Oyy adıyla yaşasın kuzum. Bir arkadaş normal doğum yaptı 3 çocuğunu da, sonra operasyonla tüplerini bağlatmış, "yine de korkuyorum çünkü bende tüpleri bağlı iken doğmuş bir annenin çocuğuyum" diyordu. Rabbim ol derse ol oluveriyor.Sagol cnm.adı muhammet halit ..
Bu arada benle beraber sezeryan olan bi kadin vardi.5.cocuguymus.tüplerini bağltmiş4.cocukta bunu bebegede tüpleri bagliyken hamile kalmis.ve oda erkek bebek dogurdu.yine sezeryan olduki tuplerini baglasin.
Allahim cok büyük ......senin durumlar nasil az kalmıs dogumuna..saglikla kucakla inşallah.
merhaba canım tavsiyen için çok teşekkürlercamım ben normal doğum yaptım ama fark etmez herhalde hasta bezi al canm müthiş kolaylık oluyor. ben çok terlediğim için sık sık pijama değiştim. dikişlerin için de yanına hurma al sezeryandan çıktığında yemek izni verdiklerinde yersin bol bol. hem seni kendine getryr hem de dikişleri topluyor.
Kızlar selamlar.Henüz doğum yapmayanlara Allah Kolaylıklar versin.En son pazar gecesi sancılar başladığında yazmışım.Pazartesi akşam 19:46'da normal doğumla ilk bebeğimi kucağıma aldım şükür.Aslında ilk sinyaller Perşembe günü sürekli regl ağrısı ve baskı hissiyle 7başladı.Perşembe doktor muayenesinde 1 cm açıklığım vardı.Nstde de düzensiz sancılar ama sancıları ben karnımda sertleşme olarak hissediyorum.Eve gidip dinlenince regl ağrısı geçti karnım sertleşmeye devam etti.Cumartesi günü açıklığım hala 1 cm idi ağrım yoktu.Nstde de birşey çıkmadı.Pazar sabahtan regl ağrısı tekrar başladı.Ağrı 7-8-10 dakikada bir düzensiz olarak geliyordu.Öğleden sonra hastaneye tekrar gittim kontrol olarak Nst çektirmemi istedi doktorum.Nst de 100'ü geçen on dakikada bir gelen sancılar çıktı.Ama ben bu sancıları karın toplanması sertleşmesi ve regl ağrısı olarak hissediyorum hep.Açıklığım 1 cm yi biraz geçmişti.Eve döndüm.Düzensiz gelen ağrılar geceye kadar devam etti.Gelen ağrılar yavaş yavaş regl ağrısından daha şiddetlenip uyutmamaya başlayınca hastaneye gitmeye karar verdik.
Gece 2 den ertesi sabah 9'a kadar bu sancıları çektim.Sancı araları gayet rahatım.Sancı geldiğinde bi yere tutunup sancının geçmesini bekliyorum o kadar.Sancılar azalmaya başlayıp açıklığımda hala 1 cm olduğundan doktorum suni Sancı teklif etti.Ama ben kesinlikle suni Sancı istemedim.Kendi doğal Sancımı ve açıklığımı bekleyeceğimi söyledim.Pilates topu üzerinde bir saat oturup Bebeğin kanalda ilerlemesini kolaylaştıran 2 hareket yapmamı son bir Nst çekip durum aynıysa eve yollayacağını söyledi doktorum.Bir saat sonra sancılar artmaya ve düzenli hale gelmeye başladı.Sancı geldiğinde bir yere tutunup geçmesini beklemek giderek zorlaşmaya başladı açıklığım çok zor ilerliyordu bebek kanalda takılıp kalmıştı.Pilates topu üzerindeki hareketler doğumun ilerlemesi için gerçekten çok yararlı bunu birebir yaşadım.O Yüzden kesinlikle yatmayın en azından yürüyün.O hareketleri yaptıkça evet sancılar artıyor ama doğum içinde bize bu Lazım değil mi?Düzenli ve şiddetli Sancı.
Durumu hızlandırmak için doktorum su kesemi patlattı.Ondan sonra sancılar artmaya sıklaşmaya ve giderek güçleşmeye başladı.Açıklığım 4 cm gibiydi.Epidural almamaya direniyodum ama Açıklık ilerledikçe maalesef mümkün olmadı.Açıklığım ilerliyor ama bebek kanalda ilerlemiyordu.Moralimi de bozdu bu durum.4-5 saat kendi sancımı çektikten sonra ilk doz epidurali kabul etmek zorunda kaldım.Doktorum Bebeğin kanalda ilerlememesinden dolayı sezaryana alabileceğini söylemiş aileme.Ama bir yandan da yapabileceği herşeyi deniyordu.Sanıyorum başka bir doktor kesinlikle bu kadar uğraşmaz doğrudan bu sebeple sezaryana alırdı.Ben de hiçbir zaman pes edip beni sezeryana alın demedim.
