçekten doğum nedir sancı başladıktan sonra neler yapılır hastaneye ne zaman gidilir ve hastanede neler yapılır hepsini bilmemiz gerekiyor. Yoksa doktorlara teslim oluyoruz. Ben devlet hastanesinin ücretsiz eğitimine katıldım ve çoğu ilde var mutlaka değerlendirin.
ilk doğumu olanlar çok şanslı normal doğurma oranınız çok çok fazla Allahın izniyle. Doğum sonrası toparlanmanız, bebekle bağınız bebeğin hazır olması ve tercih ettiği zamanda tercih ettiği şekilde dünyaya gelmesi için şartlarınızı zorlayın ve normal doğumcu bir doktora şimdiden sonra olsa da gidin. Ben bu hafta doktorumu değiştirdim ve çok daha masraflı bir doğum olsa da sonradan pişman olmamak için Normal doğum için çabalıyorum.
diğer ark.ların yorumlarından anladım zaten, bakalım bizim nasıl geçecekilki heyecanla falann zevkli geçiyor da sonrakiler çok sıkıcı canım
Evet haklisin bitanem kendi dr,unmu muayene etti bazen ebelere xaptiriyolarmiş benhm hastanede olanlaq anlatmıstı bide benhm dr demedi hıç bi sonraki gelişin de muayene yapıcam falanBen de hamilelikte 5 haftalıkken olmuştum bir daha hiç olmadım. Bir kez de evlendiğimde oldum. Bu üçüncüydü yani ama çok rahat geçti :) kasarsan acır valla kasmaz rahat ol hiçbişey olmaz. Sonuçta ordan bebek çıkıyor 10 cm, 2 cm lik kontrolden korkmak Anlamsız :)))
Valla çok seviniriz ben ve kızım :*** kızçemin ilk arkadaşı ve teyzoşu olaraktan biz de bilmukabele diyoruz sana kuzum
Yesinler onun ağlamasını :)))Kızlar yazamadm ne zamandr ben oglumu cuma gunu çkarttım hastanedn balım yanımda artıkneyse aglıo görüşqüz
Soyle konusanların ağzına kürekle vurasım geliyor ,size ne yahu aşağıda yukarda laf kalabalıgından baska birsey değil.Bebise masallah cnm gayet iyi bnce kilosu :)kızlar geldim doktordan göbeğim aşağıda falan değilmiş.bebeğim 47 cm olmuş. kilosu da 2573 gram olmuş. sanki kilosu az gibi geldi bana. 2 hafta sonra tekrar gideceğiz.2 hafta daha gelmez dedi. nst de sancı çıkmadı.
Ay cok güzel olmuş cnm yaaa pembis pembis güle güle dağııtınn ,bizimde sabun malzemelerimiz geldi ama yapmaya yürek yok bi başlasam gerisi gelicekte :)))Kolonyalarimiz hazırlanıyor :)ozge22ozge cnm çok tesekkur ederim
hicbirimizin bebis sevmemis nst yi anlaşılan :))) ne güzel hersey yolunda :)Kızlar bugün kontrolumüz vardı çok şükür herşey yolunda oğlumda 2450 gram 45cm olmuş nst ye de girdik yavrum hiç sevmedi sürekli kaçtı durdu elhamdulillah sancımiz da çıkmadı
Katılıyorum saana cnm herkesin kendi tercihi ,insan korkuyor birsey yazmaaya eleştirilecek diye sezeryan demeye gör millet açıyor apzını yumuyor gözüünü, benm cnm cok tatlıdır mesela annem küçüklğmden beri nası doğurcan bilmem derdi bnde korkuyorum normal dogumdan ama hakkımızda hayırlısı kim nasıl istiyorsa öyle dogursun insallah :)Bu arada Günaydın kızlar.
Bazı arkadaşlardan bişey rica edecem onlar kendini biliyor zaten tek tek alintilayip tartışmaya girmek istemedim. Ama kaçtır okuyorum ve sinir oluyorum kendi kendime.
Konuya gelince doğum şekli.
Normal doğum yapmayı herkes ister. Ama bazıları mecburiyetten yapamaz bazıları normal doğum yapacak gücü kendinde bulamaz. Bazıları bebek ve kendi sağlığı açısından acil sezeryan olur.
