2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Selam canlarım çok uzun zamandır yazamadım ama her daim sizleri takipteyim bizde bugün 40+5 olduk 21 mayıstı bdt ama oğlum içeriyi çok sevdi heralde ne açılma ne bi nişan hiç bişey yok henüz bekliyoruz bakalım Rabbim hepimize sağ salim hayırlısıyla kavuşmayı nasib etsin bel ve kasık ağrısı oluyo ama bi aşamet yok bakalım ne zaman gelicek paşamız

Sende baya cekmişsin canim ya..
Bunu bende hep dedim, madem sezaryan olacaktim niye cektim okadar sanciyi diye
Hata 1 hafta önce özel muhane edilmek istedim sezaryan olma riskim ne kadar büyük diye ama yapmak istemediler

Maşallah ya çabuk vermişsin
Bunu kac hafta icinde verdin?
Ben 10 kg vermişim 2 haftadada
Ama işte baya aldigim icin daha ycermek icinde yolum uzun bu kara kayısıyı bügün
Aldiracagim!

Onun dişinda beslenmen nasil?
Örnek vere bilirmisin? Ve süt olsun diye özel tükettiğin bir şey varmi?

Selam bende medela calma kullaniyorum.pompamda medela biberon agizkari uyumlu oldugundan emmemedigi sutu sagip iciriyorum. Emmesindede bi azalma olmuyor.
Canim bende medala kulaniyorum
Sen bir Göğüsde kac dakika ve ne kadar cikarta biliyorsun? Kendin hizinida ayarlaya biliyorsun degilmi?

Kızlar acil yardım kızım doymuyor galiba sürekli emmek istiyor bes saat meme de kaldı ne yapsam ya

Aynen ya, madem sezeryan olacaktık niye çektik onca sancı :):) Neyse yavrularımıza kavuştuk ya önemli olan o :) 3 haftada verdim 12 kilo, siyah kayısı faydalı :):) Bol bol su tüketiyorum, sebze yemekleri, ekmek çok çok az yiyorum, süt için dereotu, bulgur pilavı kesinlikle artırıyor, bir de sıcak duşta göğsüne masaj yap o çok iyi geliyor :):)
Kendini sıcak tut ve dolaptan birşeyleri oda sıcaklığına gelmeden tüketme gaz yapıyor bence :)
Sen neler tüketiyorsun???

Kızlar acil yardım kızım doymuyor galiba sürekli emmek istiyor bes saat meme de kaldı ne yapsam ya
Kızın doymuyor değil, memene alışmış ve kokuna seni emzik gibi kullanıyor, bence toplamda 2 göğüs için 30 dakikadan fazla emzirme hem sütün kendini yenileyemez hem de bebeğin gazı çok olur, 2 saatte bir emzir 15 dk bi göğüs 15 dk diğeri :)

Öyle mi dersin canım uyumada da zorlanıyor mahVoldum iki gündür

Kayinvaliden ne dusuncesizmis. Takma kafana canim stresten de sutun azalir. Sütlü tatli ye, still tee denedin mi? Sutunun ne kadar geldigini anlamanin bir yolu pompayla sagmak. Bebege aciktiginda sagip verebilirsin yettiginden emin olana kadar. Ben geceleri veriyorum 30-60 ml arasi

Canım kaç günlük oldunuz. 4 saat uykuda birakiyorsun ya ona takıldım
Ahh canım benimki de öyle saat başı emziriyorum gündüzleri uyumuyor yapışık ikiz gibiyiz şu an da kucağımda uyumuş yatağa koyunca kıyameti kopsriyor. Sütüm de azaldı sanki. Ne yapmalıyım bilmiyorum

Ne güzel dikkat ediyorsun kendine ve böylece bebeyinede:)
Ben şuan kötü besleniyorum
Cünkü yemek yapacak halim yok
Sabah 2 dilim ekmek, arasina hizlica bir dilim kaşar, öğlen arasida ona benzer bir şey yiyorum yoğurtla..
Akşamda dişardan sipariş veriyoruz genelde:) oğlan beni genelde gece 12 den sabah 5'e kadar uyutmuyor..
Sürekli deli gibi emek istiyor,
Dün gece fazladan 60,30 cc götürdü
Birde beni emdi sürekli ama
Bügün artık annem geldi, yapar güzel ve saglikli bir şeyler:)

