- 8 Kasım 2013
- 9.261
- 11.890
- 498
Canim ilaclar halsizlik yapabilir.dr.unu ara sor canim.Kızlar kızım çok halsiz baygın gibi uyuyor çok üzülüyorum uyandiriyorum bana bakıp geri uyuyor
En guZelini yapmissin canim, ne guzel sizin duzeniniz oturmus masaallah darisi bizlere, biz hala cok sik uyaniyoruz, uykusuzluk hat safhada, annemler gidince ne yapacagim diye dusunuyorum:) rezene veriyorum biberonla demissin, bende vermeye basladim da ne kadar vercegimi kestiremiyorum herkes farkli bir sey soyluyor ve oglum tadini pek sevmedigi icin bazen sutumu sagip karistirip veriyorum ama onuda doktoru muz onermedi, miktar sormayi da unuttum:/sen ne kadar veriyorsun acaba?Biz iki aylık olucaz nerdeyse. Ben de gece uzun uyuyo diye huzursuzum biraz ama kıyamıyorum uyandırmaya. Normalmiş zaten 1 aydan sonra uzun uyumak.Acıkınca kendi yalanarak uyanıyo bi de gündüz çok uyumuyo .mama vermedim hiç. Bi ara büyüme atağı vardı memeyi bırakmıyodu perişan etti beni bi hafta o ara ağladı falan stütüm yetmiyo mu diye doktora gittim. Sakın dedi. Vucüt bi iki güne kendini ayarlar dedi.
Sen onu 20 gün diye düşünme haftalık düşün. bağırsaklarda gelişim değişiyo artık hazmetmeden yaptıysa kakasını o arayı boş geçmiştir. Midesi bu ara yumurta kadarmış zaten . Aç çocuk uyumaz. Benimki bazen koliği tutyo ağlayarak uyuyo ememiyo ağlamaktan. Sonra yarım saat demeden yalanarak uyanıyo. Emziriryom uyuyo devam. Biberona alıştıysa ondan kısa emiyo olabilir bol gelirken emer azalınca bırakır. Benimki de sündürüp atıyo bazen ama bakıyoki biberon yok usulca devam emmeye hem de daha güçlü çekmeye çalışıyo. Biberonla rezene veriyorum sadece bi kaç kere de dışarı çıkacağımızda sağdım. İlk başlarda sağıp vermiştim emzik de vermeye çalıştık o ara kafası karıştı bıraktım. Emziği biberon sanıp nasıl Saldırıyodu. Memenin pabucu dama gidiyodu nerdeyse.
giderek kilo alımları yavaşlicakmış. zaten Kilo bi ölçüt değil bence. Yeğenim 36. Haftada, benim kız da 39 da ikisi de aynı 2800 doğdu. İçerde Kilo almayana dışarda nası aldırcamki.tombiş olsun derdim yok. Sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değil
Benimki de uykucuydu ilk başlarda.sabah 7-8 dedi mi alıyorum salona. uyursa da belkiaydınlık diye az uyuyo. Heralde. Uyanınca da oyunlar falan uyumasına pek fırsat bırakmıyorum. O artık huysuzluk yapıyo anlıyom uyucak rahat bırakıyorum :))
Depresif olma inan kafamı kızım kaç kere kaka yaptı kaç saat uyudu süt yapsın ne yiyim ne içimle dolduruyorum başka da bişi düşünmüyorum. Ben de sorun yaşadım kv elti falan. Ama lohusayım diye atmadım içime çatır çatır söyledim ağızlarının payını verdim. Eskiden olsa üzülürdüm. Şimdi ohh bana dert olacağına onlara dert olsun. Kızımdan önemli değil yarın bayramda öpüşür konuşuruz ama stresten sütüm giderse geri getiremem. Beni üzen kızımı üzmüş olur o yüzden kimseye eyvallahım yok.Bu ara böyleyiz yapcak bişi yok:)
Gaz ilacı kullanıyormusunuz ? Yada şöyle diyim büyük oğlumda ben sab simplex kullanıyordum gazını çıkarırken baya fışkırarak kusuyordu kusmalar aşırı beslenme ve gazdan bağımsız ve fışkırır tarzda ise korkutmak istemem ama enfeksiyon belirtisi olabilir? Genel hali nasıl peki genelden farklı huysuzluğu ağlamasıvarmıKizlar cok kotuyum bir haftadir bebegim kusmaya basladi ama oyle sizinti seklinde degil fiskirir tarzda kusuyordu ve fazla cikariyordu bugunde kustu kisarken hem cok zorlandi hemde afedersiniz bir yetiskin kadar cok cikardi normal bi durummu bu kadar kusmasi:-(