Diyeceğim o ki sezeryan ı kotuleyip durmayın lütfen artık. Herkesin istediği ve yapacağı doğum şekli kendine özeldir. Zaten son zamanlara yaklastik fazlasıyla korkuyorum bir de üstüne bazıları sezeryan olmayın sağlık açısından iyi değil Vs vs laflar sarfediyor. Enerjim düştü artık Bunları okumaktan. Zaten pskilojim alt üst olmuş durumda. Korkudan heyecandan agridan sizidan. Rica ediyorum yapmayın.
Kolonyalarimiz hazırlanıyor :)ozge22ozge cnm çok tesekkur ederim
bende hiç olmadım yhawAyın 20 sinde tatlim ay ben hiç alttan muayene olmadım inşaAllah kasmam kendimi :)
Kesinlikle çok doğru, canı gönülden katılıyorum amma velakin çok ta takma böyle şeyler yazanları, boş ver. Çünkü daha önce de ben ve bir kaç arkadaş daha rica ettik yapmayın diye. Devam edenleri artık okumuyorum ben.Bu arada Günaydın kızlar.
Bazı arkadaşlardan bişey rica edecem onlar kendini biliyor zaten tek tek alintilayip tartışmaya girmek istemedim. Ama kaçtır okuyorum ve sinir oluyorum kendi kendime.
Normal doğum yapmayı herkes ister. Ama bazıları mecburiyetten yapamaz bazıları normal doğum yapacak gücü kendinde bulamaz. Bazıları bebek ve kendi sağlığı açısından acil sezeryan olur.
Diyeceğim o ki sezeryan ı kotuleyip durmayın lütfen artık. Herkesin istediği ve yapacağı doğum şekli kendine özeldir. Zaten son zamanlara yaklastik fazlasıyla korkuyorum bir de üstüne bazıları sezeryan olmayın sağlık açısından iyi değil Vs vs laflar sarfediyor. Enerjim düştü artık Bunları okumaktan. Zaten pskilojim alt üst olmuş durumda. Korkudan heyecandan agridan sizidan. Rica ediyorum yapmayın.
Canın burda herkes biliyordu ben normalden korkuyorum derdim ama şimdi beynimi kötü düşünceden uzaklaştırdım her ikisi içinde allah hayırlısını versin diyip geçelimBu arada Günaydın kızlar.
canım nerden buldun internetten mi?.. 30 cc nasıl duruyor, çok küçük mü?.. ayy herkesin her şeyi hazır bi senle ben kaldık hediyelerini hazırlamayan sanırım..çok güzel görünüyorlar canım, çok beğendim
kaç adet ve nereye yaptırıyorsun, biliyorsun bende çikolata ve kolonya yaptırmak istiyordum
bir yer de buldum 30 adet için 30 cc boy aynı böyle pembiş kolonya rengi, etiketi ve süsü ile birlikte 70 tl dediler... 1-2 gün içinde de teslim ediyorlar.
bende hiç olmadım yhaw
ayy sorma yaaacanım nerden buldun internetten mi?.. 30 cc nasıl duruyor, çok küçük mü?.. ayy herkesin her şeyi hazır bi senle ben kaldık hediyelerini hazırlamayan sanırım..
Canım bak yazdığımı çok yanlış yere cekmissin. Tabi ki de birbirimizi cesaretlendirecez ama bunu yaparken sezeryan ı kotulemeden yapıcaz. Ben sırf sezeryanla doğdu diye sağlıksız bir bebek gormedim.CANIM KİMSENİN AMACI KİMSEYİ DEMORALİZE ETMEK DEĞİL, MECBUR KALIRSAK HEPİMİZ SEZERYAN OLUCAZ AMA BİRBİRİMİZİ NORMAL DOĞUM KONUSUNDA CESARETLENDİRMEYE ÇALIŞMAMIZ ÇOK ANORMAL DEĞİL BENCE ....
