evet öyleymiş . doğumdan sonrada yenmesi tavsıye ediliyormuş . ki bütün vitaminleri içeriyor. şimdiye kadar folık asitmi biliniyordu . düşünebiliyormusun folık asıt en çok içeren şey hurmaymışben kendimi frenlemesem yarım kilo yerim çok seviyorum :))) sanırım şuan bulunabilecek en doğal meyve.. sütü arttırdığı da söyleniyo
evet annem benı uyardı . o şekilde yemem gerektiğini söyledi. inş şifa olur doğumumuza yardım ve kolaylık getirir hz.meryem annemize getirdiği gibiCanim hurma yiyecekseniz 1 3 5 tane diye yiyin daha cok faydasini gorecekseniz bunu Peygamber (s.a.v) efendimiz soyluyor ve bilim adamlarida gercekten o sayilarda yenildimi daha faydali oldugunu kanitladi
Aminnevet annem benı uyardı . o şekilde yemem gerektiğini söyledi. inş şifa olur doğumumuza yardım ve kolaylık getirir hz.meryem annemize getirdiği gibi
o markayı her yerde bulabiliyor musun tatlım ben hiç görmedim deBenim epilasyonluydu canım zaten eldiven ya da ağdayla hemen hallediyordum oyüzden hiç dılarda yaptırmadım. Şimdi de deryaizm bir jilet markası söylemişti bayanlar için Venüs diye. Onu denedim gerçekten çok rahat ve kısa sürdü. Zaten epilasyon yapan yer de jilet kullanmamı önermişti.
Sağol canım darısı başınıza :)) ay deme öyle korkutma beniiiiii daha 2 3 hafta dursun yerinde çok erkencanım sımdı okudum masallah bebıse cok az kaldı senın sırada sen varsın gıbı doluyor ıcıme tabıı suprızler olmazsa
Birşey olmaz inşallah c anın ama bence gitmemelisin.Kozlar bu hafta sonu antalyada kizkardesimin düğünü var. Ben manisa da yasiyorum. 500 km ilk yol. Doktorum riske atma dedi. Ama benim aklimda orda kalacak. Gerçi biz manisa da kiz evi olarak dugunumuzu yaptik. Eşim gitmemi istemiyor. Ben istiyoyorum ama korkuyorum da. Ne yapsam bilemedim.
Maşallah kuzucuğa annesi yemeği seviyor desene :))) güzel haberlerle dönmüşsün darısı başımıza :)Herkese selamlar dunyaya gelecek minik kuzucuklara hayirli dogmalar insallah.biz ayminamla doktora gittik masallah cok iyiymis doktor 2.5 kilo normalden biraz fazla kilosu dedi babasi iri yari olunca kizim ona cekmis
Gillette markası canım , Venüs diye kadınlar için üretilmiş. Bulabilirsin bence.o markayı her yerde bulabiliyor musun tatlım ben hiç görmedim de
Selam kızlar geçmişi okuyunca ancak bu saat oldu:) Dışarda kiyamet kopuyor kış geri döndü sanki. Çatı muaynesi olacak arkadaşlar korkulacak hiçbirşey yok, normal muayneden hiçbir farkı yok kendinizi kasmadiğiniz sürece caninız yanmayacak ve çok kısa sürüyor merak etmeyin tecrübeyle sabittir:) yanlız benim doktorum 37.haftamda benim istarimla yapmisti 38 den once yapmiyoruz demisti cunki dogumu tetikleyebiliyor aklinizda olsun benim cati musynesi sirasinda nişan gelmişti 1 gün sonra doguma gittim. Eğer nst de sanciniz cikmazsa son haftalarinizda yaptirmaniz daha saglikli olur diye dusunuyorum.
Birde sezeryan dogumla ilgili benimde söylemek istediğim birkaç sey var. İlk doğumunu normal dogumla yapmış, bunun için sonuna kadar ısrarcı olmuş bir anne olarak hiçbir zaman normal dogumu kötülemedim ki benim çok kötü tecrübelerim oldu. Sezeryan doğum tercih eden arkadaşlarım neredeyse hiç acı sıkıntı çekmeden hemen ayağa kalkip iyileştiler. Sırf bu sebeple ikinci doğumumu sezeryan ile yapmaya karar verdim ve gün belirledik doktorumla. Ne normal dogum için nede sezeryan için tü kaka dememek lazım. Hepimizin bünyesi, vucut yapisi, bebeklerimizin kilosu, kemik yapisi vs aynı değil. Birimiz normal doğumla çok kolay bir dogum yapabilecekken kimimizde tam tersi sezeryanla bunu yapabilir. Sonuçta hepimiz bebeklerimize kavuşacağız doğum şeklimiz ne olursa olsun. Lütfen bir yöntemi desteklerken diğerini yerin dibine sokmayalım ve birbirimizin tercihlerine karşı saygılı olalım. Allah hepimize kolay sağlikli doğumlar nasip etsin inş. Hepinizi öperim..
