İnşallah 38 e kadar bekler sağlıkla kucağına alırsın canım belki ilk doğumuna benzemez,Bb
Çok ağrılarım vardı nst de de sancılar çıkınca ısrarla açıklık olabilir bakmamız lazım dedi benimde korktuğum başıma geldisağolun canım birbirimiz için ettiğimiz dualar kabul olur inş bu güzel gün ve gecede
Canim Rabbim bebegini sagsalim kucagina almayi nasip etsin korkma Allah'in izniyle kismette ne varsa onu yasayacazKızlar ben normal doğum heyecanını yaşamayı çok istiyordum. Ama kısmet olmadı ya da olmayacak. Kızım ters durmuş. Tansiyonum tavan yapıyor. Keşke kızım sezeryan gününe kadar kendiliğinden gelmek istese. En azından o heyecanı yaşamış olurum. Ya da pazartesi dönmüş olsa doktoruma normal doğumu beklemek için ısrar ederim. Psikolojim çok farklı. Çok değişti. Bozuldu sanki karman cormanim. Korkuyorum hem de çok. .
ben anlamıyorum bu kasılma dan dün arkadaşıma foto gönderdim bir taraf kafam kadar şişti diğer taraf dümdüz oldu dakkalsrca eşimle indirmeye çalıştık meğerse o kasılma oluyormuş karnım taş gibi ve pazartesi doktora gideceğim ve malesef kabızlkk sorunu başladı ıkınıyorum bide bazen ayakta oraya bıçak sokukuyormuş gbi ağrı giriyor ve ben kasılma da dahil herşeyden bir habermişimKızlar biz son 10 güne geldik ama Kızımın gelmeye pek niyeti yok, annesinin de bu durumdan hiç şikayeti yok. Takılsın oralarda yeterki iyi olsunnormal ağrılarım var tabiki ama dün kasılmaların düzene girdi. Tam 5 kez 20 dk bir karnım taş gibi oldu. 20 21 22 dk şeklinde oldu. Bizde yaşasın geliyor dedik ama ben duşa girdim yattım sonra bir daha oldumu bilmiyorum.
Sizlere sormak istediğim kasılmalarımı saymalıyım sancım mı olacak. Düzenli kasılmam oldu ama bu kasılmalar sorasında ağrılarım hafifti ve her seferimde sadece kasığıma şiddetli ağrı girdi, kıpırdayamadım bile. Bu doğum Sancısı mı. Ne olur yardım edindoğum Sancısı sırasında da kasılmam olacak mı. Kasılmaya Sancı aynı şey mi. Nolurrrrr anlatın bize
Korkarak soruyorum su kesesi nasıl patlıyor lütfen söleCanım o ağrilari anlamamanın olanaği yok inan:) hani başina gelince anlayacaksin bunun digerlerinden çok daha farkli oldugunu. Benim ilk kasigima vuran ve beni dört büklüm birakan bir ağriyla başladi (bir gün önceden nişan gelmişti zaten) sonrasinda duzenli araliklarla belime ve kasiğima vuran bacaklarimi kuvvetsiz birakicak kadar şiddetli sancilarim oldu ki ben yürüyemedim bir süre sonra. Birde ben hastaneye bağıra bağıra gittim ayni filmlerdeki gibi:) kisa surede de açilmam oldu zaten benim suyum gelmedi su kesemi hastanede doktorum patlatti kisa bir sure sonrada dogumhaneye aldi zaten. Sancilar önce daha hafifken sıklığı ve şiddeti git gide artiyor düzenli kasilmadan kasit bu. Yani eger dün doğum başlamış olsaydi sancıların gece yatinca kesilmez tersine artarak devam ederdi canım. Allah bir avazda kurtarsın inş
Yok tatlım benimki kafası eminim ondan.zaten doktor da kafası burda diye gösterdi kaburgamdaydı.hatta açıkladı neden acıttığını.bebekler doğunca kafalarını arkaya doğru atma hareketi yaparlar ya onu içerde de yaparlarmış benim oğlum da o hareketi yapıyormuş.geriniyormuş ppaşam.bu arada dönmemiş sanırsam çünkü gene oralarda hissediyorum yavrumu.sanırım biraz aşağıya kaydı sadece.benim küçük kızım da dönmedi canım.sezeryan olmak zorunda kaldım.bu da dönmiycek sanırım.dönse de normal doğum yaptıracak doktor yok zaten malesef.Canım ben kabur ga baskisindan ağrısından oluyorum ama basi asagida yani bebegin ayakları yapio. Yani seninde olabilir
O ağrı yüzünden kimseye gidemiyorum oturamıyorum anca ayakta ve yürüyünce rahatım diğer türlü halim çok kötü nasıl dayancam bu ağrılara sırta vuruyor ya göğsümde büyüseydi hala aynı allahtan büyüseydi yanmıştımCanım ben kabur ga baskisindan ağrısından oluyorum ama basi asagida yani bebegin ayakları yapio. Yani seninde olabilir
Korkulacak hiçbirşey yok cünki o anda hiçbirşey hissetmiyorsun benim sancilarim çok, açilmam 8 cm oldugunda bir cubuk yardimiyla su kesemi patlatti doktorum herhangi birsey hissetmedim. Zaten bir çok doğumda su kesesi kendiliginden boşaliyor canımkimse aci sizi hissetmiyor.Korkarak soruyorum su kesesi nasıl patlıyor lütfen söle
Bide illa açıklık alttan bakmak ile mi anlaşılıyor usg den görmüyor mu rahmin Açıklığını
Offf yaaaa ben böle bilmiyordum işte bende böyle diyebilirim inşallahKorkulacak hiçbirşey yok cünki o anda hiçbirşey hissetmiyorsun benim sancilarim çok, açilmam 8 cm oldugunda bir cubuk yardimiyla su kesemi patlatti doktorum herhangi birsey hissetmedim. Zaten bir çok doğumda su kesesi kendiliginden boşaliyor canımkimse aci sizi hissetmiyor.
