Hoşbulduk :):) Eylül ne yapıyor sen nasılsın ??Özledik seni canım hosgeldin :)
İnşallah yetiyodur bilemiyorum :) benim kızım akşam 10-11 gibi uyuyo ve sabah 6-7 gibi kalkıyo bu 8. Gün. Düzene bindi gibi. Sadece sabahları göğüslerim taş gibi oluyo. Ucunu bile tutturmakta zorlanıyorum gergin oluyo. Sabah. Bi emiyo kızım bi göğüs yetiyo bidaha uyuyo 9-10 gibi güne başlıyoruz. Durup durup emiyo alt değiştir oyna uyuyo bazen tekrar baştan derken akşama meme sünüyo ağzında. bitti sandığımda bakıyorum hala süt geliyo. Bi gün kızım uyurken uyuymadım öğlendi akşama misafir vardı yemek yaptım ayaktaydım 2-3 saat hiç dolmadı göğsüm. Anladım ki benim süt yapıcım uyku keşke onu da ilaç gibi alabilsek şimdi her fırsatta uyuyorm. Humana hurma kompostoo sütlaç güllaç rezene bol su. Şeker yok kola çay yok. Ama bence uyku bana yarıyo.kızlar sütü yeten arkadaşlar göğüsleriniz hemen sertleşiyo mu?? bebeğimi daha sık emziriyorum kısa emiyo ama göğüslerim yumuşak. tam olarak sertleşmesi ve sütlerin kendiliğinden akmaya başlaması için en az 6 saat geçiyo. bulgur pilavı yemeye başladım, sütlü tatlı ve humana.
canım benim de dediğin gibi sadece gece doluyo. buaralar çok depresifim ve dedğin gibi çok ayakta kalıyorum sanırım. iş yaparken kendimi ihmal ettim. ben bir buçuk ay boyunca gece hep süt sağıp kızıma veriyodum. uykusu ağır zaten uyanmadan içiyodu. ilk ay 1 kilo almıştı. doğduğundan beri sadece 5 dk emiyo ve gündüz 2-3 saati buluyo. 10 gün önce doktora gittik. istediği kadar uyusun müdehale etme sen ona uy dedi. sonra ben gece sütte vermemeye başladım. 20 günde 380 gr almış. çok moralim bozuldu. ama emin olamadığım acaba sütüm mü yetmedi, yoksa geceleri sağıp süt vermediğim için mi kilo alımı azaldı. bugünden sonra vericem bakalım. önümüzdeki hafta kontrol var. göğüslerim yumuşayınca da iyice moralim bozuldu. demek senin kızında gece 8 saat uyuyo canım. arada hiç emmiyo mu ya da mama veriyo msunİnşallah yetiyodur bilemiyorum :) benim kızım akşam 10-11 gibi uyuyo ve sabah 6-7 gibi kalkıyo bu 8. Gün. Düzene bindi gibi. Sadece sabahları göğüslerim taş gibi oluyo. Ucunu bile tutturmakta zorlanıyorum gergin oluyo. Sabah. Bi emiyo kızım bi göğüs yetiyo bidaha uyuyo 9-10 gibi güne başlıyoruz. Durup durup emiyo alt değiştir oyna uyuyo bazen tekrar baştan derken akşama meme sünüyo ağzında. bitti sandığımda bakıyorum hala süt geliyo. Bi gün kızım uyurken uyuymadım öğlendi akşama misafir vardı yemek yaptım ayaktaydım 2-3 saat hiç dolmadı göğsüm. Anladım ki benim süt yapıcım uyku keşke onu da ilaç gibi alabilsek şimdi her fırsatta uyuyorm. Humana hurma kompostoo sütlaç güllaç rezene bol su. Şeker yok kola çay yok. Ama bence uyku bana yarıyo.
