2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Saol canım aslında bu duruma alışmıştım ama bu ara bir kaç gün de saatlerce uyudu uyandıramadık uyuyunca uyanmıyor uyanınca hiç uyumuyor acaba sıkıntı mı var diye endişelendim..

Kalca ultrasonu yaptirdim ama rota dusunmuyorum

Canim cok üzüldüm allah islah etsin
Benimde en büyük korkum bu lohusa psikolojisi bide kabuslar görüp duruyorum sürekli diken üstündeyim. Nasil fark ettin peki?

Kslca ultrasinh yaptirdik. Hatta sonuca gore dr ortopedi muayene etsin bi dedi. Ettircez bakslim. Rota vitus ilk cocujta yaptirmamstim ama simdi ustiyorum. Cunku ilk cocugumda ishal olmustu cok dr rota virus suphekendi. Tahlil yapildi. Keske asiyi yaotrsaydim demstim. Sonuctactahlilede bi suru para vermstim en azindan her ishalde rota virus mu diye tahlile gerek kalmaz o olmadigina emin oluruz.

Herkese iyi aksamlar bayadir giremiyorum kizim cok huysuz ve gaz sancisi asiri derecede var 3 4 gune kaka yapiyor o da bizim zorumuzla fitil atiyoruz hep zinco kullaniyorum sab simplex kullaniyorum rezene cayi veriyorum kendime dikkat ediyorum ama yok bitmiyor Allah korusun catlayacak gibi agliyor.ne gece uyuyo ne gunduz gaz sancisi yuzunden emmiyor ac ac duruyor ve her aksam 8.30 dan aksam 12 ye kadar hergun agliyor sinirimden agliyorum esim bir cocuga bakamiyorsun diyor agliyorum anlayacaginiz moralim cok bozuk

Arkadaslar ben nisan annesiyim 27 nisanda dogum yaptim mayisa yakin oldugum icin girip bi bakayim dedim. Gaz sancisindan cok sikayet edilmis bizde cok cektik aksam 6da baslar 22:30 a kadar aglardi oglum. Nurse harveys kullandik ise yaramadi sab simplexe gectik ayni zamanda kimyon ve rezene cayina basladim ve bebegim artik aksamlari huzurlu bir bebek oldu simdi sab simplexi biraktim kimyon ve rezeneyi iciyorum. Yanliz cayi yapmanin iki puf noktasi var birincisi tohumlari ezeceksiniz ikincisi agzi kapali demlenecek. Icinde ucucu yaglar varmis agzi acik demlenirse onlar ucuyormus.IBen gunde 3 kupa iciyodum simdi tek kupaya dusurdum Umarim sifa olir bebeklerinizd

Bu cevabın ilk cümlesi dışında hicbiri benim mesajimi cevap niteliğinde değil. Ben "kucağa alınmasın alisir" şeklinde bir kompozisyon mu yazmışım arkadaşım. Ayrıca ben 12 de uyuyup 2.bucukta ve 6bucukta uyandigini yazarken bebekten bahsettim. Bunu bebeğe ben yapmadım. Marifetim olduğunu da söylemedim. Burada o kadar çok yazan varki , yok uyandırayim mi 2 saatte yok altını kaç saatte degisiyorsunuz falan... ben de sadece bu konuda aynı fikirdeyim çocukların mizaci farklıysa otomatige baglamayacaksiniz 2 saatte uyandirilan 3 saatte altı değişen çocuğun uyku düzeni muzeni olmaz acikirsa aranır. Huysuzlanirsa altı bir kontrol edilir pisik falanda olmaması için.kucak meselesine gelince benim gün boyu kucağıma almadığımi da nerden cikardiniz. Ben bebeğime yaptığım yöntemde bahsettim "kucağıma alarak" bunun sonucunda rahat ettiğini gözlemledim. Bunu da ben de başka bir paylasimdan edinip uyguladım ise yaradi. Bebek bir düzende giderse bozmayin amaçlı yazdım.

Siz de isterseniz mizacina ters deyin uygulamayin isterseniz deneyin.. Bakıyorum cevap bana yazılmış ama konuyla alakası bile yok..

