Çok şükürKızlar toist ve bebeği iyiler. açılma olmayinca sezeryan oldu. Bu arada dün şafak meley ve berree de doğum yaptı bebislerini kucağına aldılar. Onlar yazamaz diye ben haber vermek istedim.
Canim sızıntı şeklinde gelenler de oluyo. Mesela şafak meley sızıntı şeklinde suyu geldi hastaneye gitmesini söyledi doktoru.benim suyumsa bildiğin bir iki litre su geldi altım degil tüm ortalık islandi yani.Minnakcım bu su ne kadar geliyor? Nasıl birşey? Bugün akşama doğru benden de geldi sanki akıntımı? Su mu anlamadım. Üstümğz başımız ıslanacak kadar mı geliyor?
Şafakmeley de acilmayi bekledi bir gece boyunca olmaynca sezaryen oldu. Berree normal yaptiÇok şükürtoist in iyi olmasına çok sevindim. Berre ve safakmeley normal doğum mu yaptı?
Allah sabır versin cnm ya insan nasıl da üzülüyor yavrusuna inşallah acı hissetmiyordur.ağlıyor mu canım doymazsa ağlar demişti doktorumuz.
benm oğlum delik deşik oldu canım. kuvözde serum yüzünden damaryolu açmışlar iki günde bir değiştirdiklerinden elleri kolları ayakları delik deşik sarılık yüzünden de sürekli kan alınıyor çok üzülüyorum
eşim de ondan almayın benden alın diyesim geliyo diyor
bebikoların ateşleri normalden biraz yüksek 37 buçuk oluyor galiba. oğlumun hep öyle çıktı hastanedeyken normal dediler. yinede dikkat et bugün doktorda bana çok giydirmişsin dedi.
Cok saol canim benim Allah razi olsun simdi okuyabildim yaziniİnme ve yerleşme: İlk kez anne olacak kadınlarda genellikle doğum başlamadan önceki iki ila dört hafta içinde bebek leğen kemiğine inmeye başlar. Ama sonraki doğumlarda bu belirti farkedilmeyebilir. Leğen kemiği bölgesi ve makatta artan basınç hissi: Bebeğin aşağı inmesi ile binen yük bu etkyi oluşturur.
Kilo kaybı veya kilo alımının durması: Dokuzuncu ayda kilo alımı genelde yavaşlar, hatta doğum yaklaştıkça bazı kadınlar bir iki kilo zayıflarlar.
Enerji düzeyinde değişiklik: Dokuzuncu aydaki kadınlar kendilerini gitgide daha yorgun hissederler. Bazıları ise tam tersi enerji fazlalığı yaşarlar.
Sümüksü tıkacın kaybolması: Rahim ağzı incelmeye ve açılmaya başladıkça rahim çıkışını tıkayan sümüksü tıkaç yerinden oynar. Bu madde ilk gerçek kasılmalardan bir veya iki hafta önce yada doğum başlar başlamaz vajinadan atılır.
Pembe veya kanlı nişan: Rahim ağzı genişleyip inceldikçe sıklıkla burdaki kılcal damarlar çatlar ve akıntıyı pembe hale getirirler. Bu nişan genellikle doğumun 24 saat içinde başlayacağı anlamına gelir. Ama nişan gelmesi doğumdan iki üç gün öncede görülebilir. Bu nedenle hastaneye gitmeden önce düzenli ağrıların başlamasını yada suların gelmesini beklemelisiniz.
Braxton Hicks kasılmalarının şiddetlenmesi: Hamileliğinizin 20.haftasından sonra başlayan ve doğum provası niteliğindeki bu kasılmalar bebeği itecek olan gerçek kasılmalar için rahmin kaslarını gererek hazırlanmasıdır. Bu kasılmalar genellikle sancısız kasılmalar şeklindedir ve 30 saniye ile 2 dakika arasında değişir süreleri. Dokuzuncu ayda hamileliğinizin sonlarına doğru Braxton Hicks kasılmaları sıklaşır ve şiddetlenir. Bazen sancılı da olabilir ve bunları gerçek doğum kasılmalarından ayırmak güçleşir.
İshal: Bazı kadınlar doğum başalamadan hemen önce ishal olabilirler.
