- 8 Kasım 2013
- 9.261
- 11.890
- 498
Ben veremiyorum artık canım eşim veriyorBen şurubu demir damlasından çıkan damlalıkla veriyorum kaşıkla falan korktum ben de.
Teşekkür ederim canım iyilesmedi daha yarın kontrolümüz varOy benim balım kıyamam ben Eylüle, çok dikkat et canım kızımıza,şimdi nasıl ? Rabbim acil şifalar versin bir daha yaşatmasın inşallah..
Selam güzel dilekleriniz için teşekkürler :) Şahsen ben yaşadım anlattığınız ağrıyı hele ki 37. hafta bitine kadar çalışmış bir hamile olarak, masa başında çok çektim hihi :):)
Eşim veriyor canım kaşıkla damla damlaCanim ya ilk cocugun mu? Cok tedirginsin guzelim daha nelerrr atlatacagiz. Şırıngayla ver ilacini ysnagina az az sik daha rzhat icer. Allah sifa versin.
Bizimki daha farklı cnm, uyumak istediğinden değil malesef zorla emziriyorumCanım aynı şeyi iki gün önce biz de yaşadık, surekli uyumak istedi gece-gunduz-gece üst-üste uyudu arada uyandırıp zor emzirdim 5dk felan o kadar uğraşmama rağmen, hic öyle şey yapmazdı gazlı bi bebek ama emerdi... bu döngü bitti.dun ve bugün deli gibi emiyor hiç boyle hırsla ve çok emmemişti, 2 ay 5 günlüguz büyüme atagidir diye düşündüm
Sık sık sağ canım, bebeğin uyurken düzenli sağmaktançok arttırıyor vucud boşaldıkça süt üretiyorBenim artik icmedigim sey kalmadi bunu da denerim. Bi de motilium diye bi hap varmis yan etkisi sutu artiriyomus onu da aldim bi kac gun denicem. Hap diye cekiniyorum ama arttigini gorup inanmak istiyorum yoksa tamamen kesilecek sutum ...
Biz daha yeni iki aylık olduk çok erken değil mi? Çok moralim bozuluyor ayakta yatarak oda oda gezerek bütün gün yapmadığım şaklabanlık kalmadı emzirmeye çalışırken, inş geçici bir durumdurArtık çeneleri çok kuvvetli memeyle 5 dk da doyuyor olabilir veya Bebekler 3 ay civarı meme grevine girebiliyorlar. Drumuzda bahsetti ilk oğlumdada yaşamıştım emzirme danışmanı esra ertuğrulun bebeimgeliyor web sitesine bir bakabilirsin geçen bu konudan bahsetmiş ve tavsiyeler vermişti
Doktorum anneyi sebepsiz itebiliyorlar gerekirse yüzünü örtüp emzir demişti :) bizim daha başlamadı bekliyorum korkarak
Arkadasım kullandı faydasını gördü. İnş. Sende de işe yarar.Benim artik icmedigim sey kalmadi bunu da denerim. Bi de motilium diye bi hap varmis yan etkisi sutu artiriyomus onu da aldim bi kac gun denicem. Hap diye cekiniyorum ama arttigini gorup inanmak istiyorum yoksa tamamen kesilecek sutum ...
Yan etkisi varsa sütten bebeğe de geçer. Hap tavsiye etmem. Bi de dut kurusu çok süt yapıyor diyorlar. Ben onu da deneyeceğim.Benim artik icmedigim sey kalmadi bunu da denerim. Bi de motilium diye bi hap varmis yan etkisi sutu artiriyomus onu da aldim bi kac gun denicem. Hap diye cekiniyorum ama arttigini gorup inanmak istiyorum yoksa tamamen kesilecek sutum ...
Canım simdi bol bol deliksiz uyu sonra bebiş olunca uyuyamayacaksın, uyusan da aklın hep onda olacak, çünkü anne olacaksıninş. Allah kolay bi doğum nasip etsin
canım yazdıklarını okudum yazdığın gibi ama telefonum bozuk şarjı dayanmıyo cevap yazamadım. çok teşekkür ederim. biz de 2 aylık olucaz salı günü. bebeklerimiz aynı zamanda doğmuştu sanırım :)Biz iki aylık olucaz nerdeyse. Ben de gece uzun uyuyo diye huzursuzum biraz ama kıyamıyorum uyandırmaya. Normalmiş zaten 1 aydan sonra uzun uyumak.Acıkınca kendi yalanarak uyanıyo bi de gündüz çok uyumuyo .mama vermedim hiç. Bi ara büyüme atağı vardı memeyi bırakmıyodu perişan etti beni bi hafta o ara ağladı falan stütüm yetmiyo mu diye doktora gittim. Sakın dedi. Vucüt bi iki güne kendini ayarlar dedi.
