- 28 Mart 2015
- 139
- 104
- 33
Hastane icin kucuk kadeh aldim canim plastik susledim bardaklarida ama ewe elenler icin yarin bimde 6kadeh ve surahi gbi kapakli cam pasabahcenin seti war 20tl alcam onunla ikram edicemteşekkür ederim canım, Eminönü'ne mutlaka gitmek istiyorum, alışverişim bitti sayılır ama doğumdan önce kısmetse gideceğim.
ee yani bunları duyunca insan ister istemez bi an düşünüyor, ben dayanacağımı düşünüyorum zaten kısa sürüyormuş.
canım e bebekte kalıp gibi bişey var kızılcık şerbeti yazıyor kaynar suya atıp şeker filan ilave ediyorsun galiba bir de eridikçe kıvama gelir sanırım ama fiyatını hatırlamıyorum, çok pahalı bişey değildi, ya da aktarlara sorabilirsin
bende dağıtmak istiyorum ama daha bakmadım hiç açıkçası neyde ikram edeceksin pvc küçük kadehlerde mi?
Ewet canim arayip soylemem lazim bidaha biseyler yapsinlar yada esim gdip konussun off bakalim hayirlisiAlistilar rahata canım kuzucuklar :) :) ama kalp atisini dinlemekde bi harika sürekli o ani düşünüp fark etmesmde pit pit atıyor minik kalbi diye içinden geçirip duygulaniyorum anne olmak çok güzelmis bin şükür bize bu mutlulugu verene :) :)
Canım bizim mobilya geleli bi hafta oldu iki kez sildik hala kokusu çıkmadı tarihi öne alamıyolar mi erken doğum riskin var sonuçta
Elhamdulillah canım hepimiz sağlıkla kavuşalim insaallah
Aynen tatlım çok keyifçiler :)
Canım o heyecanla gözümüz onu görmez gibi geliyo :) :) aman hiç düşünme dogumu ben aklima bile getirmiyorum eh Allahin izniyle bi şekilde çıkacaklar ordan :) :) :)
Maşallah bebeğineSlm kızlar biz şimdi kontrolden geldik 33+1 iz bugün 2200 kg geldi oğlum 4 hafta önce 1320 idi Dr sinirda kg şu çok değil demişti ama bugün haftasına göre çok iyiymiş. Nst ye de girdik ilk defa ben bebeğimin hiç bu kadar güçlü tekme attığını hissetmemistim bağladıkları alet bebeğe ses dalgası falan mı gönderiyor acaba çok şaşırdım Neyseki sanci falan cikmadi.Bundan sonra her hafta gel nst sonucunu bana göster dedi kontrole de 4 hafta sonra çağırdı sizlerde her hafta nst ye giriyor musunuz? Bu arada balık gibi kayması da döndüğünü gosteriyormus. Kan ve tiroid hapınada devam. Benden haberler böyle çok şükür iyiymişiz.
Evet ya kuculdu yikayinca kiyafetler insallah olur bebislere de ciplak kalmazlar :)bnde ona taktım ztn kucuk kucuk almısım bde geçen hafta yıkayınca gözüme daha bi küçük geldiler , bezleride bayagı bi stoklamısım insallah olurlar :)
Hayır suni sanci almadım. 8,5 saatlik bir sancinin sonucunda dünyaya geldi bebeğim. Dışardan müdahale olarak su kesemi doktorum patlatti suyum kendiliginden gelmedi. Bebeğimin kafası buyuktu ve catiya oturmuyordu bunun için uzun bir süre müdahale etti doktorum. Epizyotomi yapilmasaydi çok daha fazla dikisim olurdu muhakkak ki buna ragmen hem icerde hem disarda cok fazla dikişim oldu. Doktorum 25 senelik kadın dogumcu, prof. Ve benim normal doğum isteğimi sonuna kadar destekledi baska bir doktor olsaydı direk sezeryana alırdı zaten. Ben en başindan beri çok fazla okuyan araştiran bir anne olarak sezeryani hic istemedim ama keşke çatın dar bebeğin iri sezeryan dogum tercihi senin için daha doğru bir karar olur diyen iki doktorumuda dinleseymisim. Sonrasında çektigim acı ve sıkıntıların detaylarını paylaşıp kimseyi korkutmak istemiyorum. Bir sürü güzel normal doğum hikayesi var muhakkak arada benimki gibi kötü olanlarda vardır. Böyle katı ve keskin şu doğum şekli en iyisidir vs gibi konuşmalar hosuma gitmiyor, bazen normal sandiginiz seyler sizin icin guzel sonuclanmayabiliyor. Doğum şekline kitaplardan okuyarak, başkalarının doğum hikayelerini dinleyerek değil doktorunuzla birlikte sizin ve bebeğiniz için en doğru olanina karar vermenizin gerektiğine inaniyorum.
ben değil ama görümcem 36 haftalık doğurdu bi kaç gün önce bebek küvezde kalmadı,2400 ya da 2600 doğdu sorun çıkmadıkızlar merhaba,
bu hafta başında 2 gün bebeğim hareket etmedi diye endişelenirken sonra karnımda sertleşmeler ve ağıyla karışık kasılmalar başladı. dünden beri hastaneye gidip geliyoruz. nst de sancı çıktı bu sabah. adalat verdi doktor. yarın tekrar nst çekilecek. doğum başlarsa durdurmuyacağız dedi doktor. ama daha 36. haftadaoğlum inşallah 4 hafta daha beklemeyi seçer. varmı böyle kasılmalar yaşayan aranızda?
