Canım kaç günlük oldunuz. 4 saat uykuda birakiyorsun ya ona takıldım
Ahh canım benimki de öyle saat başı emziriyorum gündüzleri uyumuyor yapışık ikiz gibiyiz şu an da kucağımda uyumuş yatağa koyunca kıyameti kopsriyor. Sütüm de azaldı sanki. Ne yapmalıyım bilmiyorum
Bebeğim 2 haftalık olcak 40 cc verdim hep ben 37 haftalık doğdu mama da smilac annem dedi 60 ver artık ay kutuya bir baktım ki 2 hafta sonrası 120 ama bizim çpcuk ağlamıyo daha demin memeden sonra ağladı aç olduğu için verdik hemen120 dicektim. Saat 12den beri bi bi mememi bi digerini emiyo. Cildircam. Mama vermek istemiyorum. Daha sabah 120 cc verdim. Ne yapcam bilmiyorum. Memede zaten az sut vardi o da kalmadi boyle. Esime dwdim emzik al. Yapmam dedigim seyleri yapiyorum yaaaa
Maşallah diyelim bizimkide öyle uyandırmak için ayağa fiske atıyoruz düşün ama dünden beri şükür canlandı1 haftalik daha. Gunduz 3 yada 4 saat uyuyor tek seferde. Gece 4 saat canim.
Maşallah diyelim bizimkide öyle uyandırmak için ayağa fiske atıyoruz düşün ama dünden beri şükür canlandı
benm oğlum da öyle canım. kucaktan indi mi uyanıyorIdrarindan da anlayabilir canım ben doktora sormuştum kakasindan anlasilmaz dedi çünkü benimki bazen günde 1 kere kaka yapıyor bazen hiç
doktora götür canım.
Kızlar bir bebek sabahtan beri hiç uyumaz mi ya emziriyorum uyuyor yatağa koyuyorum gözler fildir fildir. Öldüm bittim yorgunluktan hep aranıyor saat başı emiyoruz sütüm kalmadı sanki ya
Ay evet yaa o ani dusunmesi bile agrilarini kesiyor :) ikimiz içinde beklicez canim yapacak bisey yok:) şartlar iyiyse bekle kuzum kendiliğinden gelmesi çok çok daha iyi zaten şimdiden özlüyoruz deli gibi seviyoruz bu kızçeler doğunca napcaz bilmem sevgiden
Oyle canim yaAy evet yaa o ani dusunmesi bile agrilarini kesiyor :) ikimiz içinde beklicez canim yapacak bisey yok
Muayane oldunmu canim vajinal.bu yakin zamanda ben daha once iki kez olmustum ikisindede sumuksu akinti geldi uc gun falan surdu nisan sandim ama uzun surdu bayaBende acayop derecede akinti Var sabah suyum geliyor Sandım dra gittim suyum cok iyiymiş az öncede Aynı sekilde geldi bu dogumun yakin olduğunu felanmi gosteriyoki anlamadim gitti
Aynen alt açıp soymak işe yarıyorSoyuyorum bende uyansin diye.
Ben mama da veriyorum gunde 3 kez. Sen veriyomusunMrb aynı durumdayız. Ben o boş boş emince süt kanallarına yetmiyo msjı verir diye umuyorum onlar da daha çok süt üretir. Bi hafta daha denicem. Zaten aybaşına kilosu normal gidiyosa doyuyo demektir o zaman emzik alırız. Ama zor dayanmak biliyorum. Ağlıcam nerdeyse ama sütütm azalır diye dişimi sıkıyom. Böyle avunuyom işte.