Gaz ilacı kullanmıyorum canım gündüzleri çok huysuz uyuyamıyor bir türlü sadece kusmadan bes on dk önce çok durgunlaşıyor hiç kıpırdamadan yatıyor sonrada çıkarıyor işte :-(Gaz ilacı kullanıyormusunuz ? Yada şöyle diyim büyük oğlumda ben sab simplex kullanıyordum gazını çıkarırken baya fışkırarak kusuyordu kusmalar aşırı beslenme ve gazdan bağımsız ve fışkırır tarzda ise korkutmak istemem ama enfeksiyon belirtisi olabilir? Genel hali nasıl peki genelden farklı huysuzluğu ağlamasıvarmı
Canım biz olduk Allah'a sukur bir sıkıntı olmadı en yüksek 37.6 oldu ateşi 1 saat sonrada 36 oldu tabi gün boyu atesini olçtum insaAllah sizinki de ateslenmezKizlar bugun 2.ay asilarini olduk,cok agladi kuzum,icim gitti3 tane asiyi ayni anda yaptilar.hemsire ates yapabilir dedi.aranizda asi olan var mi,sizde ates yaptimi?kucagimda uyuyor saatlerdir icini cekiyo,kiyamiyorum birakmaya.gece ateslenir diye korkuyorum.saati kurdum saat basi kalkip atesine bakacagim
ayy aşkım sorma ya. taşımakta zorlanıyorum valla. aman maşallah da kilosu fazla geldi bana. ama çok güzel bi bebek. görenler aşık oluyor valla. 41.5 kere maşallahGayet normal canim masaAllah de oglusuna kiz nazar edecen cocugu :) bizimkini goren 6 aylik zannediyor masaAllah subhanAllah
hergün yıkıyorum bitanem.benim ilk oglum oyleydi.. cok normal.. oyle fazla degil.. sadece ortalamanin ustunde. Ilk oglum 3.310 dogmustu.. daha kirki cikmadan 5.500 gecmisti.. ucuncu aydan sonra yavasliyor merak etme.. hatta 3 aydan sonra ayda 200 gram aliyordu... mama veriyorsan, mamayi azaltabilirsin.. sadece anne sutu alan bebeklerde obezite gibi bir risk yok ama mama icin ayni sey gecerli degil. Boynunun alti icin de, demek ki gidisini guzel yikayamiyorsun. Bebeklerin boynunun alti iki kat olur. En dibi yikamak biraz zor.. onun icin birikmistir.
benim de sütüm kesildi. eşimle büyük sorunlar yaşadığım için. hep çözüm aradım. boş memeden sürekli emzirdiğim için göğüsüm mahfolmuştu. derdimi anlattıyordum insanlar emzir emzir diyip durdular. bu iyice mahfetti psikolojimi. ama bildiğimi yaptım ve göğüslerimi tamamen iyileştirdim ve hemen emzirmeye başladım. o emdikçe az da olsa sütüm gelmeye devam etti. hurma yiyorum hergün. yoğurt çorbası icat ettim kendi tarifim :)) şuan günde 2 kez mama veriyorum sadece. onun dışında hep emziriyorum. süt yapan en iyi şey moral. mutlu olmaya çalış, bebişle hep konuş oyna ve onu da benim yerime ısırrrr :)Kizlar uzun suredir okuyorum yazmaya firsatim olmasi. Sezeryanla dogum yaptim. Ilk gunler cok fazla sutum vardi sonra herkesde oldugu gibi ben de bazi ailevi sorunlar yasadim kv vs. Ve sutum bir anda cok azaldi bir de doymuyor bu cocuk laflarina dayanamadim ve mama vermeye basladik ki ilk 15 gun sadece anne sutuyle 500 gr almisti. Denemedigim yol kalmadi ama sutum bir turlu artmadi ve su anda bi gogsum de biraz diger gogsumdeyse nerdeyse hic yok denecek kadar az sut oluyor. Cocuga kesinlikle yetmiyor. Mama ve arada sifa niyetine biriktikce kendim emziriyorum. Cok uzuluyorum ama elimden bise gelmez. 