2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
bende çok merak ediyorum . inş yararlanabiliriz

öylemi kafam çok karıştı şuanda.bende hep olumlu şeyler duydum . daha iyi olduğunu uzmanların önerdiğini fln

Selam cnm bende yenidogan sunneti dusunuyorum. Gobek bagiyla birlikte iyilesir diyorlar biraz baktim sonuclari da iyi. Aileler de memnun. Dogumda olmasa da 40 gunun icinde biz de dusunuyoruz
evet başka hastane de olacağı için benim hemen o gun olmayacak büyük ihtimal. 30 gün içinde olunca yeni doğan sünneti olarak geçiyormuş . bölge uyuşturulup hemen yapıolarmış ve agrısı sızısı olmuyormuş sonrasına gore. dediğin gibide çok çabuk iyileşiyormuş çevremizde yapan tanıdıklarımız var .hiç anlamadı bile ne ağrı ne sızı ne ağlama bebekte yoktu dediler.

6 ay yarı zamanlı çalışma maddesini görmedim torba yasada ama diğeri için 15/05/2015 tarihi yürürlük tarihi o tarihten önce doğum yapanlar eski hükümlere göre ücret alacak 158 tl idi sanırım kamuda :)

Selam cnm bende yenidogan sunneti dusunuyorum. Gobek bagiyla birlikte iyilesir diyorlar biraz baktim sonuclari da iyi. Aileler de memnun. Dogumda olmasa da 40 gunun icinde biz de dusunuyoruz
bir yazı buldum central daki doktorun:

Yenidoğan sünneti tecrübeli ellerde kısa sürede biter ve bebek hiç anestezi almadan acı hissetmeden bu önemli olayı kolayca atlatır. Yenidoğan sünneti lokal anestezi ile yapılmaktadır. Bu nedenle bebeğin aç kalması gerekmez. Tok karnına işlem yapıldığında bebek sünnet sırasında çoğunlukla uyur. Yenidoğan sünneti ile hijyen daha kolay sağlanır ve penis ön derisinin yapışıklıkları ve darlıkları (fimozis) önlenmiş olur.
Bebek bir cerrahi işlem için minik görünse de, bedenin kendini onarımı bu yaş gurubunda daha hızlı olduğundan iyileşme süreci çok kısa sürmektedir. Sünnet derisindeki damarlar çok küçük olduğundan belirgin kanama hemen hemen hiç görülmemektedir.

Yenidoğan sünnetinin diğer bir önemi çocukta psikolojik travma oluşturmamasıdır. Hatırası olsun diye yapılacak olan sünnet düğünü hafızalarda acı bir hatıra olarak kalmayacaktır. Bu nedenlerle sünnet için en ideal dönem, daha bebek hastaneden çıkmadan önceki zaman olarak kabul edilmektedir. Yani, yenidoğan sünnetinin ilk bir ay içinde yapılması en doğrusudur.

merhaba, ben de 6 ay yarı zamanlı çalışmayı göremedim, bir kere söylendi ve bir daha konusu geçmedi. tarih olarak 15.05.2015 yazmışsınız, link var mı acaba? ben 2015 başından itibaren geçerli oalcak diye duymuştum da.

Kızlar selamlar, işten güçten ancak yazabildim.. Geçmişi okudum..
Bu uyarıyı son kez yapmak istiyorum, edeplice laf soktum anlayan olmadı, ben de ağır konuşacağım isteyen alınsın üstüne!
Bu güne kadar elimizden geldiğince destek olduk birbirimize lakin bizim destek olduğumuz arkadaşlar şimdi kalkıp şaka yaptığını zannedip milletin doğum sırasını konuşur oluyorlar!!! Yazıktır günahtır ya ne milleti strese sokuyorsunuz, yok içime doğuyor sen doğurcan, yok ikiz bebek anneleri ortada yok doğdu mu, SİZE NEEEE?????? Kimse bir başkasının doğumuna dil uzatmasın artık, kimseyi strese sokmaya hakkınız yok, anlayın bunu artık ya, yorum yapmayın, okumak istemiyorum sizin tahminlerinizi!!!!!!!

MADDE 16 – 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

“Doğum yardımı

EK MADDE 4 – (1) Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları için 600 TL doğum yardımı yapılır. Bu yardım Türk vatandaşı olan anne veya babaya, her ikisi de Türk vatandaşı ise anneye yapılır. Doğum yardımı, Bakanlıkça belirlenen zorunlu hâllerde babaya ödenebilir. Doğum yardımı ödenmesinde Kimlik Paylaşımı Sisteminde yer alan nüfus kayıtları esas alınır. Bu kapsamda yapılan ödemeler, Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanır. Bu fıkrada belirtilen tutarları artırmaya Bakanlık ile Maliye Bakanlığı müştereken yetkilidir.

(2) Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen işçilerden, kapsamında bulundukları bireysel iş sözleşmesi veya toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre işçinin kendisi veya eşinin doğum yapması nedeniyle işçiye bir ödeme yapılması kararlaştırılmış olanlara, kararlaştırılan tutarın bu madde uyarınca yapılacak ödeme tutarından daha az olması hâlinde sadece aradaki fark ödenir. Kararlaştırılan tutarın bu maddeye göre yapılacak ödeme tutarından daha fazla olması hâlinde ise bu maddeye göre ödeme yapılmaz.

