Saol canım aslında bu duruma alışmıştım ama bu ara bir kaç gün de saatlerce uyudu uyandıramadık uyuyunca uyanmıyor uyanınca hiç uyumuyor acaba sıkıntı mı var diye endişelendim..@hukukcu cnm Merhaba. .benim kızım da her gün sabah 7 de kalkar...akşam 10 a kadar uyumaz sadece memede uyur..koyarim yatağına uyanır. .Tüm. gün hiç ji is yapamıyorum bazen akşam 10 u iple çekiyorum. Doktora gittim uyumuyo sürekli aglio diye..Bazı bebekler böyle olabilir. Dedi. .tabi ben bitap dusuyorum
Kalca ultrasonu yaptirdim ama rota dusunmuyorumSlm arkadaşlar :) kalça çıkığı ultrasonu ve ve rota virüsü aşısı yaptırdınıznmı ? Veya yaptıracakmısınız? Fikriniz nedir? Ben ilk oğluma yaptırmamıştım o zaman haberim yoktu bunlardan.
Canim cok üzüldüm allah islah etsinbu zor dönemde eşi yanında olan ve sadık olan bayanlar çok şanslısınız. benim eşim nefsine yenilip 2 kez aldatmış beni. sabah itiraf etti. suçu da bana attı. neymiş ilişki sırasında kokmuşum. suç ben de mi. 20 gün önce doğum yapan kadına ısrar edilir mi birliktelik için( ayrılık kapıda
Slm arkadaşlar :) kalça çıkığı ultrasonu ve ve rota virüsü aşısı yaptırdınıznmı ? Veya yaptıracakmısınız? Fikriniz nedir? Ben ilk oğluma yaptırmamıştım o zaman haberim yoktu bunlardan.
Inan o kadar kolay degil.. bazi bebekler dedigin gibi uysal ve duzene meyilli olabilir ama hepsi oyle degil maalesef.. ve cogu huzurlu begek de dis cikarma doneminde huy degistirip bir daha oyle gidebiliyor.. yoksa hicbir anne keyfinden saatlerce kucaginda bebek pispislamaz ya da ayaginda sallamaz.. aglarken moraran bir bebek varken kucaga alma alismasin demek sacma geliyor.. ki doktorlar ve psikologlar bile ozellikle yenidoganlar ne zaman huysuzlanirsa kucaga alinmali diye.. bu dunyada onlarin tek guven duyduklari yer anne kucagi.. aglayan bir bebegi sirf kucaga alismasin diye almamak vicdanima sigmiyor.. Bebekler biraz buyudukce anlayacagiz ki cocuk bu gunu gunune uymaz.. bebekle alakali cogu sey de anne babanin marifetinden kaynakli degil, bebegin mizaciyla ilgili..
Herkese iyi aksamlar bayadir giremiyorum kizim cok huysuz ve gaz sancisi asiri derecede var 3 4 gune kaka yapiyor o da bizim zorumuzla fitil atiyoruz hep zinco kullaniyorum sab simplex kullaniyorum rezene cayi veriyorum kendime dikkat ediyorum ama yok bitmiyor Allah korusun catlayacak gibi agliyor.ne gece uyuyo ne gunduz gaz sancisi yuzunden emmiyor ac ac duruyor ve her aksam 8.30 dan aksam 12 ye kadar hergun agliyor sinirimden agliyorum esim bir cocuga bakamiyorsun diyor agliyorum anlayacaginiz moralim cok bozuk
Biraz önce ayni cümleyi kullandım canım dun gece uyutamadim sabah ancak uyudu bugün de uyudu uyandırıp emziremiyorum azcik emiyor gerisi yok... ah ahh böyle böyle büyüyecekler sanırım 3-4 çocuğu olanlar gözümde daha bi değerlendi nasıl büyütmüşler maşallah diyorumSaol canım aslında bu duruma alışmıştım ama bu ara bir kaç gün de saatlerce uyudu uyandıramadık uyuyunca uyanmıyor uyanınca hiç uyumuyor acaba sıkıntı mı var diye endişelendim..
