- 9 Temmuz 2012
- 82
- 33
- 288
hayırlı olsun darısı bize 5 gün kaldı ama daha bir tık yokCanım hayırlı olsun kokla Paşa'nı bizim yerimize de öp Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin
evet canım doktor tok karna gel ddi ama heyecan yaptım iştah yoktu az birşey yiyip gittim bir zaman sonra ağrılar hissetmedim doğum anında güçsüz kaldım ama herşeye değerAcliklada alakali mi ilk defa duyuyorum bunu canim cok saol
Kızlar selamlar.Henüz doğum yapmayanlara Allah Kolaylıklar versin.En son pazar gecesi sancılar başladığında yazmışım.Pazartesi akşam 19:46'da normal doğumla ilk bebeğimi kucağıma aldım şükür.Aslında ilk sinyaller Perşembe günü sürekli regl ağrısı ve baskı hissiyle başladı.Perşembe doktor muayenesinde 1 cm açıklığım vardı.Nstde de düzensiz sancılar ama sancıları ben karnımda sertleşme olarak hissediyorum.Eve gidip dinlenince regl ağrısı geçti karnım sertleşmeye devam etti.Cumartesi günü açıklığım hala 1 cm idi ağrım yoktu.Nstde de birşey çıkmadı.Pazar sabahtan regl ağrısı tekrar başladı.Ağrı 7-8-10 dakikada bir düzensiz olarak geliyordu.Öğleden sonra hastaneye tekrar gittim kontrol olarak Nst çektirmemi istedi doktorum.Nst de 100'ü geçen on dakikada bir gelen sancılar çıktı.Ama ben bu sancıları karın toplanması sertleşmesi ve regl ağrısı olarak hissediyorum hep.Açıklığım 1 cm yi biraz geçmişti.Eve döndüm.Düzensiz gelen ağrılar geceye kadar devam etti.Gelen ağrılar yavaş yavaş regl ağrısından daha şiddetlenip uyutmamaya başlayınca hastaneye gitmeye karar verdik.
Gece 2 den ertesi sabah 9'a kadar bu sancıları çektim.Sancı araları gayet rahatım.Sancı geldiğinde bi yere tutunup sancının geçmesini bekliyorum o kadar.Sancılar azalmaya başlayıp açıklığımda hala 1 cm olduğundan doktorum suni Sancı teklif etti.Ama ben kesinlikle suni Sancı istemedim.Kendi doğal Sancımı ve açıklığımı bekleyeceğimi söyledim.Pilates topu üzerinde bir saat oturup Bebeğin kanalda ilerlemesini kolaylaştıran 2 hareket yapmamı son bir Nst çekip durum aynıysa eve yollayacağını söyledi doktorum.Bir saat sonra sancılar artmaya ve düzenli hale gelmeye başladı.Sancı geldiğinde bir yere tutunup geçmesini beklemek giderek zorlaşmaya başladı açıklığım çok zor ilerliyordu bebek kanalda takılıp kalmıştı.Pilates topu üzerindeki hareketler doğumun ilerlemesi için gerçekten çok yararlı bunu birebir yaşadım.O Yüzden kesinlikle yatmayın en azından yürüyün.O hareketleri yaptıkça evet sancılar artıyor ama doğum içinde bize bu Lazım değil mi?Düzenli ve şiddetli Sancı.
Durumu hızlandırmak için doktorum su kesemi patlattı.Ondan sonra sancılar artmaya sıklaşmaya ve giderek güçleşmeye başladı.Açıklığım 4 cm gibiydi.Epidural almamaya direniyodum ama Açıklık ilerledikçe maalesef mümkün olmadı.Açıklığım ilerliyor ama bebek kanalda ilerlemiyordu.Moralimi de bozdu bu durum.4-5 saat kendi sancımı çektikten sonra ilk doz epidurali kabul etmek zorunda kaldım.Doktorum Bebeğin kanalda ilerlememesinden dolayı sezaryana alabileceğini söylemiş aileme.Ama bir yandan da yapabileceği herşeyi deniyordu.Sanıyorum başka bir doktor kesinlikle bu kadar uğraşmaz doğrudan bu sebeple sezaryana alırdı.Ben de hiçbir zaman pes edip beni sezeryana alın demedim.
