120 dicektim. Saat 12den beri bi bi mememi bi digerini emiyo. Cildircam. Mama vermek istemiyorum. Daha sabah 120 cc verdim. Ne yapcam bilmiyorum. Memede zaten az sut vardi o da kalmadi boyle. Esime dwdim emzik al. Yapmam dedigim seyleri yapiyorum yaaaaMama ben tek öğün 40 cc veriyorm fazla değilmi 220 canm
Canim benim suyu azaldiysa hic tereddut etme derim ben ne zmaan gitsem ilk suyuna bakiyor biraz azalma olsa hemen alirim diyo. Insallah hakkinda hayirlisi olsun insallah suniyle normal olur sonunda sezeryana donmezKizlar kontrolden yeni ciktim bebek kanala girmis doktor persembeye ayin 28 ine yatis verdi yuzde kirk incelme ve hala 2 cm acilma var suni sanci ile dogum yaptiracak kabul etmeyecektim ama plesantan eskimeninde otesine gecmi ve suyun yok denecek kadar az dedi bebek artik beslenemiyo dedi bi nevi mecburum aslinda ama icimde rahat degil sizce dogru olani mi yapiyorum bi akil verin lutfen :-( sizlerin kontrolu nasil gecti
Ne kadar guzelbi dogum hikayen olmus canim.darisi bize inşallahMerhaba anneler kızım uyuyorken doğum hikeyemizi yazalım istedim tabi faydası olur mu bilmiyorum ama bana yararı olan şeyleri de yazmak isterim.
Benim minik güvercinim ilk bana merhaba dediğinde hastalığıma bir hafta vardı biraz ateşlenmiştim annelik iç güdüsü mü artık bilemiyorum eşimden test almasını söyledim ve evde yaptım şükür miniğim bana göz kırpmıştı. 16.haftaya kadar sürekli acildeydim çünkü kanamam vardı ve bi türlü durmuyordu sürekli iğne oluyordum. 20.haftada bi sabah uyandığımda adet sancısı gibi bir sancım vardı hemen hastaneye gittik 1 cm açıklık olduğunu öğrendim ve yatış verildi doktor teyzemiz 32ye kadar dayansın bari diye çok uğraştı Allah ondan razı olsun. 38.haftayı da bitirince artık ayaklanmaya başladım evimi temizledim misafirler için tatlı tuzlu hazırlık yaptım bol bol yürüdüm ama birazcık bile sancım çıkmıyordu. Geceleri yalancı sancıyla uyuyamıyordum ama gündüz gayet rahat geçiriyordum. 24 Mayıs saat 3te tuvalet ihtiyacı için kalktım hafif sancı vardı umursamadım yine yalancı sancıdır diye. Amauyku ttutmadı sancı geldikçe plates topu üzerinde 8 yazıyormuş gibi hareket ettim. Tabi bacağımı iyice açıp oturmuştum. Saate baktım 3 dk da sancı geliyordu. Sonra bir program indirmiştim ordan takip etmeye başladım sancı aralığım 3 , 7, 10, 4 dk şeklinde sürüyordu yine yalancı sancı diye düşündüm eşim namaza kalktı beni o halde görünce hemen acile gidelim dedi ne kadar yok dediysem de evden 6 da çıktık 6.20 de çataldaydım ve yalancı sancı diye hiç birşey götürmemiştim ebe baktı ve çığlık attı koşun bebeğin kafası geliyor diye o kadar şaşırdık ki kimse inanamadı. Ama ben ıkınmakta çok zorlandım nefesim yetmedi iki ebe karnıma yüklenince dünyaya merhaba dedi zeynepim. Ebe 10 dk daha geç gelseydiniz doğum evde olacakmış dedi. Toplamda 3 saat 45 dakika sancı çektim. O kadar gözümde büyütmüşüm ki sancıları gerçek doğum sancısını bile anlamadım. 3700 doğdu 4 dikişim var toplamda. Bir de şunu söyleyeyim hep pozitif olun herkesin hikayesi farklı kimseyi dinlemeyin kendi hikayenizi yazın rahat olmaya çalışın.
