- 27 Şubat 2013
- 1.752
- 975
- 248
yok benım doktor memorıalda ama pahalı ,benim sıgorta 1.5 ayla dogumu karsılamayınca ssk olan hastane arastırdım medıcalda mehtap hanım ıyıymıs fıyat da 2800 normal,3800 gıbı de sezeryan dedıler .Yogun bakımda da ssk gecıyormusCanım sen medical park göztepeye mi gidiyorsun
Canım ben belis aldım 60*120 boyutlarında yerim ancak ona yettiBelis marka bebek beşiği alan ya da kullanan var mı?
allah yardımcın olsun benım gecen ay borek tası dusurdu eşim ama yok oyle bı agrı adam tum gun agrıyla dogum sancısı gıbı bı sey dedı doktoru,cok zor dusurdu 1 hafta acıllerde geceler ıgne vurdurmaya gıttıkkızlar ben de böbrek taşı var ve dün sabahtan beri ağrıyor böbreğim, belim, bugün sabahladım ağrıdan. ama yok böyle sancı. doğumu düşünemiyorum diyorum herhalde bunun 1-2 tık fazlası olur bunu çekebildim ya. grip oldum ayrıca nefes alamıyorum, boğaz ağrısından uyuyamıyorum. nolur siz de dua edin oturdum ağladım artık hiç gücüm kalmadı gibi bunaldım
Evet çatı muayenesi için ben dr öyle duydum. Ne kadar geç olursa okadar iyi oluyormuş :) Sancı çıkınca biz mecbur yaptırdık.Selam kızlar geçmişi okuyunca ancak bu saat oldu:) Dışarda kiyamet kopuyor kış geri döndü sanki. Çatı muaynesi olacak arkadaşlar korkulacak hiçbirşey yok, normal muayneden hiçbir farkı yok kendinizi kasmadiğiniz sürece caninız yanmayacak ve çok kısa sürüyor merak etmeyin tecrübeyle sabittir:) yanlız benim doktorum 37.haftamda benim istarimla yapmisti 38 den once yapmiyoruz demisti cunki dogumu tetikleyebiliyor aklinizda olsun benim cati musynesi sirasinda nişan gelmişti 1 gün sonra doguma gittim. Eğer nst de sanciniz cikmazsa son haftalarinizda yaptirmaniz daha saglikli olur diye dusunuyorum.
Birde sezeryan dogumla ilgili benimde söylemek istediğim birkaç sey var. İlk doğumunu normal dogumla yapmış, bunun için sonuna kadar ısrarcı olmuş bir anne olarak hiçbir zaman normal dogumu kötülemedim ki benim çok kötü tecrübelerim oldu. Sezeryan doğum tercih eden arkadaşlarım neredeyse hiç acı sıkıntı çekmeden hemen ayağa kalkip iyileştiler. Sırf bu sebeple ikinci doğumumu sezeryan ile yapmaya karar verdim ve gün belirledik doktorumla. Ne normal dogum için nede sezeryan için tü kaka dememek lazım. Hepimizin bünyesi, vucut yapisi, bebeklerimizin kilosu, kemik yapisi vs aynı değil. Birimiz normal doğumla çok kolay bir dogum yapabilecekken kimimizde tam tersi sezeryanla bunu yapabilir. Sonuçta hepimiz bebeklerimize kavuşacağız doğum şeklimiz ne olursa olsun. Lütfen bir yöntemi desteklerken diğerini yerin dibine sokmayalım ve birbirimizin tercihlerine karşı saygılı olalım. Allah hepimize kolay sağlikli doğumlar nasip etsin inş. Hepinizi öperim..
Benim de belim çok ağrıyor , bir de kasıklar eklendi bu ara. Çok geçmiş olsunSelam kızlar artık benim ağrısına dayanamıyorum ya
canım sımdı okudum masallah bebıse cok az kaldı senın sırada sen varsın gıbı doluyor ıcıme tabıı suprızler olmazsaGünaydın kuzum, sağol darısı başınıza inşallah :* canım inan tüm samimiyetimle söylüyorum gram acı hissetmedim sadece biraz tuhaf oluyor tabiki, heyecandan o da bence ama 5 Sn sürdü sürmedi. Senin muayenen ne zaman, sana da yapar bu gidişinde :)))
Çok kalın da değil ince de değil canım.nevresim takımı da hoşuma gitti benim.çıkardım makinaya atıcam birazdan.biraz kötü kokuyordu nevresim ama çok hoşuma gitti resmi falan.birtane vardı zaten bu da yedek olsun dedim.ben tavsiye ederim yorganı zaten çok kalın olması iyi olmaz yorganın.Bimdeki de yarın başlıyo canım ordaki yorgan fiyatı biraz daha fazlaydı. Bizim burdaki A101 de kimseler yoktu ben de baktım baktım almadım, actırmadılar poşeti bilemedim yorganin kalınlığı nasıl kızlar
İnşallah canım bebekse problem değil dayanırız:)BEBEKTENMİŞ CANIM, DOKTOR NORMAL DEDI, SIPA AYAKLARINI DAYIYOR GALİBA :) BENİM DE AĞIRAN SAĞ KABURGAM, BATIYOR RESMEN, AZ KALDI AMA İNŞALLAH ....
