Kizlar kontrole die geldim. Nst sifir sanci cikti. Ama cati muayenemde 3 cm acilmam varmis. Drum istersen evde sancini cek ama ben yarin yokum,istersen suni sanciyla gece dogum yaparsin dedi. Suni sanci verildi. Epidural normal dogum yaptim saat23.25te. Cok yakisikli oglum var. 3 kilo dogdu. Mis kokulu ve masallah cok uslu. Hemen meme emmeye basladi. Dogumum cok kolaydi. Insallah sizinde boyle gecer. Sadece dikislerimde aci hissettim. Oglum icin herseye deger. Simdi teyzesi uyutuyor.
Hadi hayırlısı canım ya ne güzel sular geliyor tek tek. İnşallah açılman olur hemen. Kavuşursun bebeğine sağlıkla :)Kizlar gunaydin.3 bucukta acayip bi islaklikla uyandim suyum gelmis.doktor sakince dusumu alip hastaneye gecmemi soyledi yatisim yapildi acikliga baktilar nstye bagladilar bekliyoruz.3 cm civarinda acilmam varmis.
Çok rahatlıyorum böyle okuyunca ya, inşallah benimki de güzel sonuçlanır. Kanalda değil benim bebeğim epidural i düşünmüyorum ama eşimle konuşmuştuk acaba dayanamazsam alsan mı demişti. Neyse dayanırım insallah teşekkürler :)Suni sanciyla dogum yapacak olanlara soyleyeyim, oylee korkunc bir sey degil.. evet sanciyi daha siddetli hissediyordunuz ama normal dogum isteyenler keske dememek icin son care olarak denemeli..
Bir de sanci sirasinda yataga bagli kalmak iskence.. ben surekli yurudum ve comeldim.. hem acilmayi hizlandiriyor, hem de bebegin asagi inmesini kolaylastiriyor.. bebek kanalda degilse epidurali onermem.. yataga bagli kalip, bebegin asagi inememe durumlari olabiliyor.. sanci sirasinda bele masaj inanilmaz rahatlatiyor..
Haklısın evet bu şekilde yapıcam canım çok sağol ya okurken aa evet dedim :)) inşallah çok sağol çok istiyorum ama hayırlısı. Şartlar neyi getirecek bilemiyorum.Canım kendi sancım da da sunide de hep olumlu düşündüm bebeğim geliyor, ona kavuşacağım ve bu sancılar günahlarımı temizliyor, doğumla yeniden tertemiz olacağım inşallah diye düşünerek geçirdim zamanı, suni sancı kendininkinden bi kademe üstte sadece. Senin de normal istediğini biliyorum canım inşallah Rabbim hayırlarla nasip eder dogumda sona doğru sancin artıyo onda da bi bakıyorsun bebeğin dünyaya gelmiş
Bence kimseyi dinleme , sen ve doktorunun kararı önemli. Onlar mı doğuracak sanki. Gerekirse doktorunla konuş ayrıca. Herkes normal doğurmak zorunda değil annenin kararına saygı duymak gerekir.sezeryan ile doğum yapmak istiyorum dediğimde herkes karşı çıkıyor. eşm, annem, kv ve çevremdeki herkes
benim ilk doğumum çok zordu. 2 ayda anca toparlandım normal oldum
Günaydın canım nasılsın, açılman vardı en son sancıların ne durumdagünaydın arkadaşlar...
Gunaydinn bulutlu bi sabahtan
Canım benimki emerken alttan gazi daha kolay atıyorGazini agzindan cikartmasi lazim.. bagirsaga inerse cok agrisi olur.. o zaman cikartmak sorun iste..
Her emzirmeden sonra midesindeki tum gaz cikana kadar gazini cikartin.. hatta babasi yapsin bu isi.. erkeklerde daha guzel cikiyor bebeklerin gazi. :) oglumda yarim saat gaz cikarttigimizi bilirim.. ama bagirsaga inerse cok fena.. saatlerce aglayabilir sancidan.. mideden gaz cikarirken kusabilir, sorun degil.. tabi asiri olmadigi muddetce..
Ilk zamanlarda emmenin bir siniri yok.. ama en gec 2.5-3 saatte bir emzirmek lazim.. hatta bazi doktorlar 2.5 saatin gecirilmemesi gerektigini soyluyor.. onun disinda 1 saattede emebilir.. fakat su da var.. bebeklerin gaz sancisi oldugunda kendini rahatlatmak icin surekli emmek ister.. hem ememez, hem de meme icin aglar.. iki uc cekip birakip yeniden aglar.. bu ne sutun az olmasindan kaynaklidir, ne de ac oldugundan.. gaz sancisindan yapar.. gazliyken emzirmek de bebegin gazini arttirir..
