canım ellyince karnımı hissetmiyorum iki gündür oluyor doktorada sorsam bu kadın herseyi soruyor dicek diye söyleyemiyom
Canim doktora yazdim bakalim cevabi ne zaman verecekbende de sanki bi yere vurmuşsun morartmışımda karnımı elledikçe acıyor gibi oluyor ama hissizlik hiç olmadı. doktora bi danış istersen. benim doktorum snn için onemsiz gozuken herşey bizim için onemli olabılır herşeyi soyle demişti
Solda oluyor canim aynen dedigin sey sanki diste yapilan uyusturma islemi yapilmis gibiMrb hiç merak etme bi sorun yok.
Benim de olmuştu alıştım artık. Büyük ihtimalle sağ göğsünün altı felan di mi midenin üstü o civarlar. Bebiş alttan tekmeyi sallıyo organlar toplanıp sıkışıp kalıyo üstte. Çok sıkışınca da hissizlik oluyo uyuşuyo. Dokununca garip bi his oluyo. Ben diş çekilmeden yapılan uyuşturucu iğne etkisine benzetiyorum. Kağıt gibi dokunuyon ama his yok. Emin ol bize de bi zararı yokmuş.
Ben de herşeyi sorana biriyim ama allahtan arkadaşım doktor hem de doğum da yapmış biri o yüzden ona aklıma eseni soruyorum :)))
Canım sigara böreği sarıp atıcam bende.birde mantarlı birbörek tarifi vardı buzlukta bekletiyorsun çıkarıp fırına atıyorsun.ondan yapıcam ben.tatlı bilmiyorum ama hazırda bekletilebilecek tarif.hee şekerpare hamurugibi bir hamur vardı çıkarıp pişirip şekerlisuya atılıyordu ama onu bekleyene kadar at keki pişir amaaan boşver.birde su böreği olabilir buzlukta.hem pişmiş olarak da bekletilebiliyo. Sarma da atabilirsin canım dolaba.aklıma gelenler bunlar benim.
benim yaptığım bu canım belki faydalı olur sana da annemin tarifi. ve bunu hazırlıyorsun buzluga atıosun sonra hiç bekletmeden çıkarıp fırına sürüyosun o gün yapılmış gibi oluyor.
Elmali kurabiye tarifi:
Hamuru:
1 paket margarin eritilmis ( yarim margarin yarim tereyag)
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi siviyag
1 paket k. Tozu
1 paket vanilya
4 bardak tepeleme un
1 yemek kasigi seker
Malzeme:
3 orta boy elma
6 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi tarcin( dolu dolu degil az koy aci olur)
Ceviz ( bi bucuk avuc kadar )
Elmayi rendele. Sekeri at koy ocaga. Elmalar yumusayinca olunca
tarcini atip altini kapat . Sonra cevizi kirip at icine ( rondoda)
Malzemeleri karistir elinde yogurt hepsini . Yumusacik olunca birak
Pogaca tarifi:
yarim paket margarin yarim paket tereyag
1 su bardagi siviyag
7 bardak un ve 1 yemek kasigi silme
1 su bardagi yogurt
1 yk seker
1 paket kabartma tozu
Tuz kasiginin yarisi tuz( 1 tatli kasigi)
2 yumurta ( birinin yarisini ayir ustune surmek icin)
Hepsini karistir guzelce elinle yogur. Eline yapismayacak bi hamur elde etceksin sonra istediğin gibi şekillendir.
Kurabiye tarifi: ( butun kurabiyeler icin kullanabilirsin)
2 yumurta
3 bucuk bardak un (silme) ( yarisini dok , sonra diger yarisini elinle biraz yogurduktan sonra dok) karistirmak daha kolay.
1 kabartma tozu( kabartma tozunu unun ustune dok)
250 gr ( toplamda) oda sicakliginda tereyag ve margarin
Bir portakal rendesi
1 su bardagi seker . Yada 1 su bardagi pudrasekeri ( p.sekerli kurabiye daha guzel oluyor)
Bi avuc dolusu sari uzum( uclarini ayikla)
Kavrulmus findik robotta cek ( iki avuc kadar )
Yogur. Kivam ver .