Ya aslında çok ama çok haklısın canım bebde sadece çikolata ikram edeyim kapı süsünü götürürüm bide 10 tane kolonya 10 tane kavanoz 10 tane şeker yeter en olmadı bunları alırım gerek yok millet ikram derdin de ciddenvalla ben kımseye bı sey yapmayacam,zaten cok kısı yok gelecek,bana hamılelıkte yardım eden olmadı ne dıye mıllete hızmet edecem,gecen esımden dolayı hastanede olunca bı kadın sezeryan olmustu,zavallı gazını cıkaramamıs,agrıları var lobıde gezıyor yuz tane ınsan geldı gormeye,eşi surekli pasta alıp geliyordu pelitten,kızcıgaza bakan halini soran yok herkes ıkram peşinde
Canm gece cok kotu oluyr gun icerisinde duzeliyr allahtan. Hayirlusiyla kazasiz belasiz saglikla dogursaydikbenim kıpırdamıcak kadar değil ama akşamları şişiyor canım
çok geçmiş olsun canım, inş tekrarlamazallah yardımcın olsun benım gecen ay borek tası dusurdu eşim ama yok oyle bı agrı adam tum gun agrıyla dogum sancısı gıbı bı sey dedı doktoru,cok zor dusurdu 1 hafta acıllerde geceler ıgne vurdurmaya gıttık
Çok geçmiş olsun tatlım ben de son bir haftadır kasılıyorum baya ama kısa ve çok düzensiz sürüyor. Benim 2 dir çıkıyor yani 3 haftadır. Hastanede serum verdiler. Dediğin gibi doktprum başlarsa durdurmayız dedi. 36 dan sonra doğanlara prematüre bile demiyoruz bebşim kilosu normal çünkü dedi. Bak 3. Haftam bitecek eminim ki sancım var belim hep ağrıyor çünkü ve kasık ağrım da var. Kasılmam da çok oluyor ama düzensiz olduğu için doğuma hazırladığını düşünüyorum.kızlar merhaba,
bu hafta başında 2 gün bebeğim hareket etmedi diye endişelenirken sonra karnımda sertleşmeler ve ağıyla karışık kasılmalar başladı. dünden beri hastaneye gidip geliyoruz. nst de sancı çıktı bu sabah. adalat verdi doktor. yarın tekrar nst çekilecek. doğum başlarsa durdurmuyacağız dedi doktor. ama daha 36. haftadaoğlum inşallah 4 hafta daha beklemeyi seçer. varmı böyle kasılmalar yaşayan aranızda?
Slm kızlar biz şimdi kontrolden geldik 33+1 iz bugün 2200 kg geldi oğlum 4 hafta önce 1320 idi Dr sinirda kg şu çok değil demişti ama bugün haftasına göre çok iyiymiş. Nst ye de girdik ilk defa ben bebeğimin hiç bu kadar güçlü tekme attığını hissetmemistim bağladıkları alet bebeğe ses dalgası falan mı gönderiyor acaba çok şaşırdım Neyseki sanci falan cikmadi.Bundan sonra her hafta gel nst sonucunu bana göster dedi kontrole de 4 hafta sonra çağırdı sizlerde her hafta nst ye giriyor musunuz? Bu arada balık gibi kayması da döndüğünü gosteriyormus. Kan ve tiroid hapınada devam. Benden haberler böyle çok şükür iyiymişiz.
canım hayırdır inşallah paylaş bizimle iyi misinHayirlii aksamlar kizlar kusura bakmayin 2 gundur pek yolunda degil bazi seyler yazamadim amaa takip ediyorum.
Benim bir sorum olacak. Bebeginize hangi sampuani aldiniz? Ben mustela mi alsam diyorum
Ne güzel annesi nst de benimki de öyle, sıkıntıya gelemiyor tosbaa larSlm kızlar biz şimdi kontrolden geldik 33+1 iz bugün 2200 kg geldi oğlum 4 hafta önce 1320 idi Dr sinirda kg şu çok değil demişti ama bugün haftasına göre çok iyiymiş. Nst ye de girdik ilk defa ben bebeğimin hiç bu kadar güçlü tekme attığını hissetmemistim bağladıkları alet bebeğe ses dalgası falan mı gönderiyor acaba çok şaşırdım Neyseki sanci falan cikmadi.Bundan sonra her hafta gel nst sonucunu bana göster dedi kontrole de 4 hafta sonra çağırdı sizlerde her hafta nst ye giriyor musunuz? Bu arada balık gibi kayması da döndüğünü gosteriyormus. Kan ve tiroid hapınada devam. Benden haberler böyle çok şükür iyiymişiz.
