bende çok merak ediyorum . inş yararlanabilirizkızlar bu torba yasa 300 tl ve 6 ay yarı çalışma zamanı bize vuruyor mu? resmi gazetede yayınlandı ama mayısta doğum yapıcam, annelik iznimin bitiminden sonraki 6 ay diyor ya ben yetişebiliyormuyum merak ettim. kafam karıştı
öylemiCanım benim kardeşim ürolog. Öğrenci değil uzman ürolog :) Ve bana yaptırmasan daha iyi dedi. Çok küçük pipiyi kestiklerinde yanlış kesim olabiliyormuş. 3-4 aylıkken yaptır ya da 2 yaşına kadar dedi. Ben yapamam , ama illa yaptıracaksan çok iyi bir ürolog olması lazım dedi. Bilgin olsun.
Kafan karışmasın. İyi bir ürolog bulursan olur. Ama en azından 25 günlükken falan yaptır.öylemikafam çok karıştı şuanda.bende hep olumlu şeyler duydum . daha iyi olduğunu uzmanların önerdiğini fln
evet başka hastane de olacağı için benim hemen o gun olmayacak büyük ihtimal. 30 gün içinde olunca yeni doğan sünneti olarak geçiyormuş . bölge uyuşturulup hemen yapıolarmış ve agrısı sızısı olmuyormuş sonrasına gore. dediğin gibide çok çabuk iyileşiyormuş çevremizde yapan tanıdıklarımız var .hiç anlamadı bile ne ağrı ne sızı ne ağlama bebekte yoktu dediler.Selam cnm bende yenidogan sunneti dusunuyorum. Gobek bagiyla birlikte iyilesir diyorlar biraz baktim sonuclari da iyi. Aileler de memnun. Dogumda olmasa da 40 gunun icinde biz de dusunuyoruz
tşk ederim bilgi verdiğin için canım araştırıcam. bakalım central da iyi bir doktor varmıKafan karışmasın. İyi bir ürolog bulursan olur. Ama en azından 25 günlükken falan yaptır.
6 ay yarı zamanlı çalışma maddesini görmedim torba yasada ama diğeri için 15/05/2015 tarihi yürürlük tarihi o tarihten önce doğum yapanlar eski hükümlere göre ücret alacak 158 tl idi sanırım kamuda :)kızlar bu torba yasa 300 tl ve 6 ay yarı çalışma zamanı bize vuruyor mu? resmi gazetede yayınlandı ama mayısta doğum yapıcam, annelik iznimin bitiminden sonraki 6 ay diyor ya ben yetişebiliyormuyum merak ettim. kafam karıştı
bir yazı buldum central daki doktorun:Selam cnm bende yenidogan sunneti dusunuyorum. Gobek bagiyla birlikte iyilesir diyorlar biraz baktim sonuclari da iyi. Aileler de memnun. Dogumda olmasa da 40 gunun icinde biz de dusunuyoruz
merhaba, ben de 6 ay yarı zamanlı çalışmayı göremedim, bir kere söylendi ve bir daha konusu geçmedi. tarih olarak 15.05.2015 yazmışsınız, link var mı acaba? ben 2015 başından itibaren geçerli oalcak diye duymuştum da.6 ay yarı zamanlı çalışma maddesini görmedim torba yasada ama diğeri için 15/05/2015 tarihi yürürlük tarihi o tarihten önce doğum yapanlar eski hükümlere göre ücret alacak 158 tl idi sanırım kamuda :)
bnde ona taktım ztn kucuk kucuk almısım bde geçen hafta yıkayınca gözüme daha bi küçük geldiler , bezleride bayagı bi stoklamısım insallah olurlar :)Iyi bari erken gelmesinde :) bak simdi aldigim kiyafetler olmazsa napacam(((
Eki Görüntüle 1487317 bu benim hastane odası çarşaf takımım Eki Görüntüle 1487321 bu oğluşumun yatağı ve hastane çıkışları Eki Görüntüle 1487322 gecelik ve pijama takımım Eki Görüntüle 1487352 hadtane süslemelerimiz
MADDE 16 – 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.merhaba, ben de 6 ay yarı zamanlı çalışmayı göremedim, bir kere söylendi ve bir daha konusu geçmedi. tarih olarak 15.05.2015 yazmışsınız, link var mı acaba? ben 2015 başından itibaren geçerli oalcak diye duymuştum da.