Şimdi yaptıklarımı söyleyeyim umarım faydası olur 38.haftadan sonra sürekli yürüdüm yerleri çömelip sildim plates topunda günlük hareket ettim ve son gün eşimle birlikte oldumbir faydası var mı bence o etkiledi doğumdan hemen ssonra göğsüme soğan sürdüm ve hiç yara olmadı şükür sütüm hemen gelmedi ama mamada vermedim boş boş 15 dakikada bir emzirdim akşamına sütüm geldi şükür. Bir de size yardımcı olacak birileri mutlaka olsun sizde bebeğiniz uyurken uyumuş olursunuz dinlenmek süt için en ideal şey herhalde. Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin inşallah bol bol sütümüz olsun ağlamayan akıllı bebişler olsunlar inşallah Allaha emanet olun
Korkum o canım ya kadar sancıyı çekip bide sezeryana dönerse ne olacak diyorum ama dediğin gibi bebğide tehlikeye atmamak lazım öyle olacaksa da hayırlısı olsun artıkCanim benim suyu azaldiysa hic tereddut etme derim ben ne zmaan gitsem ilk suyuna bakiyor biraz azalma olsa hemen alirim diyo. Insallah hakkinda hayirlisi olsun insallah suniyle normal olur sonunda sezeryana donmez
Bebegin suyu en onemlisi canim dun benim brbia hareket etmedi hrmen suyuna baktilar. Bugun gittim ilk suyuna bakti. Muhtemelen sana cok az suni vererek baslatacaklar baktilarki bebekte sıkıntı oluyo hemen sezeryana alirlar. Belkide cok bekletmezler onemli olan sagliginiz stres yapma. Benimdr ayni olacak oncr suni ile baslicaz. Sem be isini dusun yavrum geliyor :)Korkum o canım ya kadar sancıyı çekip bide sezeryana dönerse ne olacak diyorum ama dediğin gibi bebğide tehlikeye atmamak lazım öyle olacaksa da hayırlısı olsun artık
Canim cok acidi benim ama ya senin acidimi canim rahimi uyardim dediMasaji neden yapmiski brm iki kere.muayrnr oldum kimse masaj felan yapmadi vallabendr simdi grldim brnim dr bendrn merakli cikti normal doguma hallederiz dedi beklemeye aldi ama istiyorsan cuka sezeryana aliyim drdi bende madem bu kadar iddialisiniz dedim beklemeyr aldim napiyim ama hala hic açıklığim yokk
Sana en azından neden suni sancıyla baslatacaginin açıklamasını yapmış benim dr ultrasondan baktı ve haftaya perşembe bebeği alıyoruz dedi ve doğuma gitti soramadim bile neden diye bende ne yapacağımı bilmiyorumKizlar kontrolden yeni ciktim bebek kanala girmis doktor persembeye ayin 28 ine yatis verdi yuzde kirk incelme ve hala 2 cm acilma var suni sanci ile dogum yaptiracak kabul etmeyecektim ama plesantan eskimeninde otesine gecmi ve suyun yok denecek kadar az dedi bebek artik beslenemiyo dedi bi nevi mecburum aslinda ama icimde rahat degil sizce dogru olani mi yapiyorum bi akil verin lutfen :-( sizlerin kontrolu nasil gecti
Ona kavusma istegi bu kadar kuvvetli olmasa hic biri katlanilmaz zaten ben daha once ameliyat oldum dis gebelikten tupumun biri alinmisti sezeryani ondan istemiyorum cok zor oluyo ameliyat sonrasi insallah suni sanciyla acilmam cabucak oluverirBebegin suyu en onemlisi canim dun benim brbia hareket etmedi hrmen suyuna baktilar. Bugun gittim ilk suyuna bakti. Muhtemelen sana cok az suni vererek baslatacaklar baktilarki bebekte sıkıntı oluyo hemen sezeryana alirlar. Belkide cok bekletmezler onemli olan sagliginiz stres yapma. Benimdr ayni olacak oncr suni ile baslicaz. Sem be isini dusun yavrum geliyor :)
Var demekki canim bi terslik :-( ama cok sinir bi durum.adam.gibi aciklasana bizim stresimiz bize yetio artio zaten yaa offSana en azından neden suni sancıyla baslatacaginin açıklamasını yapmış benim dr ultrasondan baktı ve haftaya perşembe bebeği alıyoruz dedi ve doğuma gitti soramadim bile neden diye bende ne yapacağımı bilmiyorum
Bayan olan cok kibar bakti canim ama erkek olan kafasina kadar soktu heralde keseye elledi basi yukarda hala dedi o birazcik.acidi ama uyardim.felan demedi. Bu sabahta o kadar cok akıntıim.olduki heralde suyum geliyor dedim ama su felan degil beya renkte nisanda degil dr bebegin suyuda cok iyi nedir anlamadim.yani belki muayeneden dolayidirCanim cok acidi benim ama ya senin acidimi canim rahimi uyardim dedi