Akşam 7 gibi tam açıklıkla doğumhaneye alındım.Ama bebek hala aşağıda değil ve yüzü tersti.Normal doğum yapabilmeyi o kadar istedim ki 9 ay boyunca bebeğim için.Ama biliyodum ki doktorum sezaryana alsaydı yapılacak başka birşey kalmadığı için olacaktı.Yaklaşık 45 dakika sonra doktorumun,bebeğimin ve benim bütün özverisi sonucu bebeğimi nihayet istediğim gibi normal doğumla kucağıma aldım.Evet Sancı çektim.Ama buna değerdi.Yine olsa yine normal doğum Yaparım.İkimiz de gayet iyiyiz.Anne olmak muhteşem bir duygu.Herkese sevgiler,
Gecmis olsun canim sagsalim kurtulursunuz insaAllah benimde belimde sinir sikismasi oldu halada gecmediAyy yok elif ya ama çok bunaldim sürekli ağlamak geliyor içimden Ellerimde sinir sıkışmasi varmış ellerim tutmuyor pazartesiye kadar gelmezse sezaryan olacak dua et
Canım benim bildiğim kadarı 2500 kiloya gelen bebeğe gelişim geriliği teşhisi konmaz kilo alımı bazı haftalarda farklı olabiliyor kimi hafta almaz diğer hafta çok alır belli olmuyor ki şu link bak istersen http://gebelik.org/dosyalar/fetalweight1.html Açıklaması çok Ayrıntılı. Ben olsam beklerdim olmadı bi üçüncü doktora daha giderdim benim bebeğimde 36haftada 2600 dü doktor haftasıyla uyumlu Demişti. Kilo işi Karışık sanki cihazlar doğrumu ölçüyorSelam kizlar. Aranizda bebeginde gelisme geriligi olan varmi ? Bnm 36.haftada bebegimin gelisimi durdu kilo almiyor. Doktorum kan akisi yok bebege, fazla beklememize gerek yok sezeryanla alalim hemen dio ikide bir. Dun gittigim baska bi doktor beklemende sakinca yok normal dogumu bekleyebilirsin dedi. Aklim iyice karisti. Aranizda bu durumu yasayan varmi ? 19gunum kaldi bu arada hic kilo almazmi bebegim ? Suan kilosu 2500gr.
Gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün yavrunu inşallah :)Kizlar gecmisi okuyamadim. Ben de kavustum yavruma. Dun kontrolum vardi, bebek streste olunca kalp atisi zayifladi sezaryene alindim. 3250 gr 50 cm dogduk. Cok guzel bi kizim var :) ikimizde iyiyiz. Darisi bekleyen annelere olsun saglikla insallah. Dogum yapanlarin listesine de bi sure bakamicam. Bebekle ugrasiyorum. Optum hepinizi :*
Kızlar selamlar.Henüz doğum yapmayanlara Allah Kolaylıklar versin.En son pazar gecesi sancılar başladığında yazmışım.Pazartesi akşam 19:46'da normal doğumla ilk bebeğimi kucağıma aldım şükür.Aslında ilk sinyaller Perşembe günü sürekli regl ağrısı ve baskı hissiyle başladı.Perşembe doktor muayenesinde 1 cm açıklığım vardı.Nstde de düzensiz sancılar ama sancıları ben karnımda sertleşme olarak hissediyorum.Eve gidip dinlenince regl ağrısı geçti karnım sertleşmeye devam etti.Cumartesi günü açıklığım hala 1 cm idi ağrım yoktu.Nstde de birşey çıkmadı.Pazar sabahtan regl ağrısı tekrar başladı.Ağrı 7-8-10 dakikada bir düzensiz olarak geliyordu.Öğleden sonra hastaneye tekrar gittim kontrol olarak Nst çektirmemi istedi doktorum.Nst de 100'ü geçen on dakikada bir gelen sancılar çıktı.Ama ben bu sancıları karın toplanması sertleşmesi ve regl ağrısı olarak hissediyorum hep.Açıklığım 1 cm yi biraz geçmişti.Eve döndüm.Düzensiz gelen ağrılar geceye kadar devam etti.Gelen ağrılar yavaş yavaş regl ağrısından daha şiddetlenip uyutmamaya başlayınca hastaneye gitmeye karar verdik.
