2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
bende bir sürü şey almışım kapan kaçıyodu zaten kasya gelince neler aldığımı gördüm hepsi iyi günlerde kullansın bu arada galiba haftayada bimde var bebek ürünleri o zamanda bi bak istersen

Bebek yatağımda alez vardı benim.dış kılıfı alez yani.o nedenle ben bakmadım bile.ama kremleri hiç farketmemişim.yastık yorganı aradım zaten baya.başka bir hamile gösterdi sağlosun.ayrı bir yerdeydi.bu arada benden başka iki hamile daha vardı.duyan gelmişti çok hoşuma gitti :)

canım tesbih ve kesesini nereden aldın acaba. çok güzel görünüyorlar bende mevlüt için düşünsem mi acaba dedim.

günaydınn:)
geçen gün bebek arabası sormuştum, chicco lite way plus travel sisteme karar verdim gibi, fikri olan, önceden kullanan eşi dostu kullanıpta bilgi sahibi olan var mı? :):)

Canım tecrübeler tabi paylaşılır. Normal doğumda da sezaryanda da çok güzel ve çok kötü hikayeler var. Ama isim olarak gerçekten hatırlamasam da, bazı arkadaşlar aman sakın sezaryan yapmayın. Ne gerek var. Normal varken neden sezaryan. Yok öyle yok böyle yazıyorlar. O tip şeyler rahastsız ediyor gerçekten. Ya ben öyle istiyorum. Ötesi yok belkide, neden hani çok korkunç bir tercih yapmışımda vs gibi davranılıyor. Onlara rica ediyoruz. Yoksa çatı muayenesi kötü diyene tabiki anlat değil diye, ya da normal doğum çok kötü mü diye sorana güzelliklerini tabiki anlat. ama sadece sorana ve sezeryani kötülemeden. Tabi sana yazmış gibi anlattım da, hani sana değil sözlerim. Yanlış anlama. Açıkçası ben mesela, sezaryan varken normal doğum hiç düşünmedim. Bana da normal korkunç geliyor. Ama ilk defa kötü bişey bunu yazdım. Onun dışında asla kötü bir şey yazmam. Kimseyi endişelendirmeye, kötü anneymiş kendini düşünüyormuş hissi ltına sokmaya gerek yok.

Umarım hepimiz gönlümüze göre ve sağlıklı doğumlar yaparız :) Hep birlikte de burada paylaşırız :)

Canim çok geçmiş olsun Allah şifa versin biran önce ins

Canım ben normaldoğum yaptim 20 dakika takildi sadece, sonrasinda ara ara açıklığı kontrol icin gelip bakti ebe, yani sürekli nst bağli yatmiyorsun merak etme:)

Ben de doğumla ilgili şunu söylemek isterim. Benim bir arkadaşım hamileliği boyunca her önüne gelene nasıl doğurdun memnun muydun diye sordu. Amacı doğum şekline karar vermekti. Dinlediği doğumlar sonucunda sezaryen olanların %50'si çok kolaydı gene sezaryen olurum dedi. Normal doğum yapanın da %50'si çok kolaydı gene normal doğururum dedi. Kendi bir türlü karar veremedi. Ama zaten onun kararına kalmadı. Bebeğin suyu azalınca acil sezaryene alındı. Sorduğumda çok kolaydı hiç sorum yaşamadım dedi. Ben ilk bebeğimde soranlara bilmem ben değil çocuk karar verecek dedim. Sonuçta sezaryenle doğurdum. Doğum saat 13:07'de oldu. Doğar doğmaz yanıma getirdiler (küveze girme ihtimali olduğu halde) ilk ben gördüm ve kokladım. Kızım küveze girmedi. Doğumdan sonra hemen kızımla ilgilenebildim. Bacaklarım açılıp ayağa kalkmam saat 16:00'ı buldu. Hastaneden çıktıktan bir gün sonra yani doğumun 3. Günü alışveriş merkezine bile gitmiştim.

Benim hikayem bu şekilde. Kendimi tercih noktasında rahat bıraktığım için çok rahattım hiç zorlanmadım. Eminin normal doğursam da aynısı olacaktı. Dikişlerle ilgili de hiç şikayetim olmadı.

Bence de kimse kimseyi strese sokmasın. Herkesin ağrı eşiği farklı, olaylara bakışı farklıdır. Sonuçta anne oluyorsunuz. Bebeğin esas size doğumdan sonra ihtiyacı var. Hepimize kolay doğumlar dilerim.