MADDE 16 – 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
“Doğum yardımı
EK MADDE 4 – (1) Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları için 600 TL doğum yardımı yapılır. Bu yardım Türk vatandaşı olan anne veya babaya, her ikisi de Türk vatandaşı ise anneye yapılır. Doğum yardımı, Bakanlıkça belirlenen zorunlu hâllerde babaya ödenebilir. Doğum yardımı ödenmesinde Kimlik Paylaşımı Sisteminde yer alan nüfus kayıtları esas alınır. Bu kapsamda yapılan ödemeler, Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanır. Bu fıkrada belirtilen tutarları artırmaya Bakanlık ile Maliye Bakanlığı müştereken yetkilidir.
(2) Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen işçilerden, kapsamında bulundukları bireysel iş sözleşmesi veya toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre işçinin kendisi veya eşinin doğum yapması nedeniyle işçiye bir ödeme yapılması kararlaştırılmış olanlara, kararlaştırılan tutarın bu madde uyarınca yapılacak ödeme tutarından daha az olması hâlinde sadece aradaki fark ödenir. Kararlaştırılan tutarın bu maddeye göre yapılacak ödeme tutarından daha fazla olması hâlinde ise bu maddeye göre ödeme yapılmaz.
(3) Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen personele, doğum yardımı ödeneği veya başka bir ad altında aynı amaçla ilgili mevzuatta öngörülen ödemeler yapılmaz.
(4) 5901 sayılı Kanunun 28 inci maddesi kapsamına girenler bu madde hükümlerinden aynen yararlandırılır.
(5) Doğum yardımı, hiçbir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ödenir ve haczedilemez. Doğum yardımından yararlananların gerçek dışı beyanda bulunmaları nedeniyle yersiz ödemeye sebebiyet verilmesi hâlinde, bu ödemelerin, bir ay içinde ödemenin yapıldığı tarihten tahsil edildiği tarihe kadar geçen süreye 6183 sayılı Kanunun 51 inci maddesinde belirtilen gecikme zammı oranında hesaplanacak faiz ile birlikte iade edilmesi, haksız yararlanana ödeme yapan kurum tarafından bir yazı ile bildirilir. Bu süre içinde ödeme yapılmaması hâlinde bu alacakların ilgili vergi dairesine bildirilmesi üzerine anılan Kanun hükümlerine göre takip ve tahsil edilir.
(6) Doğum yardımının ödenme esasları ile bu maddenin uygulanmasına ilişkin diğer usul ve esaslar, altı ay içinde İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı görüşleri alınarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenir.”
MADDE 26 – Bu Kanunun;
a) 8 inci maddesi ile 5520 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasına eklenen (ı) bendi 1/7/2015 tarihinde,
b) 16 ncı maddesi ile 23 üncü maddesinin (a) ve (b) bentleri 15/5/2015 tarihinde,
c) Geçici 1 inci maddesi 1/1/2005 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde,
ç) Diğer maddeleri yayımı tarihinde,
yürürlüğe girer.
Yani bizim madde 15/05/2015 de yürürlüğe girer diyor maalesef..
MADDE 16 – 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
“Doğum yardımı
EK MADDE 4 – (1) Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları için 600 TL doğum yardımı yapılır. Bu yardım Türk vatandaşı olan anne veya babaya, her ikisi de Türk vatandaşı ise anneye yapılır. Doğum yardımı, Bakanlıkça belirlenen zorunlu hâllerde babaya ödenebilir. Doğum yardımı ödenmesinde Kimlik Paylaşımı Sisteminde yer alan nüfus kayıtları esas alınır. Bu kapsamda yapılan ödemeler, Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanır. Bu fıkrada belirtilen tutarları artırmaya Bakanlık ile Maliye Bakanlığı müştereken yetkilidir.