Ben Mehtap hanıma gidiyorum tavsiye ederimmm ama gidince 10 20 dakka bekliyorum yoğun ama herkes çok memnun 2. Doğuma bile gelen var sürekli bebekleri ile hamileler görüyorumyok benım doktor memorıalda ama pahalı ,benim sıgorta 1.5 ayla dogumu karsılamayınca ssk olan hastane arastırdım medıcalda mehtap hanım ıyıymıs fıyat da 2800 normal,3800 gıbı de sezeryan dedıler .Yogun bakımda da ssk gecıyormus
Canım hiç ama hiç takılma bende sezeryan olabilirim ama taKmıyorum annem beni ve kardeşimi sezeryana dünyaya getirdi valla Arkadaşm 4 kşlo normal dopum yaptı ama onun kesisi dikişi felan oldu yani ikisi de farketmez bünye meselesi yeterki bebebkler sağlıklı olsun kendimi hiç düşünmüyorumHerseyden ote herkesin kendi karari bu tercihende olabilir.bende normal dogum cok isterdim ama mecburi sezeryan olcak yapcak busey yok.Allah saglikli sekilde nasip etsinde bebeklerimizi kac aydir iki kotu donemler gecirdik dogum sekline takilmiyorum hepimiz icin hayirlisi olsun
Canım gerçekten harçsa eşin zımpara gibi bişeyle kazısın.ama iz ise ben markın kireç ve pas çözücüsünükullanıyorum.sarı lekeleri, kireç lekelerini falan gideriyor.inşallah yardımcı olmuşumdur.Kızlar tuvaletin kalebodurunda acayip lekeler var ve çıkmıyor. Eve geldigimden beri her gün domestos döküp sert fircayla ovuyorum yöne gitmiyor. Sanki çimento dökülmüş harç kalmış gibi. Var mı bir önerisi olan ne kadar temizlesem de kirli görünüyor hep
Canim hurma yiyecekseniz 1 3 5 tane diye yiyin daha cok faydasini gorecekseniz bunu Peygamber (s.a.v) efendimiz soyluyor ve bilim adamlarida gercekten o sayilarda yenildimi daha faydali oldugunu kanitladiaaa bebeğe kılo aldırdıgını bilmiyordum .
ben dün başladım yemeye.ama öyle güzel geldiki 5-6 tane yedim abarttım biraz :)
yok canım nerdee 8500 doktorun dogumu orda,benım doktor ıyı docent,onda dogurmak ıstıyorum,bı de bebek yogun bakım 3000 tl n baslıyor.Central dıye bı yer var orda sgk gecıyor doktorum orayı tavsıye ettı ben de orda dogurcam.Ama Mehtap hanım ıyı gercektenBen Mehtap hanıma gidiyorum tavsiye ederimmm ama gidince 10 20 dakka bekliyorum yoğun ama herkes çok memnun 2. Doğuma bile gelen var sürekli bebekleri ile hamileler görüyorum
Ya Memorial da sgk yokmu benşm özel sağlık orda limitli diye gitmedim bide bebek doğunca hemen poliçem iz olmayacak milyarlar vermekten tırstım açıkçası
ben kendimi frenlemesem yarım kilo yerim çok seviyorum :))) sanırım şuan bulunabilecek en doğal meyve.. sütü arttırdığı da söyleniyoaaa bebeğe kılo aldırdıgını bilmiyordum .
ben dün başladım yemeye.ama öyle güzel geldiki 5-6 tane yedim abarttım biraz :)
Canım gerçekten harçsa eşin zımpara gibi bişeyle kazısın.ama iz ise ben markın kireç ve pas çözücüsünükullanıyorum.sarı lekeleri, kireç lekelerini falan gideriyor.inşallah yardımcı olmuşumdur.
Gonul ister ki normal dogum olsun ki ben hala normal dogum istiyorum doktorum ne kadar bebek iri desede suanlik ama yok son haftada hakkaten bir sorun cikarsa bebgimi dusunup sezeryan olurum..kisacasi dogum seklinden cok bebegim ve benim sagligim onemliBu arada Günaydın kızlar.
Bazı arkadaşlardan bişey rica edecem onlar kendini biliyor zaten tek tek alintilayip tartışmaya girmek istemedim. Ama kaçtır okuyorum ve sinir oluyorum kendi kendime.
Konuya gelince doğum şekli.
Normal doğum yapmayı herkes ister. Ama bazıları mecburiyetten yapamaz bazıları normal doğum yapacak gücü kendinde bulamaz. Bazıları bebek ve kendi sağlığı açısından acil sezeryan olur.
Diyeceğim o ki sezeryan ı kotuleyip durmayın lütfen artık. Herkesin istediği ve yapacağı doğum şekli kendine özeldir. Zaten son zamanlara yaklastik fazlasıyla korkuyorum bir de üstüne bazıları sezeryan olmayın sağlık açısından iyi değil Vs vs laflar sarfediyor. Enerjim düştü artık Bunları okumaktan. Zaten pskilojim alt üst olmuş durumda. Korkudan heyecandan agridan sizidan. Rica ediyorum yapmayın.
nasıl canım nevresim takımı kaliteli mi bende şimdi bakacagım ağrılardan gidemedim :-( inşallah kalmıştırGünaydın kızlar.A101e gittim sabah sabah daha açılmamıştı bile. :) oğluşuma bir yastık yorgan takımı birde nevresim aldım.yorganı yoktu yavrumun iyi oldu
Kozlar bu hafta sonu antalyada kizkardesimin düğünü var. Ben manisa da yasiyorum. 500 km ilk yol. Doktorum riske atma dedi. Ama benim aklimda orda kalacak. Gerçi biz manisa da kiz evi olarak dugunumuzu yaptik. Eşim gitmemi istemiyor. Ben istiyoyorum ama korkuyorum da. Ne yapsam bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?