Akşam 7 gibi tam açıklıkla doğumhaneye alındım.Ama bebek hala aşağıda değil ve yüzü tersti.Normal doğum yapabilmeyi o kadar istedim ki 9 ay boyunca bebeğim için.Ama biliyodum ki doktorum sezaryana alsaydı yapılacak başka birşey kalmadığı için olacaktı.Yaklaşık 45 dakika sonra doktorumun,bebeğimin ve benim bütün özverisi sonucu bebeğimi nihayet istediğim gibi normal doğumla kucağıma aldım.Evet Sancı çektim.Ama buna değerdi.Yine olsa yine normal doğum Yaparım.İkimiz de gayet iyiyiz.Anne olmak muhteşem bir duygu.Herkese sevgiler,
bende o da yok ya en ufak bi agri hissetmedim hic.vucud kendini doguma da hazirlamiyo napcaz bilmiyorum :)Bende her agri sizida saate bakiyorum merakli merakli devami gelecek mi duzenli olacak mi diye ama nerdeee. Sadece bugun sabah saatlerinde kasilma ve bel agrisi oldu o kadar. Simdi turp gibiyim he hee
Az Kisie kalmis görünüse bakilirsa. Sizdede yürürken asagda zorlanma varmi? Yürümekte zorlanuyormusunuz?İyi geceler kızlar dogum yapmayan kaç kişi kaldık ki biz de kasılma cok ama sancı yok nolcak böyle :) dogum yapmayan kaç kişiyiz sayalım bakalım mesajın altına yazalım :)
Benim de bebeğim uyuyor sürekli. Emziremiyorum. Uyandirmak zor oluyor. Uyanmiyor. Gogsumun biri aciyo. Zormus Anne ilk.Canim uyandirip emzirmeye calis ben 2 saatte bir uyandiriyorum kendi uyanmasa da,sekeri duser diyorlar uzun sure emmezse.ben de hergun sagiyorum gece bir kere biberonla veriyorum,zarari yoktur sanirim.goguslerim yara oldu her gece birini dinlendirip kremliyorumduzeldiler biraz.
45 gunluguz canim :)Kaç günlük oldunuz siz canım
Yarın 13.30 da nst randevum arkasindanda açıklık kontrolüm olacak ve Dr a artık normal mi sezeryan mı istediğimi bildirmem lazım. Bende ne sanci ne bi ağrı şimdilik hiç birşey yok ne karar verecegimi bilmiyorum(
Günaydın,herkes ne kadar mutlu heyecanlı.Ama biz de durumlar öyle değil eşim aile babası olmak istemiyomuş zaten çok uzaklaşmıştı anlamıştım bişiler olduğunu dun gece söyledi istemiyomuş,kendimi büyük boşlukta hissediyorum
Günaydın,herkes ne kadar mutlu heyecanlı.Ama biz de durumlar öyle değil eşim aile babası olmak istemiyomuş zaten çok uzaklaşmıştı anlamıştım bişiler olduğunu dun gece söyledi istemiyomuş,kendimi büyük boşlukta hissediyorum
Evet hem de çok karnimi tutup yukarı çekesim geliyor kanal a giremedi galiba yavrucak bu yarın Kont. var bakalım nolacakAz Kisie kalmis görünüse bakilirsa. Sizdede yürürken asagda zorlanma varmi? Yürümekte zorlanuyormusunuz?
Ben de daha doğurmadim canım biyologanne 1ben 2galiba en yakın tarihli olan dun kontrol vardı pazartesiye kadar gelmezse bi plan yaparız dedi doktorum fakat ben çok tedirginim sancı çok çok az çıkıyor aşağıda baskı hissi ise çok fazla kaldı ki oturduğum yerden kasık agrisndan zar zor kalkabiliyorm insaallah hepimiz sağ salim bi an önce hayırlısıyla kavusurz bebiklerimızeİyi geceler kızlar dogum yapmayan kaç kişi kaldık ki biz de kasılma cok ama sancı yok nolcak böyle :) dogum yapmayan kaç kişiyiz sayalım bakalım mesajın altına yazalım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?