Son düzenleme:

Canım youtube bebek masajı videoları var benim işimi çok kolaylaştırdi. Mutlaka bak... bana da burdan bir arkadas söylemişti. Kakasi için de benimki 6 gün yapmadı 3.gun fitil kullanacaktim annem de kızım 7 günde bir defa bir günde 7 defa olur dedi 7.gun sabah ne yapayım derken o videoyu uyguladım zeytinyağı ile öyle bir yaptiki 7 günlük :) . Simdi 2 gün yapmasa 3. Gün hemen masaj yapıyorum ama son 6-7 gündür bir sıkıntı yok. Gaz olunca da isime yariyor. Fitil kolaya alistiriyor kendi kendine yapamayabiliyor sonra bebekler.. hep doğal yolları tercih etmekte yarar var zaten Allahın izniyle en gec 4. Aya sancılar azalıyor ciddi anlamda biraz sabredecez galiba

Saol canım aslında bu duruma alışmıştım ama bu ara bir kaç gün de saatlerce uyudu uyandıramadık uyuyunca uyanmıyor uyanınca hiç uyumuyor acaba sıkıntı mı var diye endişelendim..
Biraz önce ayni cümleyi kullandım canım dun gece uyutamadim sabah ancak uyudu bugün de uyudu uyandırıp emziremiyorum azcik emiyor gerisi yok... ah ahh böyle böyle büyüyecekler sanırım 3-4 çocuğu olanlar gözümde daha bi değerlendi nasıl büyütmüşler maşallah diyorum

Ben de içiyorum ama faydasını göremedim acaba ölçüleri nasıl, kaç dk demlenmesi gerekiyor, demlendikten hemen sonra içmek mi gerekli

Ben de içiyorum ama faydasını göremedim acaba ölçüleri nasıl, kaç dk demlenmesi gerekiyor, demlendikten hemen sonra içmek mi gerekli
Simdi bir kupa icin 1 tatli kasigi kimyon tohumu 1 tatli kasigi rezene kullaniyorum sarmisak rendem vardi birtane hic kullanmamistim simdiye kadar kismet kimyonaymis :) icine koyup rendelemek suretiyle eziyorum ustune kaynar su koyup agzini kapatiyorum ilinincaya kadar bekliyorum buda ortalama 20dk ediyor. Herkeste ise yaramayabilir cunku doktorum gazin tek bir cozumu yok her cocukta farkli olur sirayla deniceksiniz demisti bana

Sakin ol arkadasim.. duzen konusunda senin mesajini alintiladim.. "bebeklerde duzene alisiyor, yeter ki sizin bir duzeniniz olsun" diye bir cumle var mesajinda.. bebeklerin duzeni ay ay degisen bir sey.. bunda anne babanin duzeninden cok baska faktorler etkili.. cok anne baba var yattigi saat belli degil ama bebekleri kurulu saat gibi ayni saatte yatar.. ya da cok duzenli ailelerin bebekleri huzursuzdur, uyusuz geceler gecirir.. o cumlene istinaden bunlari yazdim.. senin dedigin duzeni olan, uyuyan bebegi uyandirmamaksa dedigine katiliyorum..

Kucak meselesi de baska bir mesaja cvpti.. onu alintilamamisim.. simdi de mesaj duzeltilmiyor.

Mrb Kızlarr uzun zaman oldu buraya yazmayali. Biz oğlusumla 2 aylık olduk. Sadece anne sütü alıyor. Geçen ay 1.5 kg almıştık bu ay bilmiyorum yarın 2. Ay aşılarıni olmaya gideceğiz o zaman öğreniriz. Herkes gazdan konuşmuş size de söyleyim tarifimi siz de rahat edin inşallah iyi gelir bana da dua edersiniz :) başlarda çok gazımiz vardı rezene,kimyon, metsil, zinco, sab simplex kullandik bunlardan en iyi gelen sab oldu. Ama sonrasinda bi yakınımzn tavsiyesi üzerine bir bardak kaynamis suyun içine beş altı adet papatya kurusu, yarım çay kaşığı Çörekotu, fesleğen,anason atıp bes on dk bekletip süzúp için. Bize en iyi gelen bu çay oldu diger damlalari kullanmayi biraktik arada bir veriyorum.Onun dışında uykusu cok az bizimkinin henüz uyku düzeni yok, bide önceleri çok sık yaparken 15 gündür iki üç günde bir yapıyo kakasini. Bizden haberler böyle. öpüyoruz sizi ve bebislerinizi

