Neden suni sanci veriyor doktorlar anlamiyorum beklemek işlerine gelmiyor herhalde. Daha vaktin var canim bol bol yuruyus yap merdiven cik çomelme hareketi yap (squat hareketi) bekle bebeğin kendi sancilarinla gelsin. Benim kendi sancilarimla dogumum başladi 10 cm açiklik olmasina rağmen bebeğimin başi oturmuyordu doktorun mudahalesiyle dogum yaptim ama çok zor oldu. Doktorundan çati muaynesi yapmasini iste mutlaka, eğer çatin müsaitse ve bebegin kilosuda normal doguma uygunsa yaparsin canim. Hayirlisi olsunTecrubesi olanlara bi sey sormak istiyorum. Bemim bebegimin kafasi asagida ama kanala girdi mi doktorum bisi demedi. Bu hafta suni sanci verecek ama cati muayeneside olmadim ben. Neye gore yapiyor acaba bunu? O gun mu kontrol edecek ki keske sorsaydim. O an korkudan her seyi unutum
10 saat sürdü ama açılma 2-3 cm ancak oldu, bebek aşağıdaydı ama sonuçta günü gelmemiş, sancı falan hiç acım olmadı 100 küsürleri görsem de..bebeği strese sokamayız daha fazla denilerek sezeryan oldum.Bu arada 10 saat içerisinde 2 ya da 3 kezdi sanıyorum açılmayı yani çatı muayanesini tekrardan yaptı, hatırlamak dahi istemiyorum, benim ki zorduTecrubesi olanlara bi sey sormak istiyorum. Bemim bebegimin kafasi asagida ama kanala girdi mi doktorum bisi demedi. Bu hafta suni sanci verecek ama cati muayeneside olmadim ben. Neye gore yapiyor acaba bunu? O gun mu kontrol edecek ki keske sorsaydim. O an korkudan her seyi unutum
benim bebğim 14 aylık olacak doğumumda kısmetse, hiç kıyamıyorum, bana ve babaya bağlı, bakıcıyı biz geldiğimizde direkt görmemezlikten geliyor, bizi bırakmıyor ağlıyor v.s. anneme de çok alışık değil, huyunu suyunu bilmezler, eşime dedim sen evde kalırsın, 2 günde olsa boşver beni dedim, ilk doğumumda eşim kalmıştı yanımda, şimdi annem kalsın diyorum her ne kadar eşimi istesem de oğluma kıyamıyorum, bir de eve gelince sezeryan sonrası 1-2 gün zor olacak ama hepimiz hayırlısıyla atlatırız inşallah.İnsan geride bırakacakları için korkular yaşıyor sadece.biz bir şekilde doğuracaz olucak bitecek ama çocuklarımız eşimiz ne olucak arkamızda bırakıyoruz sonuçta.okul dışında 10 dakika gözümün önünden ayıramıyorum ben kızlarımı nasıl 2 gün ayrı kalıcam hiç bilmiyorum.kendime üzüldüğüm ağladığım falan yok onlara korkuyorum.heralde babalarını yollarım git onlara bak beni boşver diye.
Neden suni sanci veriyor doktorlar anlamiyorum beklemek işlerine gelmiyor herhalde. Daha vaktin var canim bol bol yuruyus yap merdiven cik çomelme hareketi yap (squat hareketi) bekle bebeğin kendi sancilarinla gelsin. Benim kendi sancilarimla dogumum başladi 10 cm açiklik olmasina rağmen bebeğimin başi oturmuyordu doktorun mudahalesiyle dogum yaptim ama çok zor oldu. Doktorundan çati muaynesi yapmasini iste mutlaka, eğer çatin müsaitse ve bebegin kilosuda normal doguma uygunsa yaparsin canim. Hayirlisi olsun
10 saat sürdü ama açılma 2-3 cm ancak oldu, bebek aşağıdaydı ama sonuçta günü gelmemiş, sancı falan hiç acım olmadı 100 küsürleri görsem de..bebeği strese sokamayız daha fazla denilerek sezeryan oldum.Bu arada 10 saat içerisinde 2 ya da 3 kezdi sanıyorum açılmayı yani çatı muayanesini tekrardan yaptı, hatırlamak dahi istemiyorum, benim ki zorduŞu anda da bebeğimin başı aşağıya inmiş, ama henüz kanalda değil. Yani Doğum olacağı gün de ara ara yapılıyor muayane, hayırlısı olsun inşallah.
benim bebğim 14 aylık olacak doğumumda kısmetse, hiç kıyamıyorum, bana ve babaya bağlı, bakıcıyı biz geldiğimizde direkt görmemezlikten geliyor, bizi bırakmıyor ağlıyor v.s. anneme de çok alışık değil, huyunu suyunu bilmezler, eşime dedim sen evde kalırsın, 2 günde olsa boşver beni dedim, ilk doğumumda eşim kalmıştı yanımda, şimdi annem kalsın diyorum her ne kadar eşimi istesem de oğluma kıyamıyorum, bir de eve gelince sezeryan sonrası 1-2 gün zor olacak ama hepimiz hayırlısıyla atlatırız inşallah.