Ben de içiyorum ama faydasını göremedim acaba ölçüleri nasıl, kaç dk demlenmesi gerekiyor, demlendikten hemen sonra içmek mi gerekliArkadaslar ben nisan annesiyim 27 nisanda dogum yaptim mayisa yakin oldugum icin girip bi bakayim dedim. Gaz sancisindan cok sikayet edilmis bizde cok cektik aksam 6da baslar 22:30 a kadar aglardi oglum. Nurse harveys kullandik ise yaramadi sab simplexe gectik ayni zamanda kimyon ve rezene cayina basladim ve bebegim artik aksamlari huzurlu bir bebek oldu simdi sab simplexi biraktim kimyon ve rezeneyi iciyorum. Yanliz cayi yapmanin iki puf noktasi var birincisi tohumlari ezeceksiniz ikincisi agzi kapali demlenecek. Icinde ucucu yaglar varmis agzi acik demlenirse onlar ucuyormus.IBen gunde 3 kupa iciyodum simdi tek kupaya dusurdum Umarim sifa olir bebeklerinizd
Simdi bir kupa icin 1 tatli kasigi kimyon tohumu 1 tatli kasigi rezene kullaniyorum sarmisak rendem vardi birtane hic kullanmamistim simdiye kadar kismet kimyonaymis :) icine koyup rendelemek suretiyle eziyorum ustune kaynar su koyup agzini kapatiyorum ilinincaya kadar bekliyorum buda ortalama 20dk ediyor. Herkeste ise yaramayabilir cunku doktorum gazin tek bir cozumu yok her cocukta farkli olur sirayla deniceksiniz demisti banaBen de içiyorum ama faydasını göremedim acaba ölçüleri nasıl, kaç dk demlenmesi gerekiyor, demlendikten hemen sonra içmek mi gerekli
Bu cevabın ilk cümlesi dışında hicbiri benim mesajimi cevap niteliğinde değil. Ben "kucağa alınmasın alisir" şeklinde bir kompozisyon mu yazmışım arkadaşım. Ayrıca ben 12 de uyuyup 2.bucukta ve 6bucukta uyandigini yazarken bebekten bahsettim. Bunu bebeğe ben yapmadım. Marifetim olduğunu da söylemedim. Burada o kadar çok yazan varki , yok uyandırayim mi 2 saatte yok altını kaç saatte degisiyorsunuz falan... ben de sadece bu konuda aynı fikirdeyim çocukların mizaci farklıysa otomatige baglamayacaksiniz 2 saatte uyandirilan 3 saatte altı değişen çocuğun uyku düzeni muzeni olmaz acikirsa aranır. Huysuzlanirsa altı bir kontrol edilir pisik falanda olmaması için.kucak meselesine gelince benim gün boyu kucağıma almadığımi da nerden cikardiniz. Ben bebeğime yaptığım yöntemde bahsettim "kucağıma alarak" bunun sonucunda rahat ettiğini gözlemledim. Bunu da ben de başka bir paylasimdan edinip uyguladım ise yaradi. Bebek bir düzende giderse bozmayin amaçlı yazdım.
Siz de isterseniz mizacina ters deyin uygulamayin isterseniz deneyin.. Bakıyorum cevap bana yazılmış ama konuyla alakası bile yok..