Açiklik kontrolu ebe yada doktor tarafindan alttan bakilarak anlasiyor canim ultrasonla değil malesef
İyi geceler tatlım hemen cevap vereyim.Gerçek doğum sancısı olsaydı yaşadığın, şu an bu kadar rahat olamazdın.Yani yalancı sancı seninki fakat birkaç güne gelebilir bebiş hadi hayırlısı inşallah.Asıl doğum sancısı biraz bağırtabilir(fakat kesinlikle seni korkutmasın)Doğum sancısı sırasında kasılmaları hissetmiyorsun bile.Çünkü ağrı başka bişey.Emin ol ki o sancıyı diğerlerinden ayırt edebileceksin.Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum.Kızlar biz son 10 güne geldik ama Kızımın gelmeye pek niyeti yok, annesinin de bu durumdan hiç şikayeti yok. Takılsın oralarda yeterki iyi olsunnormal ağrılarım var tabiki ama dün kasılmaların düzene girdi. Tam 5 kez 20 dk bir karnım taş gibi oldu. 20 21 22 dk şeklinde oldu. Bizde yaşasın geliyor dedik ama ben duşa girdim yattım sonra bir daha oldumu bilmiyorum.
Sizlere sormak istediğim kasılmalarımı saymalıyım sancım mı olacak. Düzenli kasılmam oldu ama bu kasılmalar sorasında ağrılarım hafifti ve her seferimde sadece kasığıma şiddetli ağrı girdi, kıpırdayamadım bile. Bu doğum Sancısı mı. Ne olur yardım edindoğum Sancısı sırasında da kasılmam olacak mı. Kasılmaya Sancı aynı şey mi. Nolurrrrr anlatın bize
Canım zaten rahim açıklığı kontrol ediliyor ama sen hissetmiyorsun ki ebe geliyor nstye bakıyor.sancın nasıl gidiyor diye.açıklığa bakıyor.iki parmağının ölçüsüyle.10cm olunca açıklık zaten ıkınma hissin geliuyor.gelmese de 10 cm olunca çatala alıyorlar.ebe ve yardımcı biriyle yapıyorsun doğumunu.doktor da gelir istersen ama normal doğumları ebeler yaptırır çoğunlukla.Offf yaaaa ben böle bilmiyordum işte bende böyle diyebilirim inşallah
Anlıyorum canım, sanırım benim de kendime has bir tecrübem olacak. Ozaman kasılmalarımın bir anlamı yok büyük bir acı çektiğim an anlayacağımCanım işin aslı herkezde farklı seyreden bir durum bu.mesela benim ilk kızımda damla damla suyum geldi ama ne kasılma ne sancı hiçbişey yoktu.arabada güle oynaya gittim hastaneye ve doktor muayenesinde suyumu iyice patlattı ve 2 cm açıklığım vardı.ikincide ise karnım ağrıyordu.sanki adet sancısı gibi ama geçmeyen derinden gelen ağrılar.ve büyük abdest varmış hissiyle sürekli tuvalete taşındım.ki daha belki çekerdim o ağrıyı ama tuvalette birden kan akmaya başlayınca koştuk doktora.bebek ters olduğu için doğumun başlıycanı düşünememiştim. Ablamın doğumunda da beline vuran ağrılardan anladığını söylemişti.kasıklara ve bele saplanan ağrılardan falan.anlayacağın hiç belli olmuyor doğumun nasıl başlayacağı.