Gece 2 den ertesi sabah 9'a kadar bu sancıları çektim.Sancı araları gayet rahatım.Sancı geldiğinde bi yere tutunup sancının geçmesini bekliyorum o kadar.Sancılar azalmaya başlayıp açıklığımda hala 1 cm olduğundan doktorum suni Sancı teklif etti.Ama ben kesinlikle suni Sancı istemedim.Kendi doğal Sancımı ve açıklığımı bekleyeceğimi söyledim.Pilates topu üzerinde bir saat oturup Bebeğin kanalda ilerlemesini kolaylaştıran 2 hareket yapmamı son bir Nst çekip durum aynıysa eve yollayacağını söyledi doktorum.Bir saat sonra sancılar artmaya ve düzenli hale gelmeye başladı.Sancı geldiğinde bir yere tutunup geçmesini beklemek giderek zorlaşmaya başladı açıklığım çok zor ilerliyordu bebek kanalda takılıp kalmıştı.Pilates topu üzerindeki hareketler doğumun ilerlemesi için gerçekten çok yararlı bunu birebir yaşadım.O Yüzden kesinlikle yatmayın en azından yürüyün.O hareketleri yaptıkça evet sancılar artıyor ama doğum içinde bize bu Lazım değil mi?Düzenli ve şiddetli Sancı.
Durumu hızlandırmak için doktorum su kesemi patlattı.Ondan sonra sancılar artmaya sıklaşmaya ve giderek güçleşmeye başladı.Açıklığım 4 cm gibiydi.Epidural almamaya direniyodum ama Açıklık ilerledikçe maalesef mümkün olmadı.Açıklığım ilerliyor ama bebek kanalda ilerlemiyordu.Moralimi de bozdu bu durum.4-5 saat kendi sancımı çektikten sonra ilk doz epidurali kabul etmek zorunda kaldım.Doktorum Bebeğin kanalda ilerlememesinden dolayı sezaryana alabileceğini söylemiş aileme.Ama bir yandan da yapabileceği herşeyi deniyordu.Sanıyorum başka bir doktor kesinlikle bu kadar uğraşmaz doğrudan bu sebeple sezaryana alırdı.Ben de hiçbir zaman pes edip beni sezeryana alın demedim.
Akşam 7 gibi tam açıklıkla doğumhaneye alındım.Ama bebek hala aşağıda değil ve yüzü tersti.Normal doğum yapabilmeyi o kadar istedim ki 9 ay boyunca bebeğim için.Ama biliyodum ki doktorum sezaryana alsaydı yapılacak başka birşey kalmadığı için olacaktı.Yaklaşık 45 dakika sonra doktorumun,bebeğimin ve benim bütün özverisi sonucu bebeğimi nihayet istediğim gibi normal doğumla kucağıma aldım.Evet Sancı çektim.Ama buna değerdi.Yine olsa yine normal doğum Yaparım.İkimiz de gayet iyiyiz.Anne olmak muhteşem bir duygu.Herkese sevgiler,
Gözün aydin canım bişey çıkmaması sevindim gönlünü ferah tut hayırlı zamanda gelsin bebiş inşallah. ..Kizlar sonuclar temiz cikti cok sukur kara cigerle ilgili degilmis kasinti ama neden oldugunuda anlamadilar alerji ilaci we bi krem werdi bakalim insallah gecer ecmezse dermetolojiye cikarsin dedi ama bu kasinti felaket bsey we kizim 3kilo olmus kizlar 250gr almis bi haftada cok mutku oldum ebe senin dogumum kolay okur dedi nst ye baglarken niye oyle dedi bilmem karnim kucuk diyemi acaba
bence doktora görün canımKızlar 13 gunluğuz ve sol mememde tıkanıklık var. Sağma mak. Kullanıyorum ama işe yaramıyo. Mastite doğru gidiyorum. Ateş ve kızarıklık var goğsumde. İçinizde aynı durumda olan varmı
Aynen canım bakalım bizi ne maceralar bekliyor :) hayırlısıyla gelsin bebişlerimizz artık:)burdan haberleşelim o zaman canım
Arkadaşım geçmiş olsun öncelikleKızlar 13 gunluğuz ve sol mememde tıkanıklık var. Sağma mak. Kullanıyorum ama işe yaramıyo. Mastite doğru gidiyorum. Ateş ve kızarıklık var goğsumde. İçinizde aynı durumda olan varmı
Şöyle bişey buldum başka bir forumda inşallah işe yarar............Arkadaşım geçmiş olsun öncelikle
Canım gözünaydın :)Günaydııııın herkese,