çok geçmiş olsunMerhaba bende dogum yaptiktan sonra vakit bulupta hic giremedim foruma, yazdiklarini okuyunca hemen sana cevap yazmak istedim. Biz bugun tam 2 aylik olduk ve malesef bende mama veriyorum. Benimde tıpkı senin gibi sütüm boldu, birini emzirirken diğerinden akardı ve goguslerim taş gibi olurdu. Bebeğimin poposunda minik bir delik farketti çocuk doktoru ve hemen cerrahi çagirdi adam okadar olumsuz konuştuki dünyam başima yikildio ara bebegim sarilikti birde ona uzuluyordum derken o gece fenalaştim tüm vucudum döküntü yapti yüzüm şişti gece acile gittik kortizon aldim ve 24 saat emzirmem yasaklandi biz mecburen mama verdik okadar zordu ki yavrum surekli basini gogsume dogru tutuyordu ve ben emziremedigim icin surekli ağliyordum. Sonra iki gün boyunca emmedi redetti beni oğlum, kahroldum üzüntüden küsmüştü bebeğim bana o günde fenalaştım ve nerdeyse ölüyordum, boğazim bile şişmişti bayıldım kendimden geçtim ve yine hastanelik oldum, o gün bugündür de alerji haplarina mecbur kaldim. Süt yapsin diye icilen tüm bitki çaylarida bana yasaklandi. Üzüntüden ve aldigim kortizonlardan dolayi bir sure emziremememden dolayida sütüm çok azaldi mecburen hiç istememe rağmen mama takviyesine başladik. Ama hiç yilmadim asla emzirmeden mama vermiyorum. Gunde 3 maximum 4 sefer beriyorum ki çogunlukla bitirmiyor 60 cc bile. Şuan tahminimce 5500 kilo civari oglum. Sen saat basi 90 cc demişsin çok fazla veriyorsun arkadaşim, zaten mama 2-3 saat tok tutar bebekleri. Sana tavsiyem sürekli mama verme, sürekli mama verirsen vucudunda süt üretmeyi durdurur, arz/talep meselesi gibi düşün. Sık sık emzirmeye çalış. Düzenli süt sağmakta kesinlikle işe yariyor aklımda olsun. Denedigim bir suru sey icinden en çok süt yapan, bol yeşil salatayla yenilenen balik oldu. Hiç dolmayan goguslerim balik yedikten sonra doluyor, mutlaka dene. Birde uyku.. Tabi hicbirimiz duzenli uyuyamiyoruz malesef. Hiçbir zaman sütüm yok deme, tam tersi hep olumlu dusun sütüm var bebeğime yetiyor de. Asla emzirmeden mama verme. Eger emzirdikten sonra hala istiyorsa ağliyorsa doymadigini anlarsin. İnşallah sütümüz çoğalir. Ben bu aralar Solgarın Malt hapina başladim, işe yaramasını ümidediyorum..
15 gun dut 15 gun incir kaynatilarak yapilan bir kür var canim onu yapan herkes çok sütüm oldu diyor, ben birkez denedim alerjim azdı yapamadım birdaha. Netten bakıp dene mutlaka sendeBen de senin gibi dusunuyorum ne cikarsa ne kadar uzun sure cikarsa o kadar iyi sifa niyetine icsin kuzucuklarimiz. Balim hic sevmem ama deniycem. Isirgan ve rezeneye baslicam ben de belki ise yarar. O hap ise yararsa bana da soyle canim alayim ben de.
Çok tesekkur ederimçok geçmiş olsun
İhlamur dene canim, balik kesinlikle çok süt yapiyor, birde dut kaynatilip içilen bir kür var netten araştirip yapabilirsin arkadasim sürekli yapiyor sütü çok artmışkızlar sütü yeten arkadaşlar göğüsleriniz hemen sertleşiyo mu?? bebeğimi daha sık emziriyorum kısa emiyo ama göğüslerim yumuşak. tam olarak sertleşmesi ve sütlerin kendiliğinden akmaya başlaması için en az 6 saat geçiyo. bulgur pilavı yemeye başladım, sütlü tatlı ve humana.
benim küçük kızım sarılıp uyur bana ben de hiç şikayetçi değilim tadını çıkarıyorum valla koklaya koklaya uyutuyorum aşkımıBenim de ilk oglum kolikti.. hic mama vermeme ragmen beni emmek istemedi ilk gunden.. beni ziyarete gelenler amaan enzik yapma memeni, sakin uzun emzirme demiyor muydu.. oglum beni kabul etmyor, bunlarin verdigi akla bak.. ya da oglumun kolik krizlerinde kucagimda bile sakinlesmiyordu.. yatirsam cocuk catlayacak gibi oluyordu.. tabi ki kucagima alacagim, sakinlestirecegim.. gunduz hafif gaz sancilarinda da kucagimda sakinlesen oglumu gorenler ayy kucaga alistirma hic is yapamazsin demiyor muydu.. ki bu oglumda da ayni seyleri duyuyorum.. kucaginda uyutma, memede uyutma alisi vs.. herkes cok biliyor.. baksan kendi cocuklarinda ne yanlislar yapmislardir.. senin cocugunun huzuru icin yaptigin seyler hakkinda bilmislik taslamalari gercekten sinir bozucu.. evet kucagima da aliyorum, alisirsa alissin.. omur boyu mu alacagim kucagima.. o benim kucagimda, ben de onun kokusuyla huzur buluyorum.. bunu yasamadiklari icin de anlayamiyorlar..