Üzülme canım erken doğmaz zorundada kalsa bol bol emzirirsin toparlar hemen, inş Allah sağlikla kucagina almayi nasip etsin, umarim suyu artar ve birkaç hafta daha kalır anne karnındabir mayıs bebeği daha nisana kayıyor
malesef suyumuz azalmış yani sınırda şuan. Doktorumuz başka biri olsa 38e kadar bekletirdim ama senin çok kötü bi tecrüben var riske atmak istemiyorum suyu hala aynı seviyede ise haftaya bugün alalım bebeği dedi. eğer çok az artarsa da diğer hafta alınacak. üçüncü kez renkli ultrasona girdik. kan akışımız güzel ama suyumuz az.
çok küçük bebişko ya 34 haftalık daha 2 buçuk kilo ismi de yok eşyası bile yok
Benim kız erken gelmezse 18 inden itibaren bekle dedi doktor kısmet bakalımMADDE 16 – 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
“Doğum yardımı
EK MADDE 4 – (1) Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları için 600 TL doğum yardımı yapılır. Bu yardım Türk vatandaşı olan anne veya babaya, her ikisi de Türk vatandaşı ise anneye yapılır. Doğum yardımı, Bakanlıkça belirlenen zorunlu hâllerde babaya ödenebilir. Doğum yardımı ödenmesinde Kimlik Paylaşımı Sisteminde yer alan nüfus kayıtları esas alınır. Bu kapsamda yapılan ödemeler, Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanır. Bu fıkrada belirtilen tutarları artırmaya Bakanlık ile Maliye Bakanlığı müştereken yetkilidir.
(2) Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen işçilerden, kapsamında bulundukları bireysel iş sözleşmesi veya toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre işçinin kendisi veya eşinin doğum yapması nedeniyle işçiye bir ödeme yapılması kararlaştırılmış olanlara, kararlaştırılan tutarın bu madde uyarınca yapılacak ödeme tutarından daha az olması hâlinde sadece aradaki fark ödenir. Kararlaştırılan tutarın bu maddeye göre yapılacak ödeme tutarından daha fazla olması hâlinde ise bu maddeye göre ödeme yapılmaz.
(3) Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen personele, doğum yardımı ödeneği veya başka bir ad altında aynı amaçla ilgili mevzuatta öngörülen ödemeler yapılmaz.
(4) 5901 sayılı Kanunun 28 inci maddesi kapsamına girenler bu madde hükümlerinden aynen yararlandırılır.
(5) Doğum yardımı, hiçbir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ödenir ve haczedilemez. Doğum yardımından yararlananların gerçek dışı beyanda bulunmaları nedeniyle yersiz ödemeye sebebiyet verilmesi hâlinde, bu ödemelerin, bir ay içinde ödemenin yapıldığı tarihten tahsil edildiği tarihe kadar geçen süreye 6183 sayılı Kanunun 51 inci maddesinde belirtilen gecikme zammı oranında hesaplanacak faiz ile birlikte iade edilmesi, haksız yararlanana ödeme yapan kurum tarafından bir yazı ile bildirilir. Bu süre içinde ödeme yapılmaması hâlinde bu alacakların ilgili vergi dairesine bildirilmesi üzerine anılan Kanun hükümlerine göre takip ve tahsil edilir.
(6) Doğum yardımının ödenme esasları ile bu maddenin uygulanmasına ilişkin diğer usul ve esaslar, altı ay içinde İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı görüşleri alınarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenir.”
MADDE 26 – Bu Kanunun;
a) 8 inci maddesi ile 5520 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasına eklenen (ı) bendi 1/7/2015 tarihinde,
b) 16 ncı maddesi ile 23 üncü maddesinin (a) ve (b) bentleri 15/5/2015 tarihinde,
c) Geçici 1 inci maddesi 1/1/2005 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde,
ç) Diğer maddeleri yayımı tarihinde,
yürürlüğe girer.
Yani bizim madde 15/05/2015 de yürürlüğe girer diyor maalesef..
@yagmur4
canım hayırdır inşallah paylaş bizimle iyi misinAllah kolaylık versin kontrole mi gittin?
Ben sebamed aldım tatlım muatela da çok iyi. Ablamda sebamed kullanmıştık oyüzden onu almak istedim.
canım kardeşim sgk çalışıyor dediğin için sormak istedim ev hanımları da 300 tl alıyor mu aliyorsa ne yapmak gerekiyor almak için bilgilendirirsen çok sevinirimkardeşim sgkda çalışıyor. ulaşamamıştım şimdi konuştum. yarı çalışma zamanı için daha genelge çıkmadı dedi. çıkması da 2-3 ayı bulur demiş müdürü. başlangıç tarihinin ne olcağı da belli değilmiş. muallaktayız yani kızlar. doğurup öyle beklicez artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?