Sen onu 20 gün diye düşünme haftalık düşün. bağırsaklarda gelişim değişiyo artık hazmetmeden yaptıysa kakasını o arayı boş geçmiştir. Midesi bu ara yumurta kadarmış zaten . Aç çocuk uyumaz. Benimki bazen koliği tutyo ağlayarak uyuyo ememiyo ağlamaktan. Sonra yarım saat demeden yalanarak uyanıyo. Emziriryom uyuyo devam. Biberona alıştıysa ondan kısa emiyo olabilir bol gelirken emer azalınca bırakır. Benimki de sündürüp atıyo bazen ama bakıyoki biberon yok usulca devam emmeye hem de daha güçlü çekmeye çalışıyo. Biberonla rezene veriyorum sadece bi kaç kere de dışarı çıkacağımızda sağdım. İlk başlarda sağıp vermiştim emzik de vermeye çalıştık o ara kafası karıştı bıraktım. Emziği biberon sanıp nasıl Saldırıyodu. Memenin pabucu dama gidiyodu nerdeyse.
giderek kilo alımları yavaşlicakmış. zaten Kilo bi ölçüt değil bence. Yeğenim 36. Haftada, benim kız da 39 da ikisi de aynı 2800 doğdu. İçerde Kilo almayana dışarda nası aldırcamki.tombiş olsun derdim yok. Sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değil
Benimki de uykucuydu ilk başlarda.sabah 7-8 dedi mi alıyorum salona. uyursa da belkiaydınlık diye az uyuyo. Heralde. Uyanınca da oyunlar falan uyumasına pek fırsat bırakmıyorum. O artık huysuzluk yapıyo anlıyom uyucak rahat bırakıyorum :))
Depresif olma inan kafamı kızım kaç kere kaka yaptı kaç saat uyudu süt yapsın ne yiyim ne içimle dolduruyorum başka da bişi düşünmüyorum. Ben de sorun yaşadım kv elti falan. Ama lohusayım diye atmadım içime çatır çatır söyledim ağızlarının payını verdim. Eskiden olsa üzülürdüm. Şimdi ohh bana dert olacağına onlara dert olsun. Kızımdan önemli değil yarın bayramda öpüşür konuşuruz ama stresten sütüm giderse geri getiremem. Beni üzen kızımı üzmüş olur o yüzden kimseye eyvallahım yok.Bu ara böyleyiz yapcak bişi yok:)
benim kızım doğduğundan beri kısa emiyodu şimdi hem kısa emiyo hem kafasını sağ sol sallıyo elleriyle itiyo. zorla ağzına tıkıyorum nerdeyseBizimki daha farklı cnm, uyumak istediğinden değil malesef zorla emziriyorum
çatı ağrları oluyor canım. Allah kolaylık versin :)Selam Anneler maşallah size Rabbim bebişlerinizi sizlere bagışlasın saglık sıhhat versin bahtları kaderleri güzel olsun.
Benim daha dogumuma var ama size bişi danışmak istiyorum Benim 1 haftadır Aşırı derecede vajina agrım var çok şükür enfeksiyon yok.
çatı agrısıdır derseniz catı agrısını çektim ama bu farklı
sanki vajinamın içini kesmişler gibi açıyor hani kolumuzu bir yere vururuz cürür acır ya o misali doktoruma dedim ama pek oralı olmadı sanki sizde ögle bir agrı oldumu yürümenizi engelliyen oturup kalkerken acıyan yatarken yatakta saga sola dönerken acıtan ve kalkmakta zorluk çektiren
çatı ağrları oluyor canım. Allah kolaylık versin :)
benim de ayağa kalkerken acıyodu özellikle uzun süre yatıp sonra kalkınca ama senin dedğin farklı mı bilmiyorumcati degil birtanem bu bildigin vajina ici derine dogru rahim agrisi sanirim
valla tutuna tutuna yuruyorum yatakta donemiorum oturamiorum otursam kalkamiorum off off
Ben de sana dönecektim bugun. Dün aşı olduk tartıldık. Bi hafdır gece uyanmadan yatıyo demiştim ya. Kilo alımı azalmış . 5-6 haftadır 15 günebir doktora gittik her 15 günde 650 gr almıştı. Son 15 günde ise 500 gr almış. Öğlen sonu doktor kontrolü var konuşcam bakalım belki de saglık ocagndaki tartı bozuktur. Aşıya gelen başka bi anne daha vardı ikimizn. De 5 kg bebişler ama onun 3600 falan doğmuş. Hemşire normal dedi ona da. Kızım 4 mayıs doğumlu.kafa sallama uykudan.n benimki de yapıyodu. Aha süt bitti ondan derken şimdi şimdi çözdüm olayı.süt yeter uyuyim diyo.ağlatma bence ver sündürsün agzında. Ben biraz emziriyorum baktım erkenden uyucak kalkıp altını acıyom dönence acıyom egzersiz yaptırıyom akşamdan giydiklerini değiştiryom kendine geliyo tekrar emziriyom.bizimki de uykuda emiyo gibi yapıyo. Diyomki hheralde rüyasında kocaman süt akan şelaler görüyo :)seni de biberonu da emmiyosa pamukçuk vardır belki agzında başka bişi gelmiyo aklımasen nası 40 günn stres yaptın yaacanım yazdıklarını okudum yazdığın gibi ama telefonum bozuk şarjı dayanmıyo cevap yazamadım. çok teşekkür ederim. biz de 2 aylık olucaz salı günü. bebeklerimiz aynı zamanda doğmuştu sanırım :)
bizim enteresan olan biberonu da almıyo. süt sağıp vereyim dedim içmedi. memeyi alırken de kafasını sallayıp duruyo açta olsa tokta olsadün akşam sanırım sütüm çok çok azdı, normalde 5 dk emen çock toplam 40 dk emdi. daha da emcekti ama ben bıraktırdım. sonra eşime verdim uyudum süt olsun diye kalktığımda göğüslerim baya dolmuştu ama moralim çok bozuldu. ağladı baya bi. neyse sonra emzirdim gece 11 gibi uyudu. sabah 8e kadar uyanmadı. ağzını şapırdatıyo ama uyanamıyo. sonra uyurken emzirdim saat 10:30a kadar uyudu. neden bu kadar uyuyo anlamadım, açken uyumaz herlde dediğin gibi
kv konusunda da ilk 40 gün hep stres yaptım sürekli laf sokuyodu. neyseki sonradan verdiği bir sözü tutmayınca mahçup oldu. mesafe oldu aramızda kafam rahatladı.