Diye bi yazıda okudum canım
Suyun geliyorsa kesinlikle hastaneye gitmelisin tatlım.Bebeğin susuz kalabilir Allah korusun.ama uzanında gelmiyor ayağa Kalktım mı hafif geliyo hastaneye gitsem şimdi ne bilim çok şey yapıyorlar ondan gitmek istemiyorum ne yapacağımı da bilmiyorum
sağol canım bize de haber verdiğin için. Bu arada miniğinin ve senin iyi olmana çok sevindim. Huysuzluğu da düzelir inşallah en kısa zamanda annesi. Göğüs ıcu çatlakları da ne zordur bilirim. İlk doğumumda çok çekmiştim. İyileşmesi zaman almıştı. Şimdi yine onun korkusu bastıŞafakmeley de acilmayi bekledi bir gece boyunca olmaynca sezaryen oldu. Berree normal yapti
Arkadaşların dediği gibi su gelince hemen doktora gitmelisin , enfeksiyon riski artıyor. Doktor risk görmezse geri gönderir zaten.Kızlar yardım lütfen bende Mayıs'ın 26 sına kadar Doğumu bekliyorduk fakat demin hafif suyum geldi siz doğum olur mu daha erken ya Olmasını istemiyorum şimdi çok tedirginim hastaneye de şimdi gitmek istemiyorum orda cok yıpranıyoruz açılma sancı derken.ne yapmam gerekiyo bi akılverin
Hepinize hayırlı olsun kızlar, ne güzel kavuştunuz bebeklerinize :) Darısı da bizlere olsun inşallah.Kızlar toist ve bebeği iyiler. açılma olmayinca sezeryan oldu. Bu arada dün şafak meley ve berree de doğum yaptı bebislerini kucağına aldılar. Onlar yazamaz diye ben haber vermek istedim.
Ben de çok yoruldum ama az kaldı ev parlamaya başladı yarın da mutfağı bitirirsem tamam olacak lakin zorlu bir etapAyy bunu ogrendigim iyi olduyoksa silerdim ben. Sen simdi tecrubeli anne oldun. 15 gun sonra ins bende anne olucam. Cok heyecanliyim. Ama temizlik hic bitmeyecek gibi
İyi akşamlar canım.Kendimden örnek vereyim ben.İlk hamileliğimde 2-3 gündür suyum az az geliyor diye acile gitmiştim.Hemşireler,hamilelikte idrar kaçırma normal diye beni eve gönderdiler.Sabahına zaten suyum birden ılık ılık boşaldı.Yani birkaç gündür gelen suyummuş.Bilgin olsun istedim.Daha günüme var diye hafife almayın.Minnakcım bu su ne kadar geliyor? Nasıl birşey? Bugün akşama doğru benden de geldi sanki akıntımı? Su mu anlamadım. Üstümğz başımız ıslanacak kadar mı geliyor?
Temizlik, iş güç hiç bitmiyor kızlar vallaha... Cuma doğum var. Bugün market alışverişimi yaptım. Sanki kıtlık çıkacak. Eve bir sürü misafir gelecek diye stok yaptım resmen. Yarın şehir dışından kayınvalidem ve görümcem 2 de çocuk geliyor. Son çamaşırları yıkıycam. Daha hafta sonundan ütüm duruyor. Perşembe annem gelcek. Evi silip süpürcek. Perşembe aynı zamanda yine şehir dışından yengemiz geliyor. Hafta sonuna da süpriz yapıp iki çocukla diğer görümcem de gelirse hiç şaşırmam.Ben de çok yoruldum ama az kaldı ev parlamaya başladı yarın da mutfağı bitirirsem tamam olacak lakin zorlu bir etap
Uff korktum şimdiİyi akşamlar canım.Kendimden örnek vereyim ben.İlk hamileliğimde 2-3 gündür suyum az az geliyor diye acile gitmiştim.Hemşireler,hamilelikte idrar kaçırma normal diye beni eve gönderdiler.Sabahına zaten suyum birden ılık ılık boşaldı.Yani birkaç gündür gelen suyummuş.Bilgin olsun istedim.Daha günüme var diye hafife almayın.
Türkiye hastanesinde normal doğum 1950 sezeryan 2500 fiyat almıştım 2 ay önce. Odalar ve hastane gayet güzeldi Şişli'de amaacıbadem hastanesi 10.000
ben en azla 2bin verebilirim
canım güle güle büyüt yavrunu. :) anne olmak bambaşka bir duygu gerçekten.Selam kızlar ben cuma gecesi saat 03:30 da sanciyla uyandim. Tuvalete gittigimde nisanimin geldigini gordum. Ara ara sancim vardi ama yine de sabaha kadar uyudum. Sabah 09 da dr a gittik ama sadece 1 cm acilma oldugunu ve beklememiz gerektigini soyledi. Ama ctesi tum gun duzenli olarak sancilarim devam etti aksam 8 de sancilar siddetlenince tekrar dr a gittim. Bu nerdeyse 12 saat gecmesine ragmen sadece 2 cm acilma olmuştu. Bu defa yatis yapildi. Pazar gece 1 e kadar sanci çektim. Zordu ve artik cok yorulmustum epidurali kabul ettim sonrasi daha rahat gecti. Saat 02:30 gibi dr konrtol ettiginde 9 cm açılma olmuştu ve doguma alindim. Sadece 15 dk da bebegim geldi. Epey detayli anlattim biliyorum ki detaylari cok merak ediyorsunuz ki ben de ediyordum umarim faydali olmustur.