Sarma ve borek dusunuyorum bende
bende bu ay annemle hazırlayacagım . yukarıda verdiğim tarıftekı kurabıyeden yapıcam cok guzel ve un gibi oluyor agzında dagılıyor yediğin gibi. poğaça ve borek yapıcam.pıramıt pasta gibi bi çeşit tatlı yapar atarım dolaba .aklıma geldikçe yaparım bişeyler şimdilik bunlar düşündük
Valla benim böreğim var. Neli istersen için farketmez. Yufkayı üçgen kesip, içine tereyağlı su suruyorum. Ya mide şeklinde ya da sigara böreği şeklinde katlıyorum. Hop buzluğa. Yapacağım zamanda hafif buzluyken, üzerine yumurta sürüp fırına. Mis gibi oluyor.
Tatlı bir şekilde hallolur da tuzlu hazırda olunca iyi oluyor gerçekten.
mantarlı börek tarifi:
1 paket mantar
1-2büyük boy soğan
6yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5su bardağı su
1 yumurta
Yapılışı:
Mantarları ince ince doğra soğanları da yemeklik doğra.pişir baharat koyabilirsin damak tadına göre.soğut. 1 yufkayı aç su ve sıvıyağkı karışımdan üzerine dök üstüne bir yufka daha aç ve tekrar az bir yağlı su sür.fırçayla dağıtabilirsin.sonra 8 e böl.mantarlı harcı koy ve sar.buzdolabında beklet.çıkardığında üzerine yumurta sarısı ve istersen susam dök ve fırında 180-200 derecede pişir.çıtır çıtır oluyor.
Bende de oluyor canim o dedigin, evet aynen uyusturmuslar gibi cok degisik. Bence cok gerildiginden oluyo sanirim bebis bi yerini dayiyor oraya ve gerilince de hissizlik oluyo korkulcak bisey oldugunu sanmiyorum :)Solda oluyor canim aynen dedigin sey sanki diste yapilan uyusturma islemi yapilmis gibi
Bilmiyorum ki kuzum hiç olmadı bende öylecanım karnıma dokunuyorum ama hissetmiyorum dokunmuyor gibiyim tırnagımla çimcik atıyorum yok his yok
Canim dogumdan hemen sonra baslanabiliyor mu yoksa emzirme surecini de bekleyecek misin?
Yerim senin kızını :):) Maşallah sizeeeeee, kız doktorlar bazen manyak oluyorlar, o unutmuştur belki o hareketi o an sana değil de karısına yapmıştır, eserekli onlarrrr başkasına sinirlenip sana yansıtmıştır, sen doktorun dediklerini dinle tuzu kes, tansiyon takibi yap, Allahın izniyle bir şey olmaz öpüyorum..Geldim kızlar. Bebeğim iyi çok şükür 47 cm boyu 2700 gr kilosu Maşalllah. Çok iyi dedi doktor. 15 gün sonraya çağırdı. Ayaklarım a baktı çok şişmiş yüzün de çok şişmiş tuzu tamamen kesiyorsun dedi.idrarda proteinden suphelendi çok şükür bişey yok. Çok ayakta kalma dedi. Kızım yan durmuş hâlâ donmemis. Tedaviyle olduğu için bu şişlikler devam ederse sezeryan ı alırım seni riske atamam dedi. Tansiyonunu düzenli olc yükselmesin dedi. Şimdilik sezeryan olursa 2 ya da 4 mayıs olur dedi. Bi dahaki gidisimde durumuma bakacak şişlikler gecmemisse daha erken sezeryan OlacaOlacak.ama hiç belli olmaz güne kadar normal doğum da olabilir dedi. Yaşadığımız olayı unutmuş hatta ben de seni merak ediyordum az önce kızlara beni sormuş neden gelmiyor haftaya arayın bakın demis
Maşallah nasıl düzenli :):) Özendim resmen, eline sağlık sağlıcakla giysin yavrun :)Çok yoruldum bugün bebeğimin giysilerini hurçtan çıkardım birçoğu kırışmıştı, tekrar ütülemek zorunda kaldım. Dolaplarını yerleştirdim. Çok şükür hepsi bitti ama bende bittim:) Darısı herkesin başına:)Eki Görüntüle 1488803 Eki Görüntüle 1488804 Eki Görüntüle 1488805
Bence 3. :):):)Kizlar hangisi guzel sizce ?
