- 3 Şubat 2012
- 4.218
- 693
- 398
ne guzel yazmissin cnm bnm umarim bizde yasayacagiz bunlari gozunaydin :)
Gecmis olsun cnm bnmm. Umarim sorunsuz atlatirsiniz(
bende rahattim bnde dun oldum cnm bnada cok uygunsun dedi. Bekliyoruz bakalim bizde. Umarim dr. Dedigi gibi kolay gecer.
Allah anali babali buyutsun gozunaydin cnm
heheheh bende hurma yiyorum. Baya iyi geliyormus. Aksamlari yuruyus yapiyorum. Bide pilates topuna otur dedi doktor. Onu yapiyorum. Acilmam olsun ins sorunsuz.
sende allaha emanet ol umarim kolay gecer cnm sag saglim ikinizde guzel haberlerini bekliyoruz.
arivercimmm cnm yaa ins cabuk atlatrsin. Hamilelik bitiyor lohusalik basliyor. Iste anne olmak boyle zor biseymis. Guclu ol bitanem.
ikisininde yeri ayridir bence:) arayacagimiz gunler olacak tabiki:) uykusuzluk tavan yapacak zaten:) lohusalik ayri:) aglamalar:) ama bir gercek varki bizden bir can cikacak. Allahim acilarini gostermesin herseye deger :)bu sessiz günleri özliycez ama tatlım. ciyaklamaları, yorgunluğumuz :)) bazı kadınlar diyor ya keske hep karnımda kalsaydı diye o laf geldi aklıma :)))))))))
Canim biraz özel olucak ama nette cinsellik erken dogum yapıyo yazıyordu. Benim günüm geldiği için eşim hiç istemiyo bende korkuyorum ama hiç bir şekilde bebeğe bi zararı yok. Kendine stres yapma bebekler hisseder ve onlarda korkarlar dogmaktan. Icini ferah tut hayırlısıyla gelicekler kucagimiza inş
Evet canım yalnız olmak çok çok iyi. Ki ikinci günden beri ben eşim ve bebek yalniziz. Kafam en azından biraz rahat kaldı bir de onun stresini yaşamadım. Canım bişey daha soracam emzirme süresi kaç saat aralıklı olmalı en fazla. Bazen uyanmıyor bebiş 2 saatte bir emzirmeye özen gösteriyorum ama gece bazen 3 saati buluyor bır de her emzirme kaç dk olmalı. Allahın izniyle alacaksın canım. O günleri de göreceğiz hep birlikte :)aslında bebekle yanlız olmak daha ıyıdır ama ılk bebekte ınsan endıselı oldugundan yanında destek arıyo korkma hıc canım yakında bu donem gecıcek bebegını buyutmenın zevkıne varcaksın. ınsallah canım rabbım bu sefer bagıslasın ınsallah
canım doktorlar 2 saate bır derler ama ona pek uyma bebegın uyanınca zaten ıstıcektır uykusunu bolme cocugun hıc emzırmek ıcın acıkınca uyanır o bıde 10 dakıka bı gogsunu 10 dakıka dıgerını emzır eger hala emıyosa 10 dakıka aralıklarla gogsunu deıstır bebek doydugunda çenesını tıtretmeye baslar o zaman alırsın gogsunu agzındanEvet canım yalnız olmak çok çok iyi. Ki ikinci günden beri ben eşim ve bebek yalniziz. Kafam en azından biraz rahat kaldı bir de onun stresini yaşamadım. Canım bişey daha soracam emzirme süresi kaç saat aralıklı olmalı en fazla. Bazen uyanmıyor bebiş 2 saatte bir emzirmeye özen gösteriyorum ama gece bazen 3 saati buluyor bır de her emzirme kaç dk olmalı. Allahın izniyle alacaksın canım. O günleri de göreceğiz hep birlikte :)
Genelde 15 dk emziriyorum canım uyuyor zaten. 15 dk yi zor buluyorum durte durte :) çok zor uyandiriyorum bazen düşünüyorum bun kız hiç acikmiyor mu niye kendi kendine uyanmıyorcanım doktorlar 2 saate bır derler ama ona pek uyma bebegın uyanınca zaten ıstıcektır uykusunu bolme cocugun hıc emzırmek ıcın acıkınca uyanır o bıde 10 dakıka bı gogsunu 10 dakıka dıgerını emzır eger hala emıyosa 10 dakıka aralıklarla gogsunu deıstır bebek doydugunda çenesını tıtretmeye baslar o zaman alırsın gogsunu agzından