48 gunluguz w saatte bir 90 cc mama veriyoruz. Acaba sonradan sutum artar mi ki ? Su saatten sonra zor sanirim, git gide azaliyor... Bebegim saglikli sukurler olsun. Emziremedim diye vicdan azabi da cekiyorum umarim beni affeder... Iliski konusuna gelince biz 40 indan sonra denemeye basladik bir problem de yasamadim korkmaniza gerek yok ama soyle soyleyeyim tamam esiniz anlayisli olmali ama istekli de olmali. O istekli olunca onu kirmamak, istemiyorum izlenimi vermemek icin korkular bi tarafa kaliyor. Bizim icin isteksiz olmak cok dogal yeni dogum yaptik ama anlayisli kocalarimizi da mutlu ettigimizi dusunmek psikolojik olarak rahatlatacaktir sizi. Bebegimiz var diye kocalarimizi ihmal etmeyelim bence. Benim nacizane tavsiyem bu konuda kendinizi degil esinizi dusunerek hareket edin esinizi seviyor ve bebeginiz oldu diye onu da unutmadiginizi hissettirmek icin. Cunku onlar da bizim 2. Tosuncuklarimiz :)
geçmiş olsun canımArkadaşlar brnim oglum doğduğundan beri günde 6 kez falan kaka yapio 1 aylıkken bol lökosit çıktı kakasinda ilac kullaniyoruz ama düzelme yok fikri olan varmı
aşkım 60 kg fazla değil ki. zayıflık da iyi bişey değil. bacaklar kollar sopa gibi. ama bende de göbek var :) keşke ben de 60 olsam :)Ne guzel vermissin canim,ben 60 kiloyum Dogumdan beri bir gram veremedim,kendimi gordukce sinirlerim bozuluyo hic bir kiyafetim olmuyoalisveris yapasim da gelmiyo hic bisey yakistiramiyorum ,nasil gitcek bu kilolar bilmiyorum
hoşgeldinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnKızlar uzun bir aradan sonra merhaba :) Annemlere gitmiştim takip edemedim sizi :):) Artık edebilirim, keyifler yerindedir umarım :) Geçmişe bakamadım çünkü 800 sayfa birikmiş :)
hiç sevmem :)Canim
Canim helvada sut yapiyor
moralini bozma sakın. günlük yürüyüşler yap spor olarakSelamlar
Sütümü arttirmak icin humana anne cayi ve yaninda indirimli diye lactamil ve milupa meyve cayi almistim basindan beri humana iciyorum gunde 1 kupa lactamilide deneyeyim dedim kesinlikle cok ise yariyor tavsiye ederim
Sütü cok arttiriyor gunde 1 bardak ictim sadece
63 kilo ile hamile kalmistim 80 kilo ile dogum yaptim(sezeryan)
Dogumda 5 kilom gitti ve su an 66 kiloyum bir ara 70 te takılı kalmistim gunlerdir tartiya cikma firsati bile bulamadim dün şok oldum resmen
60 bana ideal 6 kilo vericem insallah
kıyamam ben ona yaKızlar kızım çok halsiz baygın gibi uyuyor çok üzülüyorum uyandiriyorum bana bakıp geri uyuyor
canım arada bizde de oluyorKizlar cok kotuyum bir haftadir bebegim kusmaya basladi ama oyle sizinti seklinde degil fiskirir tarzda kusuyordu ve fazla cikariyordu bugunde kustu kisarken hem cok zorlandi hemde afedersiniz bir yetiskin kadar cok cikardi normal bi durummu bu kadar kusmasi:-(
ayy 1 hafta sonra 2. ay aşılarımız var. çok korktum şimdi. ağlamasına dayanamıyorum. 2 aylık oldu ağlamamaı için paralanıyorum resmen. ufffKizlar bugun 2.ay asilarini olduk,cok agladi kuzum,icim gitti3 tane asiyi ayni anda yaptilar.hemsire ates yapabilir dedi.aranizda asi olan var mi,sizde ates yaptimi?kucagimda uyuyor saatlerdir icini cekiyo,kiyamiyorum birakmaya.gece ateslenir diye korkuyorum.saati kurdum saat basi kalkip atesine bakacagim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?