2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Gayet normal canim masaAllah de oglusuna kiz nazar edecen cocugu :) bizimkini goren 6 aylik zannediyor masaAllah subhanAllah

Genelde ayni zamanlarda ayni şeyleri yaşıyoruz sanırım
Bence de doğum kolay değildi iyi atlatmışız, bazen hatırlayınca korkuyorum içim bi garip oluyor ve o anlar aklima hic gelmesin istiyorum.

Genelde ayni zamanlarda ayni şeyleri yaşıyoruz sanırım
Bence de doğum kolay değildi iyi atlatmışız, bazen hatırlayınca korkuyorum içim bi garip oluyor ve o anlar aklima hic gelmesin istiyorum.
Aynen oyle canim benim kendimizi motive etmekte bizim elimizde sanirim ama zamana ihtiyacimiz var sonucta cok yeni sayilir ve zor bir surec yasiyoruz en zorunu atlattik bugunleride atlatacagiz insallah aklimiza gelince yasadiklarimiz simdiki kadar kotu olmayacagiz

Cook tesekkur ederim guzel arkadasimm saolasin insss

benim ilk oglum oyleydi.. cok normal.. oyle fazla degil.. sadece ortalamanin ustunde. Ilk oglum 3.310 dogmustu.. daha kirki cikmadan 5.500 gecmisti.. ucuncu aydan sonra yavasliyor merak etme.. hatta 3 aydan sonra ayda 200 gram aliyordu... mama veriyorsan, mamayi azaltabilirsin.. sadece anne sutu alan bebeklerde obezite gibi bir risk yok ama mama icin ayni sey gecerli degil. Boynunun alti icin de, demek ki gidisini guzel yikayamiyorsun. Bebeklerin boynunun alti iki kat olur. En dibi yikamak biraz zor.. onun icin birikmistir.

canım korkman gayet normal hepimiz korktuk hala da korkan var sen kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman birlikte olun cunku öbür türlü kendini kasıyorsun canın belki çok yanmayacak sen ilk kafanı rahatlat kendini bir dinle öyle çok zorlama yada şartlama kendini tatlım stres yapılacak yada üzülecek birşey değil herşeyın ilacı zaman

Kizlar uzun suredir okuyorum yazmaya firsatim olmasi. Sezeryanla dogum yaptim. Ilk gunler cok fazla sutum vardi sonra herkesde oldugu gibi ben de bazi ailevi sorunlar yasadim kv vs. Ve sutum bir anda cok azaldi bir de doymuyor bu cocuk laflarina dayanamadim ve mama vermeye basladik ki ilk 15 gun sadece anne sutuyle 500 gr almisti. Denemedigim yol kalmadi ama sutum bir turlu artmadi ve su anda bi gogsum de biraz diger gogsumdeyse nerdeyse hic yok denecek kadar az sut oluyor. Cocuga kesinlikle yetmiyor. Mama ve arada sifa niyetine biriktikce kendim emziriyorum. Cok uzuluyorum ama elimden bise gelmez. 48 gunluguz w saatte bir 90 cc mama veriyoruz. Acaba sonradan sutum artar mi ki ? Su saatten sonra zor sanirim, git gide azaliyor... Bebegim saglikli sukurler olsun. Emziremedim diye vicdan azabi da cekiyorum umarim beni affeder... Iliski konusuna gelince biz 40 indan sonra denemeye basladik bir problem de yasamadim korkmaniza gerek yok ama soyle soyleyeyim tamam esiniz anlayisli olmali ama istekli de olmali. O istekli olunca onu kirmamak, istemiyorum izlenimi vermemek icin korkular bi tarafa kaliyor. Bizim icin isteksiz olmak cok dogal yeni dogum yaptik ama anlayisli kocalarimizi da mutlu ettigimizi dusunmek psikolojik olarak rahatlatacaktir sizi. Bebegimiz var diye kocalarimizi ihmal etmeyelim bence. Benim nacizane tavsiyem bu konuda kendinizi degil esinizi dusunerek hareket edin esinizi seviyor ve bebeginiz oldu diye onu da unutmadiginizi hissettirmek icin. Cunku onlar da bizim 2. Tosuncuklarimiz :)

Arkadaşlar brnim oglum doğduğundan beri günde 6 kez falan kaka yapio 1 aylıkken bol lökosit çıktı kakasinda ilac kullaniyoruz ama düzelme yok fikri olan varmı

emotions88 cnm geçmiş olsun bebisine. .Bizim de başımıza geldi..Doktor 10 u geçmediği sürece korkma dedi..6 kez falan di. Ilac değil de maflor diye bi damla var bağırsak düzenleyici gıda takviyesi ..ve o düzeltti hem gaz için de ii gelio.simdi 2 kez yapio istiosan doktoruna danis al bu damlayı