Canım hissettiklerimin hepsini yazmışsın. Ben bu sabah eşime dedim çok korkuyorum çok ağrı çekiyorum. Her anim korkuyla dolu yarın doktordan sezeryan günü isticem diye ters ters baktı. Senin eşinin sarfettigi cümleyi söyledi . Ben de benim bunyem bu kadarını kaldirabiliyor dedim Karışma bana dediM. Sinir oldum. Üzülme canım ya her şey olacağına varır onları kucağımıza aldığımızda hepsi geçecek :)Günaydin tatlim aynı korkular bendede var dün korkudan ağliycaktim nerdeyre içimde kalsın doğmasin istedım eşimede ben korkuyorum diyörum destek olup güç verhcene doıuranlar nasil 3 5 tane doğurvyo diyo gıcık adam
Çok geçmiş olsun canım son haftalara geldik artık, ağrısız uykumuz olmayacak galiba :)) bebişler doğsun anlatıcaz sana hamileyken neler geldi başıma diyeben en azından benim cadıya söylicem bir kere de olsa. Hamile ol da anla beni diye
Amiiin canım sağolasın, günaydın sana da bu aradakontrolün ne zaman darısı başına inşallah :*
Çatı muayenesi mi oldun canım. Ben yarın gidicem yapar mı ki. Malum bölge uygun değil 15gün önce gitmiştim agdaya. Şimdi gitsem de pek alınmaz kısa .. ben ondan o kadar korkmuyorum aşılama yapmıştım bir ara ördek mi ne aleti diyorlar ona. Onu koydugundaki açıdan fazla olamaz herhalde o da 10 saniye sürmüştü zaten :) sadece basınç hissetmistim. Mesela nisan anneleri hep sezeryan oldu canım. Normal doğum 1 ya da 2 tane var. Onları çocukları sağlıksız mi olucak şimdiMaalesef bu konuda biraz daha dikkatli olmamız gerekiyorken unutabiliyoruz. Mecbur kalanlar varken kötülemek hoşmolmayabikiyor gerçekten. Ben de çatı muayenesi için nisan annelerini okuyup tırstım açıkcası biraz, bir de arkadaşım çok olumsuz konuşmuştu, ağladım falan demişti ama inan okadar rahat geçti ki ariver , gram acı hissetmedim. Üzüldüm, sırf bunun korkusundan bile sezeryana yönelen vardır. Ben genel olarak korkutucu olumsuz mesajlar yaymaya karşıyım. Herşeyin hayırlısını dileyip, teşvik edici olabilsek keşke.
Sağol canım, çok şükür, darısı başına :)) evet koskocaman oldular teyzesi tosbaaalar ama biraz daha dursunlar haklısın :)
Inşallah canım Rabbim herkesin gönlüne göre versin :)Yesinler onun ağlamasını :)))
Soyle konusanların ağzına kürekle vurasım geliyor ,size ne yahu aşağıda yukarda laf kalabalıgından baska birsey değil.Bebise masallah cnm gayet iyi bnce kilosu :)
Ay cok güzel olmuş cnm yaaa pembis pembis güle güle dağııtınn ,bizimde sabun malzemelerimiz geldi ama yapmaya yürek yok bi başlasam gerisi gelicekte :)))
hicbirimizin bebis sevmemis nst yi anlaşılan :))) ne güzel hersey yolunda :)
Katılıyorum saana cnm herkesin kendi tercihi ,insan korkuyor birsey yazmaaya eleştirilecek diye sezeryan demeye gör millet açıyor apzını yumuyor gözüünü, benm cnm cok tatlıdır mesela annem küçüklğmden beri nası doğurcan bilmem derdi bnde korkuyorum normal dogumdan ama hakkımızda hayırlısı kim nasıl istiyorsa öyle dogursun insallah :)
toist cim senin bebisede masallah kocaman olmuş :) kaç sayfadır mesjnı arıyorum alıntılamak icin bulaamdm ,deli oldum :))))
Ben de bişey demicem belki susarlar diyordum. Bu sabah da gördüm aynı yazıyı geçmişi okurken. Zaten kötü bir gece geçirdim. Artık dayanamadım canım :)Kesinlikle çok doğru, canı gönülden katılıyorum amma velakin çok ta takma böyle şeyler yazanları, boş ver. Çünkü daha önce de ben ve bir kaç arkadaş daha rica ettik yapmayın diye. Devam edenleri artık okumuyorum ben.
