Tabi olabilir canim .. Felak nas ayetel kursu okuyabilirsn kanaman bitmediyse eger bittiyse diger sureleride okuyabilirsin korkmana gerek agladgnda sakinlesmesi icn yaninda oldugunu hissettrCanim.benimde aklima birtek o geliyo kirkimiz cikmadi daha korkuturlatmis demi :-( okuyorum hergun canim ama yine de korkuyo sanirim
kelebegim :-(
Bizimki ilk çocuk ağlamasına dayanamıyorum. Hem daha erken bir aylıktan hemen alışmaz herhaldeKimi alışır yapma uyku düzeni oluşturamazsın sonra kendi uyumaz diyor kimi anne kokusuna ihtiyacı var diyor kafam çok karışık
Kuzuumm benim ya kiyamamDun denedim uykusu vardı emzik verdim her zaman uyurken dinlediğimiz müziği açtım ama uyumadı öyle bana baktı sonra da ağladı, kucağıma aldım 5 dk ya kalmadan uyudu :) ilerde biraz daha büyüyünce kendi kendine uyumaya alışırlar inş, hala bize ihtiyaçları var sanırım
Bizimkide ilkBizimki ilk çocuk ağlamasına dayanamıyorum. Hem daha erken bir aylıktan hemen alışmaz herhalde
Okuyorum canim hergun bitti kanamam ama bazen okusamda ayni sekilde uyaniyor daha sik okumam lazim..aglayinca hemen kucaga aliyorum zaten sakinlesiyo :-(Tabi olabilir canim .. Felak nas ayetel kursu okuyabilirsn kanaman bitmediyse eger bittiyse diger sureleride okuyabilirsin korkmana gerek agladgnda sakinlesmesi icn yaninda oldugunu hissettr
Moralim cok bozuk kizlar bugun bebisi 1. Ay kontrole goturduk 800 gr almis dogdugundan beri....doktora az geldi...gunduzleri pek uyumuyo cok zorlaniyo dedim sutunde azalma varmi dedi sanki iki gundur goguslerim eskisi gibi sertlesmiyo ama emdikten sonra birakiyo tekrar istemiyo aglamiyo dedim olsun demekki yetersiz sutun boyle giderse mamaya baslariz dedi ya 800 gr azmi ki cok uzgunum:-(
Kizlar bebegim cok gazli,bir aydir ne yapacagimizi sasirdik.kendi de cok yoruluyor biz dearanizda bebegine zeytinyagi veren var mi?bir kac kere verdim ise yaradi fakat icindeki asit beni tedirgin etti.bende de cok gaz var sutümden bebege geciyor.gazi gidermek icin ya da olmasini engellemek icin ne yapabilirim?
Allah allah hangi doktorda canımCanim bende hatay abtakya mozaik hastanesinde dogum yaptim 700 tl odedim.
aynen oyle canım bı bebegı neye alıstırırsan o sekılde gıdıyo kucaga alıstırırsan kucaga alısıyo dırek yatırırsan yatagına mınıcıkler ama beyinleri cok hızlı alıyo herseyı uykuyu yemeyı oynamayı benım buyuk oglum 6 ayından sonra hergun duzenlı 5,30da uyanırdı dakıka şaşmazdı oyun saatıydıKizlar merhaba giremiyorum ne zamandır okuyamiyorum bile bence bebeği nasıl alıştır insan öyle gidiyor 1 ay 2 ay farketmiyor ... ben hergün akşam 11 bucukta yatağa getiriyorum altını falan değişiyor bir gogusten emzir ip omuzuma alıyorum sirtina hagif dokunup sivazliyorum gegiriyor sonra diğer gogusten verip aynı şekilde sonra yatağına bırakıp hafif salliyorum 2 aylik olduk 40 indan sonra yaklasik 15 20 gündür 2 bucukta uyanıyor sonrada 6.30 da. Gün içinde çok uyuya da uyumasa da artık hep böyle ... bebekler alısıyor gerçekten düzene yeterki sizin bir düzeniniz olsun..
800 gr nesi azmış yaa sen sütünü artırmanın yolunu dene bence canım mamaya geçmek en kolayı mamanın gazı da çok oluyor anne sütüne göre ama 800 asla az değil ..[/QUOTE
Çok sagol canım ya dikkat ediyorum sütüm eski haline dönmeye başladı zaten stres yaptırıp insanın iyice sütünü azaltıcaklar
Kizlar merhaba giremiyorum ne zamandır okuyamiyorum bile bence bebeği nasıl alıştır insan öyle gidiyor 1 ay 2 ay farketmiyor ... ben hergün akşam 11 bucukta yatağa getiriyorum altını falan değişiyor bir gogusten emzir ip omuzuma alıyorum sirtina hagif dokunup sivazliyorum gegiriyor sonra diğer gogusten verip aynı şekilde sonra yatağına bırakıp hafif salliyorum 2 aylik olduk 40 indan sonra yaklasik 15 20 gündür 2 bucukta uyanıyor sonrada 6.30 da. Gün içinde çok uyuya da uyumasa da artık hep böyle ... bebekler alısıyor gerçekten düzene yeterki sizin bir düzeniniz olsun..