Kizlar bende dogum hikayemi yazayim... :)) 29.04.2015 carsamba tarihinde dunyaya geldi kizim... 37. Haftada isi birakmistim 1 hafta tatil yaptimmm sayilir zatennn 38 hafta 4 gunlukken Dogum yaptim. Tatilimn 2. Haftasnda sali gunu 28 nisanda saatt 1 de uyandimm uyku mahmurlugu geziniyodum evin icinde koltuga oturdum boyle karnm birden kasildi semsert oldu dokunsan tas gibiydi sonra gecti 1 2 dk surdu ayaga kalktim biraz sulu bi akinti geldi Kulodumu islatti onunla birlikte belimde bi agri basladi adet sancisi gibi. Kahvalti yaptim falan kayin valideme gidicektm zaten kayin valideme gittm belimn agrisi hala devam ediyodu. Anneme soyledim annem bekle biraz dedi . misafir falan geldi onlarla oyalanirken vakit gecti belimin agrisni demedm esime falan ama. Saat 5 te kursum vardi kursuma da gittim 6 ya kadar kursta durdum bu arada akintim cogaldi ve agrim devam ediodu. Ben ineboluda oturuyorum burda dr olmadigi icin mecburen kastamonuya sevk yapiyorlar 1 saat suruyo kastamonuya da mesafe.agrimda gecmeyince hastaneye ebelere muayne olayim bi dedim esimi aradm hastaneye gttik.ebe muayne etti dogumun baslamis senin dedi 2 cm de aciklik war dedi. Nst bagladi agrim yoktu belim agriyodu sadece. Yarin kont war zaten dedim yarin deil simdi hemen gidiyorsunuz bu gecce dogurursun sen dedi sevk yaptilar bizi . eve geldik valizimizi aldik falan annemler hazrlandi aksam namazini kilip kastamonuya gittik. 9 buuckta falan ordaydik. Ordada bi muayne ettiler 3 cm olmustu aciklik hala sancim yoktu kasilmalar baslmadi yani dr geldi o da bakti nerdeyse eve yollayacaklardi ki uzaktan geldik diye musahedeye aldilar yatis yapmadilar .. Saat 12 de yatis verdiler ve dogumhaneye Cikardilar .. Dogumhaneye kimseyi almiyolar tabi annemler disarda ben icerde tek basima kaldim kimse yoktu dogumhanede benden baska cok sessizdi heryer. Nst bagladilar bebegmn kalp atislari ve ben vardik bide tik tik yapan o gicik yanlis saat vardi. Arada bi annemle4n yanina gitmeme izin verdi ebeler .. Bu arada azar azar kasilmalar gelemye baslamisti. Sonra ilerleyen saatlerde dogumlar gelmeye basladi saat dabah 7 ye kadar tam 4 yada 5 dogum geldi hepsi dogurdu giittii ben kaldim yine bide bi kadn vardi. Aciklik olmadi 4 cmde kaldi aciklik 7 de ikimize birden suni sanciyi taktilar zaten psikolojik olark sanciya da odaklandm takilinca.. O arkadasta dogurdu gitti benm sanncilar artmaya basladi zaten tektim bu arada dogumhane harwketlenmeye basladi ogrenciler falan hemsireler gelmeye is basi yapmaya basladilar. Artik dayanamaz hale geldim sancilarim acayip siklasmaya basladi ve ben iki sanci arasi o kisa 1 dk arada uykuya dalmaya basladim saat 9 da suyumu patlattilar 10 bucuk ta falan birden bire bole ikinma gelmeye basladi icimden tutamiodum kendimi hemen seslendim ebe geldi bakti 9 cm olmustu zaten artik dogum basladi ikinma sakin dediler masaya aldilar beni.sanci gelince soyle ve ikin ddediler bu arada epizyotomiyide yapti kesti yani. Sanci geldi ikindim sanci gidince dinlendm. Dr da geldi bu arada yardimci olmamai istermisin dedi evet dedm karnima havlu koydu sanci gelince haber verdi sanci geldi ben ikindim guclu bi sekilde o da yikardan bebegi itti 3 ikinmada falan 5 dk kada kizim sagsaglim dogdu allaha sukur ama kordonu bogazina dolanmisti ve mosmor dogdu allah korusun olecekmis nerdeyse yawrum tirnaklarindaki morluk ertesi gune ancak gecti. .. Dikisim atildi 1 saat surdu dikisimde.baya bi kesilmis hatta yirtilma da oldu sanirm.. Bu arada devlet hastanesinde dogurdum kastamonuda cok memnun kaldim herkesten ebelerden. Onlarin dediklerini yapinca hic sikinti olmuyo ikin dediklerinde tum gucunle ikinirsan rabbmde yardm ediyo... Tek sikinti benim icin bir ogrenci wardi dogumhanede izliyolardi onlarnda staji dogal olarak mecburen izliyolar. Onu. Diisnda gayet iyiyim bugun 8. Gun dikislerim de iyiless3 artik cok guzel olacak ... Cok uzun oldu hakkinizi helal edinnn.. NORMAL DOGUMDDN SAKIN KORKMAYINNN BEBEK DOGDUGU ANDA BUTUN ACILAR BITIYO EMIN OLUN KI
.. SORMAK ISTEDIGINIZ BISEY OLURSA CEVAPLARIM...)
