2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Gozün aydin canim cok sevindim senin adina. Nasil basardin sutun gelmesini benimki hala performansli degil.
doğumda çok kan kaybettim ve takviye de yapılmamıştı. iğne yaptı dr. biraz pahalıydı ama oğluma feda olsun. sütüm çok az ama az az gelecek. 14 gün boyunca kullanacam.

Canım Doktorum ilaç veremem süte geçer prezervatif kullan dedi. Eşim onu sevmiyor kendi aramızda dikkat ederiz dedi. Ama dün dikkat edemedi ve kaçırdı. Açıkçası korktum. Bir yöntem bulmak gerek
Ben de bugun sordum canım doktora.ilk 6 ay igne ve hap onermiyor dedi.spiral icin de 1-2 ay beklesen iyi olur dedi.

Anne Sütünü Arttıran Gıdalar

1 – Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur.

2 – Marul yemek, anne sütünü arttırır

3 – Nohut yemek, anne sütünü arttırır

4 – Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır

5 – Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdır.Hurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır.

6 – Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır

7 – Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1’er çay kaşığı içilir.( Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir )

8 – Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir

9 – Funda, su ile kaynatılıp içilir

10 – Rezene, su ile kaynatılıp içilir

11 – Anason, su ile kaynatılıp içilir

12 – Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir

13 – Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir

14 – Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, çorba yapılıp içilir.

15 –Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma

16 – Şalgam suyu, anne sütünü arttırır

17 – Adaçayı, anne sütünü arttırır

18 – Maydanoz, anne sütünü arttırır

19 – Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir

20 – 2 yaşına kadar bebek emzirilir.Bu zaman içinde beyni çok gelişir.Beyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardır.Anne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçer.Bebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekir.Cevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi eder.Anne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur.

21 – Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırır

22 – Antep fıstığı, anne sütünü arttırır.Fazlası baş ağrısı yapar.Şeker telafi eder

23 – Soğan, anne sütünü arttırır.Fazlası bebekte karın ağrısı yapar

24 – Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır

25 – Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır

26 – Ayva, balla pişirilip lapa olarak ğöğüse bağlanIrsa sut kanallarını acar

Kırkımız çıktı hava da sıcakladı iyice. 3 gündür senin gibi giydiriyoeum. Yer istanbul. Bi de anneler yok artık:)) kafama göre:))
Yenidoğan bebekler terlemedikleri için bende kararsız kalmıştım ama bebek kizarmaya başlayınca çıkardım. Hergün banyo yaptiriyorum kisa sureliginede olsa rahatliyo yavrum ☺ bizde Aksaray'dayiz simdilik ev 29 derece eriycez nerdeyse

Kızlar silikon meme ucu ile emziren var mi varsa bebeklerinizin gaz durumu nasıl gaz yapar diyorlar kizimda çok gazlı bana bi fikir verir misiniz?

tekrar emzirmeye başladım. çok mutluyum
Çok sevindim hadi gözün aydin demekki kan ilacini aksatmadan içmek lazım ben dikkat etmiyodum buna daha düzenli iciyim bari çünkü bugün aşı oldu kuzum ve sürekli memedeydi tüm akşam emdi huysuzlanmasi devam edince anladim ki aç mecburen 60 cc mama verdim ilk defa doydu uyudu sonrasinda şükür ama hala mizildiyo uykusunda birden irkiliyo aşıdan olabilir mi acaba ya

Kızlar silikon meme ucu ile emziren var mi varsa bebeklerinizin gaz durumu nasıl gaz yapar diyorlar kizimda çok gazlı bana bi fikir verir misiniz?
Ben silikon meme ucuyla emziriyorum gaz falan yapmadi normal emerkende hava yutuyor ztn emzirdikten sonra gazini cikar biseycik olmaz ben gunde 2 ser bardak rezene ve kimyon çayı içiyorum gaza iyi geliyor dene bence

Ben silikon meme ucuyla emziriyorum gaz falan yapmadi normal emerkende hava yutuyor ztn emzirdikten sonra gazini cikar biseycik olmaz ben gunde 2 ser bardak rezene ve kimyon çayı içiyorum gaza iyi geliyor dene bence
rezene cayi bugün aldım içtim canım kimyon u nasıl çay yapıyorsun

Ben silikonla emziriyorum canim ilk dogdugundan bugune. 1 haftadir her aksam 4 5 saat gaz krizi oluyor evde.25 gunluguz.

Ben silikonla emziriyorum canim ilk dogdugundan bugune. 1 haftadir her aksam 4 5 saat gaz krizi oluyor evde.25 gunluguz.
biz Dw 25 günlüğü z avent kullanıyorum benim ilk dogdugundan beri var gazı sürekli çıkartıyor da alttan üstten ama hep var bana uc yapıyor dediler kendi göğüs ucum yok almıyor

Kızlar bebeğim iki gündür kakasini yapamıyor ne yapacam çok huzursuz sürekli ikiniyor

Anneler ne olur yardım edin kızım dün akşamdan beri iishal olmuş yediğim yemek dokundu herhalde hiç uyumadı sırt üstü yatırınca çığlığı basıyor kaç tane bez değiştirdim Allah bilir şimdihhastaneye gidemiyorum eşim okulda sağlık ocağını arasam bilgi verirler mi

Kızlar bebeğim iki gündür kakasini yapamıyor ne yapacam çok huzursuz sürekli ikiniyor
Benim kızım da dün bu saatlerde tamamı sümüksü bi kaka yaptı ondan beri hiç yapmadı. Nerdeyse 24 saat oldu. Gazı da rahat çıkaramıyo dünden beri. Aglayıp uykusunu bölüyo. Arastıırdım biraz. 1. Aydan sonra sindirim gelişip sütün coğunu emiyomuş. Kiloya dönüşüyomuş. İyi bişeymiş. Az önce acı elmayagı sürdüm karnına ve topuklarına.

Canim bizim de 40 gun oldu. Bastan beri toplam en fazla 10 dk emiyo. Geceleri 60 ml sut veriyorum. Gunduz de bazen kendi uyanoyo eger 3 saat olmus ve uyanmoyosa ben kaldiriyorum. Dedigin gibi bizim de oluyo benim farkettigim emerken mide gazi biriktiyse oyle yapiyor. Omzuma alip gazini cikariyorum. Bir defasinda da oyle yaptigonda sut kalmadigini farkettim. Pompayla cekmeye calistim 1 damla sut cikti. Istersen gaz cikarmayi dene oncelikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…