Olur canım kataloğa bakiyim şimdi:)bende bir sürü şey almışım kapan kaçıyodu zatenkasya gelince neler aldığımı gördüm hepsi iyi günlerde kullansın bu arada galiba haftayada bimde var bebek ürünleri o zamanda bi bak istersen
Uyguna geliyor bazı şeyler canım güzel oluyor :)Bebek yatağımda alez vardı benim.dış kılıfı alez yani.o nedenle ben bakmadım bile.ama kremleri hiç farketmemişim.yastık yorganı aradım zaten baya.başka bir hamile gösterdi sağlosun.ayrı bir yerdeydi.bu arada benden başka iki hamile daha vardı.duyan gelmişti çok hoşuma gitti :)
Denerim onu canım böyle kazinacak gibi bişey değil sanki çamurlu su dokmussun iz kalmış gibi bişey. Teşekkür ederim canımCanım gerçekten harçsa eşin zımpara gibi bişeyle kazısın.ama iz ise ben markın kireç ve pas çözücüsünükullanıyorum.sarı lekeleri, kireç lekelerini falan gideriyor.inşallah yardımcı olmuşumdur.
Ismı mavi su mu canım normal marketlerde bulamaz miyimAdaisyLove cim temizlik ürünleri satan yerlerde, mavi su diye bir şey satılıyor. Fayans derzlerini tertemiz yapıyor. Bir bak ona bence.
Aynen öyle canımGonul ister ki normal dogum olsun ki ben hala normal dogum istiyorum doktorum ne kadar bebek iri desede suanlik ama yok son haftada hakkaten bir sorun cikarsa bebgimi dusunup sezeryan olurum..kisacasi dogum seklinden cok bebegim ve benim sagligim onemli
yok canım markette satılmıyor. Hani bu açık deterjan satan yerlerde var. Mavi su ya da sihirli su diye. Ama bu arada çamaşır suyunu da bunu da sen koklama. Annen döksün.Olur canım kataloğa bakiyim şimdi:)
Uyguna geliyor bazı şeyler canım güzel oluyor :)
Denerim onu canım böyle kazinacak gibi bişey değil sanki çamurlu su dokmussun iz kalmış gibi bişey. Teşekkür ederim canım
Ismı mavi su mu canım normal marketlerde bulamaz miyim
Aynen öyle canım
Aminnn insallah canim benimki yemegi cok seviyor aksamlari yatmadan bir kase balli yogurt yemeden uyutmuyor beniMaşallah kuzucuğa annesi yemeği seviyor desene :))) güzel haberlerle dönmüşsün darısı başımıza :)
Gillette markası canım , Venüs diye kadınlar için üretilmiş. Bulabilirsin bence.
Tatlım haftan baya ilerlemiş.30.hafta falan olsa neyse ama bu saatten sonra bence gitme.düğün cdsini izleyiverirsin.Allah korusun gidişte dönüşte düğünde falan doğuruverirsin oralarda.Kozlar bu hafta sonu antalyada kizkardesimin düğünü var. Ben manisa da yasiyorum. 500 km ilk yol. Doktorum riske atma dedi. Ama benim aklimda orda kalacak. Gerçi biz manisa da kiz evi olarak dugunumuzu yaptik. Eşim gitmemi istemiyor. Ben istiyoyorum ama korkuyorum da. Ne yapsam bilemedim.
tam am canım gül suyu alıp deneyim bi tşkler :)Aynen canım her türlü sıvıda kullanabilirsin. Sıvı gıda boyası alıp çok çok az damlatıyorsun.
Rabbim şifa versin anlayabiliyorum çok zor gerçekten. Bol bol uyumak gerekiyor. Zamanla atlatacaktır vücudun zaten.
canım bimdeki sanırım haftaya bu hafta bebiş ürünleri yok bende afişlerini gördüm ama tarihini tam net hatırlamıyorumBimdeki de yarın başlıyo canım ordaki yorgan fiyatı biraz daha fazlaydı. Bizim burdaki A101 de kimseler yoktu ben de baktım baktım almadım, actırmadılar poşeti bilemedim yorganin kalınlığı nasıl kızlar
Ben beğendim canım.20 tl fiyatı da iyi bence.nasıl canım nevresim takımı kaliteli mi bende şimdi bakacagım ağrılardan gidemedim :-( inşallah kalmıştır
Internette baktım canım powermax çıkarmış bu ürünü markette de satiyormus şimdi gidip bakacam. Bulursam akşam eşime yaptiracamyok canım markette satılmıyor. Hani bu açık deterjan satan yerlerde var. Mavi su ya da sihirli su diye. Ama bu arada çamaşır suyunu da bunu da sen koklama. Annen döksün.