daha yenı dogdu canım oda dogumun yorgunlugunu atamadı benım ufaklık dogdugunda ben onu 8 9 saat uyandıramadıgımı bılıyorum bebegını uyandırmak ıstedıgın zaman altını ac hemen uyanır demekkı sutun yetıyokı cocuga doyup uyuyo hemen doymuyo dıye endıse etme 40 ı cıkana kadar boyle devam eder ondan sonra memenden dusmucekGenelde 15 dk emziriyorum canım uyuyor zaten. 15 dk yi zor buluyorum durte durte :) çok zor uyandiriyorum bazen düşünüyorum bun kız hiç acikmiyor mu niye kendi kendine uyanmıyor
hıc korkma canım normal dogumdan normal dogumda sakinlik işini kolaylastırır ben ıkı oglumuda normal dogum yaptımAllah yavrunu sana bağışlasın.ben de normal doğum bekliyorum çok da korkuyorum.çünkü ilk bebeğim.biraz da geç oldu.ona bişey olsun istemiyom.çok az insan normal doğum yapıyor
allahım bunların hiçbirini bilmiyorum.ben ne yapcam:)canım doktorlar 2 saate bır derler ama ona pek uyma bebegın uyanınca zaten ıstıcektır uykusunu bolme cocugun hıc emzırmek ıcın acıkınca uyanır o bıde 10 dakıka bı gogsunu 10 dakıka dıgerını emzır eger hala emıyosa 10 dakıka aralıklarla gogsunu deıstır bebek doydugunda çenesını tıtretmeye baslar o zaman alırsın gogsunu agzından
bebegını kucagına aldıgın anda 40 yıllık anneymıssın gıbı olcaksın canım hıc endıse etme o veletler oyle bı ogretıyolarkı ınsanaallahım bunların hiçbirini bilmiyorum.ben ne yapcam:)
senin günün baya yaklaşmış canım süt bezlerin acıyor olabilir benim sütüm 5. Ayda çok erken gelmeye başladı şimdi kesildi korkuyorum süt olmicak diyesoguk mu koysam sicakmi sasirdim:) dunde buz koy dediler buz koydum. Azaldi gibi ama canim.sicakta denerim yarina gecmezse.sag saglim bitirelim su hamileligi ins
Canım bebeğin ayakları yukarıda ise bebek ayaklarını kaburga ya dayiyor o da çok ağrı yapıyor ben ne çektim hey gidi ...yok cnmmm gogsumun yaninda basladi gogsumun altina kadar vuruyor. Su an zaten demirli sudyen takmiyorum. Bu spor atletleri gibi yarim atlet kullaniyorum.birden oldu cunku
orası hiç belli olmuyor canın bizi bugün yatırdilar. Her şey yolunda sancı yoktu ama bebek kordon dan dolayı strese girdi. Takip bugün. Yarına kadar devam ederse sezeryan. Normal olur kesin diyorsun belli olmuyor. Hayırlısı insallah....herkese merhaba :) artık can sıkıntısı hat safhada beklemekte zor .... dün kontrolum vardı nts ye gırdım ılk defa doktor hafıf sancın var dedi , en yuksek deger 60 .. doğum çok uzamaz dedi. benzer durumu yasayan var mı? nts kaç olunca doğum başlıyor
Aynen canım şimdi yarım saat emzirdim daha istiyor. Goguslerim mahvolmus durumda hep yara oldu emzirirken içim gidiyor. Silikon uc kullanıyorum o hafifletiyor acıyı ama boguyor bebeğid
daha yenı dogdu canım oda dogumun yorgunlugunu atamadı benım ufaklık dogdugunda ben onu 8 9 saat uyandıramadıgımı bılıyorum bebegını uyandırmak ıstedıgın zaman altını ac hemen uyanır demekkı sutun yetıyokı cocuga doyup uyuyo hemen doymuyo dıye endıse etme 40 ı cıkana kadar boyle devam eder ondan sonra memenden dusmucekyaka susu gıbı dıyelım bı gogsunu 15 dakıka emdı uyudu hıc elleme uyanınca dıger gogsunu ver zorlama acıktıkları zaman dunyayı yıkıyolar merak etme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?