canım uyku emzirmeden daha fazla büyütüyomus bebeği emzirmek icin uykusunu bölme sarılik falan gibi bi rahatsızlığı yoksa tabi benim ilk oglum en fazla 4 dakika emerdi şimdiki 15 dakika emiyor hem de daha sık ama kilo alımları aynı ve maşallah çok iyi sanırım sütün doyuruculuğuyla ilgili her annenin sütü farklı her bebek için bile farklı sen gelişimine bak bence
aynen katılıyorum ilk oğlum çok gazlı ve huysuzdu 2 aylıkken küsmeyi öğrenmişti ve meme gecikti mi ya da ağzından çıktı mı küsüp ağlıyor bi daha almıyordu şimdiki çok farklı 50 kere ağzından çıksa da yine emiyor mizaç çok önemli bir şeye alıştırabilmek için bebeğin rahat olması lazım yoksa anne koşturmaktan harap düşüyo doğru olan neydi neye alıştırmak lazımdı düşünemiyo bile
Aynen canım sana katılıyorum.bana bırak aglasin alma kucağına diyorlar. Onun gözyaşları suzulurken minicik gözlerinden oturup onu mu izlicem. Bunu yapabilmem için vicdanimi ve duygularımı söküp atmam gerek
Sakin ol arkadasim.. duzen konusunda senin mesajini alintiladim.. "bebeklerde duzene alisiyor, yeter ki sizin bir duzeniniz olsun" diye bir cumle var mesajinda.. bebeklerin duzeni ay ay degisen bir sey.. bunda anne babanin duzeninden cok baska faktorler etkili.. cok anne baba var yattigi saat belli degil ama bebekleri kurulu saat gibi ayni saatte yatar.. ya da cok duzenli ailelerin bebekleri huzursuzdur, uyusuz geceler gecirir.. o cumlene istinaden bunlari yazdim.. senin dedigin duzeni olan, uyuyan bebegi uyandirmamaksa dedigine katiliyorum..
Kucak meselesi de baska bir mesaja cvpti.. onu alintilamamisim.. simdi de mesaj duzeltilmiyor.
Canım vücut ısısını anlamak için boynuna ve ensesine baküşür diye cesaret edem,yorum canım. içeride de uzun kol duruyo. çıkarınca soğuyo vücudu sanki
Ben de çok aglama maya özen gösteriyorum aglayinca krize giriyor bazen memede bile susmuyorBirak aglasin, yatakta pispisla diyenlerin bebekleri iki aglayip susuyor sanirim.. yoksa hicbir annenin vicdani boyle bir seyi kaldirmaz. Ilk oglumu da aglatmamaya calistim, oglumda da aynisini yapiyorum.. bu gunler cok cabuk geciyor.. buyuk oglum 2.5 yasinda, simdi kendini opturmuyor bile..
Canim tesekkur ederim ben sabrederim sabretmesine de o aci icinde kivraninca dayanamiyorum ; (Canım youtube bebek masajı videoları var benim işimi çok kolaylaştırdi. Mutlaka bak... bana da burdan bir arkadas söylemişti. Kakasi için de benimki 6 gün yapmadı 3.gun fitil kullanacaktim annem de kızım 7 günde bir defa bir günde 7 defa olur dedi 7.gun sabah ne yapayım derken o videoyu uyguladım zeytinyağı ile öyle bir yaptiki 7 günlük :) . Simdi 2 gün yapmasa 3. Gün hemen masaj yapıyorum ama son 6-7 gündür bir sıkıntı yok. Gaz olunca da isime yariyor. Fitil kolaya alistiriyor kendi kendine yapamayabiliyor sonra bebekler.. hep doğal yolları tercih etmekte yarar var zaten Allahın izniyle en gec 4. Aya sancılar azalıyor ciddi anlamda biraz sabredecez galiba
Canim sizin bebiste bizimki gibi kolik olmus buzuki orhan kolik muzigi yada fon sesi dinletin onu sakinlestrp uyutur bide uyutmak iatediginde kucagina al basini kol altina yakin getir ve iyice kollarnla sarip hafif sallayarak uyut biraz aglar ama 5 dk dan sonra kendisi kafasini iyice kolaltina sokmaya calisip uyuya kalacaktir kolik bebekler dar alanlari severler Allah yardimcin olsunHerkese iyi aksamlar bayadir giremiyorum kizim cok huysuz ve gaz sancisi asiri derecede var 3 4 gune kaka yapiyor o da bizim zorumuzla fitil atiyoruz hep zinco kullaniyorum sab simplex kullaniyorum rezene cayi veriyorum kendime dikkat ediyorum ama yok bitmiyor Allah korusun catlayacak gibi agliyor.ne gece uyuyo ne gunduz gaz sancisi yuzunden emmiyor ac ac duruyor ve her aksam 8.30 dan aksam 12 ye kadar hergun agliyor sinirimden agliyorum esim bir cocuga bakamiyorsun diyor agliyorum anlayacaginiz moralim cok bozuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?