Merhaba bende dogum yaptiktan sonra vakit bulupta hic giremedim foruma, yazdiklarini okuyunca hemen sana cevap yazmak istedim. Biz bugun tam 2 aylik olduk ve malesef bende mama veriyorum. Benimde tıpkı senin gibi sütüm boldu, birini emzirirken diğerinden akardı ve goguslerim taş gibi olurdu. Bebeğimin poposunda minik bir delik farketti çocuk doktoru ve hemen cerrahi çagirdi adam okadar olumsuz konuştuki dünyam başima yikildi o ara bebegim sarilikti birde ona uzuluyordum derken o gece fenalaştim tüm vucudum döküntü yapti yüzüm şişti gece acile gittik kortizon aldim ve 24 saat emzirmem yasaklandi biz mecburen mama verdik okadar zordu ki yavrum surekli basini gogsume dogru tutuyordu ve ben emziremedigim icin surekli ağliyordum. Sonra iki gün boyunca emmedi redetti beni oğlum, kahroldum üzüntüden küsmüştü bebeğim bana o günde fenalaştım ve nerdeyse ölüyordum, boğazim bile şişmişti bayıldım kendimden geçtim ve yine hastanelik oldum, o gün bugündür de alerji haplarina mecbur kaldim. Süt yapsin diye icilen tüm bitki çaylarida bana yasaklandi. Üzüntüden ve aldigim kortizonlardan dolayi bir sure emziremememden dolayida sütüm çok azaldi mecburen hiç istememe rağmen mama takviyesine başladik. Ama hiç yilmadim asla emzirmeden mama vermiyorum. Gunde 3 maximum 4 sefer beriyorum ki çogunlukla bitirmiyor 60 cc bile. Şuan tahminimce 5500 kilo civari oglum. Sen saat basi 90 cc demişsin çok fazla veriyorsun arkadaşim, zaten mama 2-3 saat tok tutar bebekleri. Sana tavsiyem sürekli mama verme, sürekli mama verirsen vucudunda süt üretmeyi durdurur, arz/talep meselesi gibi düşün. Sık sık emzirmeye çalış. Düzenli süt sağmakta kesinlikle işe yariyor aklımda olsun. Denedigim bir suru sey icinden en çok süt yapan, bol yeşil salatayla yenilenen balik oldu. Hiç dolmayan goguslerim balik yedikten sonra doluyor, mutlaka dene. Birde uyku.. Tabi hicbirimiz duzenli uyuyamiyoruz malesef. Hiçbir zaman sütüm yok deme, tam tersi hep olumlu dusun sütüm var bebeğime yetiyor de. Asla emzirmeden mama verme. Eger emzirdikten sonra hala istiyorsa ağliyorsa doymadigini anlarsin. İnşallah sütümüz çoğalir. Ben bu aralar Solgarın Malt hapina başladim, işe yaramasını ümidediyorum..

Ne guzel vermissin canim,ben 60 kiloyum Dogumdan beri bir gram veremedim,kendimi gordukce sinirlerim bozuluyo hic bir kiyafetim olmuyoalisveris yapasim da gelmiyo hic bisey yakistiramiyorum ,nasil gitcek bu kilolar bilmiyorum

Canim saat basi degil 2 saatte bir 90 cc veriyoruz. Orda harfe basmisim yanlislikla. Sut konusunda haklisin hersey psikolojim ama icmedigim cay arpa suyu yemek komposto kalmadi. Ben de senin gibi emzirip mama vermeye calisiyorum ama goguslerim yumusal 2 3 dk emiyo sonra az gelince sinir yapiyo. Dun en sonda 3 de emzirdim sonra disari cikmak zorunda kaldik gece gec geldik felan derken sabah 9 da sagdim kendimi 100 cc ancak cikti. Uzuluyorum cok uzuluyorum ama ne yapacagimi da bilmiyorum.

Benim sipamda en uzun 5 dakika emiyor ama pes etmiyorum ben sende etme mutlaka çoğalacak hiç degilse 6 ay alsınlar anne sütü, balığı mutlaka dene canım

Canim
Canim helvada sut yapiyor

Selamlar
Sütümü arttirmak icin humana anne cayi ve yaninda indirimli diye lactamil ve milupa meyve cayi almistim basindan beri humana iciyorum gunde 1 kupa lactamilide deneyeyim dedim kesinlikle cok ise yariyor tavsiye ederim
Sütü cok arttiriyor gunde 1 bardak ictim sadece
63 kilo ile hamile kalmistim 80 kilo ile dogum yaptim(sezeryan)
Dogumda 5 kilom gitti ve su an 66 kiloyum bir ara 70 te takılı kalmistim gunlerdir tartiya cikma firsati bile bulamadim dün şok oldum resmen
60 bana ideal 6 kilo vericem insallah

Benim sipamda en uzun 5 dakika emiyor ama pes etmiyorum ben sende etme mutlaka çoğalacak hiç degilse 6 ay alsınlar anne sütü, balığı mutlaka dene canım
Ben de senin gibi dusunuyorum ne cikarsa ne kadar uzun sure cikarsa o kadar iyi sifa niyetine icsin kuzucuklarimiz. Balim hic sevmem ama deniycem. Isirgan ve rezeneye baslicam ben de belki ise yarar. O hap ise yararsa bana da soyle canim alayim ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…