Bende amelyat oldugum.icin biliyorum sonucunu. Insallah kendi gonul rizalariyla gelirlerde yormazlar bizide. Benimki 42 ye kadar bekletiyor buranin tek hamisi olarak kalicam :)Ona kavusma istegi bu kadar kuvvetli olmasa hic biri katlanilmaz zaten ben daha once ameliyat oldum dis gebelikten tupumun biri alinmisti sezeryani ondan istemiyorum cok zor oluyo ameliyat sonrasi insallah suni sanciyla acilmam cabucak oluverir
ins seninde kendi sancilarin gelir hemen canim benim
canm doymadığı için değil emme refleksi de olabilir emzik kullanabilirsin zaten acıkınca emziği de kabul etmiyor ben öyle kurtarabildim kendimi. bir de memede uyuma isteği anneye yakn olmak istemesindenmiş dediler bana ama geceleri çok zor oluyor.Kızlar acil yardım kızım doymuyor galiba sürekli emmek istiyor bes saat meme de kaldı ne yapsam ya
Aynen yarın gitmeyi düşünüyorum sormak için kötü bişey olsa 1 hafta sonrada gel demezdi herhalde günü doldu diye almak istediğini düşünüyorumVar demekki canim bi terslik :-( ama cok sinir bi durum.adam.gibi aciklasana bizim stresimiz bize yetio artio zaten yaa off
Mrb aynı durumdayız. Ben o boş boş emince süt kanallarına yetmiyo msjı verir diye umuyorum onlar da daha çok süt üretir. Bi hafta daha denicem. Zaten aybaşına kilosu normal gidiyosa doyuyo demektir o zaman emzik alırız. Ama zor dayanmak biliyorum. Ağlıcam nerdeyse ama sütütm azalır diye dişimi sıkıyom. Böyle avunuyom işte.120 dicektim. Saat 12den beri bi bi mememi bi digerini emiyo. Cildircam. Mama vermek istemiyorum. Daha sabah 120 cc verdim. Ne yapcam bilmiyorum. Memede zaten az sut vardi o da kalmadi boyle. Esime dwdim emzik al. Yapmam dedigim seyleri yapiyorum yaaaa
Kac saatte bir sagiyosun? 2 ya da 3 saatte 30-60 ml yeter. Benim bebegim 20 günlük. 220 tek sefer icin cok degil mi. Gaz yaptigi icin agliyo olabilir.mama gaz yapar. Ben lohusa serbeti de iciyorum hergün. Sekerli süt yapar.Humanayiiciyorum cAnim gunde 3 bardak. Sagdigimda tek gogsum en fazla 30 cc cijiyo. Yetmiyo tabi oglana. Mama 220 cc yiyo. Diymayinca susturamiyorum kendini yirtiyo. Dun 5 saat memede kaldi. Psikolojim bozuldu
Canim bende medala kulaniyorum
Sen bir Göğüsde kac dakika ve ne kadar cikarta biliyorsun? Kendin hizinida ayarlaya biliyorsun degilmi?
:) şartlar iyiyse bekle kuzum kendiliğinden gelmesi çok çok daha iyi zaten şimdiden özlüyoruz deli gibi seviyoruz bu kızçeler doğunca napcaz bilmem sevgidenBende amelyat oldugum.icin biliyorum sonucunu. Insallah kendi gonul rizalariyla gelirlerde yormazlar bizide. Benimki 42 ye kadar bekletiyor buranin tek hamisi olarak kalicam :)
Canim evet kısmet o güne denk geldi Allahtan fark etmişsin hak etmiş doktor benceay esra benm evlillik yıldönümümde almışsın ilk öğrendiğim de seni eylülde ,18 de doğurursun demiştim öle de olmuş 4 gün var aramızda maşallah
Bizim doktor kordonu salı günü dolanmış görmüş kızlar 12 mayısta görüp 18 mayısta beni aç gel die çağırdı bende çarşamba gelcem pazartesi evlillik yıldönümün dedim
Kısmet 14 mayısta hareketler azaldı ve 4 5 tur dolandı öyle eşimin doğum gününde doğdu paşam
Doktor dün aradı gel kontrole diye ailem herkes çok öfkeli bize 1 dolanma görmüş neden söle miyor diye herkes dava edicem dio doktorun bundan haberi yok napsam sölemedi bize haksızmıyız ya gitmeden başka şeler olsaydı
Yarın git canım ozaman düzgün bi açıklama yapsın belki terslik yoksa beklemek istiyorsun önemli olan senin fikrin... Böyle olurmu kafasına göre yaaaAynen yarın gitmeyi düşünüyorum sormak için kötü bişey olsa 1 hafta sonrada gel demezdi herhalde günü doldu diye almak istediğini düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?