Kremi ilk emzirmeye başlar başlamaz kullanmadın mi canım, benim şuan yara değilken bile içimi çeke çeke emziriyorum inşallah kullandıkça düzelir iyileşirsin..Anladım canım. Benim göğüs uclarim hep yara oldu emzirirken omrumden ömür gidiyor. Aglaya aglaya emziriyorum. Lansinosh verdi doktorum kullanıyorum değişen bişey olmadı kendi sutumle siliyorum yok acıyor
Gece dediklerin oldu canım meme için ağlıyor ememiyor bir iki çekip bırakıyor hep alttan çıkarıyor gazı. Babası da beceremiyor malesef kız aglamaktan helak oluyor ben de eşime kızıp alıyorum ondan.
Benim de sutum gaz yapıyor malesef canım. Çaresi rezene çayı iç canım. Icin biraz kimyon at rahatlatiyor. sezeryan mi olmustun.
Midem kötü benimde suyu çıkardım 2 gündür anlamıyorum neden böyle oluyor kiGünaydın kızlar doğum yapanlara hayırli olsun yapacak olanlarda sağlıkla alsınlar inşallah kızlar benim bulantı geri geldi sabahları çıkarıyorm bi haftadır sizde varmı
Kizlar arkadasim bana humana nin kimyonlu rezene cayini önerdi. Ona gaz için iyi gelmiş. Bir kasik da bebegin agzina damlatiyormus.Anladım canım. Benim göğüs uclarim hep yara oldu emzirirken omrumden ömür gidiyor. Aglaya aglaya emziriyorum. Lansinosh verdi doktorum kullanıyorum değişen bişey olmadı kendi sutumle siliyorum yok acıyor
Gece dediklerin oldu canım meme için ağlıyor ememiyor bir iki çekip bırakıyor hep alttan çıkarıyor gazı. Babası da beceremiyor malesef kız aglamaktan helak oluyor ben de eşime kızıp alıyorum ondan.
Benim de sutum gaz yapıyor malesef canım. Çaresi rezene çayı iç canım. Icin biraz kimyon at rahatlatiyor. sezeryan mi olmustun.
Evet nişanın gelmiş canım, hadi hayırlı olsun :)))kızlar günaydın,
az önce pembe bir akıntı geldi. bu işaret dediklerimi acaba?
Canım benimki emerken alttan gazi daha kolay atıyor
Kremi ilk emzirmeye başlar başlamaz kullanmadın mi canım, benim şuan yara değilken bile içimi çeke çeke emziriyorum inşallah kullandıkça düzelir iyileşirsin..
Bizim kız emerken daha kolay atıyor gazını, kimyon rahatlattı bizi ama bi de rezeneyle deneyim sizin gibi.
Benimki de kanalda değilmiş canim. Doktorun biraz yat dinlen dedi. Rahim yorulmasin bebeği asagiya itsin dedi. Sen çok yürümüş sün, yorulmussun dedi.Çok rahatlıyorum böyle okuyunca ya, inşallah benimki de güzel sonuçlanır. Kanalda değil benim bebeğim epidural i düşünmüyorum ama eşimle konuşmuştuk acaba dayanamazsam alsan mı demişti. Neyse dayanırım insallah teşekkürler :)
Aaa bana da tam tersini söylediler canımBenimki de kanalda değilmiş canim. Doktorun biraz yat dinlen dedi. Rahim yorulmasin bebeği asagiya itsin dedi. Sen çok yürümüş sün, yorulmussun dedi.
Daha sonra bol bol yurumeni isteyecegim dedi.
Acaba bebegin dönmesi ile kanala girmesi ayni şeyler değil demi?
Ayy sira sira doguruyoruz valla. Bakalim ne zaman bize gelecekKızlarBenim Minnak Sevgilim in dün gece suyu geldi, hastaneye gittiler Açılması varmış en son Sancı bekliyorlardı. Şimdilik durumu ne bilmiyoruz ama haberiniz olsun istedim. Allah yardımcısı olsun dua edelim :)
herkes bu konuda çok üstüme geliyor hayatımBence kimseyi dinleme , sen ve doktorunun kararı önemli. Onlar mı doğuracak sanki. Gerekirse doktorunla konuş ayrıca. Herkes normal doğurmak zorunda değil annenin kararına saygı duymak gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?