Aa canim dogru hatirladimBenim bebegimin gelisim gerliginden dolayi artik anne karninda durmasinin anlami yok dedikleri icin erken alacaklar canim.Ama bende verecekleri sancidan korkuyorum.
seni rahatlatacaksa gidebilirsin tabi, sunni sancı bende etki etmedi, acı duymadım, ama herşeyin doğalı iyi dersek gerek yoksa normal sancıları beklemkte fayda var. ama bebeğinin gelişimi yavaşsa doktorun beklememesi de normal, benim de artık su hiç yoktu, bebek için hangi yöntem doğruysa korkma cnm, sonu güzel olsun yeter ki.Bende bundan korkuyorumbaska bi doktora daha mi gitsem of
Senin yavrun daha da küçükmüş Canımallahım kolaYlık versin.bence de babaları yolluycaz artık yavrularımız bu süreci en rahat şekilde atlatmalı yoksa kardeşlerine de nefret oluşturabilirler Allah korusun.10 saat sürdü ama açılma 2-3 cm ancak oldu, bebek aşağıdaydı ama sonuçta günü gelmemiş, sancı falan hiç acım olmadı 100 küsürleri görsem de..bebeği strese sokamayız daha fazla denilerek sezeryan oldum.Bu arada 10 saat içerisinde 2 ya da 3 kezdi sanıyorum açılmayı yani çatı muayanesini tekrardan yaptı, hatırlamak dahi istemiyorum, benim ki zorduŞu anda da bebeğimin başı aşağıya inmiş, ama henüz kanalda değil. Yani Doğum olacağı gün de ara ara yapılıyor muayane, hayırlısı olsun inşallah.
benim bebğim 14 aylık olacak doğumumda kısmetse, hiç kıyamıyorum, bana ve babaya bağlı, bakıcıyı biz geldiğimizde direkt görmemezlikten geliyor, bizi bırakmıyor ağlıyor v.s. anneme de çok alışık değil, huyunu suyunu bilmezler, eşime dedim sen evde kalırsın, 2 günde olsa boşver beni dedim, ilk doğumumda eşim kalmıştı yanımda, şimdi annem kalsın diyorum her ne kadar eşimi istesem de oğluma kıyamıyorum, bir de eve gelince sezeryan sonrası 1-2 gün zor olacak ama hepimiz hayırlısıyla atlatırız inşallah.
yağmur cnm benim ilk doğumda 40 haftam dolunca dr. beklemedi sunni sancı verdi..sabah 8den akşam 5 kadar sürdüBenim bebegimin gelisim gerliginden dolayi artik anne karninda durmasinin anlami yok dedikleri icin erken alacaklar canim.Ama bende verecekleri sancidan korkuyorum.
Bir şey olmaz korkma o cihazların yanılma payı var hem de ben hiç tutan duymadım :):) 300 gr düş sen :) merdiven inip çıkmak ve squat yapabilirsin :)Günaydın kızlar benim kız 3500 gr olmuş doğuma kadar daha alir Ayy içimi bi korku sardı bol yürüyüşe başladım başka tavsiye varmı doğum için
Ben sana bişi diyim mi bence yavrun döndü senin doğum pozisyonu aldı, bende de öyle olmuştu baya kkasılmalar ve sancıyla dönmüştü karnın da yamuk yumuk olmuştu, hadi inşallahh:)kızlar dün zor dayandım, akşam 2 saat boyunca 7-8 dk da kasılma oldu. bebeğim hala ters olduğu için her kasılmada karnım şekilden şekile girdi. resmen bebeğimin kafası ve poposu aynı anda taş gibi sertlikle beliriyodu. neyse ki uyuyunca geçmiş.
Kızlar lavaboya çıkmam lazım yoksa lavman verecekler ne yapsam çıkarım. .