Masaji bende yapıyorum
Ama biliyormusun, tamamen banyo yaparsan sütün daha cok gelirmiş:)

emzik vermek için çok erken değil mi süt emme düzeniniz oturdu mu 1 aydan sonra verin diyorlar
Emme konusunda bi sorunumuz yok,onbeser dakka toplam otuz dakka emiyor iki memeden,karni doyuyor cunku fazlasini cikariyo,göguslerim dolu dolu.ponoayla da kontrol ediyorum sutum var,ama bizimki memede uyumak istiyo,memesiz dalmiyo bir turlu.fazla emince gaz yapiyor,sutler burnundan gelene kadar emiyo.2,3 dakka veriyorum ben de emzigi.dalip uyuyo kendi firlatiyo

Bugün Sezeryanla on ikide kavuştum kızıma dikiş ağrısı var ve süt yok onun dışında problem yok şükür
ay esra benm evlillik yıldönümümde almışsın ilk öğrendiğim de seni eylülde ,18 de doğurursun demiştim öle de olmuş 4 gün var aramızda maşallah

Bizim doktor kordonu salı günü dolanmış görmüş kızlar 12 mayısta görüp 18 mayısta beni aç gel die çağırdı bende çarşamba gelcem pazartesi evlillik yıldönümün dedim

Kısmet 14 mayısta hareketler azaldı ve 4 5 tur dolandı öyle eşimin doğum gününde doğdu paşam

Doktor dün aradı gel kontrole diye ailem herkes çok öfkeli bize 1 dolanma görmüş neden söle miyor diye herkes dava edicem dio doktorun bundan haberi yok napsam sölemedi bize haksızmıyız ya gitmeden başka şeler olsaydı

Humanayiiciyorum cAnim gunde 3 bardak. Sagdigimda tek gogsum en fazla 30 cc cijiyo. Yetmiyo tabi oglana. Mama 220 cc yiyo. Diymayinca susturamiyorum kendini yirtiyo. Dun 5 saat memede kaldi. Psikolojim bozuldu

Humanayiiciyorum cAnim gunde 3 bardak. Sagdigimda tek gogsum en fazla 30 cc cijiyo. Yetmiyo tabi oglana. Mama 220 cc yiyo. Diymayinca susturamiyorum kendini yirtiyo. Dun 5 saat memede kaldi. Psikolojim bozuldu
Mama ben tek öğün 40 cc veriyorm fazla değilmi 220 canm

Ben annwmi evine göndermiştim sırf düzgün besleneyim diye tekrar çağırdım valla 2 saat bir diyelim soldan veriyor sağı sağıyorum 20 30 ne varsa çıkıyor veriyorum gece de sağdığımı ve mama veriyorum

Slm arkadaşlarım ne güzel neredeyse herkes doğurmuş :) bizde 18 günlük olduk:) bebeğim saat başı emiyor maksimum 2 saat uyuyor o da çok nadir. Göğüs uçlarım iyileşmedi hala onun dışında iyiyiz çok şükür. Umarım hepiniz ve bebişleriniz iyisinizdir. Özlüyorum mayıs annelerini ama yoğunlukdan pek vakit ayıramıyorum. Öpüyorum hepinizi... Sevgiler..