bizde yaptırmadıkUltrason zorunlu zaten Rota virüsü ishal ve kusma yapabilir bebeği yorma bence
ben 10 gün sonra 2 aylık olacak oğlum..97 kilo ile doğuma girdim şimdi87 tam 10 kilo fazlam var..Bu gün tam 2 ay oldu doğum yapalı hala azda olsa kanamam devam ediyorDoktor normal oldugunu muayneden sonra herşeyin yolunda oldugunu söyledi, varmı benim gibi kanaması devam eden?
Kilolarda oldugu gibi duruyor bu yaz kendimi fil gibi hissediyorum 82 ile doguma gittim suan 74 kiloyum ve hic asagi inmiyortekrar 56 kilo nasil olurum bilmiyorum. Hamile kiyafetlerim disinda hicbiseyin icine giremiyorum, sütüm zaten az diye rejimde yapamiyorum, hepten gitmesinden korkuyorum:'(
Walla kızıyla uğraşıp duruyor hepimiz gibi :):)kızlartoist nerelerde son zamanlarda hiç görmedim.
canım benim de dediğin gibi sadece gece doluyo. buaralar çok depresifim ve dedğin gibi çok ayakta kalıyorum sanırım. iş yaparken kendimi ihmal ettim. ben bir buçuk ay boyunca gece hep süt sağıp kızıma veriyodum. uykusu ağır zaten uyanmadan içiyodu. ilk ay 1 kilo almıştı. doğduğundan beri sadece 5 dk emiyo ve gündüz 2-3 saati buluyo. 10 gün önce doktora gittik. istediği kadar uyusun müdehale etme sen ona uy dedi. sonra ben gece sütte vermemeye başladım. 20 günde 380 gr almış. çok moralim bozuldu. ama emin olamadığım acaba sütüm mü yetmedi, yoksa geceleri sağıp süt vermediğim için mi kilo alımı azaldı. bugünden sonra vericem bakalım. önümüzdeki hafta kontrol var. göğüslerim yumuşayınca da iyice moralim bozuldu. demek senin kızında gece 8 saat uyuyo canım. arada hiç emmiyo mu ya da mama veriyo msun
Ahh canım. Bugün kötü bir gün gecirtti eylül bize.sabahtan beri çok halsiz hırıltılı nefes alıyor eşime hadi doktora gidelim dedik götürdük grip başlangıcı dedi bitkisel surup fitil vs verdi eve geldim şurubu kaşıkla verirken genzine kaçtı 1 dakika nefes alamadı kuzum. O 1 dakikada öldüm bittim ne yapsam geçmedi çıplak ayak kaptigim gibi onu hastaneye kostum eşimi aradım. Çok şükür kendine geldi sonra çok korktum amaHoşbulduk :):) Eylül ne yapıyor sen nasılsın ??
Ahh ahh ben de 58 de hamile kalmıştım. Bi daha ne zaman görecem acaba. İlk zamanlar emzirirken ter atardım. Şimdi yok normal herşey. 74te doğum yaptım. Bi ayda 65. E düştümşimdi iki ay olacak. daha da bakmadım tartıya. Çünkü kıyafetler olmuyo bakıp üzülmiyim diyorum. Sen yazınca üzüldüm azıcıkEvet yaa emzirerek kilo verenler veriyorda biz niye gram veremiyoruz. 57 kiloydum dogumdsn sonra eve geldim hala ayni. Karin desen hala kocaman((
gecmis olsun canim Rabbim bir daha gostermesinAhh canım. Bugün kötü bir gün gecirtti eylül bize.sabahtan beri çok halsiz hırıltılı nefes alıyor eşime hadi doktora gidelim dedik götürdük grip başlangıcı dedi bitkisel surup fitil vs verdi eve geldim şurubu kaşıkla verirken genzine kaçtı 1 dakika nefes alamadı kuzum. O 1 dakikada öldüm bittim ne yapsam geçmedi çıplak ayak kaptigim gibi onu hastaneye kostum eşimi aradım. Çok şükür kendine geldi sonra çok korktum ama
Teşekkür ederim canım inşallah bir dahakini kalbim kaldirmazgecmis olsun canim Rabbim bir daha gostermesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?