Bu arada kızım o kadar güzel ki teyzeleri tüm ağrılara değer. Gözümü ondan alamıyorum bütün gece nefes alıyor Mu diye kontrol ettim.annelik bambaşka bişey. Onu emzirmek altını degistirmek. Yanımda uyuttum sabaha karşı uyandigimda onunla güne başlamak muhtesem bişey. . Rabbim hepinize nasip etsin inşallah. . Ayrıca sezeryan yapicaklar mutlaka silikon göğüs ucu bulindursunlar bir de emzirme yastığı. Göğüs ucu kentinde vardı ama diğerini bulamadım. Kızım ağlıyor şimdi daha tavsiyede bulunacam
Oh maşallah size kızlar ya darısı bizim başımıza :):):) Arriver canım taze kayısı ve incir yiyebilirsin ya da çağla ye hemen ishal yapar :):)Günaydın kızlar oğlum doğalı bugün 9 gün oldu anlatcak o kadar çok şey varki ama zaman yok yanınıZa doğuma giderken mutlaka mama alın sarılık olmasın bemişler sağlık ocağında topuk kanı aldırmamak için hastanede 2 günü aldırın topuğundan kan o zaman îstemiyormuş sağlık ocakları
selamSelam kizlar
inşallah canım ya ama kafası sanki sağ tarafta hala. yarın belli olcak bakalım :)Bir şey olmaz korkma o cihazların yanılma payı var hem de ben hiç tutan duymadım :):) 300 gr düş sen :) merdiven inip çıkmak ve squat yapabilirsin :)
Ben sana bişi diyim mi bence yavrun döndü senin doğum pozisyonu aldı, bende de öyle olmuştu baya kkasılmalar ve sancıyla dönmüştü karnın da yamuk yumuk olmuştu, hadi inşallahh:)
Oh maşallah size kızlar ya darısı bizim başımıza :):):) Arriver canım taze kayısı ve incir yiyebilirsin ya da çağla ye hemen ishal yapar :):)
ne yaptın cnm..Evet canim hem cok uzdu hem de cok yordu bizi.. Her gun hastaneye gittim, bazi gunler iki uc kere nstye girdim.. Hep bebegim iyi olsun da ben gider gelirim dedim.. İnsallah doktor kotu niyetli degildir yoksa hakkimi odeyemez..
benim de kızım normal doğdu ve çook zordu içinde bulunduğumuz şartlar da ayrıca zordu o zaman da kimse gelmemişti annem ameliyat olmuştu ama o zaman eşim ve ben ve kızımdı şimdi daha farklı yine kimse gelmeyecek ama bu defa düşünmem gereken bir çocuğum daha var hayırlısı demekten başka çarem yok.benim de kızım 2 yaşında. onu normal doğumla getirdim dünyaya. ok zordu benim için. kimse de yoktu yanımda. eşim de çalışıyordu. umarım oğlum annesini zorlamaz. kızım 3100 gr doğdu. oğlum şuan 3 kg. bakalım o nasıl olacak
ne gereği vardı sanki şu muanenin.ultrasyonda baktı.herşey iyiydi.nst de sorun yoktu.muane yapmasa böyle sıkıntım olmayacaktı.Bana doktor nişan geldikten sonra eger agrin sancin olmazsa bebeğin hareketlerinde azalma yoksa suyun gelmiyorsa endise edecek birsey yok dedi gecen hafta. Ama sen yinede doktorunu bir ara sor bence için rahat etsin
aynen canım bir şekilde olacak sonuçta acısız doğum olmaz ama ilkinde çok zordu her şey ve yalnızdık şimdi yine kimse gelmeyecek bu defa farklı olarak kızım var o ne olacak kim bakacak benimle birlikte hep 4 yaşında kendime değil eşime ve kızıma üzülüyorum eşimin işi zaten çok zor bir de şimdi doğum bebek kızım ben hepmizle tek başına ilgilenecek ona daha çok üzülüyorum doğum nasıl olacak onu mu düşüneyim eşim kızım ne olacak onu mu yoksa doğum sonrası nasıl iyileşicem ayaklanıcam bilemiyorum çok sıkıntılıyım.İnsan geride bırakacakları için korkular yaşıyor sadece.biz bir şekilde doğuracaz olucak bitecek ama çocuklarımız eşimiz ne olucak arkamızda bırakıyoruz sonuçta.okul dışında 10 dakika gözümün önünden ayıramıyorum ben kızlarımı nasıl 2 gün ayrı kalıcam hiç bilmiyorum.kendime üzüldüğüm ağladığım falan yok onlara korkuyorum.heralde babalarını yollarım git onlara bak beni boşver diye.
Biz sosyete pazarına gittik kızımla, pazarımızı da yaptık geldik teyzeleri :):)
beraber gidiyoruz:)38+0 dan gunaydin annisler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?