inşallah dedğin gibidir kilo artışı hazmedemediği için azalmıştır. sizin kaç gr aldı?
benim de ayağa kalkerken acıyodu özellikle uzun süre yatıp sonra kalkınca ama senin dedğin farklı mı bilmiyorum(
Ben soda ile temizliyorum cnm ilk bi sizlaniyo sonra geciyo,baya da iyi geldi, sen de dene bence.pamukcuk sana bulasirsa emziremezsin allah korusun sutun kesilebilir.kızlar benim oğlumda 2. ayına girecek haftaya salı günü..
ama ağız pamukcuğu hiç geçmedi..ilaç var damla şeklinde damlatıyorum..onu damlatınca tadı kötü diye yüzünü ekşitiyo ıkınıyo kusuyo..aç karnına damlasını versem bu kezde meme emmiyo..yokmu bildiğiniz bi yöntem..yemek sodası ile dilini sil dedi dr.hiç yapmadım eşim aktardan yemek sodası alırken aktar demiş yapmayın bebeğin canı yanar..soda yakar
canım bana da haber verirsen sevinirim doktorunun dedğini. bizim kontrol de salı günü. 7 mayısta dogdu kızım :) bugün biraz daha sakin emerken. gece yine biberonu almamıştı ama sabahtan beri meme alıyo. az az da olsa bugün en geç 1,5 saatte emdi Allaha şükür. sizin maşallah kilo alımı iyiymiş canım. biz biraz tombik doğduk ama kilo artışı az. sağlıklı olsunlar da tam doyduğundan emin olsam dert etmiycem.Ben de sana dönecektim bugun. Dün aşı olduk tartıldık. Bi hafdır gece uyanmadan yatıyo demiştim ya. Kilo alımı azalmış . 5-6 haftadır 15 günebir doktora gittik her 15 günde 650 gr almıştı. Son 15 günde ise 500 gr almış. Öğlen sonu doktor kontrolü var konuşcam bakalım belki de saglık ocagndaki tartı bozuktur. Aşıya gelen başka bi anne daha vardı ikimizn. De 5 kg bebişler ama onun 3600 falan doğmuş. Hemşire normal dedi ona da. Kızım 4 mayıs doğumlu.kafa sallama uykudan.n benimki de yapıyodu. Aha süt bitti ondan derken şimdi şimdi çözdüm olayı.süt yeter uyuyim diyo.ağlatma bence ver sündürsün agzında. Ben biraz emziriyorum baktım erkenden uyucak kalkıp altını acıyom dönence acıyom egzersiz yaptırıyom akşamdan giydiklerini değiştiryom kendine geliyo tekrar emziriyom.bizimki de uykuda emiyo gibi yapıyo. Diyomki hheralde rüyasında kocaman süt akan şelaler görüyo :)seni de biberonu da emmiyosa pamukçuk vardır belki agzında başka bişi gelmiyo aklımasen nası 40 günn stres yaptın yaa( benimki ilk bi hafta kaldı annem de vardı eşimde evdeydi bi sesi çıkmadı sonra gitti 40 a yakın geldi ilk gün basladı ikinci gün yolcu :))
üşütmüş olabilir misin canım üşütünce sızlayabilir. benim idrar yolu enfeksyonu vardı o zaman sızlama oluyodu ara ara. bebek alttan çıkcak gibi bir his oluyodu.farkli cunku gunun her dakikasinda hissediyorum agriyi allah yardimcim olsun acaba darmi acilmayami calio cozemedim doktorum oraya bakmadi zaten salak bir doktor sikayetlerimi soyluyorum cevap vermio ozel olacak bide
üşütmüş olabilir misin canım üşütünce sızlayabilir. benim idrar yolu enfeksyonu vardı o zaman sızlama oluyodu ara ara. bebek alttan çıkcak gibi bir his oluyodu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?