Bu arada dikialerim var ama korktugum kadar kotu degil. Iturup kalkarken biraz batma oluyor o kadar. Ama goguslerim cok fena durumda. Uclari hep yara oldu iki gunde. Aglaya aglaya emziriyorum bebegimi. Ama herseye degen bir ask bu.
Rabbim hepinizin yardimcisi olsun.
Gözün aydın, Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah :)Selam kızlar ben cuma gecesi saat 03:30 da sanciyla uyandim. Tuvalete gittigimde nisanimin geldigini gordum. Ara ara sancim vardi ama yine de sabaha kadar uyudum. Sabah 09 da dr a gittik ama sadece 1 cm acilma oldugunu ve beklememiz gerektigini soyledi. Ama ctesi tum gun duzenli olarak sancilarim devam etti aksam 8 de sancilar siddetlenince tekrar dr a gittim. Bu nerdeyse 12 saat gecmesine ragmen sadece 2 cm acilma olmuştu. Bu defa yatis yapildi. Pazar gece 1 e kadar sanci çektim. Zordu ve artik cok yorulmustum epidurali kabul ettim sonrasi daha rahat gecti. Saat 02:30 gibi dr konrtol ettiginde 9 cm açılma olmuştu ve doguma alindim. Sadece 15 dk da bebegim geldi. Epey detayli anlattim biliyorum ki detaylari cok merak ediyorsunuz ki ben de ediyordum umarim faydali olmustur.
Bu arada dikialerim var ama korktugum kadar kotu degil. Iturup kalkarken biraz batma oluyor o kadar. Ama goguslerim cok fena durumda. Uclari hep yara oldu iki gunde. Aglaya aglaya emziriyorum bebegimi. Ama herseye degen bir ask bu.
Rabbim hepinizin yardimcisi olsun.
Allah yardımcın olsun sıkıntısız bir doğum diliyorum, inşallah kısa zamanda sağlıcakla alırsın bebeğini kucağına.Kizlar hepinize iyi aksamlar,
Nihayet bekledigim gun geldi. Yarin doktorum dogumumu baslatiyor. Sabah yatisimiz olacak. Sancilarima ragmen acilmam olmadigi icin rahim agzini acacak ilac verilecek once.acilma olmazsa suni sanci yine olmazsa son care sezeryan yapilacak.herseyimizi hazirladik sabahi bekliyoruz artik. Hakkimizda hayirlisi olsun. Hepinize sevgiler. Dualarinizi esirgemeyin kizlar...
Ay ne yaptın merak ettim seni inşallah iyisindir şimdiye kadar hastaneye gitmişsindir heralde ihmal etme aman.Kızlar yardım lütfen bende Mayıs'ın 26 sına kadar Doğumu bekliyorduk fakat demin hafif suyum geldi siz doğum olur mu daha erken ya Olmasını istemiyorum şimdi çok tedirginim hastaneye de şimdi gitmek istemiyorum orda cok yıpranıyoruz açılma sancı derken.ne yapmam gerekiyo bi akılverin
Oy anam o ne öyle duyan geliyo ama olmazki sen çok yorulursun dikkat et diycem de boş olcak öf öf beni sıkıntı bastı neyse Allah yardımcın olsun kolay bir doğum olur inşallah.Temizlik, iş güç hiç bitmiyor kızlar vallaha... Cuma doğum var. Bugün market alışverişimi yaptım. Sanki kıtlık çıkacak. Eve bir sürü misafir gelecek diye stok yaptım resmen. Yarın şehir dışından kayınvalidem ve görümcem 2 de çocuk geliyor. Son çamaşırları yıkıycam. Daha hafta sonundan ütüm duruyor. Perşembe annem gelcek. Evi silip süpürcek. Perşembe aynı zamanda yine şehir dışından yengemiz geliyor. Hafta sonuna da süpriz yapıp iki çocukla diğer görümcem de gelirse hiç şaşırmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?