Benim de ilk oglum kolikti.. hic mama vermeme ragmen beni emmek istemedi ilk gunden.. beni ziyarete gelenler amaan enzik yapma memeni, sakin uzun emzirme demiyor muydu.. oglum beni kabul etmyor, bunlarin verdigi akla bak.. ya da oglumun kolik krizlerinde kucagimda bile sakinlesmiyordu.. yatirsam cocuk catlayacak gibi oluyordu.. tabi ki kucagima alacagim, sakinlestirecegim.. gunduz hafif gaz sancilarinda da kucagimda sakinlesen oglumu gorenler ayy kucaga alistirma hic is yapamazsin demiyor muydu.. ki bu oglumda da ayni seyleri duyuyorum.. kucaginda uyutma, memede uyutma alisi vs.. herkes cok biliyor.. baksan kendi cocuklarinda ne yanlislar yapmislardir.. senin cocugunun huzuru icin yaptigin seyler hakkinda bilmislik taslamalari gercekten sinir bozucu.. evet kucagima da aliyorum, alisirsa alissin.. omur boyu mu alacagim kucagima.. o benim kucagimda, ben de onun kokusuyla huzur buluyorum.. bunu yasamadiklari icin de anlayamiyorlar..

Birak aglasin, yatakta pispisla diyenlerin bebekleri iki aglayip susuyor sanirim.. yoksa hicbir annenin vicdani boyle bir seyi kaldirmaz. Ilk oglumu da aglatmamaya calistim, oglumda da aynisini yapiyorum.. bu gunler cok cabuk geciyor.. buyuk oglum 2.5 yasinda, simdi kendini opturmuyor bile..

Ben gayet sakinim canım ben senin yazdıklarına bir bir cevap verdim benim yazdiklarimla ilgisi olmayan yerleri açıkladım. Iste bende bana katildigin noktayı vurgulamak istedim bebekler hep bir düzende gidecek diye birşey elbette olamaz daha fazla uyanık kalmak istiyor gittikçe mesela. Ama burayı sık takip ediyorsan görmussundur soruları onlarda haklı doktorlarından yonlendirmeleri farklı olabiliyor ama ben aynı saatte uyumaya başlayınca hazirligimi ona göre yaptım artık o saatte alt değiştirme beslenme yapmadım. Ve uydu bu düzene. Ben burdan bir çok bilgi alıp uygulamaya koydum ve cogu işime yaradı bu yüzden paylaştım düşüncelerimi buradan genelleme yaptığımı düşünmeyin. RABBİM saglik sabır versin biraz büyüyünce sıkıntılar bitmeyecek ama galiba biraz daha alısinca daha kolay gelecek.

üşür diye cesaret edem,yorum canım. içeride de uzun kol duruyo. çıkarınca soğuyo vücudu sanki
Canım vücut ısısını anlamak için boynuna ve ensesine bak

Ben de çok aglama maya özen gösteriyorum aglayinca krize giriyor bazen memede bile susmuyor

Canim tesekkur ederim ben sabrederim sabretmesine de o aci icinde kivraninca dayanamiyorum ; (

Canim sizin bebiste bizimki gibi kolik olmus buzuki orhan kolik muzigi yada fon sesi dinletin onu sakinlestrp uyutur bide uyutmak iatediginde kucagina al basini kol altina yakin getir ve iyice kollarnla sarip hafif sallayarak uyut biraz aglar ama 5 dk dan sonra kendisi kafasini iyice kolaltina sokmaya calisip uyuya kalacaktir kolik bebekler dar alanlari severler Allah yardimcin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…