Doğum normal fizyolojik bir süreçtir.Eğer dışardan müdahale olmazsa kötü gitmesi çok çok düşük bir olasılıktır.Sizin kötü doğum tecrübenize ne neden oldu bunu sorgulamak gerekir.Verilen suni sancı mı?Ki bu çok sık rastladığımız birşey.Suni sancı rahim boynunu inceltmez.İncelmemiş rahim boynu olan bir gebeye suni sancı vermek saatlerce çekilen hem anne hem bebek için strese,ağrıya ve bebeğin kalp atışlarının yavaşlamasına neden olur.Ve sonu genellikle sezeryandır.Gereksiz ve rutin yapılan epizyotomi mi?Dokorlarımızın normal doğum tecrübesizliğini anne ve bebeklerin çekmesi mi?Hangi birini sayalım.Tüm bunların sonucunun normal(vajinal) doğuma yüklemek bence haksızlık.Tüm gebelere doğumlarından ve doğum şekillerine karar vermeden önce Ina May Gaskin'in Doğuma Hazırlık Rehberi kitabını mutlaka okumalarını öneririm.
bende 29. haftamda kasık ağrısı sikayetiyle gittiğimde hemsireler alttan acılma warmı diye elini sokup baktı catı muayenesiyle aynı seymi bilmiyorum cokta abartılcak bisey değildi bana göre cok az cnm yandı , benden 10 dk sonra gelen bi bayanı 3 hemsire zor tuttu hastane ayaga kalktı cıglıklardan bnde ona farklı bisey yapılıyor sandım ama onada aynısını yapmışlar kişiden kişiye değişiyor sanırım :))Selam kızlar geçmişi okuyunca ancak bu saat oldu:) Dışarda kiyamet kopuyor kış geri döndü sanki. Çatı muaynesi olacak arkadaşlar korkulacak hiçbirşey yok, normal muayneden hiçbir farkı yok kendinizi kasmadiğiniz sürece caninız yanmayacak ve çok kısa sürüyor merak etmeyin tecrübeyle sabittir:) yanlız benim doktorum 37.haftamda benim istarimla yapmisti 38 den once yapmiyoruz demisti cunki dogumu tetikleyebiliyor aklinizda olsun benim cati musynesi sirasinda nişan gelmişti 1 gün sonra doguma gittim. Eğer nst de sanciniz cikmazsa son haftalarinizda yaptirmaniz daha saglikli olur diye dusunuyorum.
Birde sezeryan dogumla ilgili benimde söylemek istediğim birkaç sey var. İlk doğumunu normal dogumla yapmış, bunun için sonuna kadar ısrarcı olmuş bir anne olarak hiçbir zaman normal dogumu kötülemedim ki benim çok kötü tecrübelerim oldu. Sezeryan doğum tercih eden arkadaşlarım neredeyse hiç acı sıkıntı çekmeden hemen ayağa kalkip iyileştiler. Sırf bu sebeple ikinci doğumumu sezeryan ile yapmaya karar verdim ve gün belirledik doktorumla. Ne normal dogum için nede sezeryan için tü kaka dememek lazım. Hepimizin bünyesi, vucut yapisi, bebeklerimizin kilosu, kemik yapisi vs aynı değil. Birimiz normal doğumla çok kolay bir dogum yapabilecekken kimimizde tam tersi sezeryanla bunu yapabilir. Sonuçta hepimiz bebeklerimize kavuşacağız doğum şeklimiz ne olursa olsun. Lütfen bir yöntemi desteklerken diğerini yerin dibine sokmayalım ve birbirimizin tercihlerine karşı saygılı olalım. Allah hepimize kolay sağlikli doğumlar nasip etsin inş. Hepinizi öperim..
artık izine ayrılsak di mi
Estağfirullah canım sordum ama net hatırlamıyorum dedi. Ky cakir gibi bişeydi yazmış. Keşke daha fazla yardımcı olabilsem :)
Sağol canım tam süslemedim. Keseyi de nikahsekerimalzeme.com dan aldım 12 tanesi 7 tlydi. Tesbihleri hac malzemesi satan biryerden aldım canım. Internette de satılıyor ihvan diye bir site vardı. Bende mevlüt için düşünüyorum inşallah :)
Hadi hayırlı haberlerle dön inşallah ne güzel hasret gider yavruna :)
Kesinlikle, işte abartmakta üstümüze yok :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?