Canim benim en dogrusu aslinda...yani biraz arastirinca bende uyku egitimi icin erken oldugunu ogrendim en dogrusunu yapiyorsun huzursuzlandigi her an kucagima aliyorum bende yuzunu ya omzuma kokuyor ya fogsume aninda sakinkesiyor dedigin gibi gece yatirirken uyuyamadi biraz kucagimda salladim uyudu bazen omzumda uyuyor bazende besiginde salliyorum bende cogu zaman kendiliginden uyuyor zaten uykuya dalmasi gecikirse yapiyorum bublari kim ne derse desin bebegini en iyi anne tanir anne bilir ve nasil isterse oyle uyutur yetistirirBebeklerimiz çok küçük bence bebeğin ne istiyorsa onu yap çünkü o minik tatlı şey karnından yeni çıktı bol bol sarılmaya,sevgiye ve güvene ihtiyacı var.. Yatak eğitimi için çok erken.. benim kızım göğsüme yanağını koyup uyuyor emmese bile demek ki sadece tenime dokunmak istiyor.. Ben hertürlü uyutuyorum yatağa bıraktığımda oluyor, emzirerek , emzirme koltuğunda sallanarak, mamaroo'ya koyup orda uyuttuğumda kısacası bebeğim hangisini isterse onu yapıyorum..
canım 1. ay 1 kilo aldı. bu ay uyandırmamaya başlayınca inşallah kilo alımında azalma olmazcanım uyku emzirmeden daha fazla büyütüyomus bebeği emzirmek icin uykusunu bölme sarılik falan gibi bi rahatsızlığı yoksa tabi benim ilk oglum en fazla 4 dakika emerdi şimdiki 15 dakika emiyor hem de daha sık ama kilo alımları aynı ve maşallah çok iyi sanırım sütün doyuruculuğuyla ilgili her annenin sütü farklı her bebek için bile farklı sen gelişimine bak bence
aynen katılıyorum ilk oğlum çok gazlı ve huysuzdu 2 aylıkken küsmeyi öğrenmişti ve meme gecikti mi ya da ağzından çıktı mı küsüp ağlıyor bi daha almıyordu şimdiki çok farklı 50 kere ağzından çıksa da yine emiyor mizaç çok önemli bir şeye alıştırabilmek için bebeğin rahat olması lazım yoksa anne koşturmaktan harap düşüyo doğru olan neydi neye alıştırmak lazımdı düşünemiyo bile
üşür diye cesaret edem,yorum canım. içeride de uzun kol duruyo. çıkarınca soğuyo vücudu sankiCanım eğer icerisi 27 drece ise yarım kol giydiriyorum.
26 25 civarında çıt çıtli atlet üstüne yarım kol.
Dışarıya ince uzun kol giydiriyorum canım
gündüzleri birşekilde uyanıyo da geceleri uzun uyuyo canım. aç olmadığından emin olsam içim rahat etcek :)Ooyy 8 saatmii çok ilginç maşallah mi desem ne desem bilemedim benim oluşum 34 günlük iki saate bir saat kurmuş gibi uyanip emiyo bazen her saat emiyo hiç uyumadi sekiz saataslinda sıkıntısı olmasada uyusa fena olmazz
canım benimki de 1 kilo almıştı, hem sağlık ocağı hem de doktorumuz normal dedi. her doktor farklı mı referans alıyo anlamadım. benim de eskisi gibi sert degil ama bezini takip ediyorum azalma yok sanki ıslatmasında falan. bakalım 2. ay kontrolünde belli olucak.Moralim cok bozuk kizlar bugun bebisi 1. Ay kontrole goturduk 800 gr almis dogdugundan beri....doktora az geldi...gunduzleri pek uyumuyo cok zorlaniyo dedim sutunde azalma varmi dedi sanki iki gundur goguslerim eskisi gibi sertlesmiyo ama emdikten sonra birakiyo tekrar istemiyo aglamiyo dedim olsun demekki yetersiz sutun boyle giderse mamaya baslariz dedi ya 800 gr azmi ki cok uzgunum:-(
Bende anlamadım ki neyi baz alıyorlar canım mesela bugün sağlık ocağına gittik aşısı vardı 1 kg almış çok çok iyi bakmışsın tebrik ederim aynen devam dedi tartılarda farklı demekki moralim yerine geldi açıkcası sütümde iyiçok şükür artıkcanım benimki de 1 kilo almıştı, hem sağlık ocağı hem de doktorumuz normal dedi. her doktor farklı mı referans alıyo anlamadım. benim de eskisi gibi sert degil ama bezini takip ediyorum azalma yok sanki ıslatmasında falan. bakalım 2. ay kontrolünde belli olucak.
maşallah canım sevindim.Bende anlamadım ki neyi baz alıyorlar canım mesela bugün sağlık ocağına gittik aşısı vardı 1 kg almış çok çok iyi bakmışsın tebrik ederim aynen devam dedi tartılarda farklı demekki moralim yerine geldi açıkcası sütümde iyiçok şükür artık
Uzulme canm gecer insalahOkuyorum canim hergun bitti kanamam ama bazen okusamda ayni sekilde uyaniyor daha sik okumam lazim..aglayinca hemen kucaga aliyorum zaten sakinlesiyo :-(
Telal beyAllah allah hangi doktorda canım
Duyguya katılıyorum 800 gr fena değil bence de.800 gr nesi azmış yaa sen sütünü artırmanın yolunu dene bence canım mamaya geçmek en kolayı mamanın gazı da çok oluyor anne sütüne göre ama 800 asla az değil ..
Bence zeytinyagindansa anason deneyebilirsin hem güzel uykuda oluyor bir de her emmeden sonra gegirtince bebeği gazı kalmıyor pek havayı da çıkarmış oluyor canım ama anason da sık sık değil bir kaç gün de masaj la farklı yollarla dene ki alisinca o da etkilemiyormus artık. ..
Canım ben yürüyüş yapıyorum. Yürüyüş bandında.Kizlar 40im cikti gobek duruyo uzun zamandir bir gerileme olmadi.sezeryanoldum. Dogumdan cikinca kilom neyse simdide aynigram degismedi. Yiyorum emzirdigim icinde hareket ediyorum cok emxirdikce gider derler gram farketmedi. Sizde durumlar nasil?
Dr lar kontrolde korkutup anlaşmalı firmalarının mamasını yazıyo hemen 500 gr artış varsa aylık emzirmeyi bırakma sakın mama başlayınca çok emmiyolar süt azalıyor 1 Kilo çok iyi maşallah bak dikkat et bu dediğime dr mama yazmak için bahaneye bakacak yani Kilo artışı az gibi falan da filan Kilo artışını sen takip et annelik hissiyatına güven arkadaşıma hemen mama önermişlerdi güvendiğim bir dr à gittik minyon bu bebek annesi gibi dedi Kilo artışı çok normal dedi genetik yapınızı da dikkate alcanım 1. ay 1 kilo aldı. bu ay uyandırmamaya başlayınca inşallah kilo alımında azalma olmaz
Ultrason zorunlu zaten Rota virüsü ishal ve kusma yapabilir bebeği yorma benceSlm arkadaşlar :) kalça çıkığı ultrasonu ve ve rota virüsü aşısı yaptırdınıznmı ? Veya yaptıracakmısınız? Fikriniz nedir? Ben ilk oğluma yaptırmamıştım o zaman haberim yoktu bunlardan.
32 günlüğü bugün itibariyle cok sağol canımmaşallah canım sevindim.kaç günlük oldunuz?
İnşallah canım az kaldı kırkımızın çıkmasına hayırlısıylaUzulme canm gecer insalah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?