(2) Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen işçilerden, kapsamında bulundukları bireysel iş sözleşmesi veya toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre işçinin kendisi veya eşinin doğum yapması nedeniyle işçiye bir ödeme yapılması kararlaştırılmış olanlara, kararlaştırılan tutarın bu madde uyarınca yapılacak ödeme tutarından daha az olması hâlinde sadece aradaki fark ödenir. Kararlaştırılan tutarın bu maddeye göre yapılacak ödeme tutarından daha fazla olması hâlinde ise bu maddeye göre ödeme yapılmaz.
(3) Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen personele, doğum yardımı ödeneği veya başka bir ad altında aynı amaçla ilgili mevzuatta öngörülen ödemeler yapılmaz.
(4) 5901 sayılı Kanunun 28 inci maddesi kapsamına girenler bu madde hükümlerinden aynen yararlandırılır.
(5) Doğum yardımı, hiçbir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ödenir ve haczedilemez. Doğum yardımından yararlananların gerçek dışı beyanda bulunmaları nedeniyle yersiz ödemeye sebebiyet verilmesi hâlinde, bu ödemelerin, bir ay içinde ödemenin yapıldığı tarihten tahsil edildiği tarihe kadar geçen süreye 6183 sayılı Kanunun 51 inci maddesinde belirtilen gecikme zammı oranında hesaplanacak faiz ile birlikte iade edilmesi, haksız yararlanana ödeme yapan kurum tarafından bir yazı ile bildirilir. Bu süre içinde ödeme yapılmaması hâlinde bu alacakların ilgili vergi dairesine bildirilmesi üzerine anılan Kanun hükümlerine göre takip ve tahsil edilir.
(6) Doğum yardımının ödenme esasları ile bu maddenin uygulanmasına ilişkin diğer usul ve esaslar, altı ay içinde İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı görüşleri alınarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenir.”
MADDE 26 – Bu Kanunun;
a) 8 inci maddesi ile 5520 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasına eklenen (ı) bendi 1/7/2015 tarihinde,
b) 16 ncı maddesi ile 23 üncü maddesinin (a) ve (b) bentleri 15/5/2015 tarihinde,
c) Geçici 1 inci maddesi 1/1/2005 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde,
ç) Diğer maddeleri yayımı tarihinde,
yürürlüğe girer.
Yani bizim madde 15/05/2015 de yürürlüğe girer diyor maalesef..
Ben aldım tatlım makinadalar şu anda yıkanıyorlar.yorgan güzel.yastık küçük ama idare eder.nevresim pek hoş kokmuyordu ama kumaşı fena değildi.deseni de hoşuma gitti benim.bence alınabilirdi keşke alsaydın.Bende sabah A101 'e baktım ama emin olamadım.% 100 pamuk diyordu ama ne bileyim marka falan da yoktu. Nevresimin kumaşınada baktım fiyatıda uygundu gerçekten ama çin malımıdır nedir dedim almadan çıktım. Alsamıydım acaba alanlar beğenmiş ama kararsızlık zor oluyo bazan.