El sokmak nakadar mubalag olmus.ben cati muayenesi olmadim ama ilk uc ay alttan muayene yapildiyapildi sonucta ona yakin bisey oldugunu dusunuyorum:)

tubacım bende sişeleri aldım ama ben iki üç renk yapıcam gıda boyasını gül suyunda mı kullandın yani istediğim rengi yapabilirmiyim??
Aynen canım her türlü sıvıda kullanabilirsin. Sıvı gıda boyası alıp çok çok az damlatıyorsun.

Rabbim şifa versin anlayabiliyorum çok zor gerçekten. Bol bol uyumak gerekiyor. Zamanla atlatacaktır vücudun zaten.

Herseyden ote herkesin kendi karari bu tercihende olabilir.bende normal dogum cok isterdim ama mecburi sezeryan olcak yapcak busey yok.Allah saglikli sekilde nasip etsinde bebeklerimizi kac aydir iki kotu donemler gecirdik dogum sekline takilmiyorum hepimiz icin hayirlisi olsun

Selam kızlar geçmişi okuyunca ancak bu saat oldu:) Dışarda kiyamet kopuyor kış geri döndü sanki. Çatı muaynesi olacak arkadaşlar korkulacak hiçbirşey yok, normal muayneden hiçbir farkı yok kendinizi kasmadiğiniz sürece caninız yanmayacak ve çok kısa sürüyor merak etmeyin tecrübeyle sabittir:) yanlız benim doktorum 37.haftamda benim istarimla yapmisti 38 den once yapmiyoruz demisti cunki dogumu tetikleyebiliyor aklinizda olsun benim cati musynesi sirasinda nişan gelmişti 1 gün sonra doguma gittim. Eğer nst de sanciniz cikmazsa son haftalarinizda yaptirmaniz daha saglikli olur diye dusunuyorum.
Birde sezeryan dogumla ilgili benimde söylemek istediğim birkaç sey var. İlk doğumunu normal dogumla yapmış, bunun için sonuna kadar ısrarcı olmuş bir anne olarak hiçbir zaman normal dogumu kötülemedim ki benim çok kötü tecrübelerim oldu. Sezeryan doğum tercih eden arkadaşlarım neredeyse hiç acı sıkıntı çekmeden hemen ayağa kalkip iyileştiler. Sırf bu sebeple ikinci doğumumu sezeryan ile yapmaya karar verdim ve gün belirledik doktorumla. Ne normal dogum için nede sezeryan için tü kaka dememek lazım. Hepimizin bünyesi, vucut yapisi, bebeklerimizin kilosu, kemik yapisi vs aynı değil. Birimiz normal doğumla çok kolay bir dogum yapabilecekken kimimizde tam tersi sezeryanla bunu yapabilir. Sonuçta hepimiz bebeklerimize kavuşacağız doğum şeklimiz ne olursa olsun. Lütfen bir yöntemi desteklerken diğerini yerin dibine sokmayalım ve birbirimizin tercihlerine karşı saygılı olalım. Allah hepimize kolay sağlikli doğumlar nasip etsin inş. Hepinizi öperim..

bende bir sürü şey almışım kapan kaçıyodu zaten kasya gelince neler aldığımı gördüm hepsi iyi günlerde kullansın bu arada galiba haftayada bimde var bebek ürünleri o zamanda bi bak istersen
Bimdeki de yarın başlıyo canım ordaki yorgan fiyatı biraz daha fazlaydı. Bizim burdaki A101 de kimseler yoktu ben de baktım baktım almadım, actırmadılar poşeti bilemedim yorganin kalınlığı nasıl kızlar

canım ya çok zahmet verdim.. hakkını helal et..
Estağfirullah canım sordum ama net hatırlamıyorum dedi. Ky cakir gibi bişeydi yazmış. Keşke daha fazla yardımcı olabilsem :)

canım tesbih ve kesesini nereden aldın acaba. çok güzel görünüyorlar bende mevlüt için düşünsem mi acaba dedim.
Sağol canım tam süslemedim. Keseyi de nikahsekerimalzeme.com dan aldım 12 tanesi 7 tlydi. Tesbihleri hac malzemesi satan biryerden aldım canım. Internette de satılıyor ihvan diye bir site vardı. Bende mevlüt için düşünüyorum inşallah :)

1 saat sonra kontrolüm var 33+1 deyim acaba nst ye alır mı beni çok heyecanlıyım dönünce paylasirim
Hadi hayırlı haberlerle dön inşallah ne güzel hasret gider yavruna :)

El sokmak nakadar mubalag olmus.ben cati muayenesi olmadim ama ilk uc ay alttan muayene yapildiyapildi sonucta ona yakin bisey oldugunu dusunuyorum:)
Kesinlikle, işte abartmakta üstümüze yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…