Eki Görüntüle 1488825 Eki Görüntüle 1488824 Eki Görüntüle 1488823 Eki Görüntüle 1488822
InsaAllah onemli bisey degildir canimBende de oluyor canim o dedigin, evet aynen uyusturmuslar gibi cok degisik. Bence cok gerildiginden oluyo sanirim bebis bi yerini dayiyor oraya ve gerilince de hissizlik oluyo korkulcak bisey oldugunu sanmiyorum :)
Deger olarak kaclarda sancin acaba benm duz cizgiydi 20lerde cikti iki tane tepecik o kadar :)Selam millet doktordan geldik 3 kilo olmuş oğlum nst şansım çıktı biraz beklicez bakalım artık
Ben kullanıyorum 2 ayı geciktir kullanmamada da bu eksikliğin bebegin gelişimini kotu etkilediğini okudum bnd yani kullanmanın lazim çünkü vücutta d vitamini eksikliği çok şeyi etkiliyor sen Dr sor cnm ginede ne çiçek bakalimDoktor ayni damladan bana da verdi. 9 damla kullan dedi. Elevit kompleks vitamin de kullanıyorum. D vitamini fazlasi zararliymis kullanmadim damlayi o yuzden.bi daha sorucam kontrole gidince cogu gebe kullanmiyor sanirim d vitaminini
masaAllah oglusuna canımSelam millet doktordan geldik 3 kilo olmuş oğlum nst şansım çıktı biraz beklicez bakalım artık
benim 40 tan asagı cıkmıyor en son nst de 100 bile cıktı ama artık normal dedi doktorum:)Deger olarak kaclarda sancin acaba benm duz cizgiydi 20lerde cikti iki tane tepecik o kadar :)
Yaaa ne yiyosun iciyosun nst den once :) benim evde agrim sertlesmem oluyor nst de tik yok uslu uslu duruyor kizim :)benim 40 tan asagı cıkmıyor en son nst de 100 bile cıktı ama artık normal dedi doktorum:)
Inşallah canım benimNisanesi gelen var canim doguma gitmedi yarin randevusu varmis ins hayirli haberlerini aliriz.merve8886 arkadasimizin
canim 3 ve 4 numara diyorum
Inşallah canım ya ben de heyecanlıyım :)Az kaldi kuzum saka maka bitti gercekten :) 1,5 ay sonra bi cogumuz anneyiz insallah heyecanlaniyorum dusundukcee :))
Bence de canım Bu adam aradigimda ya beni tanımadı ya da başkasına sinirlenmisti bana çattı. Çünkü bugün çok iyi davrandı. Çok farklıydı. Hep gülümsedi bana. :) :) psikolojisi bozulmuş bu adamın sanırım bizim yerimize lohusa depresyonuna girmiş :) tuzu çok seven biri değilim aslında çok da az kullanırım ama tamamen kes dedi nasıl olacak bilmiyorum. Az kaldı sabır ... ye kızımı teyzosu :) :) :) eti senin kemiği benimYerim senin kızını :):) Maşallah sizeeeeee, kız doktorlar bazen manyak oluyorlar, o unutmuştur belki o hareketi o an sana değil de karısına yapmıştır, eserekli onlarrrr başkasına sinirlenip sana yansıtmıştır, sen doktorun dediklerini dinle tuzu kes, tansiyon takibi yap, Allahın izniyle bir şey olmaz öpüyorum..
Maşallah nasıl düzenli :):) Özendim resmen, eline sağlık sağlıcakla giysin yavrun :)
Bence 3. :):):)
Bende basliyor diye biliyorm canim ama arkadas dewami gelirse dedigi icin yanlis baslamayadabiliyor demekki dusundum:)Nisane gelince dogum baslamiyormu
Meyve suyu iciyorum canim yemeylemi alakali bu sancilarYaaa ne yiyosun iciyosun nst den once :) benim evde agrim sertlesmem oluyor nst de tik yok uslu uslu duruyor kizim :)
bilmiyorm canim nst deki kadin herkese cikolata meyvesuyu ic 45dk sonra gel diyo :) acken bebislerde uykuyami geciyo bilmem. Gerci bende toktum cikolata da yedim ama yok kizin icerde keyfi yerinde demek :)Meyve suyu iciyorum canim yemeylemi alakali bu sancilar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?