Yaaa sorma Özge gece başladı sabaha kadar yağdı, buz gibi hava da :):) Donuyoruz, atkı bere eldiven stayla yeniden :):)safakmeley cnm sizin memlekete noolmus öyle heryer bembeyaz fotoyu görünce donduum :))
Aynen öyle neyi düşünerek 15/05/2015 tarihini verdiler bilmiyorum ya, aslında yürürlük tarihi esas alınsa ne iyi olurduşafakcım bize vurmuyor maalesef az önce ben ilk madde için bir link atmıştım,haksızlık...ya 2015 i kapsa ya da ayrımcılık yapmaaaa
Rica ederim ne demek, aslında yarı zamanlı bana çok mantıklı gelmiyordu zaten analık izninden sonra ilk 6 ay 3 saat süt iznimiz var ve tam maaş alıyoruz, yarı zamanlıda yarı maaş alacaktık, o yüzden bi bakıma iyi süt izni ilk 6 ayçok teşekkürler, doğrusu ben 6 ay yarı zamanlı çalışmayı getirsinler çok istiyordum. beklersem bu tarihi yakalarım ama öncesi istiyorduk doğumu, kısmet bakalım, hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
benim ailemde genetikden geçen hastalıklar var. ama kanser yok allaha şükür. ama biz ne olur olmaz diye önlem amaçlı saklatıyoruz. tıp günden güne değişiyor ve gelişiyor. başımıza ne geleceğini de allah bilir. önlem alalım dedik. bu parayı yılda abur cubura bile harcıyoruzdur sonuçta. bunamı vermeyelim dedik. hatta ben doğum hediyesi falan istemedim yeterki bunu yapalım bu çok daha önemli dedim. allah kullandırtmasın inşallah ama önlem almakta fayda var :)canım bu konuyu bende araştırdım, ailedeki bir genetik rahatsızlıktan dolayı mı yaptırıyorsun?açıkçası bende önlem olarak istiyorum ancak ailede kalıtsal bir kanser rahatsızlığı olmadığı için çevremde yaptırmamın gereksiz olduğunu söylediler. sen ne düşünüyorsun acaba?
Canım kendini strese sokma 2 buçuk kilo diyosun bak. Biliyosun ki ilk mayıs annemizin bebeği daha küçük doğdu haftalar önce, küvözde de kaldı ama şimdi kavuşmuş annesine ikisi de iyilermiş. Senin bebeğin ondan da büyük, küvöze bile girmez büyük ihtimalle. Haftaya biraz daha büyür. Hiç üzülüp stres olma, hayırlısı olsun inşallah. Sağlıkla gelsin.bir mayıs bebeği daha nisana kayıyor
malesef suyumuz azalmış yani sınırda şuan. Doktorumuz başka biri olsa 38e kadar bekletirdim ama senin çok kötü bi tecrüben var riske atmak istemiyorum suyu hala aynı seviyede ise haftaya bugün alalım bebeği dedi. eğer çok az artarsa da diğer hafta alınacak. üçüncü kez renkli ultrasona girdik. kan akışımız güzel ama suyumuz az.
çok küçük bebişko ya 34 haftalık daha 2 buçuk kilo ismi de yok eşyası bile yok
Çok güzel olmuş hepsi, güle güle kullanın :)Eki Görüntüle 1487317 bu benim hastane odası çarşaf takımım Eki Görüntüle 1487321 bu oğluşumun yatağı ve hastane çıkışları Eki Görüntüle 1487322 gecelik ve pijama takımım Eki Görüntüle 1487352 hadtane süslemelerimiz
Geçmiş olsun canım, gerçekten burun tıkanıklığı fena zorluyor, zaten nefesimiz kesilirken bi de tıkanıklık iyice yoruyor. Ama üstüne bi de stresi ekleme. Daha çok yıpratma kendini. Acil şifalar dilerim Allahtan. Bi an önce iyileşirsin inşallahdoktora gittim sabah dayanamayıp gece nefessiz kalınca :/ zaten çocuk zorluyordu bi de bu hastalık çıktı başıma nefesim kesiliyor sürekli bu arada doğurmam inşallah hasta hasta. ay çok sinirlerim bozuk ya zaten hastayken çok sinirim bozuk oluyor bi de üstüne karnım burnumda allahım geçsin bir an önce nolur
Kizlar eger lohusa serbeti yapmayip alternatif dusunuyorsaniz tavsiuem visne suyunu icine karanfil kabuk tarcin koyarak kaynatip sogutmaniz tadi daha andiriyor ozaman serbeteSen varya ne akıllısın ben de alıcam ondan :))
Canım rabbim zamanında doğmasını gelişmesini nasip etsin, benim de suyla ilgili problemim vardı bol bol havuç suyu hindistan cevizi suyu ve zemzem iç arkadaşım, acil şifalar, yarun kendini kurtarmış zaten annesi bak 2.5 kilo, öperim sizi
Uyyy bayıldım, sağlıkla giyin inşallah sen de paşan da :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?