Bebeklerimiz çok küçük bence bebeğin ne istiyorsa onu yap çünkü o minik tatlı şey karnından yeni çıktı bol bol sarılmaya,sevgiye ve güvene ihtiyacı var.. Yatak eğitimi için çok erken.. benim kızım göğsüme yanağını koyup uyuyor emmese bile demek ki sadece tenime dokunmak istiyor.. Ben hertürlü uyutuyorum yatağa bıraktığımda oluyor, emzirerek , emzirme koltuğunda sallanarak, mamaroo'ya koyup orda uyuttuğumda kısacası bebeğim hangisini isterse onu yapıyorum..Kimi alışır yapma uyku düzeni oluşturamazsın sonra kendi uyumaz diyor kimi anne kokusuna ihtiyacı var diyor kafam çok karışık
Aynen canım sana katılıyorum.bana bırak aglasin alma kucağına diyorlar. Onun gözyaşları suzulurken minicik gözlerinden oturup onu mu izlicem. Bunu yapabilmem için vicdanimi ve duygularımı söküp atmam gerekInan o kadar kolay degil.. bazi bebekler dedigin gibi uysal ve duzene meyilli olabilir ama hepsi oyle degil maalesef.. ve cogu huzurlu begek de dis cikarma doneminde huy degistirip bir daha oyle gidebiliyor.. yoksa hicbir anne keyfinden saatlerce kucaginda bebek pispislamaz ya da ayaginda sallamaz.. aglarken moraran bir bebek varken kucaga alma alismasin demek sacma geliyor.. ki doktorlar ve psikologlar bile ozellikle yenidoganlar ne zaman huysuzlanirsa kucaga alinmali diye.. bu dunyada onlarin tek guven duyduklari yer anne kucagi.. aglayan bir bebegi sirf kucaga alismasin diye almamak vicdanima sigmiyor.. Bebekler biraz buyudukce anlayacagiz ki cocuk bu gunu gunune uymaz.. bebekle alakali cogu sey de anne babanin marifetinden kaynakli degil, bebegin mizaciyla ilgili..
Ayni sikayetler bizdede war camim dr bgunde goturdum her emzirmeden once burun damlasini damlat muhakkak gecer dedi oksurugude tikanikla alakali biseyi yok dedi ama ben grip oluyorum ihlamur falan iciyorum ama umarim gecerAynisi bizdede var cnm. Dr balgam var demsti bslgam sokturucu arti burun spreyu kullandim 15 gun gecmedi. Dr. Soyledim akciger filmi cekelim dedi bende Baska dr giturdum bisey yok ilaci kes cok kucuk dedi. Burjundan geliyo ses dddi serum fizy kullan aspiratorle temizle dedj ama hucbusey cikniyor burnjndan. Hiril hiril ses geliyo sinirim bozuluyo. Genizden geliyo gjbj bizkmkide bide srada horluyo dr . Burun yapusuylada alakali dedi. Buyudukce gecer dedu ama ben korkuyorum yjnede.
Yapiyorum canim ya inat gibi uyurken hala cikarmiyoCanim gazi cikaramiyorum demistin ya doktor bugun dediki emdikten sonra dik tutup cikariyosunuz ya sivazliyosunuz yada cok nazik vuruyosunuz ondan cikmiyo dedi hafif kuvvetli pat pat vurun aradada sirtina bastirip tekrar vurmaya devam edin dedi
canım uyku emzirmeden daha fazla büyütüyomus bebeği emzirmek icin uykusunu bölme sarılik falan gibi bi rahatsızlığı yoksa tabi benim ilk oglum en fazla 4 dakika emerdi şimdiki 15 dakika emiyor hem de daha sık ama kilo alımları aynı ve maşallah çok iyi sanırım sütün doyuruculuğuyla ilgili her annenin sütü farklı her bebek için bile farklı sen gelişimine bak benceKızlar beslenme konusunda çok kafam karışık. Benim kızım tek meme ve 5dk emiyo.dogdugundan beri ben en gec 3-4 saatte uyandirip emzirdim. Pek kendisi uyanamiyo ozellikle geceleri.doktora sordum artık sen uyandırma onun duzenine sen uy dedi. Deneyeyim dedim gece 8 saat uyudu. cok fazla uyuyo. Napcam bilmiyorum. Bir de siz uyku duzenine basladiniz mi? Hergun ayni saatte uyutabiliyo msnz?
Inan o kadar kolay degil.. bazi bebekler dedigin gibi uysal ve duzene meyilli olabilir ama hepsi oyle degil maalesef.. ve cogu huzurlu begek de dis cikarma doneminde huy degistirip bir daha oyle gidebiliyor.. yoksa hicbir anne keyfinden saatlerce kucaginda bebek pispislamaz ya da ayaginda sallamaz.. aglarken moraran bir bebek varken kucaga alma alismasin demek sacma geliyor.. ki doktorlar ve psikologlar bile ozellikle yenidoganlar ne zaman huysuzlanirsa kucaga alinmali diye.. bu dunyada onlarin tek guven duyduklari yer anne kucagi.. aglayan bir bebegi sirf kucaga alismasin diye almamak vicdanima sigmiyor.. Bebekler biraz buyudukce anlayacagiz ki cocuk bu gunu gunune uymaz.. bebekle alakali cogu sey de anne babanin marifetinden kaynakli degil, bebegin mizaciyla ilgili..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?