(3) Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen personele, doğum yardımı ödeneği veya başka bir ad altında aynı amaçla ilgili mevzuatta öngörülen ödemeler yapılmaz.

(4) 5901 sayılı Kanunun 28 inci maddesi kapsamına girenler bu madde hükümlerinden aynen yararlandırılır.

(5) Doğum yardımı, hiçbir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ödenir ve haczedilemez. Doğum yardımından yararlananların gerçek dışı beyanda bulunmaları nedeniyle yersiz ödemeye sebebiyet verilmesi hâlinde, bu ödemelerin, bir ay içinde ödemenin yapıldığı tarihten tahsil edildiği tarihe kadar geçen süreye 6183 sayılı Kanunun 51 inci maddesinde belirtilen gecikme zammı oranında hesaplanacak faiz ile birlikte iade edilmesi, haksız yararlanana ödeme yapan kurum tarafından bir yazı ile bildirilir. Bu süre içinde ödeme yapılmaması hâlinde bu alacakların ilgili vergi dairesine bildirilmesi üzerine anılan Kanun hükümlerine göre takip ve tahsil edilir.

(6) Doğum yardımının ödenme esasları ile bu maddenin uygulanmasına ilişkin diğer usul ve esaslar, altı ay içinde İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı görüşleri alınarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenir.”
MADDE 26 – Bu Kanunun;

a) 8 inci maddesi ile 5520 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasına eklenen (ı) bendi 1/7/2015 tarihinde,

b) 16 ncı maddesi ile 23 üncü maddesinin (a) ve (b) bentleri 15/5/2015 tarihinde,

c) Geçici 1 inci maddesi 1/1/2005 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde,

ç) Diğer maddeleri yayımı tarihinde,

yürürlüğe girer.
Yani bizim madde 15/05/2015 de yürürlüğe girer diyor maalesef..

şafakcım bize vurmuyor maalesef az önce ben ilk madde için bir link atmıştım,haksızlık...ya 2015 i kapsa ya da ayrımcılık yapmaaaa

çok teşekkürler, doğrusu ben 6 ay yarı zamanlı çalışmayı getirsinler çok istiyordum. beklersem bu tarihi yakalarım ama öncesi istiyorduk doğumu, kısmet bakalım, hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

Ben aldım tatlım makinadalar şu anda yıkanıyorlar.yorgan güzel.yastık küçük ama idare eder.nevresim pek hoş kokmuyordu ama kumaşı fena değildi.deseni de hoşuma gitti benim.bence alınabilirdi keşke alsaydın.

safakmeley cnm sizin memlekete noolmus öyle heryer bembeyaz fotoyu görünce donduum :))
Yaaa sorma Özge gece başladı sabaha kadar yağdı, buz gibi hava da :):) Donuyoruz, atkı bere eldiven stayla yeniden :):)

şafakcım bize vurmuyor maalesef az önce ben ilk madde için bir link atmıştım,haksızlık...ya 2015 i kapsa ya da ayrımcılık yapmaaaa
Aynen öyle neyi düşünerek 15/05/2015 tarihini verdiler bilmiyorum ya, aslında yürürlük tarihi esas alınsa ne iyi olurdu

Rica ederim ne demek, aslında yarı zamanlı bana çok mantıklı gelmiyordu zaten analık izninden sonra ilk 6 ay 3 saat süt iznimiz var ve tam maaş alıyoruz, yarı zamanlıda yarı maaş alacaktık, o yüzden bi bakıma iyi süt izni ilk 6 ay

benim ailemde genetikden geçen hastalıklar var. ama kanser yok allaha şükür. ama biz ne olur olmaz diye önlem amaçlı saklatıyoruz. tıp günden güne değişiyor ve gelişiyor. başımıza ne geleceğini de allah bilir. önlem alalım dedik. bu parayı yılda abur cubura bile harcıyoruzdur sonuçta. bunamı vermeyelim dedik. hatta ben doğum hediyesi falan istemedim yeterki bunu yapalım bu çok daha önemli dedim. allah kullandırtmasın inşallah ama önlem almakta fayda var :)

Canım kendini strese sokma 2 buçuk kilo diyosun bak. Biliyosun ki ilk mayıs annemizin bebeği daha küçük doğdu haftalar önce, küvözde de kaldı ama şimdi kavuşmuş annesine ikisi de iyilermiş. Senin bebeğin ondan da büyük, küvöze bile girmez büyük ihtimalle. Haftaya biraz daha büyür. Hiç üzülüp stres olma, hayırlısı olsun inşallah. Sağlıkla gelsin.
Çok güzel olmuş hepsi, güle güle kullanın :)
Geçmiş olsun canım, gerçekten burun tıkanıklığı fena zorluyor, zaten nefesimiz kesilirken bi de tıkanıklık iyice yoruyor. Ama üstüne bi de stresi ekleme. Daha çok yıpratma kendini. Acil şifalar dilerim Allahtan. Bi an önce iyileşirsin inşallah

Kizlar eger lohusa serbeti yapmayip alternatif dusunuyorsaniz tavsiuem visne suyunu icine karanfil kabuk tarcin koyarak kaynatip sogutmaniz tadi daha andiriyor ozaman serbete

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…