Iki gun once iki kere oldum bende ona bagliyorm ama bugun bel agrim kasik agrimda var dr hersey normal demese yine heyecan yapicam ama dr herseyim guzrl sıkıntı yok dediMuayane oldunmu canim vajinal.bu yakin zamanda ben daha once iki kez olmustum ikisindede sumuksu akinti geldi uc gun falan surdu nisan sandim ama uzun surdu baya
Ay sorma yaa en ufak bişeyden bile unutlanir olduk bi dogursaydik hayirkisiylaOyle canim yabi umut benim de bu gece yada yarin kebdiliginden baslar dogum : hersey hazir cunku umutlaniyorum yinede
Masallah diyin. Benim oglan da oyleysi. Uyudumu 3 saat garantiydi. 3 gundur 11-12 saatte anca 1 saat uyuyo. Ahhh ah.Aynen alt açıp soymak işe yarıyor
evet canım dogumun yakın oldugunu gosterır benım arkadasımın basına geldı hatta suyu sızıntı yaptı dedık acıle gıttık suyun ıyı ıdrarını kacırmıssındır deyıp yolladılar ertesı gun dogum yaptıBende acayop derecede akinti Var sabah suyum geliyor Sandım dra gittim suyum cok iyiymiş az öncede Aynı sekilde geldi bu dogumun yakin olduğunu felanmi gosteriyoki anlamadim gitti
Benim oglan 38 haftalik dogdu.26 gunluk. 2 gundur gunde 3 kez mama veriyorum. Similac kullaniyorum ben de. Onceden sutum yetiyodu. Saolsun kv kp hergun gunde kac kere bu cocuk cok cansiz.zayif kilo almadi hic, mama ver diyip durdular. Bi de kv gelenlerin yaninda bunun sutu yaramiyo cocuk cansiz mamaya basladik dio.cok sinirim bozuldu. Dun hungur hungur agladim. Zaten yetemiyorumdie uzuluyorum. Bide sacma sapan yorumlari var kadinin. Iyica gicik bagladimBebeğim 2 haftalık olcak 40 cc verdim hep ben 37 haftalık doğdu mama da smilac annem dedi 60 ver artık ay kutuya bir baktım ki 2 hafta sonrası 120 ama bizim çpcuk ağlamıyo daha demin memeden sonra ağladı aç olduğu için verdik hemen
Canim bende ayni senin dedigin gibj emziriyorum masaAllah subhanAllah tosunum 1 ayda 2 kilo 80 gr almis boyumuzda 60 cm olmus :)Günaydın kızlar, kimimiz hala doğurmadı, kimimiz doğurdu sezeryandan dertli, kimi normalden dertli, kiminin bebeği emmiyor, kiminin gazı çok, kimin eşi ailesi annesi kaynanası sıkıntı. Bu forumdan çıkardığım herkesin bir derdi var ve geçiyor. Zamanla geçecek sıkıntılarımız. En güzeli o uyurken onu özlemek :) okadar uyusun diyenığraşıp uyuyunca özlüyorsunuz siz de değil mi :)
Bu arada doğurmayanlara tabsiye. Bez ve kıyafet stoğu yapmayın kızlar. Bebişler büyük doğunca hiçbiri olmuyor :))) biz 1 paket 1 numara kullandık 2 ye geçtik rahat ettik. Bir de bence Prima aktif bebe premium care den daha güzel.
Gaz için kimyon rezene çörek otunu karıştırıp içiyorum. Bir de doktor metsil yazdı. Geçmedi ama daha az en azından.
Göbek bağı düşmeden yıkayın bebişleri. Kuru turtuktan sonra hiçbişey olmaz. Yıkanan bebek daha huzurlu oluyor.
Benim de sütüm gelmedi. Daha doğrusu geldi gitti.
Rezene humana still tea, dereotu, tazesoğan, bol helva, yumurta hepsinden önce de 4 lt su, bunlar bana yaradı 3. Gün geldi sütüm şükür.
Göğüs ucu için göğüs Kalkan'ı alın kızlar. Slikon uç değil. Hem ucu büyüyor hem de yaranız iyileşiyor.
Dilimiz pamukçuklu, onun için de karbonatlı suyla temizliyorum.
40 ını beklemeyin Çıkın dıları bir saatte olsa. Bemce loğusalık 40 gün dıları çıkılmadığı için zor :)))
Sürekli terliyorum, hergün duş şart.
Hala geceleri ayaktayız gündüz uykucu. Gazımız çok. Unarım 40 ında düzelir. 21 günlük olduk.
Bir de 10 dk bir göğüsten 10 dk birinden emzirmeyin kızlar. Ilk süt sıvıdır doyurucu değildir. Asıl yağlı süt sonra gelir. Bebeğe de o kilo aldırır. Ben 2- 3 kere aynı göğüsten emziriyorum o Sırada diğer göğsüm doluyor. Sonra da diğerine geçiyorum.
Sütüm gelmiyor demeyin süt yapan şeyler hep susatan şeyler bol su için sütüm gelecek diye düşünün. Hergün sıcak duşunuzu alın.
Ben bunları hep çevremdeki bilinçli annelerden öğrendim çok işime yaradı. Siz de yazın bildiklerinizi :)
Ay inşallah canim yaa hafif be ve kasik agrim var. Iki gün önce alttan muayene oldim bebek yukarda acilman yok dediler inşallah bu iki günde inmistirevet canım dogumun yakın oldugunu gosterır benım arkadasımın basına geldı hatta suyu sızıntı yaptı dedık acıle gıttık suyun ıyı ıdrarını kacırmıssındır deyıp yolladılar ertesı gun dogum yaptı
midene bak canım midenın oldugu yer boşluk gıbı olmussa aşşa ınmıstır bebegınAy inşallah canim yaa hafif be ve kasik agrim var. Iki gün önce alttan muayene oldim bebek yukarda acilman yok dediler inşallah bu iki günde inmistir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?