dün 17:30 gibi uzanırken suyum geldi, anneme de uzanmadan önce bu oğlanın kendi geleceği yok demiştim, apar topar hastaneye geldik 20:30 gibi genel anastezi ile sezerysn oldum aslında ayın 15'inde epidural sezeryan diye anlaşmıştık fakat yemek yiyeli çok olmadığı için genel oldu. Oğlum çooook çok güzel bir bebek tüm bebekler gibi ben de çok iyiyim Allaha şükür darısı kalanların başına
Gecmiş olsun cnm inş birsey yoktur içini ferah tutKizlar gunaydin berbat bi gece gecirdim kasibtilardan saat 1buvuk gbi uyudum saat 4te bi uyandim uyuz olmusum sanki kasindikca kasindi kollarim bacaklarim gogus kafesim korkunc korkunc ruyalar gordum birazfan dr gidicem insallah bi sorun yoktur sezeryan a falan alalim demez korkuyorum dualariniza ihtiyacim war kizlar
Âmin canım Rabbim kolaylaştırsın inş sağlıklı kucakla BebeğiniArkadaslar ben suan yatmaktayim gece boyunca bel ve vajina agrisi cektim hastahanye geldim kontrole dogum dedi nst sanci ve 2 cm acilma suan ara ara vuruyo ama ahim sahim degil dua edin hayirlisiyla bi avazda dogurmakkucagimiza almayi nasip etsi 37 haftalikerken geliyor
İnş hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli Kavuşursun meleğine cnm :)Bende cuma günü sipinal sezeryanla ogluma kavusacagim.Umarim bir aksilik olmaz.Herkese rahat ve sorunsuz dogumlar diliyorum .Cok heyecanliyim doğum yapan bebislerine kavuşan annelerin yazdıklarını okudukça bende biran önce oglumla buluşmak istiyorum.
Âmin canım :)Merhabalar kizlar pek giremiyorum artik, hala ufak tefek eksiklerimizle ugrasiyoruz..acilmamiz baslamis beklemedeyiz bakalim ne zaman gelecek oglus..tum dogum yapan arkadaslari tebrik ediyorum, bol sutunuz az gaziniz olsun ins:) benim gibi bekleyen tum arkadaslarda saglicakla yavrularini alsin kucagina ins..opuyorum herkesi..
Hayırlı olsun gözünaydın canım :)Kizlar gecmisi okuyamadim. Ben de kavustum yavruma. Dun kontrolum vardi, bebek streste olunca kalp atisi zayifladi sezaryene alindim. 3250 gr 50 cm dogduk. Cok guzel bi kizim var :) ikimizde iyiyiz. Darisi bekleyen annelere olsun saglikla insallah. Dogum yapanlarin listesine de bi sure bakamicam. Bebekle ugrasiyorum. Optum hepinizi :*
Hayırlı olsun gözünaydın canım :) Mas. Canım ya çok gıpta ettim sana vazgeçmemişsin Rabbimde sağlıkla nasip etmiş kuzunu darısı bizim basımıza inşKızlar selamlar.Henüz doğum yapmayanlara Allah Kolaylıklar versin.En son pazar gecesi sancılar başladığında yazmışım.Pazartesi akşam 19:46'da normal doğumla ilk bebeğimi kucağıma aldım şükür.Aslında ilk sinyaller Perşembe günü sürekli regl ağrısı ve baskı hissiyle başladı.Perşembe doktor muayenesinde 1 cm açıklığım vardı.Nstde de düzensiz sancılar ama sancıları ben karnımda sertleşme olarak hissediyorum.Eve gidip dinlenince regl ağrısı geçti karnım sertleşmeye devam etti.Cumartesi günü açıklığım hala 1 cm idi ağrım yoktu.Nstde de birşey çıkmadı.Pazar sabahtan regl ağrısı tekrar başladı.Ağrı 7-8-10 dakikada bir düzensiz olarak geliyordu.Öğleden sonra hastaneye tekrar gittim kontrol olarak Nst çektirmemi istedi doktorum.Nst de 100'ü geçen on dakikada bir gelen sancılar çıktı.Ama ben bu sancıları karın toplanması sertleşmesi ve regl ağrısı olarak hissediyorum hep.Açıklığım 1 cm yi biraz geçmişti.Eve döndüm.Düzensiz gelen ağrılar geceye kadar devam etti.Gelen ağrılar yavaş yavaş regl ağrısından daha şiddetlenip uyutmamaya başlayınca hastaneye gitmeye karar verdik.
Hayırlı olsun canım:)Merhaba
10 mayıs 'ta sezaryandan sonra NORMAL doğumla bebeğimi kucağıma aldım çok şükür.
1 kere sezaryan hep sezaryan değilmiş.
Allah isteyen herkese nasip etsin.
Bebişi olanlara bol sütlü gazsız günler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?