Ben de pek giremiyorum her şeyi okuyamiyorum sabahları geçmişe göz gezdiriyorum. Öğlen biraz giriyorum hep o yazılar denk geliyor sinir oluyorum canım. Önemli olan o zaten bebislere kavuşmak hangi yolla olduğu önemli değilCanın burda herkes biliyordu ben normalden korkuyorum derdim ama şimdi beynimi kötü düşünceden uzaklaştırdım her ikisi içinde allah hayırlısını versin diyip geçelim
Sen kafanı takıp üzme
Benm sın dönemden 5 arkadaşım doğurdu 3 ü sezeryan ve ağrıları yok hemen ayağa kalktılar hiç hiç sorun olmadı
Ayrıca sezeryan neden kötü ki biz evlatlarımıza kavuşucaz neden kötü olsun niye kötülüyorlar
İyiki rastlamadım öyle konulara zaten gün içinde yürüyüş spor yemek yapma derken buraya bakmıyorum bile ama görsem bende endişe ederdim
canım ben selin hanımla görüştüm mayıs olsa yine bi derece hazirana kadar sipariş alamıyorum dedi yaaa, napcam benCanım benimkiler bunlar ama kapı süsü başka birine yaptırdım selin hanım mayısa kadsr sipariş almıyor galiba brn çok önce yaptırdım son ana kalmasın die Eki Görüntüle 1484313 Eki Görüntüle 1484312
Haha :))) evet canım Çatala yatıyorsun, doktor eldivenini takıyor, iki parmağına kayganlaştırıcı bir jel sürüyor, senin üstünde bir örtü var zaten. Sadece iki parmağını sokup kemik var mı vajinanın iç kısmında diye yokluyor. Yani bebiş çıkarken kafasına kemik takılır mı Allah korusun diye bakıyor. Ve 5 Sn maksimum. Sonra bitiyor. Elini sokmuyor yani :))))diğer ark.ların yorumlarından anladım zaten, bakalım bizim nasıl geçecek
çatı muayenesi yaparken nasıl oluyor canım doktor o esnada elini vajinadan mı sokuyor yoksa alttan bakılan usg ile mi ölçüm yapılıyor sadece?
hiç alttan muayene olmadığım için gözümde canlandıramıyorum bile, çatal denen şeye mi yatıyorsun bir de
Bana da söylememişti canım ama hazırlıklı gittim, normalde haftaya bakacaktı. Sancım yüksek çıkınca bakalım dedi :)Evet haklisin bitanem kendi dr,unmu muayene etti bazen ebelere xaptiriyolarmiş benhm hastanede olanlaq anlatmıstı bide benhm dr demedi hıç bi sonraki gelişin de muayene yapıcam falan
Hihii sağol teyzesiii taa pazartesilerde kalmıştır oyüzden bulammaışsındır, darısı başına inşallah :*Yesinler onun ağlamasını :)))
Soyle konusanların ağzına kürekle vurasım geliyor ,size ne yahu aşağıda yukarda laf kalabalıgından baska birsey değil.Bebise masallah cnm gayet iyi bnce kilosu :)
Ay cok güzel olmuş cnm yaaa pembis pembis güle güle dağııtınn ,bizimde sabun malzemelerimiz geldi ama yapmaya yürek yok bi başlasam gerisi gelicekte :)))
hicbirimizin bebis sevmemis nst yi anlaşılan :))) ne güzel hersey yolunda :)
Katılıyorum saana cnm herkesin kendi tercihi ,insan korkuyor birsey yazmaaya eleştirilecek diye sezeryan demeye gör millet açıyor apzını yumuyor gözüünü, benm cnm cok tatlıdır mesela annem küçüklğmden beri nası doğurcan bilmem derdi bnde korkuyorum normal dogumdan ama hakkımızda hayırlısı kim nasıl istiyorsa öyle dogursun insallah :)
toist cim senin bebisede masallah kocaman olmuş :) kaç sayfadır mesjnı arıyorum alıntılamak icin bulaamdm ,deli oldum :))))
Cok guzel olmuslar canim bende kolonya hazirladim bbiara paylasirimiOzgeye ondan tesekkur ettim ben beğendim netten oda sağolsun yazısını ve ayarlanmasını yaptı bende bastirdim
Kızlar Merhaba;
Bu benim 2. doğumum olacak inşallah. ilki sezeryandı bunu normal doğurmak istiyorum. 3,5 sene oldu ve bu mümkün.
Lütfen sizde normal doğumun sizin ve bebeğiniz için faydalarını araştırın ve sezeryan doğum istemeyin.
Çatı muayenesi diye birşey yok doğum anında çatınız müsait oluyor zaten. Korkularınızı aşmak için mümkünse eğitimlere gidin ve öyle karar verin. Sezeryan doğum acil durumlar dışında yapılmamalı sağlığınız için. Tabi acil durumlarda doktora bırakılıp tamamen teslim olmaktan değil bilinçli olmaktan geçiyor.
Bunlar benim tavsiyelerim sadece :)
Ben de duydum hurmanin faydalarini ben 2 aydir yiyorum bebege kilo aldiriyo diye.kaslari kuvvetlendiriyormus canim hatta doguma giderken 3-4 tane yiyin diyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?