Benim de kasığıma ağrı vurdu canım ve kitlendim o an ve bunu 4 5 kez yaşadım ama okadar sonra geçti gitti :) sanırım alıştırma aşamasında kızım ya da vagzeçti. Ama Kafası yan duruyordu şimdi yine kasıklarımda hareketleri. Belki sokmuştur Kafayı :)Canım o ağrilari anlamamanın olanaği yok inan:) hani başina gelince anlayacaksin bunun digerlerinden çok daha farkli oldugunu. Benim ilk kasigima vuran ve beni dört büklüm birakan bir ağriyla başladi (bir gün önceden nişan gelmişti zaten) sonrasinda duzenli araliklarla belime ve kasiğima vuran bacaklarimi kuvvetsiz birakicak kadar şiddetli sancilarim oldu ki ben yürüyemedim bir süre sonra. Birde ben hastaneye bağıra bağıra gittim ayni filmlerdeki gibi:) kisa surede de açilmam oldu zaten benim suyum gelmedi su kesemi hastanede doktorum patlatti kisa bir sure sonrada dogumhaneye aldi zaten. Sancilar önce daha hafifken sıklığı ve şiddeti git gide artiyor düzenli kasilmadan kasit bu. Yani eger dün doğum başlamış olsaydi sancıların gece yatinca kesilmez tersine artarak devam ederdi canım. Allah bir avazda kurtarsın inş
Canım ben de doktorumun numarası yok, zaten ilk doğumda hemen olmuyor açılman dediler. Ben bu kasılmalardan hiçbişey anlamadım. Sancı böyle sertleşmeye olmayacak galiba. Tek kafama takılan bu :))banyoyla mi dondu ki bi arkadas daha sicak
Suyla banyo yaparken dogdugunu soylemisti.bende mi yapsam :)))
ilki neden zor oldu canim
bunlarin cevabini bende merak ettim simdi :) o kadar duzenli kasilma olduktan sonra neden geri gecti ki.ben olsam dogum basladi sanirdim.burdaki herkesde degisik durumlar oluyor:)) nasil anlicaz acaba.bide bunlari hissederken aksam vaktide olsa doktorumuzu arayip soramaz miyiz ki bu nedir diye.benimki telini verdi bunun icin vermistir heralde.
Hayirli aksamlar hayirli kandiller herkese.kizim asagi inmedi galiba ya indi saniyordum net cevabi yarin kontrolde ogrencem sabah 8 de kontrolumuz var.asagi inse anlasilir dimi sanki ust tarafim bos gibi ama konusurken nefes nefese kaliyorum hala uff
Bu kasılmaların Anladığım kadarıyla sizin haftalarınızda Önemi var erken doğum tetiklemesin diye. Benim haftalarımda ise yeterli değil doğum Sancısı için. Artık dikkate almayacağım kasılmaları. Daha erken haftalarda dikkatli olmak lazım ama. Mesela sen Yaşadığın su içip pozisyon değiştirmelisin. Doğumu tetiklemesin Allah korusun.ben anlamıyorum bu kasılma dan dün arkadaşıma foto gönderdim bir taraf kafam kadar şişti diğer taraf dümdüz oldu dakkalsrca eşimle indirmeye çalıştık meğerse o kasılma oluyormuş karnım taş gibi ve pazartesi doktora gideceğim ve malesef kabızlkk sorunu başladı ıkınıyorum bide bazen ayakta oraya bıçak sokukuyormuş gbi ağrı giriyor ve ben kasılma da dahil herşeyden bir habermişim
Inşallah birileri sana cevap vermiştir Benim içşn bu belirtiler çok erken ama senin için bu belirtiler çok güzel inşallah hayırlısı olur
Ay Allah razı olsun, bu kasılmaları çok baz almamalıyım anladım :) yok yok hiç korkmuyorum inan canım biliyorum çok acıyacak ama yaşamak istiyorum, biliyorum vücudum müsait çünkü, dün acı çektikçe mutlu oldum anladımki normal doğurmak istiyorum. Rabbim utandırmasın. Hayırlısını yaşatsın tabiki. Amin çok sağol ya iyiki varsınız tecrübeli amneler Allah razı olsun hepinizden :))İyi geceler tatlım hemen cevap vereyim.Gerçek doğum sancısı olsaydı yaşadığın, şu an bu kadar rahat olamazdın.Yani yalancı sancı seninki fakat birkaç güne gelebilir bebiş hadi hayırlısı inşallah.Asıl doğum sancısı biraz bağırtabilir(fakat kesinlikle seni korkutmasın)Doğum sancısı sırasında kasılmaları hissetmiyorsun bile.Çünkü ağrı başka bişey.Emin ol ki o sancıyı diğerlerinden ayırt edebileceksin.Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum.
canım duydun mu bilmem ama bugün kayinvalidem söyledi bana hatta yaptık 7 tane pirinç tanesine 7 yasin okuyup koyduk kenara sancın oldu mu yutacakmissın doğumun kolay oluyormus eskiler öyle yapiyormus ne kadar doğru bilemiyorum ama biz bugün okuduk yasinAy Allah razı olsun, bu kasılmaları çok baz almamalıyım anladım :) yok yok hiç korkmuyorum inan canım biliyorum çok acıyacak ama yaşamak istiyorum, biliyorum vücudum müsait çünkü, dün acı çektikçe mutlu oldum anladımki normal doğurmak istiyorum. Rabbim utandırmasın. Hayırlısını yaşatsın tabiki. Amin çok sağol ya iyiki varsınız tecrübeli amneler Allah razı olsun hepinizden :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?