Masaji neden yapmiski brm iki kere.muayrnr oldum kimse masaj felan yapmadi valla bendr simdi grldim brnim dr bendrn merakli cikti normal doguma hallederiz dedi beklemeye aldi ama istiyorsan cuka sezeryana aliyim drdi bende madem bu kadar iddialisiniz dedim beklemeyr aldim napiyim ama hala hic açıklığim yokk

Kizlar kontrolden yeni ciktim bebek kanala girmis doktor persembeye ayin 28 ine yatis verdi yuzde kirk incelme ve hala 2 cm acilma var suni sanci ile dogum yaptiracak kabul etmeyecektim ama plesantan eskimeninde otesine gecmi ve suyun yok denecek kadar az dedi bebek artik beslenemiyo dedi bi nevi mecburum aslinda ama icimde rahat degil sizce dogru olani mi yapiyorum bi akil verin lutfen :-( sizlerin kontrolu nasil gecti

Merhaba anneler kızım uyuyorken doğum hikeyemizi yazalım istedim tabi faydası olur mu bilmiyorum ama bana yararı olan şeyleri de yazmak isterim.
Benim minik güvercinim ilk bana merhaba dediğinde hastalığıma bir hafta vardı biraz ateşlenmiştim annelik iç güdüsü mü artık bilemiyorum eşimden test almasını söyledim ve evde yaptım şükür miniğim bana göz kırpmıştı. 16.haftaya kadar sürekli acildeydim çünkü kanamam vardı ve bi türlü durmuyordu sürekli iğne oluyordum. 20.haftada bi sabah uyandığımda adet sancısı gibi bir sancım vardı hemen hastaneye gittik 1 cm açıklık olduğunu öğrendim ve yatış verildi doktor teyzemiz 32ye kadar dayansın bari diye çok uğraştı Allah ondan razı olsun. 38.haftayı da bitirince artık ayaklanmaya başladım evimi temizledim misafirler için tatlı tuzlu hazırlık yaptım bol bol yürüdüm ama birazcık bile sancım çıkmıyordu. Geceleri yalancı sancıyla uyuyamıyordum ama gündüz gayet rahat geçiriyordum. 24 Mayıs saat 3te tuvalet ihtiyacı için kalktım hafif sancı vardı umursamadım yine yalancı sancıdır diye. Amauyku ttutmadı sancı geldikçe plates topu üzerinde 8 yazıyormuş gibi hareket ettim. Tabi bacağımı iyice açıp oturmuştum. Saate baktım 3 dk da sancı geliyordu. Sonra bir program indirmiştim ordan takip etmeye başladım sancı aralığım 3 , 7, 10, 4 dk şeklinde sürüyordu yine yalancı sancı diye düşündüm eşim namaza kalktı beni o halde görünce hemen acile gidelim dedi ne kadar yok dediysem de evden 6 da çıktık 6.20 de çataldaydım ve yalancı sancı diye hiç birşey götürmemiştim ebe baktı ve çığlık attı koşun bebeğin kafası geliyor diye o kadar şaşırdık ki kimse inanamadı. Ama ben ıkınmakta çok zorlandım nefesim yetmedi iki ebe karnıma yüklenince dünyaya merhaba dedi zeynepim. Ebe 10 dk daha geç gelseydiniz doğum evde olacakmış dedi. Toplamda 3 saat 45 dakika sancı çektim. O kadar gözümde büyütmüşüm ki sancıları gerçek doğum sancısını bile anlamadım. 3700 doğdu 4 dikişim var toplamda. Bir de şunu söyleyeyim hep pozitif olun herkesin hikayesi farklı kimseyi dinlemeyin kendi hikayenizi yazın rahat olmaya çalışın.

Şimdi yaptıklarımı söyleyeyim umarım faydası olur 38.haftadan sonra sürekli yürüdüm yerleri çömelip sildim plates topunda günlük hareket ettim ve son gün eşimle birlikte oldumbir faydası var mı bence o etkiledi doğumdan hemen ssonra göğsüme soğan sürdüm ve hiç yara olmadı şükür sütüm hemen gelmedi ama mamada vermedim boş boş 15 dakikada bir emzirdim akşamına sütüm geldi şükür. Bir de size yardımcı olacak birileri mutlaka olsun sizde bebeğiniz uyurken uyumuş olursunuz dinlenmek süt için en ideal şey herhalde. Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin inşallah bol bol sütümüz olsun ağlamayan akıllı bebişler olsunlar inşallah Allaha emanet olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…